Laʻau

Faʻaaogaina ma faʻaaogaina o le suauu taua o le mandarin

Mandarins, salalau solo i le lalolagi mai Saina, ua avea ma se tasi o ituaiga sili ona fiafia i fua o fualaau aina i le tele o atunuu, ma i Rusia ua manatu e toetoe o se faailoga o le lata mai o le Tausaga Fou. O le mea moni, o fua autu o nei fua suamalie suamalie na tupu pe a malulu le atunuu. O Mandarins e aumaia se lagona o le faʻamanatuga ma le fiafia, ma o le tele o le lelei i le fatuina o se atemosifia e faatatau lea i le suauu taua, lea e maua mai i le paʻu o fualaau moli.

O le vailaʻau e faʻaaoga lelei lenei lanu ma se manogi suamalie, mai le fualaau aina; o le mea lea, o le suauu mai lenei ituaiga o suauu e le mafai ona fenumiai ma se isi. Ma o aoga aoga ma le faʻaaogaina o le suauʻu taua mai tangerines sa lauiloa i aso anamua ma faʻaaoga ai le suavai taua e le gata i potu o mea e 'ai ma pei o mea manogi mo meaʻai, ae ia faaosofia ai le galalaina, togafitia le mumū ma faʻaleleia le moe.

I aso nei, faʻafetai i le faʻatinoga lelei o suʻesuʻega, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le fomaʻi lautele ma le faʻamalositino o le faʻaaogaina o le manogi o le mandarin ma le tele o faamanuiaga e mafai ona maua e lenei oloa i le soifua maloloina o le tagata. O le lelei o le faʻatupulaia o tangerine fualaau aina i le fale e mafai ai ona faʻaaoga fua o le siosiomaga mo le faʻamālōloina o tagata uma o le aiga.

Mandarin faʻasoasoaina o suauʻu

O aʻafiaga o gaʻo e maua mai mea totino faʻalautele e matua taua lava ma e masani lava ona i ai le tele o itu aoga aoga..

O le masini Mandarin e leai se tuusaunoaga. I le taimi o le gaosiga o le suauu, o le mandarin peel e oʻo atu i le 2% o le suauʻu taua, aʻo le oloa na mauaina e ala i le malulu malulu o loʻo faʻasaoina uma mea gaosi.

Faatasi ai ma fua o loo i ai i totonu o le peel, mo se faataitaiga, lemoneni i ai mea e tetee i le ita, caryophyllene, alpha ma beta pinenes, myrcene ma camphene. O le laumua e pasia mai le suauʻu i le suauu, lea e puipuia ai le atinaʻe o faʻamaʻi pipisi, linalool ma nerol, geraniol, ava malosi ma vailaʻau, aldehydes ma le tele o isi mea e ola ai. E masani lava ona o lenei tuufaatasiga ma meatotino, o le mandarin essential o le suauʻu e faʻaaogaina i le tele o fomaʻi, ma i le cosmetology, ma i totonu o le fale manogi.

Faʻaaogaina o meatotino ma le faʻaaogaina o le suauʻu tangerine

O se mea manaia i le taumalulu, pe a le lava se tagata i le susulu o le la, vevela ma vitamini, o le suauu taua o le mandarin e avea ma se meafaigaluega taua mo le:

  • faaleleia le manuia ma le leo;
  • faatoaagaina mai o galuega puipui o le tino, sili atu le inu o vitamini;
  • faateleina le manava ma le faaosofiaina o fualaau oona;
  • fufulu le tino o toxins.

Ma e le o mea uma nei e mafai ma faʻaaogaina o le suauʻu tangerine. O le oloa faʻapitoa e maua ai le manaia o le togafitiga ma le faʻaaogaina o le tino, faʻaleagaga ma le antispasmodic. E mafai e le suāuʻu ona faʻagasolo le faiga o gasegase, faʻamautuina le tuʻuina atu o le toto i masini, ma i le faafitia o le faaputuputuina o le tele o le suavai ma le aveesea o vai mai le tino, e mafai ona faʻaaogaina i le tau faasaga i le mamafa o le mamafa.

O le gaioiga o le suauu tangerine, e le pei o isi oloa tutusa, e sili atu le malosi ma e toetoe lava a leai se faʻailoga.

I fua o le tino, e mafai ona faʻaaogaina e tusa lava pe maua e fafine maʻitaga, faʻapea foʻi ma faʻaaogaina i fomaʻi. O le suauu taua a Mandarin o se vailaau malosi o le aromatherapy lea e fesoasoani e taulimaina tulaga faigata, faanoanoaga o le vaitau ma le vaivai i se taimi puupuu ma leai ni taunuuga. I le isi itu, o le suauʻu e iai sona aafiaga faʻaolaina i luga o le tino, ma i le isi itu, e faʻaitiitia ai le faʻaleagaina ma faʻafiafia ai.

Auala e faʻaaogaina ai le suauʻu Mandarin

O le lautele e le gata o le lautele o le suauu mandarin, e tele auala e aoga ai mai lenei oloa. Faʻalagolago i faʻamaʻi o loʻo i ai nei ma le manaʻoga e manaʻomia, o le suauʻu tatau e faʻaaoga i inhalations ma baths, faʻatasi ai ma le fesoasoani o lenei vailaʻau e faʻataʻitaʻiina massages ma faia maso lauulu. O le suauu Mandarin e mafai ona tautalagia faʻaalia ma faʻavasegaina i totonu o le potu e fausiaina ai se fou fou ma manaia le siosiomaga. O mea teuteuina ma mea e faia i le fale ma mea manogi e faʻamalosia ai lenei mea aoga.

O pulu, salima ma masamu mo lauulu ma le manuna mandarin e sili atu ona aoga.

O le massage ma nai mataua o suauu na faʻaofiina i totonu o le oloa autu e fesoasoani e faʻamaeʻa ai le paʻu, faʻaitiitia foliga vaaia o le cellulite ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faʻalauteleina o tina maʻitaga. O meatotino a le mandarin o le suauu taua e talafeagai foi mo le oona. I lenei tulaga, o mafutaga faʻatasi ma lenei mea e lelei. E le gata i lea, o le suauʻu e le gata e faʻamaonia ai le moe, ae faʻamavae ai foi faailoga o le gaioiga, amata le popole poʻo le atuatuvale. I le faʻaaogaina, o le faʻaaogaina o le suauu mandarin e aoga i le puipuia ma togafitiga o malulu taimi ma faʻamaʻi viral.

Faʻaleleia o le manaʻo ma faʻafouina tino uma o le tino, o se fofo masani e taua i le toe faʻaleleia mai faʻamaʻi.

Afai e te mafatia mai le ulu o le ulu, e faʻaaogaina le manogi mandarin. O le mataʻu o le faʻafefiloi o lenei mea, o le geranium oil and bergamot, e faʻaaogaina i le index finger and rubbed into the whiskey. Citrus o le suauu taua, e aofia ai le tangerines, e mafai ona faia i le tautala. Ina ia faia lenei mea, ia faaopoopo ni nai mataua o suauʻu i sua suamalie, fagu lauʻau poʻo se lauti mafanafana. Lafolelei ma le soifua maloloina:

  • fesoasoani e aveesea le popole;
  • faʻaosofia ai le faʻalaumalie;
  • faʻafefe faʻafeiloaʻi tiga;
  • faʻaitiitia le faʻavauvau ma le manava o le manava aʻo maʻi.

Na o le pau lava le mea e manaʻomia mo le faʻaaogaina o le suauʻu o le faʻaeteete tele ma le faʻaogaina lelei, talu ai o le tele o fualaau o le vailaau e mafai ona mafua ai le ita o le mucosa.

Le faʻaaogaina o le suauu mandarin mo le lauulu ma le paʻu

Mo faamoemoega faʻamalositino, ua faʻaaogaina le suauu mandarin mo:

  • tausia o le paʻu leo;
  • tulafono faatonutonu o le gaosiga o fatu;
  • faamamaina le ita ma le tetee atu i le ita o le mumū;
  • faaleleia atili o le lelei o le paʻu, e aofia ai le faʻaleleiina o le tauleleia ma le paʻu o le paʻu.

O le suauu Mandarin e faʻaaogaina e tausia ai le paʻu o le paʻu, matua ma le paʻu.

O lenei vaifofo e aoga i le togafitia o siama ma le mumū, faaletonu o le pigmentation, fulufulu mata ma le edema. O le faʻaaogaina fafo o le suauʻu e aofia ai:

  • le faʻaaogaina o faʻamau ma masini ma lenei mea aoga;
  • le vaetamaina o paʻu manogi ma le suauʻu;
  • faʻataʻitaʻiga o massage;
  • faaopoopo i ai se vaega itiiti o le suāuʻu i mea e faʻaaoga i le olaga i aso faisoo, mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o se kulimi, le aveeseina o le susu po o le tonic.

Talu ai ona o le aafiaga o le suauu mandarin i le paʻu, o lenei vaega e mafai ona faʻafoeina e le gata ile foliga poʻo le tino, ae faʻapea foi i le lauulu. Mo se tasi o tautua o le paʻu poo le pulu, o lua mataua ua lava.

I le taimi lava e tasi, o le manogi mandarin mo le lauulu e aoga e avea ma auala e tetee atu ai i le tele o mea e maua ai le gaʻo, faʻamalosia ai aʻa ma puipuia ai le tuputupu ae o sigi, e oʻo atu ai i seborrhea. I luga o le faʻavaeina o suauu taua e faʻapipiʻi ai le lauulu ma faʻafouina tonics, lea e faaopoopo atu i le suauu tangerine, e aofia ai ma meaʻai ma isi mea e masani ai.