Fale taumafanafana

E faʻafefea ona faʻaumatia faʻamatalaga i totonu o le togalaau

Tandelion o se fugalaau e olaola lelei, e uiga i le malosi tele, le le mautonu ma le tumau. I le taumalulu-taumalulu, pe a uma le oti o le vaega o le laau, e faʻaauau pea ona ola le aʻa. I le amataga o le tautotogo, faatasi ai ma le taunuu mai o aso mafanafana, na ia faasaolotoina se rosette o laulaau o se lanu enaena lanu meamata ma ni laina uumi e tutusa ma tubules. A maeʻa ona tupu, e faigofie ona ave e le matagi le fatu o le laumei ma, i luga o le eleele malulu, vave ona aʻa ma vave aʻafia i se nofoaga fou ina ia faʻaauau lona ola. O le laau e faafaigofie ona faalauiloaina e le gata i fatu, ae faapena foi i le vaevaeina o aʻa, faapea foi ma nai vaega laiti. A maeʻa le moa, e masani lava ona tuʻuina laumei lanu samasama i totonu o se paluga palapala (pe i luga aʻe o mea o loʻo i ai), e puipuia ai foliga o fatu. Ae tusa lava pe i lalo o ia tulaga, o latou tulaga e tupu ma toe faʻaleleia fatu i luga o le palapala ma faʻalaina.

Auala e taulimaina ai le taula

O se lanu lanu samasama lalelei mo le tele o fai togalaau ma fai togalaau o se tino tiga. O le faʻaumatia o ia e le faigofie tele. E toatele e taumafai e faia le togavao faifaipea, togafitiga faʻamaʻi, faʻaaogaina ni auala puipuia e faʻaitiitia ai le tele o lenei aganuu i le tele o taimi. E aoga le taumafai i metotia eseese e foia ai lenei faafitauli i le taimi e tasi ma mo mea uma.

O le veleina o le vao e aofia ai le filifilia o aʻa uma ma a latou vaega o vao masani i le taimi o le eliina o le fanua. O na galuega mamafa o le a na o le faʻaaogaina ma le faʻaeteete o mea uma e oʻo mai i faʻataʻitaʻiga. I le maeʻa ai o galuega sauniuni i le vaitau o le tau vevela, e tatau ona vaeluaina i le au talavou talafatai talavou ma o taimi uma lava ma le aʻa atoa. E leai se tasi o ona gau e tatau ona tumau i le palapala, aua o le a toe tupu. Talu ai o le aʻa o le aʻa o le laau e loloto i totonu o le eleele, ua fautuaina e faʻaogaina auala o loʻo i le lima e eli ai e aveese mai ai lona atoatoa.

Pe a tutupu ni meaʻai i luga o se 'upega tafaʻilagi ma eleele eleelea ma e le mafai ona toso ese le aʻa atoa mo le mautinoa, e mafai ona e faʻaaoga le fautuaga aloaʻia aloaʻia. O le vaega pito i luga o le laau e tatau ona tipi i le pito i lalo, ma faʻafefeteina le lima o fasi pepa i le sodium chloride. O le mea autu iinei e le o le faʻaaluina i le tele o masima, aua afai ei ai se mea e sili atu ona tele, o le a aliali mai i luga o le mutia, lapopoa lapopoa i luga o le mutia, ma luga o le fugalaau poo le fugalaau, o le a faʻaleagaina fua o fua o le fualaʻau lata ane i se "togafiti" faapena.

O togafitiga faʻamaʻi o le fasi fanua e faʻaaogaina mo le tele o laau totō. O vaovao e mafai ona faʻaumatia ia laau totō poʻo le afaina uma mea totō i se laina.

Mo le tele o le faaleagaina o vao, ua fautuaina e faʻaaoga fualaau "Roundup" poʻo le "Lontrel". O le faʻagasologa e faia i le taimi o le tautotogo i ni nai aso ao leʻi totoina fualaau talafeagai, poʻo le oʻo mai o le tautoulu pe a uma le seleselega. A faʻapipiʻiina le nofoaga ua filifilia, e le tatau i le fualaau faasaina ona pau i luga o le lau laau o fualaau aina ma fualaau aina (laau ma laau afu).

Afai e tatau ona faʻaumatia na o vao vao, ona lelei lea o Killex, Lintur ma Sniper mo nei faamoemoega. Mo ni nai aso, o aʻafiaga malolosi e aʻafia ai togalaau. Mo se faʻataʻitaʻiga, "ulu atu Lintur" i totonu o le laau e ala i laulaʻau ma ogalaau, ma pe a ma le 7-10 aso, e amata ona "tiga" le au taʻavale, ma a mavae le tolusefulu aso talu ona oti. A e faʻaaogaina lenei vailaau faʻasaina i se nofoaga tele, e te le tau popole i isi mea totō, ona o le aʻafiaga leaga e naʻo luga o le gaosiga. O le aoga o fualaau faasaina o le leai o se manogi ma, pe a faaopoopo i le vai, e faigofie lava ona solo i totonu.

O fualaau oona "Sniper" e mafai ona faʻaumatia ai laulaʻau, puʻu, fugalaau ma aʻa o le uʻamea, ae o fatu e taofi lo latou maualuga maualuga le gafatia e tusa lava pe maeʻa togafitiga faafomaʻi. O le fualaau faasaina e faʻaaogaina i itu taʻitasi i laau taʻitasi ma se tagata faʻapitoa.

Aua e te faʻalale i ia mataupu ma togafiti a tagata, aemaise lava pe a le talia oe e siama. O le fufuluina o faʻamalaʻau faʻatasi ai ma le maualuga o le vailaʻau faʻasaina (sili atu i le lima pasene) e maua ai foi iʻuga lelei. E manaʻomia le faʻamamaina o laau taʻitasi ma le tele o vineka.

O le taua faasagatau i taulaʻau e matua fesoasoani tele i taimi e puipuia ai. Ina ia le mafai ona faasalalauina lautele, e tatau ona moaina ia mea seia oʻo mai fatu, lea o le a faaitiitia ai lo latou fuainumera i le atunuu, i le togalaau poo le togalaau aina. E moni lava, e taua tele, pe a maeʻa le moa, o loʻo tuʻuina ni meaola vao i totonu o se paluga palapala i se loloto loloto pe faʻaumatia atoa i soo se auala. Aua neʻi faʻatagaina fatu i luga o moa vao.

O le mowing lea e fautuaina ina ia faia i taimi uma ma se vaitaimi o le 3-4 aso, ina ia leai ni taimi e maua mai ai fou fou, lea e mafai ona tatala e tusa lava pe maeʻa ona faʻapipiʻi. Faatasi ai ma le taina o vao leaga i taimi uma, e le na o le numera o fugalaau e maua ai se fuainumera tele o fatu e faaitiitia, ae o le aʻa foi e matua vaivai.

Faʻafefea ona faʻaumatia vao i lau eria (vitio)