Faatoaga

Toto i luga o moa - mafuaʻaga ma metotia o togafitiga

O se uila poʻo se puʻu e pei o le vaitusi o se ituaiga o faʻafitauli lea e maua i nisi taimi i moa. Nai lo le faʻaleleia masani, o le vaega pito i luga ma le pito i lalo o le gutu e amata ona tupu i itu faʻafeagai, lea e matua aʻafia ai le taumafa o le manulele. E le tatau ona vave tuʻuina atu se faasalaga oti i luga o se moa. E tele auala e tatau ai ona e taumafai e tuʻuina atu i le manulele se avanoa e ola ai ma tupu atili.

O le a le pulou?

O se vavae e pei o se siʻosiʻese poʻo se vaʻesega o se faʻaleagaga faaletino lea e mafai ona maua i nisi o moa, masani i le masina. Ona o le mea moni e faapea o vaega pito i luga ma lalo ifo o le gutu e tutupu i itu eseese, e mafai ona paʻu mai meaʻai aʻo leʻi maua e le moa le taimi e folo ai, o lea e faigata ai i le manulele ona 'ai ma inu. E le o se faʻamaʻi pipisi, ma o le a le afaina ai le tulaga lautele o le moa pe afai na te maua le tele o meaai ma vai.

Mafuaaga ma faailoga o le maʻi

Mafuaʻaga o le faʻaogaina o le vaitusi e mafai ona:

  • afaina, manuʻa o le ulupulu, ona o le pito i luga ma le pito i lalo o le gutu e amata ona tutupu i vaitafe eseese;
  • Laveaga le lelei le vevela.

O le vavau o le gutu e mafai ona mafua ona o le le saʻo o le nofoaga o le moa aʻo faagasolo le taimi o le faʻavevelaina - o le tulaga ua manatu e masani pe a ulu lona ulu i lalo o le tasi o apaau. I se tulaga e le masani ai, o maʻi o le ate e mafai ona mafua ai le pupuʻu ma le pala. O le mea e mataʻina ai, o le moa e puʻeina e le matua o le vao e tele lava ina le mafai ona fanau mai ma se faga fao.

O le a le mafai ona e iloa le faaletonu o le gutu i le taimi o le faʻaosoina, ae i le matua o le 1-2 vaiaso o lenei faaletonu o le a manino manino. O le isi mea o loo misi. Afai e aliali mai i luga o se moa peʻa e pei o le seleulu, pe a maeʻa (sili atu ma le tasi pe lua) vaiaso o lona ola, ona mafua ai lea o le faʻafitauli o meaʻai e tatau ai.

O le le lava o le calcium, gaʻo siama ma le vailaʻau D e taʻitaʻi atu ai i le faʻaleagaina masani o atinaʻe o moa.

Ae peitaʻi, afai e mataʻituina se peʻau mataʻutia i le tasi o le moa, ona ono mafua lea ona o faafitauli i le taimi o le faʻaosoina.

I le tele o tulaga, o moa ma gaʻo vaivai e 'ai ma inu itiiti. E tele taimi latou te 'ai ma inu ai. Mo lenei mafuaʻaga, latou te taumafai e tupu lemu ma e le avea ma ni faʻamalama lelei.

Togafitiga metotia

Ae paga lea, o metotia faʻaleaganuʻu mo le togafitiga o le pala o laʻau i moa e le oi ai. I mataupu sili ona ogaoga, o le curvature e televave le alualu i luma i le gasologa o le taimi, ae ui i lea, i sina mea itiiti, e mafai e manufelelei ona ola i se olaga masani. Afai ei ai lau moa ma se gutu vavae, ia faʻatusatusa lona mamafa ma isi moa i le tele e mafai ai. Afai e te masalomia e le lava lana meaai, taumafai e fafaga ese o ia mai isi manulele.

O le a se fesoasoani:

  1. O le faapipiiina o pito o le gutu ma le nusipepa po o se faila fao o le a fesoasoani e sili atu ona latalata.
  2. O nisi tagata latou te fautuaina le faʻaaogaina o le Dremel i mea e faʻaaoga ai mea e fai ai ni meaʻai, ae o le mea moni o lenei faiga e matua fefefe mo moa. O le filifiliga pito sili ona lelei o tui kili e faʻaaogaina e tagata taifau.
  3. Po o le a le metotia e te faʻaaogaina mo le togafitia o laʻau i moa po o moa, ia mautinoa e taofi le kulimi o le sana i luga o le lima - o le a fesoasoani e taofia vave le toto pe afai e te faʻafuaseʻi paʻi atu i se vaʻa toto.
  4. Aʻo le fafagaina, faʻapalapala meaai ma faʻafefiloi i le vai mafanafana poo se vaega itiiti o le kuluka ina ia mafai ai e le moa ona fafaga meaai faatasi ma lona gutu, ma aua nei togiina.
  5. Tuʻu atu i moa mamai le tele o mea taumafa e maua i le maualuga o mea e maua ile palatini - fuamoa nutimomoia, anufe o le falaoamata, fatu, ma isi mea. O le a fesoasoani i le faʻaleleia masani o laʻau i manufelelei.
  6. Fafaʻi le fafaga i se tulaga lea e faigofie mo moa mama e ave ai meaai mai iina - o le mamao i le va o le gutu ma meaʻai e tatau ona laʻititi.
  7. O laʻau o moa o loʻo ola pea, o lea mai lea taimi i lea taimi latou te lafoaʻia ai - latou te taufetuli i latou mai lea itu i lea itu ile eleele. O le a faigata mo moa ma se pipi e pei o le seleulu e fai ai lenei mea, ae ui i lea, o le tuʻuina atu o vaega o le ala i maa maʻa poʻo maa e mafai ona fesoasoani tele i le faiga o le faiga o le gaioiga mo i latou.

Ina ia puipuia le faʻaalia o moa mamai i le lumanaʻi, aua le faatagaina fuamoa e moa mai moa ma pala palapalā, faʻapea foi ma na moa mai ona fua ia moa mamai. Faʻaaogā se mea faʻapipiʻi lelei ma mataʻituina lelei le vevela i totonu. Fafaga lau moa se taumafa paleni ma faatapulaa le numera o togafitiga pe afai e fuafua e faʻaaoga a latou fua mo le fausiaina i se incubator.

Afai lava o le a maua e moa ma paluga le atoatoa se aofaiga o meaai ma suavai, e mafai ona latou ola i se olaga masani. Manatua o nei manulele e le mafai ona 'ai ma faʻatau o ni moa maloloina lelei, o lea e le amanaia ai le eseesega o lo latou soifuaga, e aofia ai le televave o le maua ma le le lelei. E tatau foi ona e mafaufau o ia moa ma puʻu tafao e masani lava ona osofaia e manulele maloloina, ia faʻaeteete ma taofi soʻo se faʻaaliga o le osofaʻiga.