Laʻau

Hemanthus tausi ile fale Eseese o hemanthus ma ata ma faʻamatalaga

Hemanthus ata paʻepaʻe Fugaina ma tausi ile fale

Hemanthus (o le igoa lona lua o le gagana laulaufaiva) o se laau e ola i le genus bulbous, o le aiga o amaryllis. O laulaau o le hemanthus io latou foliga e pei o le gagana a se teʻo, lea na fuafuaina lona igoa. Hemanthus i le faa-Eleni o lona uiga "toto toto." O le mea moni, e le o ituaiga uma o "laulaufaiva" o loo i ai ni fugalaau lanumumu, o ituaiga eseese ma lanu papaʻe ma moli e lauiloa.

O se tagatanuu o ituaiga o Aferika, na maua le haemanthus ma aumaia i Europa e Carl Linnaeus, o se tagata lauiloa, fomaʻi, ma le tausi laau. Toe faʻafouina i le 1753. O se malo faʻavaomalo na aʻafia i se nofoaga fou. O le le lelei o le tausiga, o le vaʻaiga muamua, varietal ituaiga e faʻafiafia ai le laau i le au fai togalaau.

Hemanthus tausi ile fale

Faʻafefea ona tausia le hemanthus ile ata o le fale

Hemanthus e faigofie ona tupu. O tulaga autu mo le manuia o le galueaina o le "laulaufaiva" o le faamautinoaina lea o le moe i le taumalulu i totonu o se potu malulu ma le le maua o le susu i totonu o le ulo. Aʻo tausia le hemanthus, e tatau ona manatua i le mafaufau e tusa lava po o le a le eseesega, o fualaau aina oona. A e galue ma le "laulaufaiva" e fautuaina e faʻaaoga totigilima puipuia, ma peʻa uma ona fufuluina ou lima ile tausiga faapitoa.

Malamalama

E fiafia Hemanthus i le malamalama, e aunoa ma le malamalama lelei o le a le fuga le laau. Ae ui i lea, o le susulu o le la e leaga ia i latou. O le lanumeamata o le fugalaau e matua malu lava ma o laʻau tuʻua e tuʻu ai mumu i luga o laupepa. Laʻau e le toe faʻaleleia. Latou te leiloa se lanu meamata lanu meamata, ona oti loa lea. Pe a tuu le laau, e fautuaina e filifili se faamalama sill mai le itu i sasaʻe poʻo sisifo.

Varietal ituaiga o hemanthus e mafai ai ona e totoina se laau e le gata i le fale, ae faapena foi i togalaau. O ituaiga eseese o meaʻai e faʻaaogaina e teuteu ai le togalaau, e ui lava o totonu o fale e pei o savali i fafo. I le vaitau o le tau mafanafana o fugalaau ma "laulau vavalalata" e mafai ona saoloto i luga o faletua ma terraces. E fautuaina ina ia puipuia le laau mai le faʻafefe i timuga, susulu o le la. O faʻataʻitaʻiga e afaina ai le hemanthus.

Tulaga o le vevela

Hemanthus katarina home care photo

O le taimi galue atoa mai le amataga o le tautotogo seia oo i le faaiuga o le tautoulu, e lagona e le fugalaau le lelei i le potu mafanafana masani +20 - 22 tikeri. Mo le taumalulu, haemanthus manaʻomia se potu e maualalo ifo le vevela o +15 tikeri. Hemanthus cultivars o le paʻu o lau o le taumalulu e vela. O nei ituaiga e manaomia ai le maualalo o le vevela i le taumalulu malulu + 12-13 tikeri. O le mālūlū o le faʻauʻuina o loʻo tuʻuina atu ai le avanoa e totoina ai laau i le taimi galue. Ole faʻamalosi masani e manaʻomia mo le atinaʻe masani ma le ola o hemanthus.

Faʻasaina ma le faʻamafanafana

"Le laulau vavalalata" sili atu ona faigofie ona faʻafeiloaʻi le leai o se susu nai lo lona soona fai. O vai faʻafefe e afaina i le hemanthus. Faʻataʻitaʻiga o le vaʻaia o vai e faʻapitoa mo laau taʻitasi. A uma le vai e sosoo ai, o le palapala o le a faʻamago i le ogatotonu, ona faia lea o se suāuʻu lelei. Ole taimi ole fafagaina e mafai ona faʻatutuina, e taulaʻi i le setete o lau o le laau. Afai e maua i luga o laulaau ni lalaga o le mimiti, ona tatau lea ona faateleina le numera o le fafaga. E tatau ona faʻaleleia le tele o taimi, ae le sili atu ona sili atu nai lo le mea masani. I le taumalulu, o ituaiga o lau o le matala ua tuʻuina atu i se faiga e faʻatapulaʻaina ai vai. Mo le faʻasusu, e fautuaina e faʻaaoga na o le manogi, faʻaaoga mo le itiiti ifo i le 24 itula vai.

O Hemanthus e faʻaleleia le vaʻalele i vaitau uma o lona atinaʻe. O totogo e totoina lelei vavalalata tutotonu tutotonu. O se vaega faapitoa i le tausiga o le laau o le taina masani o laulaau. Aua nei faatagaina le pefu e faaputuputu. Umu ese laulaʻau laumei ma se sipuni susu ma vai mafanafana.

Laʻei pito sili

E manaʻomia e Hemanthus le faʻatoʻaina ao tuputupu aʻe le laau ma tupu. O fugalaʻau faʻatoʻaga, faʻalapotopotoga faʻavaomalo, faʻapitoa faʻapitoa mo faʻamafaogi e talafeagai. Fertilizers e faʻaaoga tasi i vaiaso uma.

E le fafaga le laau:

  • I le taimi o le faapaleloga;
  • I le taimi o le tuputupu ae o le pou. Mai le amataga o le tuputupu ae i le taimi e oʻo atu ai le fuga fuga i le umi 10 cm.

Suiga

Hemanthus white-flowered inside plants photo

E fautuaina ina ia suia le laulau gagana i tausaga uma. O le tuusaunoaga o ia tulaga ia e le o olaola ai aʻa o le laau, o loo lava le fanua saoloto i totonu o le ulo. Ona mafai lea ona tolopoina le suʻega mo le isi tausaga. E le mafai ona faʻavasega le itiiti ifo ma le 1 le taimi i le 3 tausaga.

O le faʻatulagaina o loʻo faʻatinoina mai le aso Fepuari e oo i le amataga o Mati. Pulufana e manaʻomia ai le tausiga lelei; e le mafai ona faaleagaina aʻa i le taimi o le gafa. Mo hemanthus, o fugalaau fugalaau lautele ma se alavai lelei alavai ua filifilia. Pe a faʻatulagaina, o le pusa e faʻafefiloi i le eleele e 2/3, o le vaega o le pulufana e tatau ona i luga o le fogaeleele.

O le paluga eleele mo le hemanthus e le ese mai le eleele mo isi amaryllis ma bulbs. O le kulimi mama e saunia pe faʻatau mai i faleoloa faapitoa. O le mea e fai ai le mea e fai ai le tutusa o vaega ole laufanua 'aina, taʻutaʻu, fanua omea ma le faʻaopoopoga o le paʻu ma le ponaivi.

Pests ma faʻamaʻi o hemanthus

O le mafuaʻaga autu o faʻamaʻi ma meaola faalafua e sili atu le susu. Ole vevela, o le susu e faʻavaivaia ai le limoushus, avea ai ma faigofie faigofie mo meaola faalafua, faʻamaʻi.

O aʻafiaga e aʻafia i le fua o iniseti, moli vaʻaia, aphids, ma thrips. O le pulea o pest e aofia ai le aveeseina o iniseti mai le fugalaau, fufuluina uma vaega o le hemanthus i vai paʻu, gaosia ma fainuina i ni auala faapitoa.

O faʻamaʻi, o le lamatiaga ogaoga i le hemanthus e pala le pala. Faʻamatalaga manino o le faʻaleagaina - o le faʻaalia mai o ni mea e le o se mea faʻasolosolo, o le mea aupito sili ona lelei o le faʻaumatia lea o le faʻamaʻi maʻi. O togafitiga faʻapitoa e seasea aumaia ai se taunuuga lelei. Afai e le faʻaitiitia le fuga o le maʻi mama, e mafai ona salalau solo le lauulu i isi fale o loʻo i totonu.

Hemanthus Care Mistakes

A oʻo ina tuputupu aʻe le hemanthus, e iai ni faʻafitauli e ono tulai mai e aofia ai le soliga o tulafono o le tausiga, faʻamaʻi, mea faʻamaʻi.

Aisea e le fuga ai le hemanthus O le a le mea e fai

E le fuga o Hemanthus mea e fai

O le mafuaaga autu e le fuga ai le palamanthus o le leai lea o se taimi e moe ai. O le taimi o loʻo totoe e tuʻuina atu i le vaitau o le taumalulu e ala i le malulu, faʻatasi ai ma le faʻaitiitia o le fafaga. A maeʻa ona suʻeina tulaga o le laau, e tatau ona sili atu le faʻalelei: mataʻituina le puleaina o le vevela, faʻaleleia le palapala, faʻaaoga vai faʻafefe mo le faʻaleleia o vai, faʻaaoga meaola faʻapitoa, faʻaaoga meaola e faʻaleleia le tulaga masani o le fugalaau.

E taua foi le manatuaina e talafeagai le totoina o se limoushus i totonu o se fagu, lea o le a tusa ma le 4 cm le lautele nai lo le pusa. O le vaiti vaiti e le faatagaina ai le fugalaau e "gaʻo" ma faateleina lona laumei lanumeamata. I lenei tulaga, o le a na ona faamalosia e fuga!

Aisea e lanu samasama ai laulaau o hemanthus

Aisea e avea ai laulaau o hemanthus ma ata samasama

E fautuaina ina ia gauai atu i isi laulaau, pe afai latou te lelava, ona atonu e ono afaina ai le laau mai le susu. O le maualuga o le susu e mafua ai foliga o le pala. I lenei tulaga, e tatau ona vai faʻatasi ma le vai mafanafana, faʻatagaina le eleele e faʻagogo i le ogatotonu o loʻo i luma o le isi vaiinu. O le togafitiga o le faʻamalosi o le tino e maua ai se aafiaga lelei.

Afai o le pito i luga o loʻo i tulaga masani, e leai ni mea faʻapitoa, o tulafono o tausiga e mataituina, o le lanu samasama o laʻau o lona uiga o le sauniuni mo le malologa taumalulu. Ona faʻasaina lea o le faʻafefe ma tuʻu le fugalaau i totonu o se potu malulu.

E susunuina i laulaau, fugalaau fuga

O lenei tulaga o le laau e mafua mai i le tele o le susulu o le la, faatasi ai ma le leai o se ea fou. E tatau ona teuteuina le fugalaau ma tuʻuina atu lelei le malulu pe a iai le laau.

Uliuli pulapula

O mafuaʻaga o le paʻu o le tumutumu o loʻo taoto i le maualuga ma le maualuga o le vevela. O le fugalaau e tatau ona faʻafeinuina naʻo le vai mafanafana, suia tulaga o le taofia.

Faʻagofie le atinaʻe

O se mafuaʻaga talafeagai e faʻatau ai o le leai o ni meaʻai eletise. Afai e faʻapipiʻi faʻasusu ma manua i laulaʻau laʻau, ona tatau lea ona siakiina meaola faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Le lava le popo i le masina e tasi talu ona totoina

E foliga mai, o le aniani ua "vaivai", e le o ia te ia le malosi e "ala ai". E mafai ona fesoasoani le pulu e ala ile fagogo i totonu o se vaifofo o le vai ma o se tuputupu aʻe e faʻaolaina. Afai, a maeʻa le 2 i le 3 vaiaso talu ona totoina muamua, e le amata ona tupu le pulufana, ona le mafai lea. O le tulaga ua faamatalaina e tulai mai pe a le lelei le faatulagaina o le taimi malolo: maualuga le vevela, vevela tele, maualuga maualuga.

Hemanthus toe gaosia

Hemanthus faʻalauteleina i ni auala se tolu: fatu, vavae, pulu.

Hemanthus faʻatoʻaga fatu

Tuputupuina o le hemanthus mai fatu fatu laau

Hemanthus ua manuia le faʻasalalau e fatu, e faʻatau uma i faleoloa faapitoa ma aoina faʻatasi. O fatu o le a tupu i totonu o mea faʻafefiloi palapala mo kulupu, pe afai e te fatuina ni tuutuuga mo i latou i totonu o se kati. Ua tupu aʻe laulaʻau ma faʻaopoopoga atili i totonu o pusa eseese. Hemanthus tupu i lenei auala e totogo 5-7 tausaga talu ona totoina.

Hemanthus faʻalauteleina e ala i le tipi

Laʻau o hemanthus ata

O laupepa o se auala faigofie e faʻaleleia ai le "laulaufaiva." Ua filifilia laʻau faga. E mafai ona e faʻaaoga laʻau tuai o loʻo ola i luga o le fogaeleele. O togalaau e togafitia i aʻa, ua mamago vao, totō i le palapala malulu. O le palapala e faia i le peat ma le oneone i tutusa tutusa. A maeʻa sina taimi, e aliali mai ni tamai pusi i le pito i lalo o le seleseleina.

E mafai foi ona e tuʻuina lau laʻau i totonu o le vai, ma aniani foi e gaosia ai le taimi.

Pese vavae ese, toto i le eleele mo le tuputupu ae. O le fugalaau mo le totoina e tatau ona lautele, papaʻu, maua ni alavai. Ina ia aua neʻi faia se mea sese i le telē, e taua le filifilia o se ipu 3-4 cm sili atu nai lo le pulou o le laau. Fuga ma lenei metotia o le toe gaosia e tupu i le 3 i le 4 tausaga. E tatau ona maitauina afai e telē le fugalaau, o le a le fuga le limu.

Hemanthus toe gaosia e fanau

Faʻaleleia Hemanthus e tamaiti ata

Hemanthus faigofie ona faʻaleleia le fesoasoani a pulufana - tamaiti. O le vavaeese mai le laʻau autu e faʻatino pe a tupu tele le "aiga" ina ia le lava le avanoa o le laau. O aniani laʻititi ua totoina i ni koneteina eseese. Hemanthus o le a fuga ma lenei auala o le toe gaosia pe a uma le 3 i le 4 tausaga.

Hemanthus o se fale matagofie fale. Faʻafaigofie ona tausia, o le a fiafia i lē e ana le uluai faʻatoʻaga ma le tamaoaiga o lau lanu lanumeamata lanumeamata. O le tau teuteuina o le laau e manino. O ituaiga o togalaau Hemanthus o le a teuteuina ai soʻo se fuafuaga patino.

Ituaiga ma ituaiga o hemanthus ma se ata ma se faʻamatalaga

O le honeycomb ituaiga eseese o le haemanthus o le a fesoasoani e faamalie ai mea e tofo a le tagata faʻatau vine. E tusa ma le 50 ituaiga o hemanthus ua fafagaina. Faatasi ai ma i latou o loʻo i ai ituaiga eseese, ae o le tele lava o nei togalaau aina.

Hemanthus white-flowered Haemanthus albiflos

Hemanthus white-flowered home care photo

Mauaina o le lauiloa e pei o se fale toto. O laulaau e manaia, faʻatasi ai ma se pito i luga o le pito, lauusiusi lanu meamata. Peduncles pe tusa ma le 25 cm le mafiafia, mafiafia. E iai ni fugalaau paʻepaʻe e iai ni lanu paʻepaʻe papaʻe ma ni mea auro.

Laʻau o le White-flowered hemanthus - o meaola masani, i luga o le faavae o ituaiga o ituaiga totoga e maua mai. O vailaʻau faʻapitoa e mafua mai i taumafaiga a le au faifaatoʻaga o loʻo i ai le tele naua o le faʻaleagaina. O le pulu "Prince Albert" na totoina i le faavae o le hemanthus paʻepaʻe paʻepaʻe, e sili atu ona taatele nai lo ituaiga o meaola. O ona faʻailoga e lua faaluaina e pei ona masani ai, o loʻo i ai se lanu moli matagofie.

Hemanthus cinnabar Haemanthus cinnabarinus

O loʻo i ai se pulou lapotopoto ma se diamita o le 3 cm. O le paʻu e oʻo atu i le 25 cm le umi ellipsoid foliga faʻapitoa vavalalata i le pito i lalo ole pulu. O le fugalaau lanu lanumeamata e oʻo i le 30 cm, faʻapupula faʻatasi ma laulaau fou. O le inflorescence faamalu e maua ai 30-40 fugalaau. O le gaʻo e pisi i fafo, ulaula i le lanu, e pei o sima. O se mea uiga ese o le amataga lea o Aferika o tupu aʻe.

Hemanthus multiflorum Scadoxus multiflorus

Hemanthus multiflorum poʻo le faʻaogaina o le Katarina photo

E i ai se pulu lapopoʻa ma le lautele o le 8 cm. Tuʻu le paʻu paʻu ma le umi o le 15 - 30 cm faʻamaʻi puupuu. O se mea iloga o le laʻau o se mamanu o veins e vavae ese mai le ogatotonu i itu uma e lua. Fugalaau fugalaau e oʻo i le 80 cm - lanu meamata, e mafai ona mumu. O le inflorescence o le faamalu e tuufaatasia ai le 30 - 80 fugalaau o le lanu ulaula ma uumi uumi o le paolo lava e tasi. Fuga i le tautotogo.

Hemanthus katarina - o se vaega laiti o hemanthus multiflorous

Pulu o le laau e 8 cm le lautele. O lau paʻu e oʻo atu i le 30 cm. O le fuga o le fuga e vaʻaia le 15-30 cm le umi. O le faʻaogaina o le faamalu ma le 20 cm o le 20 cm o loʻo i ai le tele o fugalaau lanumumu. E masani ona faʻaaoga mo le teuteuina o potu. Mamanu Iulai, Aokuso.

Hemanthus white white Haemanthus candid

Hemanthus paʻepaʻe mama Haemanthus photo faʻapitoa E faʻafefea ona tausi

Faʻatalata ane i ituaiga papaʻe paʻepaʻe papaʻe. E eseese i fugalaau paʻepaʻe paʻepaʻe, o se laʻau faʻafefeteina, e sili atu le maualalo o le laʻau. O le gau e mumu.

Hemanthus pomegranate Heamanthus puniceus

Hemanthus pomegranate Heamanthus puniceus photo

Ole lapisi o le lapisi lapotopoto e 8 cm. O le paʻu lauulu lanumeamata vaivai e 15 - 30 cm le umi. O le faʻaogaina o loʻo i ai le 10 i le 20 fugalaau o le lanu samasama-mumu poʻo le uila. O laumei e lanumeamata pe lanu viole. Mamoe i le taumafanafana.

Hemanthus tiger

O lau e malolosi, e 45 cm le umi, 10 cm lautele i le pito i lalo o lanu enaena. O le laupepa laupepa i ona pito e teuteuina i le fuga. O se moli lanumeamata lanumeamata 15 cm le umi e ufiufi i mea lanu. O le tele o le faamalu a le faamalu e maua ai fugalaau lanumumu. O le gau o le lanu mumu.

Hemanthus Scherlov Haemanthus coccineus

Hemanthus Scherlov Haemanthus coccineus ata

O lau o le fugalaau e oo atu i le umi o le 50 cm, teuteu i luga o lanu mumu. O le uila o loʻo i ai le tele o mumu mumu. Laʻau samasama ma petaleh petalsh o mafuaʻaga o le uluaʻi foliga mai o le laau. O le fugalaau e fuga mai i le tautoulu, ae le o le umi ma, e le o se tausaga.

O le a le mea e tasi

O le a le mea e fai ai ata photo fugalaau

Togavine. O loʻo i ai le aʻa malosi o le laau. O paʻu paʻu o loʻo i ai ni petioles umi. O le tele o laupepa laititi e 30 cm le umi ma 10 cm le lautele. O se mea iloga o laʻau e lua lapoʻa i le vaeluagalemu. O le fugalaau e fugalaau fuga e oʻo i le 45 cm. O le faamalu o le faamalu e tuufaatasia e oʻo i le 100 fugalaau, e i ai le lautele o le 20 cm. O le fugalaau e mumu-mumu.

Faamatalaga o Hemanthus

"Laulau vavalalata" o loʻo i ai se pulu matala ma sikuea lanu lanu. O pulu taʻitasi e maua ai ni laʻau se tolu. O laulaʻau i se paga o loʻo faʻatulaga lelei, o loʻo tautau taʻitasi i ona tafatafa. O a latou foliga uumi ma sina faʻalautelega i le iuga e mafua ai ona fesootaʻi ma le gagana. O le laupepa laulau atonu e manaia, paʻu pe faʻalelei, faʻalagolago i ituaiga. Nai lo le leva ona mamae lau, e lua mea fou e tutupu i hemanthus i tausaga taʻitasi. Afai ua paʻu laulaau o le laau, ona tupu lea o le fanau i le vaitau o le tuputupu ae.

Hemanthus ei ai se tulaga ofoofogia e tupu i le tausaga atoa, e aofia ai le vaitaimi o le taumalulu malulu.Faafetai i lenei mea, e foliga mai e manaia lava le lalelei, teuteuina o totonu o potu, e tusa lava pe leʻi oʻo mai le taimi o le fugalaau.

Totonu o le flower hemanthus paʻepaʻe paʻepaʻe Planting and care

Hemanthus inflorescences o foliga o se faamalu. O faʻamafanafanaga e manaia ma matagofie, o se vaega taua o le "laulaufaiva." Fugalaau e faatulaga i luga o le fugalaau fuga le 50 cm le umi. O faʻalavelave faamalu e aofia ai le tele o fugalaau laiti. Fugalaau e mafai ona mumu, paepae, moli. O lapisi, mafiafia e masani ona tutusa lava lanu ma fugalaau fugalaau. E foliga mai ua afaina ai le inflorescences ona o umi uumi e fausia ai se ituaiga o maualuga i luga aʻe o le fugalaau. O pusa inflorescence e tutusa lelei ma mamanu mamanu po o pulu uamea.

Hemanthus e fuga mai le ogatotonu o le taumafanafana i le vaiaso mulimuli o Novema. A oʻo mai le taimi mo le matua o le pollen ma le nectar, e amata ona salalau se manogi le lelei. Hemanthus o ia lava e faʻafeiloaʻi ia te ia lava. I luga o fuga fugalaau, lapotopoto o vine o le 1 - 2 cm le lautele ua fusia i le mumu ma le paʻepaʻe. O fatu matutua e maua ai le ola i laau fou, e ui lava e vave ona leiloa lo latou germination.