Fale taumafanafana

Mea e fai-oe-oe lava e teuteu ai fale mo le togalaau

Faatasi ai ma le amataga o le tautotogo, e afe ma afe o tatou tagata tafafao faamasani eo atu io latou taumafanafana taumafa e tatala ai le vaitau o le tautotogo. I le taimi lava e tasi, e tatau ona e iloa le mea moni e faapea, i totonu o le togalaau e mafai ona e sau i luga o ou lava lima i ni ituaiga meaʻai mo le togalaau, o le tele o ia mea o le a le gata o se teuteuga lelei o le togalaau, ae e mafai foi ona maua ai ni mea moni. Matou te talanoa e uiga i nisi mea manaia i le asō.

DIY kids corner - faigofie ma taugofie mo soʻo se tagata talimalo

Ina ia faʻafiafiaina a latou pepe, e tatau i tagata taʻitoʻatasi ona mafaufau pe faʻapefea ona faia ni osofaʻiga manaia ma le fesoasoani o masini faigofie i lo latou fale mafanafana. E taua le maitauina e faʻapea, e le manaʻomia i taimi uma le i ai o tomai faʻainisinia faʻapitoa, talu ai o tomai faʻapitoa i le faʻatautaia o se meafaigaluega pulu, ma le mafaufau o lē e ona, ua lava. I le ata e mafai ona e vaʻaia pe faʻapefea ma le fesoasoani o le 6 ogalaau e mafai ona e faʻaogaina ai tamaiti, faʻapea foʻi ma se tamaʻi apefai. O se fale faia e DIY mo le togalaau e lelei tele.

Sapalai fale mo le togalaau mai seevae o tamaiti matutua ...

O se mea sili ona teuteu mo le teuteuina o se pa laau e mafai ona tuai o seevae o tamaiti, e mafai ona e faia ai ni mea sili ona lelei mo fugalaau tautotogo. E sili ona lelei le suʻeina o seevae lanu eseese, faʻapea foʻi lanu, ona pikiina lea o se paluga palapala i totonu ia i latou ma totō fugalaau fugalaau. E le tatau foi ona tatou faagaloina, faia ni pupu i totonu o le pusa mo le alu ese atu o le susu. O le faʻapipiʻiina o teuteuga teuteu i le pa, o le a foliga mai o se mea muamua.

Ina ia aua le tuiese le ogalaau tuai ...

E masani lava, i le aluga o taimi, i soʻo se dacha, ei ai se manaʻoga e tipi i lalo le laau tuai, lea e masani ona manaʻomia e le tagata e tiaʻi. I le taimi lava e tasi, talu ai ona ua e faʻaalia sina mafaufauga laitiiti, e le gata ina e faʻaumatia galuega mamafa, ae faʻaaogaina foi le aʻa i se teuteuga sili ona matagofie. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e susunuina totonu o le ogalaau e ala i le fesoasoani mai o le afi pe pupuʻu foi i totonu o le ogalaau, pe afai o le pou e laiti, ona sasaa lea o le eleele i totonu ma totō vao ma fugalaau teuteu. O se taunuuga, e mafai ona e maua se fugalaau manaia matagofie, ma o se ituaiga o mea e gaosia i le fale mo le togalaau ma ou lava lima o le a foliga manaia tele.
I se faaopoopoga, e mafai ona e uuina se pakete ua paʻepaʻe i totonu o se moega fugalaau, teuteu i se tanoa tuai i luga ma tusi se foliga. O ia ituaiga mushroom o le a sili ona matagofie i luga o soʻo se taulaga.

Taga nofoa

O se vaega taua o so o se togalaau o se nofoa e mafai ona e malolo ai pe a uma ona galue malosi i le togalaau. I le taimi lava e tasi, e leai se mea e tatau ona faanatinati e faʻatau ai se nofoa ua maeʻa, ona e mafai ona e fausia tutoatasi se nofoaga mo le malolo mai ogalaau tuai. Afai oi ai se ogalaau tuai ma le mafiafia, e le mafai ona e faanatinati e tipiina i totonu o ogalaau mo ogaumu, aua o le fuʻeina i luga o oe e mafai ona e maua ai se tulaga manaia mo le nofoa. E le gata i lea, o sea nofoa o le a iloga i se malosi tele ma le tumau.

E pei ona mafai ona e vaai mai le ata, o le mamanu o le nofoa e faigofie tele, peitaʻi, mo le faʻapipiʻiina o vaega eseese e sili ona lelei le faʻaaogaina o laʻau uʻamea lea e tuleia i totonu o ni mea na faia muamua i totonu o le ogalaau. E taua tele lou faia o se tua, lea e mafai ona e faalagolago i ai, lea o le a malolo ai aemaise lava le fiafia.

Faʻataʻitaʻiina DIY crafts, e maua e le e ona ia faamanuiaga nei:

  • O le avanoa e faʻaaoga ai au taleni ma aumaia i le olaga fiafia manatu faʻavae
  • E lelei tele le vaʻaia o lou fale mai i isi mea uma ma faʻatagata muamua
  • Tuʻu atu i le togalaau togafitiga masani ma foliga masani
  • Fai lau togalaau o se nofoaga e le gata ina galue i luga o le fanua, ae ia faʻamalieina ai le aiga atoa

O le faʻatumuina o mea uma o loʻo taʻua i luga, e mafai ona tatou fai atu o tufuga eseese i lau togalaau, faapea foi ma mea e gaosia i le fale mo le togalaau ma ou lava lima, o le a mafai ai ona e teuteuina le togalaau i se auala lelei, e pei foi ona maua ai le tulaga ese ma le faʻamuamua.

I le taimi lava e tasi, e taua le manatua e leai ni tuaoi mo le fatufatuaʻi, o lea e mafai ai ma e tatau ona e faʻaaogaina ma le saogalemu ia mea sili ona manaia.