O le togalaau

Matou te tupuina se pi: totoina, tausi, teuteu, ituaiga

Pear e pei o se togalaau aina i le pito i luga o laau aina e lima. Pears e le na o ni fua suamalie, ae latou te maua foi se fale matagofie (faapitoa). O tagata mamaʻi, e le gata i le fou ma le gaioiga, e mafai ona 'ai ma le fefe. O le tuufaatasiga atoatoa o pulu vine ma se manogi manaia e maua ai pears se tofo faamama. O uiga ofoofogia o fua o le fua e matala lemu. O le fualaau suamalie ma le suamalie o fualaau aina uma e aliali mai ina ua maeʻa ma "matua". O pears e taua o se vailaʻau manaia mo le polokalama urinary. E na o le pau lea o le totoga o fualaau aina o loʻo i ai le faʻailoga. O se mea e manaʻomia e togafitia ai le vevela ma fatuga. O fua o le pi e aofia ai le lisi tele o elemene ma mea oona, o le tuufaatasiga lea e taulaʻi ai le teuina o masima i totonu o le ate ma fatugaʻo. O le chlorogenic fesoasoani e faʻamalosi ai capillaries ma fesoasoani e aveese le kuluni mai le tino.

Pears i luga o se paranesi

I se tulaga lautele, o le pi o le aganuu lea e tatau ona tupu i fale taitasi o le atunuu. E faigofie ona tupu. O le pi e le faʻafefeteina, e ui lava o loʻo i ai foliga e tatau ona mafaufau iai pe a filifilia ituaiga, tuputupu ae ma teuteuina. E masani ona faʻatagaina ituaiga faʻatoʻaga o le vao ma hybrids e faʻaleleia le faʻatoaga o togalaau i itu i mātū o Rusia.

Filifilia o se nofoaga ma totoina se pi

E i ai le tele o foliga. Aganuʻu e fesoʻotaʻi atu i photophilous. E onosaʻi i le faateleina o le susu o le susu i totonu o le aʻa, ae le gafatia le umi o le susu susu. O nai aso vevela ma le pear e maua i maʻi ma faʻamaʻi pipisi. O le mea lea, i vaeluaga o togalaau aina, e lelei tele le totoina i laina tele, i nofoaga e sili ona susulu e mafai ona maua e le matagi (ae le o ata). A totoina i eleele maualalo, nofoaga e maualuga maualuga le palapala i le eleele, i totonu o pepa, o laau o paina e tutupu le leaga ma feoti vave. I nofoaga o loʻo nofoia e le togalaau, o se mea lelei mo se peʻa le tuʻuina o se nofoaga i le itu i saute, sisifo poʻo le itu i saute sisifo. Pear e faasino i fualaʻau elemene, e masani lava 2-3 laau o ituaiga eseese e totoina.

Talosaga o le eleele

E pei lava o isi mea totō, o le pula e tupu masani ma e atiina ae i luga o fanua lelei ma le lelei o le susu ma le manava. E le afaina ai le paʻu o le ele, e manaʻomia ai le faʻamauina o susu i lalo o le aʻa. Afai e pala le palapala i tulaga faaletino, ae faʻaititia i meaʻai, ona saunia lea o se faʻafefiloi mai le pito i luga o le eleele pe a eliina se lua totō, faʻaopoopo le humus poʻo le faapalaga mo le tatalaina, ma le gaʻo gaʻo.

O le vaitau o le totoina o pi

E fuafua i le itulagi, e totoina le pi i le tautotogo po o le tautotogo. O le totoina o le tautotogo e sili ona lelei i le itu i mātū ma le totonugalemu o Rusia ma le malulu malulu. E amataina ia Aperila ia peʻa pe a faʻafefe le tau e aunoa ma le toe faʻafoʻi.

I le itu i saute ma isi itulagi, faatasi ai ma le malulu o le kiona ma se mafanafana mafanafana umi, o laau toto e sili ona totoina i le autumn. O le punavai olaola o vai vevela e masani ona faʻaleagaina le fatu, mafua ai ona vele ma oti le vaega o le eletise. O le taimi sili ona lelei mo le totoina o fatu i le itu i saute o le faaiuga o Setema, le afa muamua o Oketopa. Faatasi ai ma se taimi umi mafanafana, o le totoina o fatu laau e mafai ona aʻa ma faʻafetaui i tulaga fou ola. Aganuʻu e le fiafia i le gaosiga, o lea e totōina ai totō i se nofoaga tumau, aemaise 3 - 4 tausaga.

Saunia o le eleele mo le totoina o se pi

O le vaega i lalo ole togalaau po o fale taʻitasi e tatau ona saunia muamua. I lalo o le eli e faia ai le faapalaga poo le humus e oʻo atu i le 10 kg / sq. m ma oʻo atu i le 100 g o le nitrophosphate poʻo le 50-60 g o le superphosphate ma le 20-30 g le masima masima. Afai o le palapala o le a faʻaleleia, faaopoopo le falaoamata o le dolomite po o le 2 ipu o le apa.

Faʻaleleia o sauniuniga

I lalo o le totogo o le totoina o fualaau, o le toto toto ua saunia i le tautoulu. Latou teliina i fafo ma le malosi - 70x70 cm ma le loloto o le mita e tasi. O le 10 cm cm o le omea o loʻo taatia i le pito i lalo o le lua i eleele malulu e faʻatuai ai le faʻavaivai po o timuga. O se laulau o le faapalaga poo le humus (e le o le manua) e tuʻu i luga o le 10-15-20 cm. O laulau e ufiufi i se faʻafefiloi o le palapala ma tuʻuina seia oʻo i le tautotogo.

Mo le totoina o le timuga o se pi, e saunia ai se toto toto ile 2-3 vaiaso aʻo leʻi totoina se fatu. I le auala lava e tasi, ua saunia se aluga i le pito i lalo o le lua e tulaʻi ai, o lona telē e fetaui ma le maualuga o le aʻa. I le ogatotonu o le lua, ua faʻapipiʻiina ai se laau laupapa, lea o le a noatia ai se fatu fatu pe a uma ona toto. O le totoina o se fatu i totonu o potu sauniuni e faia e pei ona masani ai.

Oliina se pu i lalo o se fatu fatu. © Nelle

Totoina o se pi.

Faanatinatiina o le eleele faataamilo i se fatu fatu.

Faʻaleleia eleele

O le paluga palapala mo le faatumuina o le lua pe a totoina fatu laau e saunia mai luga o le eleele aupito sili ona lelei, lea e fefiloi ma le humus, compost po o le solofanua, 50-60 g o le nitrophoska po o le phosphorus-potassium fertilizer, 30 ma le 20 g, i le faasologa, ua faaopoopo i le pakete o lenei paluga, ma e tusa ma le 100-150 g o fafie.

Faʻapipiina o fatu fatu

Mo le totoina, e sili atu ona lelei le faatauina mai o le 1-2 tausaga le matua. A e faʻatau, e tatau ona e gauai atu i le lelei o le tui o le pi ma le tulaga o le fatuina lava ia. O le paʻu e tatau ona lamolemole, monophonic. O le fatuina o le paina lava ia e faʻaaogaina, e le faʻagogo. O le aʻa e ola - i luga o le ata tipi, susu, ata o foliga o le ituaiga. O le aso ao le i totoina, o aʻa o le fatu laau o loʻo lafo ifo i totonu o se pakete ma se fofo o aʻa po o isi aʻa e faaosofia ai. Ua faaopoopo foi i le vai, lea ua sasaaina i totonu o le lua.

A o lei totoina, o le ogaoga tutotonu ma le laasaga e seleseleina i le 10-12 cm. Afai ei ai ni laulaau i luga o le ala, e vavae ese, ma ua vavae ese lala. O le fuaina o le fatu pusi ua maeʻa le 75-85 cm le maualuga o le fana e aunoa ma se itu laau.

Tulafono mo le totoina o se pi

O aʻa o le fatuina o fatu fatu ua saunia i luga o le mauga o le paluga eleele (i totonu o le lua) ma sausau i le eleele. Lulu le ogalaau e seleseleina pe solomuli foi i totonu o le lua ina ia leai ni vaalele. I le moe 2/3 o le lua, sasaa se pakete o vai faʻaputu (ina ia le malulu tele). A maeʻa ona faʻafefe vai, latou te faʻaauau pea ona toe faʻafoʻi le lua faʻalelei i luga. Faʻaauau ia mataʻituina o le aʻa o le taloina o le pi o le 3-4-5 cm i luga o le palapala. O le aʻa o loʻo i luga aʻe o aʻa muamua ma eseese i le lanu o le paʻu i luga o le aʻa.

O le suiga mai le paʻu lanumeamata o le ogalaau i le lanu enaena enaena o le nofoaga lea o le ua aʻa.

Afai e faapipiiina le fatu o le pi, ona i ai lea o le nofoaga o le faapipiiina i luga ae o le ua (mo uluai tagata fai togalaau). A maeʻa ona tulaʻi, o le palapala e mama i lima, o le roller 3-5 cm le maualuga ua saunia i se liʻo ma le lautele o le 40-50 cm, lea e sasaa ai le isi 1-2 pakete vai. A maeʻa, o le eleele o loʻo siomia ai le ogalaau e mulimulitaʻi, e le oʻo atu i le kalapu tutotonu o le 8-10 cm. I le faaiuga o le totoina, o loʻo totoina ai le fatuina o le pi i se lagolago i le numera valu. O le taimi atoa mafanafana o le autumn po o, i le taimi o le totoina o le tautotogo, o le vaitau atoa o le tuputupu aʻe, o le palapala pe a uma ona faʻafeinu. Mulch e le tatau ona ufitia le ogalaau o le pear: e ono amataina le solo o le uʻamea.

Pear Care

I lalo o le palealii o se fatugaina o le pi ma mulimuli ane i lalo o se tagata matutua, e tatau ona tausia pea le mama mai le vao. O le tuaoi sili mo se pi o le apu. E le manaomia le totoina o laau i autafa o le pi, aua e aafia i latou i ituaiga o meaola faalafua.

Pears, e oo lava i le taumalulu-faigata, totoina i itulagi ma ni fulu malulu, ao talavou e manaomia ni malulu malulu. O le ogalaau o se laau laititi e afifiina i le afaina poo isi mea na togafitia muamua i togafitiga (anti-souris) (suauu tiso, pefu, birch tar). O le faʻaaogaina e faʻaogaina ai vaomago e fefiloi ma gaʻo o le aʻa uliuli, wormwood, tansy, blackberry black, red, grass, mint ma isi e faʻafefe ai fua. O le pito i lalo o le faʻamafanafana ua tanumia 3-4 cm i totonu o le eleele ma i le taumalulu na faatoa pa'ū le kiona i le taumalulu.

Totoina o se pi. © ventrue21

Faʻamasuina pears

I le tausaga muamua, e faʻafefeteina pears i le vaiaso. Lava 1-2 pakete i le laau. I tausaga mulimuli ane, ua siitia le suavai, ma ua faaitiitia le taimi o le timu i le 1 - 2 i le masina. I le faataamilo i le laau, latou te eliina ai le 1-2 ipu e tumu i le vai mai le pulumu. O peʻa matua matutua e sili ona lelei i le faʻavaivai. A maeʻa le faʻamaʻa, faʻaleleia ma mulching e tatau. E manaomia e le laau le okesene ma se lau ile susu.

Fafagaina o pears

E le fiafia Pear i le maualuga o le nitrogen. O le mea lea, e faʻapena ona faʻalauiloa faʻamaʻi faʻasaina i tausaga taʻitasi i ni atopaʻu laiti i le 2-4 muamua tausaga pe a fuga lauusiusi. I le lumanaʻi, o le faʻamaʻiina o le taele e naʻo le mautinoa o le a matelaina le taumafa, pe a vaivai le laau, o le tuputupu aʻe faaletausaga e le taua, e faʻamalamalama laulaʻau (sei vagana ai le lanu varietal o le pi), e le lava le atinaʻeina o palasitika.

Mo le fafagaina o paʻu, e faʻaaogā faʻapitoa i le 3-4-5 tausaga, e fuafua i le faʻaleleia o eleele. O le faʻamalosiina o mineral, e aofia ai ma le micronutrient fertilizers, e talafeagai mo le aganuʻu i tausaga taʻitasi ona o le tele o le aveeseina o meaʻai mai le fua.

E sili atu le faʻamaonia e le faʻasalalauina faʻasalalauina o meaola ma minerale i luga o le palapala, ae ia aumai i vaʻa papaʻu eli faataamilo i le palealii o se laau. I le tausaga o le faʻaaogaina o le paluga, muamua faʻafefiloi le fuluʻi-paluga paluga i totonu o le vaʻa, 40, 20 poʻo le 60 ma le 30 g i le mita linear, e faalagolago i le tausaga o le pi, faʻafefiloi i le palapala ina ia le mu ai aʻa, ona ufiufi lea i le humus poʻo le faapalaga (0 , 5 pakete) ma ufiufi i se palapala o palapala. I isi tausaga, e mafai ona faʻatapulaaina oe lava i le faʻaofiina o se faʻalavelave faʻapitoa tele ma se mea maualalo o le nitrogen.

E masani ona faʻaaogaina e le Faatoaga le nitrofoska poʻo Kemir, lea o loʻo i ai i le tuufaatasiga le tele o elemene. Nai lo micronutrients, i le amataga o le vaega o le tuputupu ae o fua, e mafai ona e faaopoopo 1-2-3 ipu o lalo o le laau i lalo o le laau faataamilo i le palealii i lalo o le tatalaina. I lalo ifo o le autumn e eli uma le faʻaaogaina o minerale, e mafai ona e faʻaopopoina le humus pe faʻaaoga fautuaga taʻitasi mo se faʻalaʻau faapitoa.

E lelei le faʻaaogaina o le mutia lanumeamata i le manulele lanumeamata. E mafai ona lūlūina le talatala i le vavae ma mimiti poʻo le tuʻuina seia oʻo i le tautotogo mo le eliina.

Puʻu puipuiga mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi

Pears, e pei o isi fua o le pome, e aʻafia i fungal, siama faʻamaʻi ma viral pests - mimusu ma faʻatau. E le gata i lea, o lau laʻau ma fualaau aina e afaina eseese i faʻamaʻi.

O le aoina o fualaau aina, o le puipuiga o le aganuu e tatau ona amata i le amataga o le tautotogo, e faʻaaoga ai mea uma ua fautuaina i luga o le gataifale, ma faia ao le i seleseleina. O se vaega tele i le faatumauina o le ola maloloina o le pi, ma o le mea lea i le mauaina o se fualaau lelei, e faia e ala i puipuiga puipuia.

Fuafuaga tuputupu ae o laau fualaau aina. © Stark Bro's

Taofiaga

Polokalame puipui ma mea faʻamalosi e aofia ai le: tausisia o le 'upega tafaʻilagi e aunoa ma vao vevela, faʻavaitaimi pito i luga, fafaga, ma le gaosia o laau. Taimi lelei o le faʻamamaina o laʻau ma laʻau. O laʻau uma e aveeseina mai le togalaau ma faʻaogaina: mea maloloina mo le tuʻuina o le faapalaga, mo le eliina, ma tagata maʻi ua susunuina pe tuu i totonu o se lua faapalaga vavalalata mo le pala, sasaʻaina o le layer i luga o le papa poʻo le sasaa i fofo e faasaga i faʻamaʻi. A faʻapipiʻiina, o otaota uma e tatau ona ave ma susunuina. O laau pe a uma le lau o le lau laau e tatau ona togafiti i le uʻamea po o le sulfate uʻamea (2-3%) poo le 3% faʻatasi ma le vai Bordeaux. Toe faia togafitiga i le tautotogo seia oʻo ina toe ala mai fatuga mai le taumalulu. O le vave ma le maualuga o le faʻaaogaina o fua puipui e faʻaitiitia ai le ono mafai ona faʻamaʻi pe faaleagaina meaʻai e ala ile faʻamaʻi ile 70%.

Ituaiga o faʻamaʻi paʻu ma togafitiga puipui

E aʻafia le pua i faʻamaʻi faʻaleagaina o isi fualaau pati. O le taatele ma le leaga o:

  • mata (lau ma fua),
  • moniliosis (lau ma fua),
  • uliuliuliuliuli (lau ma fualaau aina),
  • aʻafia le pala (cytosporosis),
  • siama gasegase,
  • paʻu paʻu,
  • lapisi otaota
  • paʻu paepae (septoria),
  • mata susulu.

O le puipuiga, o le mea sili ona saogalemu i fale tumaoti o le gaosia o fualaau faʻatoʻaga i meaola o meaola. E mafai ona faʻaaogaina mo togafitiga i le vaitau tuputupu aʻe mai le fuga o laulaau i le seleselega, ma o nisi meaola o meaola e gaosia ai fua i le taimi o le teuina o le taumalulu e faalautele ai lo latou faasaoina.

O nisi tagata fai togalaau faʻamalosi e faʻaaoga vailaʻau. Ioe, faʻaaogaina vailaau, 2-3 togafitiga e lava ma o le a faʻaleagaina le faʻamaʻi, ae ... Afai e te faʻaaogaina vailaʻau i le le saʻo pe leai foi, e mafai ona e afaina ma faaleagaina i totonu o totoga o le gaosi ma tagata o le aiga, mafua ai le maliliu o meaola ma manu iniseti.

O le mea lea, mai faʻamaʻi e aoga ma saogalemu le faʻaaogaina o meaola o loʻo i lalo i mea faʻapitoa i le tane: trichodermin (glyocladin), phytolavin, gamair (bactericide), planriz, pentofag-C, phytosporin-M, farmayod, alirin-B, ma le haupsin. O le vailaʻau faʻasolosolo nei e lua ona aafiaga. O se maliega malie ma le iniseti. O nei meaola uma o meaola e fegalegaleai lelei i totonu o masini vailaʻau ma o fualaau faasaina ma le tele o ituaiga o gaioiga, e faaleagaina ai i le 4-9 ituaiga o faamaʻi. Latou te faʻaumatia, aemaise lava, fungal, siama siama ma viral.

Le faʻaaogāina o meaola e ola ai e puipuia ai pears mai faʻamaʻi

O faʻalavelave tuga o le pi o:

  • lanumeamata lanumeamata
  • codling moth
  • laulaʻau lau (peʻa),
  • mite
  • laupepa ma isi.

Ina ia puipuia lelei le pi mai meaola faalafua, ua lava le maua o le 2 biologics i le togalaau o togalaau - actofit (acarin) ma le bitoxibaccillin. O nei meaola o meaola ninii e toetoe lava a toetoe lava o meaola uma o loo taʻua i luga. O faʻasalalauga o phytoverms, verticillin, lepidocide e lelei foi. Bioinsecticides ma biofungicides e mafai ona faʻaaogaina i totonu o masini vai. Faʻafefiloi e faʻaititia le numera o togafitiga ma faʻateleina le lelei.

Faʻaaogaina o meaola olaola e tatau ai:

  • manino le usitaia o fautuaga pe a saunia ni fofo tali; pe a faʻaleleia, faʻapipiʻi (fasimoli, ma isi) e tatau ona faʻaopoopo i le fofo,
  • naʻo le vevela o le tau (faʻavevela o le ea e le maua ifo i lalo ifo o le 16 + + 18 ° С) o meaola faʻapitoa e oʻo atu i le + 32 ° C,
  • togafitiga pe a mavae le 7-12 aso, seivagana ua fautuaina
  • o le aafiaga o le oloa o meaola e faaalia i luga o le 3-6 aso i lalo o tulaga lelei; afai ua pasi atu le timu, e pa'ū le timu, e tatau ona toe faia le togafitiga.
Laʻau e fuga

Pepa teuteuina

O le teuteuina o paina o se tasi lea o auala autu o le mauaina o se fua maualuga o le lelei. E 3 ituaiga o teuga:

  • faʻatulagaina
  • tausiga faʻapitoa
  • anti-matua.

Faatulagaina o Pear Pruning

E faʻaaogaina le teuteuina i uluaʻi tausaga o le totoina o fatu ma le atinaʻega. E faʻamoemoe e faia se pale. O peʻa e maualuga maualuga, ae o le paleni le talafeagai, e mafai ona momotu ese lala o le skeletal, o le a punou le laau pe atiaʻe se tasi itu. I le totoina o togalaau, o loʻo i ai ni nai ituaiga o mea e fai ai ni paʻu o le pama - pama, koluma, pyramid ma isi. Ina ia lelei ona fausia se pale, e sili atu le valaʻau i se tagata poto faapitoa. Faatasi ai ma le faʻamavaeina o le tagata lava ia, o le sili ona faigofie ona maua ma faʻaaoga faigofie e faʻaaogaina:

  • fusi,
  • turbid-tiered pe sparse-tiered.

A oʻo ina fausia le pale o le pi, e tatau ona e matua matauina ni tulafono:

  • o paʻu pito i luga o le skeletal e tatau ona faʻatonuina i itu uma i itu eseese,
  • o le tulaga o le eseesega o le skeleal lala (muamua le maualuga) mai le ogaumu e tatau ona maua ma ia le itiiti ifo ma le 90-120 tikeri,
  • le numera aupito sili ona lelei o lala skeletal i le taimi o le laina i luga o laina uumi e 3-4 i le muamua ma 2-3 i le lona lua,
  • o lala o le lona lua e tatau ona faatulaga i taimi uma ina ia latou ola i le avanoa avanoa o paranesi o le vaega muamua ina ia aua nei faanenefu.

Paina le paleina o pale paleni

O le tausaga na sosoo ai, ina ua uma ona totoina i le vaega o le fatu o le fatugao, i luga o le ogaoga tutotonu, o laau uma e vaeluaina ile 40-45 cm. Luga o le a avea ma lala o le palealii. O se mata e lelei ona atinaʻe o loʻo totoe i le pito i luga o le aʻa. O le a avea lenei ma lala sili ona maualalo o le uluai poloaiga. Mai lenei fatuga, e 25-30 cm le fuaina ma o le isi gaʻo ua maua mo le lala lua skeletal. E tatau ona i ai lenei fatuga i le isi itu o le pitonuu tutotonu ma faʻafefe tutusa ai le avega o lala i le lumanaʻi ma fua. Afai o le maualuga o le piling seed e mafai, e mafai ona e faatulagaina i se taamilosaga ma le tolu o laʻau - le lala lona tolu o skeletal ma tuu le faʻaauau pea o le fana. O ia o le taʻitaʻi ma faʻamautinoa le tuputupu ae o aganuu. O lea la e le maualuga tele le laau (e le sili atu i le 3 m), i le taimi e pupuu ai le pitonuu tutotonu i le 20-25-35 cm ma o le lala e sili ona lelei le atinaʻe po o le lala o loʻo totoe e taʻitaʻia. Pear i lenei auala e taofia le tuputupu ae i le maualuga. Faatasi ai ma lenei tulaga o le palealii, o lala uma lava i le va o lala paʻu autu e tipiina i totonu o se mama. Pepa 2-3 toga o le poloaiga lona lua. Faʻafeiloaʻi i tulafono lava e tasi - avega mamafa o le laau mai itu eseese. I tausaga mulimuli ane, o loʻo faʻaaogaina ai le mama, faʻamaeʻaina ma le faʻasaina o paina.

O le faʻamalosia o le pale o le pi

1 tausaga talu ona totoina.

I le tautotogo, i le vaega o le fulafula o fatugaʻo, o se tulaga o pears 40-45 cm le maualuga ua faia. O lapisi uma i luga o le au e tipi i totonu o se mama.

Ona fua lea i luga o le laau tutotonu mai luga o le 70-90 cm mo le muamua muamua. I lenei vaitau, e 3-4 le sili atu o laʻau e sili ona atiaʻe, e tu i le 15-25 cm i itu eseese o le ogatotonu (90-120 tikeri). O nei lala ua vaeluaina i le 1 / 2-1 / 3 ina ia tutusa ma le umi. O isi lala vavalalata totoe o loʻo ave i luga o le mama. O nisi tagata fai togalaau e pupuu ma tuu i latou i luga o se fusi fua.

15-20 cm i luga aʻe o le tolu o le laʻau muamua, o le vaeluagalemu o le paʻu ua tipi, lea e faʻaauau ai le tuputupu ae o le laau.

2 tausaga talu ona totoina

Faauma le fausia o le muamua pito i luga o le pale o le pi. O le ogatotonu tutotonu ma lala skeletal e le paʻi i ai. O le tuputupu ae o le va ogatotonu i le va o skeletal branches o le muamua muamua ua ave i luga o le mama. O pupu laulaʻau i luga o le ogaumu tutotonu i luga o le pito muamua o loʻo faʻapuupuu.

3 tausaga talu ona totoina

I le tautotogo, ao faagasolo le vaega o le fulafula o fatugao, e tusa ma le 40-45 cm le fuaina mai le pito i luga o le skeletal o le lala muamua ma o lala uma o le pi ua tipiina i totonu o se mama.

Mai le amataga, e 2 fatuga ua filifilia sili atu i luga o le pitonuu tutotonu, e 20-25 cm mai le tasi i le isi i itu o itu. E tusa ai ma lo latou nofoaga i le ogatotonu tutotonu, e le tatau ona o gatasi ma lala o le muamua muamua, ina ia aua neʻi faʻafefe i latou i le taumafanafana. O lala o le lona lua o le pi o loʻo vavalalata e fesoʻotaʻi ma lala o skeletal o le vaega muamua.

O lala uma i le va o lala o le skeletal o le lona lua o loʻo faʻateʻaina pe faʻapuupuu, e pei o le fausiaina o le muamua muamua. O laʻau vavae ua vaeluaina i le 1/3, faʻaopoopo i le uumi. O le ogatotonu tutotonu e faapuupuu e 15-20 cm.

4 tausaga talu ona totoina

O le ogatotonu o le pear ua faapuupuu i le itu o le lala e faavaivaia ai le tuputupu ae o le laau i luga. O le teuteuga e faia i le maualuga e 40-45 cm mai le paʻu pito i luga o le skeletal lala o le lona lua. Faʻamau uma lala paʻu i le 1 / 3-1 / 4 ma nisi lala na tutupu i le va o le isi itu. O le totoe o le tuputupu ae i tua, i luga o le ogalaau ma le mafiafia o le tolu, ua aveeseina i le mama.

5-6 tausaga talu ona totoina

I le taimi nei, o le maualuga o le pear e oʻo atu i le 2.5-3.5 m. E tatau ona vavae ese le taʻitaʻiogatotonu i luga o le paʻu pito i luga o le skeletal ina ia le toe toto le laau.

I le pale paleni, o lala o le poloaiga lona lua e tatau ona i ai i se mamao e 90-100 cm mai le ogaumu tutotonu ma pe a uma le 50-60-70 cm mai le tasi.

Faatasi ai ma le tuputupu ae masani o laau matutua, o le vevelaina o le pale e faia pe a mavae le 5-6 tausaga (pe afai e tatau, ona tipiina lea o le lala i totonu o se mama) ma faatapulaa le teuteuina o skeletal ma semi-skeletal lala o le pi. O le tuputupu aʻe ma lālā e itiiti ifo i le 25-30 cm e le tipi ma faʻapuʻupuʻu, alu mo le fuaina.

Ina ia mafai ona saʻo lelei le laau, e tatau ona faia se pale paleni, i luga o skeletal lala o le tuputupu aʻe faaletausaga ma sootaga o fualaau aina o le a atiina ae. Ina ia faia lenei mea, i le amataga o le taumafanafana (Iulai 10-20), o laina e nonoa i le ogatotonu o le va o le 1-2 tausaga le matutua o skeletal e aunoa ma le faʻamalosi, punou i lalo, nonoa ma nonoa i le ogaumu tutotonu. O le skeletal lala e tatau ona fausia ai se laina faʻasaina, ma e le faʻailoa e le arc. O le tausaga e sosoo ai, o le faiga lava lea e tasi e faia i lala skeletal o le lona lua. I le faʻapipiʻi tuʻuina atu, o lālā o loʻo i luma o le paʻu. Ua aveesea le masaga, ma o lala o le pear e tumau pea i se tulaga vavalalata. O nisi fai togalaau e nonoa le pito pito i lalo o le masini i mea mamafa i le pito i lalo o le ogaumu (piliki, uila, ma isi). Faatasi ai ma lenei metotia o le punou, e tatau ona e mataʻituina le faasaoina o le tulaga faataamilo o lala. O nisi o fai togalaau e tipiina lala ma se vaega itiiti o le fesuiaiga i tausaga taʻitasi i le pito i fafo. O lala skeletal o le lona lua o le pi e tutusa ma le uumi o lala o le muamua (e le o toeititi).

Pear laau. © pule

Tausiga o Pear Sanitary

O le teuteuga e faia i tausaga taʻitasi pe a uma le laʻau ma le amataga o le tautotogo. O le sini autu o le faʻamalosi lea, faʻaola i totonu o pale ma lālā mamaʻi. Fetuunai le tuputupu ae o lala skeletal. Faatasi ai ma le teuteuina o le tautotogo, o le tuputupu aʻe faaletausaga o le tausaga talu ai ua faapuupuuina.

Faʻasolosolo Pepa Pruning

O le tuai o le teuteuina o pears e faia pe a mamafa le laau, o le tuputupu ae faaletausaga ua matua faaitiitia. Skeletal ma semi-skeletal lala o aganuu i itu uma e lua e itiiti lava le ufiufiina o lala tetele ma e le mafaitaulia. A o faagasolo lea vaitau, faʻamalamalamaina le pale, ma aveese ai lala o skeletal. O le ogalaau tutotonu o le pear ua faapuupuu i le itu o le lala, lea e mafai ai le toe tufatufaina atu o meaʻai e tuu i luga o lala ma lala laau. O le faapuupuuina ma le vevela o saofaga i le tele o meaʻai e maua i lala o fualaau aina, lea e fesoasoani i le faateleina o seti fualaau aina ma faaleleia a latou faailoilo lelei.

Vaʻaiga o pears mo vaega eseese o Rusia

O le eseese ituaiga eseese o pears o le fausiaina i tausaga talu ai, ua mafai ai ona siitia le aganuu seia oo atu i itu i matu ma le malulu. O le manuia o le tuputupu ae ma le maua mai o fua lelei o le lelei aupito sili ona lelei e faalagolago i le saʻo ma filifilia ituaiga o ituaiga ma ituaiga o aganuu. Mo le itu i matu, e tatau ona filifili ituaiga eseese o le pī ma fua o fua.

Mo le itu i mātū, o vailaʻau faʻamalosi o le pīsia e sili ona taatele: "Katatrale", Severyanka, Fields, Lada, Otradnenskaya.

I totonu o le podmoskovye ma isi itulagi o Rusia tutotonu, o fua lelei e maua mai i ituaiga o vao: Lada, Bugristaya, Chizhovskaya, Tenderness, Moskvichka, Fairytale. Muscovites e faapitoa lava le eseesega o le "Fairytale" mo le tele-fruited ma le tausia o le lelei, lelei o le tofo ma le felaʻuaʻiga. O le ituaiga paʻu "Chizhovskaya" e faʻaleleia e ia lava, e le manaʻomia se paaga mo le faʻamalositino, e puipuia i faʻamaʻi faʻamaʻi ma amata ona fua vave mai. O fua lelei o loʻo faia e ituaiga o talo "Just Maria", "Aukuso o le dew" ma isi.

I le itu i saute, o le ituaiga eseese o pears e sili atu le telē nai lo le itu i mātū. O nei ituaiga o meaʻai ua tupu ae e amata mai ia Iulai seia oʻo i le tautoulu (Oketopa). E manatu le au faifaatoaga i togalaau e sili ona manaia e avea ma uluaʻi fua o le paʻu "Ilyinka", "Swallow", "Melting". I le tau faaiu o le taumalulu, o le Dikolor ituaiga paina e tatau ona tupu, ua tupu ia Oketopa ma ua teuina seia oo ia Ianuari. O fua e susulu tele, malie. O fua o le maualuga e maua mai i ituaiga o puaa "Duchess summer" ma le "Clapp e sili ona fiafia", "Rosie Red Bartlet" ma isi.