O le togalaau

Nemesia fatu toto totoina ma tausia

O le nemeseia o se laau toto, o nisi taimi e foliga mai o se togavao, 30-60 cm le maualuga, ae o le tele lava o lenei fugalaau e taua i tausaga taʻitasi, ma e mafua mai i le mea moni e le mafai ona sao mai gutu malulu, o le mea lea, i vaomatua mafanafana o nemesia ua tupu aʻe e pei o se lauiloa, ma i le malulu - latou te totoina na o le tasi le tausaga.

O lenei fugalaau e fetaui lelei mo le teuteuina o togalaau ma moega o fugalaau i le taulaga, ma o le a avea foi ma se matagofie matagofie mo soo se fale. Nemeseia e tele ituaiga lanu, o lea e mafai ai ona e faia ni fatuga mai lanu eseese, faʻapipiʻi paleti lanu.

Eseese ma ituaiga

Goose nemesia - o se laau taʻitasi tausaga taʻitasi, o loʻo iai aʻafiaga e 2 cm le lautele o le lanumumu, samasama, lanu piniki poʻo le lanu moli. Laʻau maualuga 25-35 cm.

Nemesia Azure - ituaiga o manu, ae ola aʻe e pei o le tausaga. E pei o se vao, e oʻo i le 40 cm le maualuga. E fuga mai ia Iuni ma fuga mo le tolu masina, fiafia i lanu moana lanumoana, lanu moana, piniki ma le paʻepaʻe matagofie.

Lamesia lanu - e leai ni fugalaau tetele e pei o isi ituaiga, ma o le lanu o nisi ituaiga e pei o le galo-aʻu-nots, ae o isi e lanumoana.

Vaʻalele - o se laau taʻitasi, e kuka e ala i le sopoia o meaola e pei o le manogi ma le manogi e pei o le nemesia. E oʻo i le 20-50 cm le maualuga. O le fuga e latalata i le masina o Iuni. Fugalaau e iʻu i le maualuga lona 2 cm e oʻo mai i lanu eseese.

Nemeseia totoina o fafo ma le tausiga

A filifilia se nofoaga mo le totoina, ia manatua o fugalaau e masani ona faʻalautele agai i le la.

E tatau ona faʻamalosia le faʻaleleia, aua le faʻatagaina ni faasiliga; o le fofo aupito sili mo le faatumauina o le susu i le vao o le mulumulu lea o le palapala.

Fertilizer mo Nemese

O le lalaga pito i luga e tatau mo nemesis mo laʻau vave, lanu paʻu ma fugalaau tetele.

Mo lenei mea, o se vailaʻau faʻapitoa faʻapitoa e faʻapitoa mo le totoina o laau toto e talafeagai. E le sili atu ma le fa taimi i le tausaga ona faʻaaogaina fugalaau, atonu o le taimi o le tuputupu ae malosi ma le fugalaau.

Nemesia teuteuina

O se mea manaia e faapea, o le fuga o se laau e mafai ona faaumiumi na o le aveeseina pea lava o fugalaau fugalaau. Pe mafai foi ona e faʻapipiʻi pito o pine vaivai ma faʻapipiʻi mai ai pine fou, ma toe totogo le laau. Mo lenei mafuaʻaga, o le teuteuina o le faʻaaogaina o le faʻasolosolo.

Na ia manatuaina foi le aveesea o vao i totonu o le laau ma o le taimi lea e veleina ai le eleele faataamilo i le vao pe afai e le lava le suavai.

Faʻapenaina o le Nemesia

O le tuputupu ae mai fatu o le auala pito sili lea ona lelei ma sili ona faigofie e faʻaleleia. O le mea moni, e faʻapea, mo se faʻataʻitaʻiga, o le vaevaeina o le vao e mafai ona faaleagaina ai le aʻa, talu ai o se mea faʻapitoa. Mo lenei mafuaʻaga, o le a aʻafia ai se togavao mo se taimi uumi, ma o le a vaeluaina le vaega vaeluaina ma le tina. O le mea lea, o lenei metotia e masani lava ona seasea ona tupu, i tulaga tulaga ese ma ma le faaeteete.

Ae o fatu, e lua auala e totoina ai: lulu saʻo i le lauʻeleʻele avanoa poʻo le totoina muamua o fatu. Afai e te lūlūina i le eleele e le puipuia, o le a mauaa aʻa ma amata ona fuga, ae tele taimi mulimuli ane, o le mea lea mo ituaiga taʻitasi o le a avea ma otaota o le taimi, talu ai o le fugalaau o le a puupuu. O lenei metotia e faʻaaogaina i totonu o atunuu mafanafana pe a totoina le nemesia e avea o se faʻalelei.

Totoina o le Nemese mo fualaau

Ina ia mafai ona fiafia ma olaola vave i le amataga o le taumafanafana, e tatau ona saunia ni laau i le tautotogo (faaiʻuga o Mati). E mafai ona faatauina le eleele i se faleoloa fugalaau, e taua o - "eleele mo tipu." E lūlū fatu i le pito i luga o le meaʻai i atigipusa, e le manaʻomia le fufuluina i luga.

Ufiufi ma le tioata poʻo le polethylene mai luga ma mataʻituina le susu tumau o le palapala e ala i le sasaina mai se fagu vali. Ina ia puipuia le soona fai, ia faia i luga o le ea i aso taitasi e ala i le aveeseina o le tioata (polyethylene). O le isi itu taua o le faatumauina o le vevela tumau i totonu o le 20 ° C.

A maeʻa le tasi ma le afa i le lua vaiaso o le a vevela fua muamua ma mafai ona aveeseina le tioata (polyethylene), ma pusa tuʻu i totonu o se nofoaga manaia ma malulu (+ 10 ... + 15 ° С). A maeʻa le isi vaiaso, faʻafeiloaʻi faʻamaʻi faʻasamaʻi e aofia ai le vailaʻau ma le paseka faʻatasi ai ma le faʻaleleia o vai.

Pe a lua pe tolu paipa o laulaau laititi e foliga mai i luga o laʻau laiti, e tofo i ipu eseese poo ipu. I le masina o Iuni, o le a tupu malosi le laau ma atonu foi e amata ona fuga, ona mafai lea ona e totoina i luga o le upega tafaʻilagi. O le va i le va o faʻataʻitaʻiga taʻitasi e tatau ona i ai ile 20-25 cm, ona o le vave vave ona tupu tele ma lautele le lautele.

Fatu totoina mai le nemesia

A o leʻi lūlūina, lea e faia ia Aperila-Me, o le pito i luga o le lapisi e mulimulitaʻi ma le peat, ma o le eleele lava ia e tatau ona lelei. O le taimi nei e mafai ona e lūlūina se fasi fanua (fufulu), faʻamamaina i se fagu moli (afai e te sasaa mai se pakete, mo se faʻataʻitaʻiga, o fatu e mafai ona faʻamalo ma aoina i le tasi nofoaga, ma o isi o le a avanoa) ma ufiufi i le afifi palasitika.

E le galo ia te ia le faʻaliliu, faʻafefe ma fafagaina faʻamaʻi faʻamaʻi (tasi taimi i vaiaso uma) ile palapala. A maeʻa, ona aveese lea o le ata. A oʻo ina tupu ma ola le fua o laau toto, e tatau lava ona faʻataunuʻu, ma o le va o laau taʻitasi e 20-25 cm le umi.

Afai e te le solomuli i le taimi, o le a foliga mai o le foliga mai o faʻamaʻi faʻaleagaina e maualuga, ma o le a faʻaumatia ia laau. O le totoina o laau saʻo i totonu o le eleele, e manaʻomia ai le tumau pea o le eleele, aua talu mai aso vevela, o se eleele mamago i le nofoaga o le tuputupu ae o laau laiti e mafai ona oo atu ai i le oti o meaola laiti. Ina ia aloese mai ia tulaga, o le mulching foi e talafeagai.

Maʻi ma meaʻai

Faatasi ai ma le faʻaauau pea o le palapala ma le faʻavaivai o le vai i aʻa o le laau, o loʻo i ai se tulaga e sili atu ona mafai ona maua i faʻamaʻi faʻaleaga. Afai e te vaʻai i le faasolosolo o aʻa poʻo aʻa, o togafitiga faʻatasi ma le sogic acid e fesoasoani i le taimi muamua.

Ina ia aloese mai le foliga mai o le pala, ia aua lava nei faatumuina le fugalaau, faigata, ae tele taimi. O le taimi lava e maeʻa ai le pito i luga o le eleele, ona mafai loa lea ona e toe inu.

O meaola faalafua, o le aʻafia e afaina i se apogaleveleve, lea e gase ai le sua o le laau. O le faailoga autu o le faatoilaloina e lenei parasi o le faʻamago ma faʻamagoina laʻaufaʻapea foʻi ma le matauina vaivai o laʻau ma laʻau.

Afai e maua nei ituaiga o faailoga, e tatau ona suʻe le nemesia, pe afai e te vaʻai i se afifi mumu ma faapipii ia lava i lau (lanu mumu po o le lanumeamata, e tusa ma le 0.5 mm i le tele), ona togafiti lea o togafitiga e pei o, mo se faataitaiga, e tatau ona mulimulitaia Actelik.