Laʻau

Pseudoerentemum - mai le aiga o le fanaina o laau

O le aiga o le acanthus, lea e iai le pseudo-erantemum, o le tele lea o laau masani o le vailaʻau faʻasao. O mea uma lava o le lalolagi laau e fai ma sui: laau, vao, vao, vine, masima ma e oʻo lava i le xerophytes ma maua i vaomatua o vaomatua, savannas, swamps, ma weeds o paka.

O le matagofie ma le teuteuina o laau totino, o ituaiga eseese o laulaau ua maua i le lalolagi atoa talu mai aso anamua, ua puʻeina i totonu o mea teuteu o mea teuteu o frias ma capitals i le gagana Eleni anamua, Roma ma Byzantine. Acanthus na sosolo i le faʻailoga o le tele o setete, e aofia ai Rusia (Ulyanovsk eria). O suiga o mea teuteu o le acanthus e faʻaaogaina e tusiata i le taimi nei.

O le pseudoderantum o se mea e vevela, poʻo le lanu uliuli.

Aititi e uiga i le acanthus

O le aiga o le acanthus ei ai se tomai manaia. Latou te fanaina ni fatu mai le atigipusa mo se lautele lautele o le lautele. Mo lenei tulaga, o le acanthus e taʻua o le fanaina o laau. Latou te tosina atu le gauai o tagata fugalaau ma tagata faatufugaga o le laufanua ma o latou laʻau teuteu ma fugalaau teuteuina. O le teuteuina o greenhouses ma taumalulu taumalulu malologa, o togalaau i totonu ole togalaau e le gata o laulaau, ae o ni mea e le tutusa ma le tino e pei o ni mea fou i le sinasina-sinasina, lanu mumu, lanu viole ma pale lalac ma lanu. O le vaomatua i totonu e seasea.

O le aiga o le acanthus e aʻafia i le faʻalauteleina o laau teuteu-teuteu ma teuteu-fuga o laau, o loʻo nonofo ai avanoa ma le susulu malamalama. Latou te le fiafia i le susulu o le la, lea e tatau ona amanaia pe a ola i totonu. O le vaitaimi o totoe e le manino le lagolagoina, ae o tulaga o le vevela e fesuisuiai ma +22 - + 25 ° i le taumafanafana, ma i le autumn ma le taumalulu e le itiiti ifo i le + 20 ° C.

E tatau ona maitauina i le taumafanafana, e tusa lava pe + 18 ° C e sili atu ona faapalepale nai lo le taumalulu. I soo se tulaga, o le faaititia o le vevela e mafua ai ona paʻu laulaau pito i lalo o laau, lea e le aafia ai i taimi uma lo latou malosi masani. O sui o le aiga e lagolagoina le faateleina o eleele ma le malulu o le ea. Latou te manaʻomia le fausiaina ma le faʻaleleia, faʻagasolo vai. Faʻafaigofie ona faʻafeusuai le teuteuina ma le totoina o tausaga taʻitasi.

Faʻaaliga manino o le genus pseudo-erantemum

E vaevaeina le aiga i ni ituaiga, e aofia ai le pseudorantemum (pseudorantemum, pseudorantemum, pseudorantemum), tufatufaina i motu o sisifo ma sisifo o le lalolagi. O le ituaiga e aofia ai le sili atu ma le 120 ituaiga o vao, vao, ma le tele o laau toto. E iloga i latou i se uiga e sili ona mataga, lea o loʻo faʻaalia i le manaʻoga o le mafanafana o le mafanafana o le ea ma le maualuga o le susu.

Pseudorantemum umi-fuga, pe logo.

O le sui o le genus o le pseudo-erantemum, masani i motu o Polenisia. O se tamai laau ma se aʻa malosi e tosina ai le fesuiaiga o laulaau. Lanu lanumeamata lanumeamata e tumu i le kulimi ma le lanu piniki ua salalau i luga o le lau lau. Ina ia faʻamamafa le matagofie o le lau laʻau, i le fale, o loʻo faʻaputu i lalo eleele taamilo i luga o le eleele i foliga o arcs ma faʻamautinoa i se maea i le pine. O le tele o taamilosaga, e masani lava ona tupu ae i luga, ua paʻu, o le tele o le teuteuga o le laau.

Ituaiga o Mea e Tatau ai

I totonu o le potu ma le aganuu o le greenhouse o le ituaiga, o mea teuteu-deciduous ma teuteu-fuga o ituaiga pseudo-erantemum e faʻaaoga:

Pogisa Crimson Pseudo-Erantemum, e sili ona talafeagai mo vaomatua i totonu, aemaise lava i nofoaga o tafaoga, faleoloa ma greenhouses. Pepa o laau e afua i le 120 cm ma lau laʻau tele e oo atu i le uumi ma lautele o le 7-15 ma le 4-10 cm i le faasologa. Lanu le mama ma teuteu mamanu i luga o le lau lau. Lanu meamata ma lanu samasama ua salalau solo i luga o se lanu piniki-mumu. I le malosi malosi, latou te liu mumu. O le laau e iloga i le vave faʻaleleia o le susu, o lea e manaʻomia ai le tele ma masani ona faʻasusu. E le talia e le vai malosi. Faatasi ai ma le malulu, e amata ai le pala pala. E fiafia o ia i fugalaisa, aemaise lava i le maualuga o le potassium, mai le gaʻo e leai se fesuiaiga o laulaau. O le totonugalemu e fulafula i fugalaau paʻepaʻe ma lanu viole, e aoina i taliga le mautonu i luga o pedicels pupuu.

Mesh pseudoerentemum - vao vao e oʻo i le 1.0 mita le maualuga, faʻatasi ai ma laʻau lanu meamata-o le gaʻo. O pepa lakapi e teuteuina i se laupepa lanu auro samasama. O le ogatotonu o laulaau o uiga ia. Paʻu fugalaau fugalaau faʻatalanoa red pharynx. I le fuga o le ofu e sili ona atamai. Mo isi mea e manaʻomia, e talitutusa ma le pseudo-erantemum crimson.

I le taimi nei, o le pseudo-erantemum species is red crimson ma o le pseudo-eunemum reticulum ua tuufaatasia i lalo o le igoa lava e tasi o le Pseudorantemum dark crimson. I le nomenclature o le Royal Kew Botanical Gardens: Pseuderanthemum carruthersii (Seem.) Gilamu syn. Pseuderanthemum reticulatum Radlk. - Pseudorantemum net syn. Eranthemum atropurpureum W. Bull - Eranthemum magenta syn. Pseuderanthemum atropurpureum (W.Bull) L.H. Bailey - Pogisa pseudorantemum

Pseudorantemum dark purple.

Pseudo-erantemum e logo talafeagai mo tagata fiafia i fale maualalo maualalo. E le sili atu i le 50 cm le maualuga o le vao o Evergreen. E ese mai i isi ituaiga o laulaau vaʻavaʻai-vaʻavaʻa ma se mata e le o vaʻaia. O le matagofie matagofie o laau ma lau laʻau o lanu eseese. O le pito i luga o le lanumeamata lanumeamata ma o le pito i lalo e mumu. O petaliga o Corolla e paʻepaʻe ma faʻapipiʻi-mumu mumu.

E tusa ai ma le faʻavasegaga faʻaonapo nei, o le ituaiga o pseudo-erantemum e logoina (Pseuderanthemum sinuatum) tuʻufaʻatasia i lalo o le faʻaoga o se pseudoderantum umi-faʻafefea (Pseuderanthemum longifolium)

Vaega o le tausiga o le pseudo-erantemum

Malamalama

Laʻau e manaʻomia le malamalama ma le malamalama i le taumalulu. I le susulu o le la, e maua ai e le lanu se lanu mumu mumu, e le toe atiaʻe, ma a leai se moli, latou te leiloa lo latou fesuisuiaʻi ma maua se lanu meamata lanu meamata.

Lulu

Pseudo-erantemum ei ai sona sootaga faapitoa i le vevela o le vevela. O se laau i le vevela vevela e manaomia ai le vevela ole ala i le maualuga o + 18- + 25 * С. Pe a paʻu le vevela i lalo ifo o le 15 * C, e amata ona afaina le pseudo-erantemum. I le taumalulu, o le vevela o loʻo i totonu + 20- + 22 * ​​С. O le taimi malolo e faʻamalosi, e amata mai ia Oketopa ia Mati, e fesoʻotaʻi ma le maualalo o le malamalama ma le faʻafefe. I lenei vaitau, e faapitoa le nofouta i le vevela o le vevela. O latou aʻafiaga le lelei e matua tele lava e mafai ona mate ai le laau. Ae ui i lea, o vevela uma o le tau vevela ma pamu vevela e mafua ai le samasama ma le faʻamamaina o lau.

Faʻasa

E manaʻomia e le pseudo-erantemum le vai faʻafefe tausaga, lea e fesootaʻi ma lona gafatia e vave faʻafefe ai le vai i luga o le lau. E tatau ona tele taimi e faʻatau ai, pei o le eleele e vave faʻapala. Ua lava lea e mafai ai ona faʻamago se tasi mai le eleele, ina ia paʻu le lau. O le toe faʻafoʻiina o le laau i lona muaʻi teuteu e faigata tele. Ae peitaʻi, afai ua uma ona faʻaoga le laau, o le a amata le pala. O lenei tulaga e tatau ona amanaia pe a tausia le fale. O le manaomia o pseudo-erantemum ma le suavai. E tatau ona faia faʻataʻitaʻiga ile vai mafanafana, suamalie, faʻaleleia le timu, faʻamaina pe mai le ea.

Pseudorantemum umi-fuga, pe logo.

Faʻamamaga o le ea

E ui i le afuaga mai le vevela vevela, e manaʻomia e psavdoerantemums le maualuga o le susu. O le malulu o le ea e mafua ai ona vevela le lau o le lau. E tatau ona tafe 2-3 taimi i le aso, solo le laulaau ma se laʻau susū, ma fufulu suavai mama i le gaʻo. E mafai ona liligi le palapala i totonu o se paʻu poʻo le faʻalauteleina o se aluga o le gaogau ma sasaa vai i totonu, ae ia na o le susu e aunoa ma le faaleagaina o vai. Taua tele (e pei o le vevela) o le faateleina o le vevela i le taumalulu. I mea uma e vavae ese mai le masani i le tausiga, e tali le laau i le samasama ma le faamaligiina o laulaau, o le taofia o le atinae.

Sola ma le faʻapala

Mo le pseudo-erantemum, o le tulaga faaletino o le eleele e taua tele. Malamalama, susulu, sina eleʻele poo le le mautonu eleele e manaomia. Pe a tupu aʻe i totonu, e saunia le paluga eleele mai le vaovao, laʻau palapala ma le oneone. E le gata i lea, e tolu vaega o le laupepa e ave mo le 1 vaega o le turifa ina ia mafai ai e le eleele ona manava manava. E le mafai e le laau ona faapaleni eleele mamafa.

O se lau laʻau lapopoa ma vave faʻatupulaia le manaʻomia o le tele o meaʻai. O le mea lea, i le vaitau o le galue malosi (spring-summer), o le pseudo-erantemum ua faʻamaʻaina pe a maeʻa le 20-30 aso ma le faʻamaʻi atoa ma le tele o fuamoa ma aemaise lava le potassium. E faʻamalosia faʻamalosolo laau toto, ma o le vevela e sili atu le susulu o le lanu o laulaau. Afai e sili atu le malosi o le kulimi i luga o laei, o le a le toe iai ni fesuiaiga. Mo lenei faʻatoʻaga, o le suauu faʻapitoa e tumau pea le taua, o le foliga mausali lea e salalau solo i luga o le eleele ma faʻafeinu ai. I taimi o le taotoga malosi, o laau e le faʻapalapala.

Faʻaopoopoga Faʻapitoa

O laau laiti o le pseudo-erantemum o loʻo faʻaalia i le maualuga o le tuputupu ae ma le atinaʻe, o le mea lea, latou te manaʻomia ai le faʻatulagaina o tausaga. O se koneteina fou mo se mea e faʻaaogāina e 2-3 cm le lautele e sili atu nai lo le muamua. O le aʻa o le pseudo-erantemum e manaomia ai se tele tele le saoloto. O se tamai gafatia mo aʻafiaga tuputupu aʻe i totonu o le tausaga o le a faʻavaivaia, ma o le a amata ona lafoaʻi lau laʻau maualalo. E pei ona masani ai, o le fagu e fufulu lelei, faʻamaʻi, faʻaputu vai i le pito i lalo, e tusa ma le 1/4 le maualuga o le ulo. Ua ufitia le palapala i le eleele. Vaʻai le laau ma ia mautinoa e teu aʻa. Ua totō le laau ua saunia, faʻapipiʻigofie le eleele, faʻamalieina lemu i autafa o le pito o le ulo ma mo le taimi muamua e tuʻu ai i totonu o se nofoaga malulu, ona tuʻuina atu lea i se nofoaga tumau. O laau matutua e totoina i le tai 3-4 tausaga. Faʻasologa o manaʻoga, e pei o laau talavou.

O le pseudoderantum o se mea e vevela, poʻo le lanu uliuli.

Faʻafouina o pseudo-erantemums

O le pseudo-erantemum ua faʻalauteleina i le vaitau o le tuputupu aʻe e ala i le togalaau vegetative. Mai le tina, o le apical po o le vavaega o 1-2 knots e seleseleina. Lafoaʻiina o laupepa i totonu o pusa, ipu. O se faʻafefiloi o peat ma le oneone ua sasaa i totonu o le alavai, ua totoina ai le oti. O le mafanafana o le vevela o le + 25- + 28 * C. Ina ia faatumauina tulaga lelei, o le fagu po o le fagu e faʻapipiʻi e ufiufi i se ata. O laau laiti e totoina i totonu o koneteina tasi i le taimi poʻo vaega o 2-3 laau totō. Laʻau faʻasolo vave ona latou maua aʻa e oʻo lava i le vai mamā poʻo le faaopoopo o aʻa. I le totōina o laau ua totoina, e taofi ai le tuputupu aʻe, faʻapipiʻi pito i luga ile 2-3 cm.

Faiga fai togalaau

O le pseudo-erantemum e tupu malosi tele. I le tausaga, o laʻau e faʻalauteleina i le 15-20 cm. Ae talu ai ona o le le faʻasaina o le tulafono, i le mavae ai o ni nai tausaga, ua leiloloa le malosi o le eleele maualuga (e oo i le 1 mita le maualuga). Ina ia mafai e se laau ona teuteuina totonu mo se taimi uumi, e tatau ona faʻapipiʻiina i le faʻapipiʻiina ma le pineina e le aunoa. Faatasi ai ma le leai o ni mea teuteu, e vavae ese mai selesele laiti mo le faʻalauteleina, ma faʻaumatia le fale tuai. Trimming pseudo-erantemum e onosaia ma le le faʻamaoni. O le malosi o le teuteuina, o le sili atu lea o le numera o laʻau talavou e fai ai le laau. O le isi itu o le totoina o laau o le uiga lea o laau toto. O seleni e tatau ona tipiina i totonu o se tina talavou talavou. O le matua e totoina e le tina, o le sili atu foi ona faigata ona maua aʻa, e oo lava mai i lala laiti pe a uma ona teuteuina.

Puipuiga mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi

O faʻamaʻi i le pseudo-erantemum, o le fesuiaʻiina o aʻa e mafua mai i le tele o vaiinu e taatele.
O meaola faalafua mo meaola i totonu o fale - aphids, whiteflies, fuainumera iniseti, miti vavave ma mealybugs, ua faaleagaina e meaola e le leaga i laau, tagata ma manu, e faaaoga ai fofo. O le faailoga autu o le faʻamaʻi pipisi i le apogaleveleve, o le faʻaalia lea o laʻau papaʻe lalelei paʻepaʻe i lalo ifo o le lau. O le mealybug ma le scutellum e masani lava ona i luga o petioles i le pito i lalo o lau (lanu enaena po o le paʻepaʻe paʻepaʻe paʻepaʻe). Aphids e ola i soo se laau toto.

Afai e maua ni meaola faalafua, togafiti laau ma se tasi o sauniuniga o meaola o le Iskra-bio, Fitoverm, Vertimek e tusa ai ma faatonuga o loo faaalia i luga o le afifi. E mafai ona aveesea aphi ma se fofo o se faamalama faamalama pe fufulu foi i se vaitafe (pe a amata le afaina) i totonu o le taʻele, muamua ona ufiufi le eleele i se ata tifaga. A oʻo mai se mealybug, laʻau papalagi ma isi meaola faalavela, e tatau ona sui le pito i luga ma se mea fou. O togafitiga e faʻaalia i vaiaso taʻitasi o laau toto mo le 1-2 minute faʻatasi ai ma le moli moli ultraviolet.