Laʻau

Faʻamaʻi fale i le fale

Fertilizers mo fugalaau i totonu o se mea e taua tele, e aunoa ma ni fugalaau e ola malie, o pulupulu ma mea e le mafai ona tupu, e le tatalaina i lo latou gafatia atoatoa.

I aso nei, o faleoloa faʻapitoa e tumu i vailaʻau faʻasaina eseese, o ia mea uma o loʻo folafola mai ai se iuga sili ona lelei. Ae aiseā e totogia ai le tele o tupe mo nei mea uma, pe afai i le fale o loʻo i ai le tele o auala faʻaleleia o le a fesoasoani e maua ai le malosi i laau ma i le taimi lava e tasi e teu ai tupe.

A manaʻomia fugalaau ona fafagaina

Mo le fugalaau i totonu e tupu malosi, matagofie ma ola maloloina, e tatau iloa nisi tulafono fafaga:

  • O le filifiliga sili mo le faʻamaʻiina o le amataga lea o Aperila ma oʻo atu i le ogatotonu o Oketopa. I le taumalulu, e tatau ona faaitiitia le laei pito i luga. Sauniuniga mo le faʻaitiitia o le aofaʻi o le faʻaaogaina e tatau ona tupu malie;
  • o le faʻaaogaina e tatau ona faʻaaogaina pe a amata ona faʻapipiʻi mai i luga o le laau ma laulaʻau e taʻoto i luga;
  • pe a le totogo le laau mo se taimi umi;
  • afai o le fugalaau e nonofo i se nofoaga e tasi mo se taimi umi, pe o lo latou tuputupu aʻe ua taofia lemu;
  • i le mataupu pe afai o le laau lava ia, ona o le leai o se mafuaaga, na amata ona pau ai laulaau;
  • o le fale ile tupuga o loʻo i ai se faʻalavelave tiga.

Soo se laei o le fale e tatau ona faʻaaoga i le na o le susu o le eleele, ua faʻamautinoa e fesoasoani e aloese mai le mu i luga o le aʻa. O fualaau vavalalata ma vaovao e manaʻomia tele fesuisuisa, o lea e le tatau ona e saunia le paluga tutusa mo fugalaau uma, aua e le mafai ona fesoasoani, ae ia faia se mea leaga.

Fai mai tagata popoto o le masani ona laeiina mai fomaʻi saʻo o le a fesoasoani e aloese mai ia tulaga i totonu o le laau, ma o fugalaau o le a fiafia pea i lo latou fua, malosi ma foliga matagofie. Ae tatau foi ona e iloa! Fugalaau e manaomia le ofuina pito i luga, ae le o le galo. Faatasi ai ma le tele o fugalaau fugalaau mafai ona taofi le atinaʻe, o le tuputupu aʻe o le toniga, o le faʻalavelave faʻalavelave o le a faʻalavelaveina, lea o le a mafua ai ona vave faʻafuaseʻi le maliu o le laau.

Tala e uiga i aoga o nisi meaʻai

O le tele o tagata totō laau ua faʻalogo i le tele o aoga o le kofe ma lauti. O le tala lea e sili atu ona leaga nai lo le lelei. O le totoe o lauti e leai ni meaʻai mo le fugalaau, ae na o le fesoasoani e faʻamalo le palapala i sina mea itiiti. Nofoaga i luga o le fagaloa e matua faateleina ai le eleʻele o le eleele i totonu o le ulo, lea e le aoga mo le laau lava ia, ae mo le fuga o le mea e faataumaoia. E faapena foi O nisi faʻamatalaga masani:

  • fuamoa. O le toʻatele o tagata e talitonu o le calcium, lea e mauʻoa i fualaʻau, o le a fesoasoani i le laau e tupu ma ola vave. O fugalaau i totonu e masani lava e le manaʻomia le calcium, o lea o le fuamoa o le a avea o se alavai ma taofi paʻu;
  • aano o manu. E toatele tagata e talitonu o le fugalaau fale o le a tumu i polotini mai lenei mea. O le a galo le vai i aʻa o le laau, ma mai le mafanafana o le eleele i le fale, o le manogi o le manogi o le a amata ona faʻasaʻoloto, lea o le a sili atu ona tosina ai lago nai lo le fesoasoani.

Totoga o fale mo togavao i totonu

Afai na filifili e fafaga le fugalaau o le fale i soo se auala ua taua i luga, ona tatau ai lea i vaega muamua e matau ma le totoa le tali o le laau.

Faatasi ai ma le sili ona lauiloa ma mataalia o fua nei:

  1. Vailaʻau fefe ma le sikaleti sikaleti.
  2. Suga ma faʻi.
  3. Onionele pi ma le sua o le aloe.

O le fefete lava ia oloa masani faalenatura, lea e mauʻoa i le tele o vitamini oona ma minerale. E mafai ona e fafagaina soʻo se mea totō, e aofia ai togalaau, faʻatasi ma le fefete faʻamago.

Saunia le fugalaau mai le mea faʻafefete masima e pei o le: 7-10 lita o le vai mafanafana, 1/3 sipuniti o le fefete ma 2-3 sipuni gaʻo. O nei mea uma e fefiloi lelei ma o loʻo totoe mo se aso. O le aso na sosoo ai, o le vaifofo na maua ai na faʻaitiitia i le vai i se fua faatatau o le 1: 5 ma faʻafeinu i lalo o le aʻa o le laau.

E taua le iloa! O le faʻafefiloi ua saunia e tatau ona i ai i totonu o se fagu matala mo se aso, talu ai o le suka ma le fefete o le a tali, lea o le a mafua ai le fausia o gaʻo.

Paʻu palapala (ash)

Mo le toʻatele, e iloagofie le lanu faʻapitoa - ofu. E faʻaaogaina e le au faifaatoaga mo laau toto i luga o le eleele. E mafai ona e fafaga se fugalaau potu lefulefu o sikaleti, o lenei fuālaʻau e le gata ina tuʻuina atu ai le malosiaga ma le malosi mo le tuputupu aʻe, ae e fesoasoani foi i le puipuia mai le atinaʻeina o le tele o faʻamaʻi.

Fafagaina ma le fesoasoani o lefulefu e faigofie - e lava le sasaa atu i totonu o le ipu pe a maeʻa se taimi patino ina ia mafai ona ulu i totonu o le eleele.

Afai e mafai ona faʻaaoga le kalu mai le afi mumū e pei o le fugalaʻau, ona mafai lea ona e faia sea fua. 2 lita o le pefu o loʻo tuʻuina i le lita o le vai mafanafana, o le mea e maua mai ai le faʻafefiloi e lua aso. O ia laei pito i luga e faʻaogaina 2 taimi i le masina e pei o le fafaga.

Suga ma Faʻi Faʻi

O totonu ole fugafale e manaʻomia le kulūkose. E talafeagai mo le faʻatulaga lelei o molelaʻau, mo le malosi o le tuputupu aʻe ma le atinaʻeina. Suga suʻi e faigofie lava ona faʻaaogaina: ole siʻosiʻomaga ole suka e sasaa ile luga ole eleele ma fuga ai se fuga ile pito i luga.

E toatele tagata e iloa le tele o aoga o faʻi i le tino o le tagata. O loʻo i ai se fuainumera tele o elemene taua ma vitamini. O meaʻai e tasi e tumau i totonu o le peel: phosphorus, potassium, magnesium. O le fugafale i totonu o le a sili atu ona malamalama i ia ituaiga fuga.

E mafai ona e fafagaina se fugalaau ma se faʻi faʻaiʻu i ni auala eseese - faʻatumu i se ipu vai ma faʻaauau pea seia oʻo mai le afu ile luga. O le faʻafefiloi maeʻa e faʻaaogaina e fafaga 2 taimi i le masina.

E le gata i lea, ua malogo ma eleele i se mea e fai ai le kofe. O le faʻafefiloi o le paʻu o se mea lelei faʻaleleia i le taimi poʻo le taimi lava e uma ai le gaʻo.

Citrus ma Onion Husk

Mo le puipuia o fugalaau i totonu o le fale mai paluga po o anufe i le taumafanafana, avatu meaʻai, e mafai ona e faʻaaogaina suauu suauu. O le talo o le citrus ma le rimoni ua faʻaofia mo ni nai aso i luga o le vai. Ona faʻaaogaina lea o se pusi i le taimi o le faʻamaina.

Soʻo se faletua o loʻo i ai aniani, e masani ona ia faʻaaogaina mo le kukaina o ipu manogi. O le paʻu mai lenei riki o se pusi lelei mo laau. Ua lava lea i le suamalie i le vai mo ni nai aso ona sua lea o le laau. O lenei filifiliga e lelei i le taumalulu, aua e maua ai e le laau se vaega itiiti o meaʻai ma fesoasoani e aloese ai mai le gaogao.

Aloe Garlic and Juice

O faamanuiaga o le lauloni e iloa e tagata fai togalaau uma. I le taumafanafana, o le pusi e sili ona taua mai fana na faʻaaogaina e le laau. O nei ufanafana po o se ulu o le kalakeke ua nutimomoia ma ua taofiofi i le 1 lita o le vai i se nofoaga mafanafana ma pouliuli. i totonu o le 3-5 aso. O le gaʻo maeʻa e faʻamamaina ma faʻafefe 1 sipuni i le 2 lita o le vai. O lenei fuālaʻau e mafai ona faʻaaoga i le vaiaso. O se puipuiga lenei mo le laau mai maʻi eseese.

O le aloe o le mea e talafeagai e pei o se faʻamalo mo laau totō e le lelei le atinaʻeina, ua faʻavaivaia laulaʻau ma le au.

O luga o laei e mafai ona faia mai se laau e sili atu lona 4 tausaga. O mea afaina ua tuʻuina i totonu o se pusa paʻu ma tuʻu i totonu o le pusaaisa mo le 10 aso. O lenei mea e mafai ai ona aveese le faʻaogaina o le sua o le suka. A maeʻa lenei mea, o laulaau e faʻamaʻaina ma suaina le sua mai fafo. O fugalaau i totonu e mafai ona faʻamaʻaina i se vaifofo lea e saunia mai le 1.5 lita o le vai ma le 1 teaspoon o le sua.

E faʻaaogaina le fugalaʻau 1-2 taimi i le vaiaso e pei o le faʻavaivai.

O fualaau lelei e maua mai mea e pei o le:

  1. Aspirin ma le suauu.
  2. Lupe laumei po o salu.
  3. Teuteuga o fern poʻo upega.

Aspirin ma le Castor Oil

Ina ia faateleina le puipuiga o le laau, e fautuaina e faʻaaoga aspirin vai faʻaleleia. E tasi le laulau e faʻafefe i le lita o le vai, ma o le mea e maua ai le suavai e faʻapipiʻiina i luga o se fugalaau potu mai luga.

O lea la o le lanu o le laau e malosi, ma o pulupulu o loo fusia i ni aofaiga tele, e mafai ona faʻaaogaina le suauu. O ia laei pito i luga e saunia mai le 1 lita o le vai ma le sipuniti o le suauʻu. O mea uma e malulu lelei ma e faʻamaʻaina i taimi o le ovary buds.

Lupe laumei po o salu

O le tulaga autu mo le faʻamalositino o se faʻaletonu laʻititi o meaʻai ina ia le afaina ai le laau. O lenei faʻasalaga o le lupe poʻo le paʻu o le salu. O le afa o le sipuniti o le otaota e liligi i luga o le ulo ma faʻafefe fugalaau fale. O lenei mea o le a fesoasoani i le tuputupu aʻe, faʻavaveina le atinaʻeina o faʻaʻau ma o latou fua.

Vailaau eleʻele

O loʻo i totonu o le vai lea e aofaʻi tele le tele o meaʻai e aoina e faʻaleleia ai le tuputupu aʻe lelei ma le atinaʻe o le fugalaau. E le gata i lea, o lenei vai e leai se paleni o le pH, lea e afaina ai le fale i totonu.

E fautuaina le faʻaaogaina o le vai mai le pusa tioata e pei o se ofu pito i luga, e amata mai le amataga o le tautotogo ma faaiʻu i le ogatotonu o le taumafanafana. O le vaitau lea e tupu ai le tuputupu ae tuputupu aʻe i le fugalaau o le fale, o laulaau fou e faataatia, o atinaʻe e atiina ae.

O le tulaga autu o le fausiaina i le faʻalelei. E le talafeagai le fesuiaiga o se fugalaau fale e faʻafeinu mai le pusa tioata, e tatau ona fesuiaʻi ma mea masani, faʻamamaina ma mama.

Nettle po o vodka fern ma teuteu

E mafai ona toe faʻafoʻi mai le ola vodka i le viliina o laau toto. Tau lava o le faʻamalo mai le 100 kalama o vodka ma le 3 lita o vai ma vai le laau. O le a oʻo mai i le ola i se taimi pupuu ma amata ona ola vave.

E mafai ona faʻaaogaina le fala ma le upega e le gata mo le fafagaina, ae faʻapea foi i le taimi o le gaosia o laau. Latou te fesoasoani e faʻaleleia le fausaga o le eleele, faʻaogaina atili ai le palu, le ea, lea e taua mo le atinaʻe tatau o le aʻa o le laau.

E mafai ona avea le Nettle ma faavae o le faʻaaogaina o le suavai. Ina ia faia lenei mea, ave le masini mago ma faʻatumu i le vai ma faʻamalosi mo se vaiaso. O le mea e tupu mai ai le afaina i le fua faatatau o le 1: 5 ma e faʻaaogaina mo le fafagaina faalua i le masina.

Ma o le fugalaau e ola maloloina ma matagofie

O le totonugalemu o le fale e manaomia e le naʻo le fafaga lelei ma le taimi tatau, ae faʻapea foi i le tele o tulaga e taua mo ia.

O le mea muamua e tatau ona gauai atu i ai le faletua o le malamalama talafeagai. Po o le a lava lou fafagaina o le fale laau, ma afai e le lava le malamalama faalenatura mai le faamalama pe leai foi se malamalama faapitoa, ona leai ai lea o se atinae masani ma totō lelei.

O le filifiliga pito sili mo se fale ile toto e tatau ona i luga o le windowsill. Lenei e tatau ona e mautinoa o le taumalulu e le mafai ona ulu atu i le fugalaau, e le afaina ai le malulu aʻo lele.

Afai o le faamalama o loʻo feagai ma le itu i matu, ona mafai lea ona faʻaoga faʻata e faʻaleleia ai le malamalama. Faaata i tua o fugalaau, ma latou atagia atili ai le malamalama.

O le umi o aso o le ao e taua tele mo totonu o laau. I aso o le taumalulu, e tatau ona faʻaopopo atili ai le laau mo le 2-3 itula, mo lenei mea e mafai ona e faʻaaogaina moli o loʻo tuʻuina i luga o laau.

O totonu o laau e manaʻomia le tausiga tatau ma talafeagai. Ma e le tatau ona faʻatau ni fagotaga taugata i faleoloa faʻapitoa, e te manaʻomia se manaʻoga laitiiti ma fale o loʻo i ai i taimi uma. O se togalaau lelei e faʻamalosiina e fiafia i taimi uma ma ona matagofie foliga vaaia ma lona fugalaau!