Faatoaga

Bee drinker ma pe faapefea ona faatulaga

O le faʻatulagaina o le apiary e aofia ai le tele o elemene elemene. Ae ui i lea, e manaʻomia foi se tagata inu pia e fai ma fafaga. Afai i le taumafanafana e mafai ona maua se tino masani o le vai, e lata ane, i le taumalulu ma le tautotogo, o le tausiga o le suavai i le asaga e taoto ai ma le tausi meaʻai.

Meainu inu meainu

O le pi o se iniseti laitiiti e le mafai ona aau, e fuafua i le vevela vevela. E le gata i lea, o lafu taitasi e lele na o ia ma o le a le taunuu i le fagu i le faailo. O lona uiga e tatau ona maua pea le vai mama mafanafana, ae i le taimi lava e tasi e tatau ona i ai le pipi i luga o se faavae mautu, maua vai, aua nei paʻu i uta ma le malemo.

Palu vaiinu mo bees e mafai ona faʻatulagaina mo asiasiga taʻitasi ma valaʻau tagata taʻitasi, pe taatele i le apiary. O tagata taʻitoʻatasi, fale inu pusa fale e faʻaaoga i totonu o tamai fale apiaries. O le mea e sili ona taua, o le taimi e faʻaalia ai asoa, e tatau ona galulue tagata inu, a le o lea o le a maua e le pusi se punavai i se isi nofoaga.

Palu pia e mafai ona i fafo ma totonu. O masini i totonu o masini e tuʻuina i totonu o se sulu ina ia mafai ai ona e pulea le maualuga ma faaopoopo le vai e aunoa ma le faalavelaveina o pi. O se faʻataʻitaʻiga o se ipu inu pusa-e-oe-inu mo bees e mafai ona avea ma se vitio e uiga i se ipu inu ava lautele o Milenin:

DIY mamanu mamanu

I le tasi aso, e tusa ma le 50 lita o le vai e faʻaaogaina i totonu o se pusa lautele inu ava mo 20 aiga. E taua tele le faʻapipiʻiina o lana gaioiga i se auala e mafai ai ona faʻamalieina uma tuutuuga. O se nofoaga avanoa e filifilia ina ia tumau le vevela o le vai i le aso. Mai le matagi, o le pusa pusa mo pi o loʻo ufiufiina e se lauulu ma oso i luga aʻe o le eleele i se maualuga e sili atu i le 70 cm. Ina ia mafai ona faia se ata vali o le vai, e tele auala e faʻaoga ai:

  • fola laupapa faʻasolosolo faʻatasi ma se tafe:
  • maualuga, maualalo le gafatia, pe a faʻaogaina i luga o se vai manifinifi vai;
  • se mea lapoʻa lautele ma vai ma le galu o loʻo tu ma inu ai pi;
  • o se lafu mama e faʻaaogaina, lafo i luga o se pusa vai, e taofi se pipi e inu mai le vaituloto i le ogatotonu.

O se laupapa faʻapipiʻi laupapa e faʻapitoa i le 10 cm le lautele, o loʻo i ai sina malulu i totonu o pores, o le a tumau pea le susu, faia ai se mea manifinifi i luga o se lamolemole lelei, o le a lava le vai i totonu o togalaau. Faʻatonu le tulaga saʻo ma fetuunai le tafe - ua foia le mataupu.

E mafai ona faia se faʻata i le vai e ala i le tuʻuina atu o se uila o ogalaau i totonu o se fagu. Ona tiʻetiʻe ai lea o pi i luga o se uila ma inu mai se vaituloto. E mafai ona tuʻuina atu le vai i se auala faigofie, auala faʻasalaina mai fagu palasiti ua faʻapipiʻiina i le faʻamau. Ae ui i lea, e le o mea uma lava e fai-it-oe-inu mo pi, iniseti lele. E tatau i le beekeeper ona fatuina se pesini vai inu lelei lea e fiafia i ai ana uarota ma faigofie ona faʻamautu.

E tatau ona taulai totoa i le masini o le totonu-pusa pusa fagu mo pi mo le taumalulu. O le mamanu sili ona lelei o se ipu vai inu. Faatumu le tagata inu e aunoa ma le tatalaina o le sulu. E mafai ona pulea le vai.

DIY bee feeders

O le faʻatulagaga o le apiary e aofia ai le i ai o fafaga. E fafagaina pi i totonu o le moa, ma o meaʻai e fesoʻotaʻi ma le popolega o le aiga. O le mea lea, e filifilia e le beekeeper le mamanu e faʻatatau i sulu oi ai nei. Mo le faʻatau mai o se meaʻai faʻapipiʻi lelei mo pi pe faia se fetuunaiga ma ou lava lima, e filifili tagata uma mo ia lava. Ae o se tausi maʻi poto masani na te iloa ona pi ma o le a ia faia ni mea faʻapitoa faapitoa mo i latou. Mai le tele o mamanu fuafuaina, e tatau ona e filifilia se tasi ituaiga, ma suesue i ata ma laasaga i lea laasaga.

Eseesega o fafaga

O le fafagaina o le mamanu faʻasolosolo ma le fuaina o fua o fafie e faia mo le faʻapipiʻiina i totonu o le sulu. E masani ona faʻaaoga se mea faʻafaifale, o loʻo faʻapipiʻiina i lalo o le aluga. O ata o ia ituaiga mea e faigofie ona maua, e fiafia le 'aufaipese tagata e fefaasoaaʻi faʻamaumauga. O se faʻataʻitaʻiga o se faʻasologa manuia o le fafagaina o pi ma o latou lava lima e mafai ona avea ma vitio:

O le peisini e ola i le 5 tausaga. E faʻatasi ma le 17 drones i le 2 aso o le vaalele ma laveaʻi le sperm mo le fertilization, faʻaaogaina ma le faʻaitiitia. Afai e tupu mai le alova mai se fuamoa e le gaogao, o le a avea ma sela.

E masani ona faʻaaogaina se fagu eletise fagu. E faigofie le faʻafaigofieina o le palasitino. E manino ma manino. Mai lea mea e mafai ona e faia le fola ma fagafaʻi fafo. O nisi taimi o nei lava masini e faʻaaogaina e avea ma mea inu. O mea faʻapipiʻi puipui e faia mai i paʻu palasitika palasia o se lanu uliuli. Faʻatonu muamua ina ia aua neʻi faʻafefe ai pi ma aua le tuʻuina le malulu i totonu o le sulu. Mo fagafao i fafo, e mafai ona e faʻaaoga moli malamalama. O le fafaga e tuʻuina i totonu o le faʻapipiʻi e faʻapipii i le'ie. E mafai ona e iloa pe faʻafefea ona faʻaitiitia le mana.

Pe atonu e sili atu le lelei e faʻatau ai fagafaʻatasi sauniuni e fuafua e tagata mamanu, e pei o Cornflower poʻo le Fafaga Fafaga? O tagata tomai masani o le pipifana e taumafai e faʻaogaina le apiary ma o latou lava lima ma faʻagasolo malie ona faia ni masini fou mo o latou tausimaʻi. O lenei mea e teu ai tupe, e mafai ai ona e faʻapalapalaina le meaʻai i lou fiafia.