Fualaau aina

Tuputupuina o paluka ma totō ile lauʻeleʻele auala E faʻafefea ona fafagaina fua o le pumpkin E faʻafefea ona vai

E faʻapefea ona totoina se paukini i totonu o le avanoa faʻasaina fatu laau

O le paluga o se togavao i le itu i saute. Ina ia tupu, e manaʻomia le susulu o le la ma le mafanafana - i le taufaʻaiuiuga o le vaitau o le tau mafanafana, e masani lava e leai se taimi e tupu ai, aemaise lava mo le Moscow Region, Leningrad Region, Urals, Siberia, Sasaʻe Mamao ma isi itu i matu. Mo vaipanoa faʻatasi ai ma se vaitau puupuu, o le totōina o fatulaʻau totō o le auala lea e tasi e maua ai se fua o fuakini suamalie ma lelei.

Ae o le au faifaatoaga fiafia e leai se taimi e te le fiafia ai: mulimuli i fautuaga mo le totoina o pikiapu, totoina i eleele tatala ma tausi atili - ona e aoina lea o se seleselega lelei o fualaau lelei ma maloloina.

Tuputupuina o le pikiakin mai fatu

O le a se mea e foliga mai ai le paina?

Pe a totoina le pikiakini mo fualaau

O le totoina o fatulaʻau mo fatu laau e faia i le 20-30 aso aʻo lumanaʻi le fuafuaina o le gaosiga ile eleele. E le fiafia le laau i fetaulaiga totoga.

  • E mafai ona e lūlūina i totonu o koneteina mo le totoina o laau, ia mautinoa ia tuʻuina se laulau o le 3-6 cm inisi i le pito i lalo.
  • E sili atu le totoina o le 1-2 fatu i totonu o pusa taitasi: ipu o peat (ona tuu ai lea i le totōina o le lua ma fatu laau); palasitika po o ipu pepa, kaseti mo tipu ma telelala (o le a sili atu ona faigofie le suʻeina o se laau faʻatasi ma le eletise omea).
  • I le avea ai o se palapala, faʻaaoga se mea lautele mo le totoina o fatu. Afai e mafai, ia saunia se faʻafefiloi o le eleele o loʻo taua i lalo: 2 vaega o le peat, 1 le vaega tipi ma humus, 1 kg o le nitrophoska i le 1 kilokalama o le faʻafefiloi.

Tapenaina o fatulaka fatu mo le totoina

Filifili fatu maualuga (o le tele ma le tele o le ulo-pata). Latou te manaʻomia le muaʻi faʻagasologa:

  • salu le fatu o le pumpkin i le vai mafanafana mo ni nai itula (vevela 45 ° C);
  • ona togi, tu ma afifi i se laʻau susū mo 2-3 aso (vevela vevela);
  • nisi o fai togalaau e fautuaina fatu faʻamalosi e faʻalautele ai le malulu malulu o laau. Taofi fatu i le lava susu o le tino i le vaega o fualaau faisua o le pusaaisa mo le 3-5 aso. E mafai ona fufuluina fatu i le efuefu, lea o le a puipuia ai i latou mai le mamanu ma avea ma microfertilizer.

E faʻapefea ona totoina ma tausi vaovao

Fatu e latalata i le loloto pe tusa o le 3 cm, sasaa, ufiufi laau i le tioata poʻo le ata seʻia oʻo mai le tupu. Siʻitia le fale i aso uma e faʻamalosi ma aveese le faʻasalaga. O le a manaʻomia ai le susulu ma le faʻasalalauina.

Ina ia mafai ona ola malolosi laau, o le a manaʻomia le faiga saʻo o le vevela:

  • Aʻo le germination, ia maua le vevela o le 18-25 ° C i le ao ma le 15-18 ° C i le po.
  • A oʻo mai le totogo e puipuia i latou mai le faʻalauteleina, tausia le vevela i aso taitasi i le 5-18 ° C mo le 5-7 aso, faʻaititia i le 12-15 ° C i le po.
  • I le lumanaʻi, e tatau ona faʻateleina faailoga i le tele o tikeri, aua nei galo e uiga i le fesuiaiga o le vevela i aso taitasi.

E faʻafefea ona faʻaleleia le vai ma fafaga fualaau

E le gata i lea, o le tausiga o togafitiga e aofia ai le faʻafeusuaʻiga lelei e pei o le pito i luga o le eleele e mago ma faʻaaogaina le faʻalaʻau.

  • A uma le suāsusu, faʻafefe uma le susu mai le pusa.
  • Faʻataga le palapala e faʻagogo sina mea muamua aʻo leʻi faʻasusu, ae ia mautinoa o loʻo tumau pea sina manava.
  • Laei pito sili e faʻaaogaina i le 5-7 aso pe a maeʻa. Faʻaaoga se vaifofo o le nitrophoska (mo le 10 l o le vai 15 g o le fugalaau, sasaa i lalo o lalo o laau taʻitasi)

O le suamalie o vine na liua samasama mea e fai ai vitio:

Afai e tupu lanu samasama i fualaʻau, o le faailoga lenei o le le talafeagai lelei. Ina ia faʻaaoga mafuaʻaga o faʻamaʻi faʻamaʻi, matamata i se vitio aʻoga.

Totoina o fatu

Ina ia mafai ona totogo lelei laau toto pe a uma ona totoina ile eleele, e tatau ona muamua le vevela o laau. O le vevelaina o laau e sili atu ona malosi, o le a le mafai ona afaina ai le vevela i le vevela.

  • E tusa o le vaiaso aʻo lumanaʻi le totoina ile eleele, ia faʻaalu le malulu o le ea i le 15 ° C, ile malulu ile malulu i le 12 ° C, ia faʻamalosi le potu.
  • Ona ave lea i fafo i le ea fou mo le aso (togalaau, matafaga avanoa) seia oo ina mafai e laau ona faʻaaluina le po i luga o le auala.
  • Faʻaitiitia le faʻamaina 2-3 aso aʻo lei faʻafetauina, ae aua le faatagaina fatu e faʻamago. O le aso ao le i totoina, sasaa le tele o vai - o le a sili atu ona faigofie le aveeseina o le eletise eletise mai le tane.

O fua lelei e faʻamatalaina i na faʻamatalaga: o loʻo aʻafia le aʻa i le atoa o le ipu; o totō taʻitasi o loʻo i ai se aʻa malosi ma ni meaʻai laiti laiti ma se pea lanu lanumeamata lanumeamata.

Taimi faʻaleleia

O le tuputupu aʻe o pikalo e ala mai i laau e manaʻomia ai le faʻatulagaina o le taimi o le totoina. O le totoina o kulimi i totonu o le eleele tatala o togavao e faia ma le faʻavaeina o le vevela (pe a oʻo i le faaiuga o Me-amataga o Iuni), pe a maeʻa le taufaʻataʻu o gutu o loʻo i ai.

  • Mo le tuputupu ae masani, o le vevela aupito maualuga e 15 ° C.
  • E tatau ona mafanafana le eleele i le vevela o le + 12 ° C.
  • Afai e malulu le palapala, o le a faʻagesegese le toto ma o le tele o le susu e mafua ai le pala.

O le a le vevela e mafai ona ola ai le palukiniki?

O le suamalie o fatu totō e totō i le eleele e mafai ona faʻafitia ai se faʻapuupuuga o le vevela o le ea i le + 6- + 10 ° C.

Filifiliga o le nofoaga ma sauniuniga

Malamalama

E tatau ona filifili le nofoaga saʻo mo le totoina i le faasologa ina ia maua ai ni fualaau lelei. Mo se paukini vevela-vevela, faʻafefe le eria e susulu i le susulu o le la. Laʻau ma pulou e le fefefe i le lafoaʻi, aua o latou foliga o loʻo lalagaina i lauulu e puipui mai le susulu o le la. Afai e te filifilia se nofoaga malulu, o le a vaivai le laau, ma o le a itiiti ma e mou atu fua.

Soga eleele

O le eleele e manaʻomia ai le ola maloloina, faʻavavevave (tatalaina) mo le saolotoga o le faʻaliliu o le okesene, o le tali e le mautonu. Soo se le lava le eleele e mafai ona faʻaaogaina e ala i le faʻaaogaina o ni mea faʻaopopo talafeagai. Pe a totoina ia kuluni, ia manatua o le aganuu ei ai lona aʻa umi ma le tele o aʻa laiti e le sili atu i le afa mita mai le fogaeleele. O le mea lea, o le pito i luga o le eleele e tatau ona lelei.

Fertilizer application

Mai le autumn, i lalo o le eliina o le saite, faaopoopo i le 3-5 kilokalama o le humus, 30-40 g o fualaau faʻasaina faʻapitoa i le 1 mita. O luga o laei e mafai ona faʻaoga tuusao i le pito i lalo ole fossa tulaʻi, pe ana fai e le mafai ona fai lenei mea talu mai le autumn. E mafai ona faʻaititia le elemene o le eleele e ala i le faaopoopoina o le pefu poʻo le lime laʻau - 200 g i le mea e tasi. Afai o le eleele e mamafa ma susū, tuʻuina atu lelei alavai. Faʻaiʻu lata ane o le vai, fausia ni moega maualuluga.

Totoina o pikiakin i fanua matala

E faʻapefea ona totoina pikiapu vine

O le totōina o le totoina o popo e le manaʻomia ai se malamalama tele. O le mea taua e tatau ona e iloa o le umi o le fetuʻutuʻaiga i le malae vaʻaia e faʻatatau i le matua o vaʻaiga: o aʻafiaga laiti e sili atu ona vave aʻafia ma amata ona galue malosi. O le le faʻaeteeteina o togalaau i le taimi o le gaosiga, le totoina lelei, e mafai ona mafua ai le taofia o le tuputupu aʻe poʻo le oti foi o laau laiti, ma o le "toe ola" o le a fua mai mulimuli ane, ma atonu latou te le maua se taimi e faʻamaʻa ai.

E faʻapefea ona totoina fualaau popo i le eleele

  • O le totōina o palukiniki i le eleele tatala e manaʻomia ai le faʻaeteetega tele ina ia le faʻalavelave ai le aʻa.
  • E sili ona lelei le totoina o popo fualaau i le tasi masina le matua i le laasaga o ni laʻau moni e lua.
  • A oʻo ina totoina ni fatu i totonu o pusa paʻu, o fatu o paluka ua totoina faʻatasi ma se fagu. I le taimi lava e tasi, aveese le pito i lalo, ma fai sina mea e faaleagaina ai puipui ina ia aʻafia aʻa aʻa i lenei puipui.
  • I isi tulaga, ia vaʻaia ma le faaeteete ia laau mai totonu o koneteina ma le masini eleele. Ina ia faafaigofie le faagasologa, sasaa le tele o vai i luga o le aso ina ia faigofie ai ona sau mai le ipu. O le totoina o kulimi i le eleele ma le totoina o laau e ala i le fesiitaiga o se vaega eleele: liliu le ipu agai i lalo, fai sina mea e aveese ma aveese.
  • Fai ni pu o le laʻau talafeagai (o se totogo ma se paʻu omea ma se paluga kulimi e tatau ona faʻafesoʻotaʻi i lalo pe afai e le faʻaaogaina fugalaʻau i le tautoulu).
  • Liligi le tele o vai mafanafana i totonu o le lua, tuʻu i totonu ma faʻafeiloaʻi fatu.

O le totoina o palukiniki i luga o le kiona o le a puipuia mai le faaleagaina o le suka

  • Ina ia puipuia le totoina o fatulaʻau mai pulu tuusao, e mafai ona e totoina i poloka, faia ni pu i totonu pe a ma le 10 cm. Ina ia puipuia vao mai le tuputupu ae ma puipuia le pala i le susu o le tau, ia ufiufi le faavae o le faaputuga ma le faapalaga. Pe a faʻaaogaina sea totoina, e tatau ona ufiufi laau e faaleleia ai lo latou ola.
  • E faʻalolotoina le totoina o pupule? Ina ia aua neʻi faaleagaina le aʻa ma laulaau moni, pe a totoina le pikiniki, totofi i luga o laʻau cotyledon, e tatau ona faʻaloloto ia i latou.
  • Faasolo i luga o le palapala faataamilo i laau toto ma ou alofilima.

E faʻapefea ona totoina le 'elekiniki i laufanua vavalaʻau? Manatua o le elekiniki e manaʻomia le avanoa - mo le tuputupu aʻe o laau taʻitasi, tuʻu le itiiti ifo i le 1.5 mita. O le a le mamao e taofi ai i va o vaʻa eseese e faalagolago i ituaiga. O lea, ia tuu i le va o le 55 cm i le va o ituaiga vao, 85 cm i le va o le lalagaina, ma le mamao o le 125 cm o le a manaʻomia mo le lalaga malosi.

E faʻapefea ona totoina fualaʻau totō ile laufanua matou te tilotilo ai i le vitio:

Tausia mo le totoina o fualaau o le pikiakin i le laufanua

E sili atu ona faigofie le faʻaleleia o le totoina o kulimi i le avanoa. Faʻamamaga faʻafefe, veleina ma le tatalaina o le eleele o le a manaʻomia.

E faʻafefea vai

E faʻafefea ona faʻaleleia le pikiapu vai pe a uma ona toto i le palapala palapala

Mo le tuputupu aʻe masani ma le atinaʻe, e tatau ona mataʻituina le faʻamautuina lelei o vaiinu. Aua nei faʻafeinu seia oʻo ina laʻititi le ovary, talu ai o meaʻai uma e alu i le tuputupu ae o laʻau ma lau. O le lelei o le fua ma le taimi o le suāsusu e tutusa lelei lava: o le itiiti ifo o lau vai, o le sili atu ona aoga o le fua.

E sili i le vai i le afiafi, faʻaaoga le vai mafanafana (tuu se palu i le togalaau mo le mafanafana o le vai). Mai le tele o le susu, e mafai ona afaina ai siama faʻaleagaina, lea e tau atu i le pala. E mafai ona e faʻaleleia le vai, ae i le tulaga o le timuga timuga umi e tatau ona e puipuia le totoga mai le paʻu. Ina ia faia lenei mea, ia ufiufi le vao i fualaau.

Faiga fai togalaau

Ina ia fua vave fua, ia aofia i le fausiaina o se togavao. A oʻo i le umi o le 1.3-1.5 mita, e tatau ona tapuni, tuu le itu e 2 i le 60-70 cm le umi.

E le manaʻomia le fafaga ile fafagaina e le aunoa, pe afai o le eleele e lelei, e mafai ona faʻaumatia atoa. E fafagaina i latou i le tele o aso e 15, latou te faʻaaogaina fualaʻau faʻapitoa poʻo le nitrophos (faʻasologa e tusa ai ma faatonuga a le kamupanī).

E faʻapefea ona fausia se palukiniki matou te tilotilo i le vitio: