Fale taumafanafana

Faʻapitoa o le totoina ma le tausia o femalagaaiga i fafo

O se togavao o le fugalaau, totoina ma le popole i le malae vaʻaia, e le o se mea e sili ona faigata, e mafai ona avea ma mea e sili ona taua i luga o se lauʻeleʻele lauʻeleʻele i luga o se atunuʻu. O lenei laau e fuga mai i le tau mafanafana o le taumafanafana ma le tautoulu, i se taimi ua tele ai le tele o fualaau aina matagofie.

Budleya - o le a ia?

Budleya o le aiga o Norichnikov. O lona atunuʻu o Asia, Aferika i Saute ma Amerika. O le igoa o le laau na mafua mai i le igoa o le failaʻau o Adam Baddle.

E valaau e tagata le feoai i le vaitau o le autumn mo le tutusa o le foliga o ona mea leaga ma lilac masani. O fugalaau o le laau o loʻo i ai se manogi malosi o le meli, e tosina mai ai iniseti eseese, e aofia ai le susulu. O le mea lea, o lenei laʻau e masani ona taʻua o le moth po o le manulele lele.

Florists iloa e sili atu ma le 100 ituaiga o alaga, e le gata i luga ae o le fulufulu ma le pala. E mafai ona avea ma laau totō poʻo laau talatala, o nisi taimi e oʻo atu i le 3 mita le maualuga. O le foliga, lanu ma le tele o inflorescences e matua eseese lava. E fuga mai laau toto mo se taimi umi: mai le ogatotonu o le tau mafanafana i le faaiuga o le autumn.

I luga o le vao, o mea e tutupu i le taimi e tasi e mafai ona vaaia, na o ni fatu e amataina ma fua ua amata.

E ui i le mea moni e faʻapea, o le lauʻeleʻele o le faʻatoʻaga o se atunuʻu e mafanafana le tau, i nofoaga e sili atu ona vaivai, e mafai foi ona totoina ni faʻailoga ma tuʻu ai i le malae vaalele. Mo le taumalulu, e tatau ona e ufiufi le ogalaau ina ia le afaina ai le malulu o le vaega o le laau.

Faʻafefea ona fafaguina le fafagu

O le faʻapenaina o le buddha e mafai ona faia i ni auala se lua. E tofu i latou ma lana aia tatau e faʻaaoga ai.

Fanauina o fatu

O se taimi sili lenei e faʻaaogaina ai. E mafai ona faʻatauina ni fatu i se faleoloa faapitoa pe aoina mai se togavao i le taufaʻaiuiuga o le autumn. E na o le fatuina e fatuina e lona lava lima o le a faʻalagolago pe ua matua lelei. O le mea moni, o le faʻataʻitaʻiga, o le totoina o se ala mai ma alu i Siberia i luga o le avanoa i tua atu e mafai. Ae le lava le taimi e ola ai le fatu i le malulu. O le mea lea, e sili atu le tuʻuina atu o le fiafia i fatu na faʻatauina.

O le eleele e faʻaaogaina mo le luluina e tatau ona i ai le tulaga eletise. O fatu, e pei ona laʻititi, e sili ona fefiloi ma le oneone. E lūlūina i latou i luga o eleele eleelea ma fai sina pipiʻi. O le koneteina e ufiufi i ata tifaga poʻo tioata. E faia le fuʻa i le faʻaaogaina o se fana fana. O le fagu e tuʻuina i se nofoaga mafanafana ma susulu.

O le totoina o mea e tatau ona fafagaina ma faʻaleleia i taimi uma. O pine muamua na aliali i aso 14-21. I le laasaga o le tupu o le 3-4 laulaʻau, e totogo ai fatu i ni ipu eseese. Na o le amataina o le vevela tumau i le tautotogo o le totoina ma le tausia o se ala i luga o le eleele amata i le avanoa.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

Mo le faʻaleleia e ala i le tipiina, e mafai ona e faʻaaogaina le tautotogo tautotogo e 15-20 minute le umi pe tipi i le autumn, lala laʻau. I luga o le tipi, e aveese ai fatugalalo maualalo ma togafitiga e faia i le tuputupu ae o le tuputupu ae. E tanumia i le 3-5 cm laau toto i le 3-5 cm ma ufiufi i se ata tifaga. E silia ma le lua masina le faʻaiʻuga. O le ata tifaga e aveeseina pe a maeʻa ona aliali mai ni tipu fou.

Tusa lava po o le a le auala e filifilia ai le totoina o laau, o laasaga muamua o le germination ma le aʻafia e sili ona lelei i le fale. O le faʻaleleia ma le faʻaleleia o le tausiga i luga o le eleele e mafai ona mafai pe a maeʻa le vevela.

Vaega o le totoina ma le tausiga o se ala

O le filifilia o se nofoaga mo le totoina o laau e ala mai e tatau ona susulu ma puipuia mai matagi malolosi ma tusi.

O le laau e sili ona manaia le palapala ma e lelei ona faʻaleleia.

O le mamao i le va o vao o le laʻi e tatau ona telē (pe tusa ma le 1-1.5 mita), talu ai faʻavave ona tupu vave le laau.

Pe a totoina ma tausi i le eleele, ia tatau ona faʻaleleia taimi uma. I le tausaga muamua talu ona totōina, e seleseleina ai ni vaʻai. O le tausaga na sosoo ai, o le teuteuina o fualaʻau fou ua tupu. E fautuaina e tuua 2 fatuga.

O le teuteuina e le gata ina fesoasoani i le fausia o se togavao o foliga manaomia, e fesoasoani i se umi o le ola o le ola ma faaosofia ai le fugalaau galue.

Toa vao

Ina ia maua se vao vao, e le lava le tuʻuina atu o se togatogo mulimuli ane ma tausi ile eleele. O le solo i le mafanafana o le tulaga autu lea mo le tuputupu ae lelei ma le fugalaau. O Budleya e matua faigata tele i le taumalulu, ona o lona lava natura o le tuputupu ae e toetoe lava leai ni fulu malulu. I le tau o le afaina ogatotonu, o le vaega o le eleele o lenei togafiti i saute (pe afai e le o ufiufi) e toe totoʻa atoa i le taumalulu. Naʻo aʻa e natia i le eleele e ola pea, e mafai i tulaga lelei ona tuʻuina atu se tupu fou i le tautotogo.

Ina ia mafai ona faamemelo i lanu o le buddha i le tautoulu, totoina ma tausia i le eleele i le tuafanua e aofia ai le fatuina o tulaga faapitoa mo le taumalulu. E amata mai i le faaiuga o Iulai, e tatau ona e taofia le faia o soʻo se ituaiga o laʻau, e aofia ai le mulching o fafie. E le gata i lea, mai lenei vaitau, e le tatau ona faʻaogaina le palapala ma isi mea faʻasamaʻi ile eleele. E tatau lea mea ina ia i ai le taimi o le fale e saunia ai mo le taumalulu.

O se faailo i le mea moni e faapea o le taimi e ufiufi ai le laau o laulaau ua amata ona paʻu. E masani ona tupu lenei mea ia Oketopa poʻo Novema. O le ufiufi o le vao e tatau ona filifili se aso vevela. Fausia se fale i le faasologa lenei:

  1. Taʻu le vao i le eleele matutu i le maualuga o le fatuga lona tolu.
  2. Tipi le fatu laau, ma tuu lala e tusa ma le 20 cm le umi.
  3. Ufiufi le vao i lala laʻau.
  4. Ufiufi le fausaga mai luga ma se pusa laupapa tetele.
  5. Faʻapipiʻi le mea faʻapipi poʻo le paʻu i le pito i luga o le pusa e puipuia ai le fale mai le timu.

Mo se saogalemu saogalemu i le taumalulu i totonu o le fale e tatau ona lava le ea. O le mea lea, o le ata tifaga ma le sisi e le talafeagai mo le faʻamafanafana. I lalo oi latou, o lala o le laau, faapea foi ona aʻa, e mafai ona solia.

O le fausiaina o fale malulu malulu e mafai ai ona totoina ma tuu ai le ea i luga o le ea i totonu o Urals, ma oʻo lava i Siberia. I nei itulagi ma malulu malulu, e sili atu ona faigata le puipuia o le laau, ae, e ui i lea, e mafai. O le mea autu o le faatalitali mo le vevela o le tautotogo tumau e aunoa ma le malulu, ma na ona tatala ai le vao. O se taumalulu lelei o se laau toto e fesoasoani foi i le kiona. E tumau le vevela i totonu o le fale.

O le tuputupu ae i le aso aso o aso faigata i tulaga e le masani ai, e tatau ona e taʻi i ituaiga o laau olaola ola mai fatu. E manaʻomia foʻi fatu e ao ona aoina mai vao e ola i le vaeluagalemu, ae le o totonu o atunuu vevela. O lenei mea moni, faʻatasi ma le tausiga lelei ma le faʻatonuina o le taumalulu, o le a fesoasoani ia te oe e totoina se laau matagofie i fafo i se fuafuaga a le tagata lava ia.