Laʻau

Ledeburia fugalaau tausi fale ma toe gaosia

Ledeburia o le aiga Liliaceae. O lenei ituaiga e tusa ma le 30 ituaiga o laau pupuvao o loʻo ola lelei i le taimi e alu ai i le fale. O laufanua o le Aigaland o vailaʻau o Aferika i Saute ma Central.

Faamatalaga lautele

O fugalaau Ledeburia e lauiloa ona o la latou laʻau matagofie e ufiufi i fasi tele. O le maualuga o le leburia e oʻo ile 20 cm.

O le laupepa e lamolemole, sao, o le foliga o le laupepa e lautele le laina poo le foliga o se ellipse. Laʻau e aoina mai le faʻavae o aʻa i totonu o se fusi. O laʻau pito i lalo o loʻo i ai le lanu violē, ma o pito i luga o loʻo i ai se paʻu paʻepaʻe po o le grayish-green. O le paolo o le mamanu e eseese, o le lanu o se olive pogisa po o le lanu viole. O le saturation o le lanu e faalagolago i le le lava o le malamalama.

O le pulou o le laau ei ai lona lanu violē, sukalati poo le lanu viole. O le foliga e mafai ona i le foliga o se ellipse po o se lio.

O le fugalaau i totonu o ledeburia e faʻasaina ai aū lea e faʻapipiʻi ai le taʻavale. O le maualuga o le uʻamea e tusa ma le 25 cm, e sili atu le maualuga o laʻau ma e mafai ona togi mai le 25 i le 50 inflorescences. O le foliga o le fugalaau e pei o se logo pe tutusa foi ma se fala. O le umi o le inflorescence e tusa ma le 6 mm.

Eseese ma ituaiga

Ledeburia lautele faʻatasi ma lau laʻau lapopoa lauʻau ma oʻo atu i le 10 cm le umi mai luga, o lanu pogisa e ufiufi ai le lau, ma 'ie lanu violise i totonu. Inflorescences o lenei meaola e mafai ona oʻo i le 25 pcs. o le tele o taimi, o le a paʻu le fuga i le taumafanafana. O le maualuga o le laau e tusa ma le 10 cm. O le atunuu moni o lenei ituaiga o Aferika i Saute.

Ledeburia Cooper e sili atu le tele o ituaiga meaola e iai laʻau e tusa ma le 25 cm le umi ma laʻau e tusa ma le 25 cm le umi ma o le paolo o le olive paʻu ma le paʻu i luga o lau. E fuga mai i le taumafanafana ma fiafia i mata, o nisi taimi e togi i luga o le 50 piniki pinuga ma toeitiiti atoa le 6 mm ma fulufulu mafiafia. O le maualuga o le laau e tusa ma le 10 cm.

Ledeburia tausi fale

O le fugalaau i totonu o ledeburia e fiafia i le tele o le malamalama ma lagona le lelei i le itu i saute, ae na o se ata e leai se paʻu i le aoauli, pe a mafai e le laau ona susunuina lau mai le susulu o le la. O le fetuunaiga o le fugalaau o le itu i sasaʻe poʻo sisifo o le potu. Faatasi ai ma le leai o se malamalama o le la, o le a mou ese laulaau ma aveesea o latou foliga teuteu.

O le laau e sili ona fiafia i le vevela o le ea i le taumafanafana i le tusa ma le 23 tikeri, ma i le taumalulu malulu e le itiiti ifo i le 15 tikeri.

Ledeburia e le manaʻomia le faʻamamaina o le ea ma le pulumuina, na lava le fufuluina o le laʻau ma se laʻau susu pe a aliali mai le pefu ma taofia le faʻaalia o meaola faalafua.

Ledeburia o se tasi o na ituaiga o laau e fiafia i le i ai o le masima i le vai. O le mea lea, e sili ai le faʻamamaina o le laau i le suavai. E tatau ona lava le fofo ma le le mafai ona faʻamago le palapala.

Afai e lava le masima i totonu o lau vai tapuni, ona le tatau ai lea o le faʻamalosi. Ae o taimi uma e mafai ona e faʻaleagaina le laau ma le faʻalavelave faʻalavelave ma le faʻaopoopoga o minerale.

O le eleele mo ledeburia e tatau ona tuʻufaʻatasia ma le palapala palapala ma le humus, i se fua faatatau o le 2: 1.

O se laau e manaʻomia se faʻaopoopoga na o le tasi i le tolu tausaga. Ledeburia e faigata ona faʻafetaui, o lea e tatau ona faia lenei mea pe a manaʻomia. O le gafatia e tatau ona filifilia ile lua sikimita lautele ma maualuga atu mai le taimi muamua.

Faʻapenaina o fugalaau

O le laau e faigofie lava ona totoina e pulu po o le itiiti foi i le vaeluaina o le togavao. Pe a faʻaleleia i pulu, e tatau ona vavae ese tamaiti - afusu mai le togavao matua ma faʻalauteleina i totonu o le meaʻai e lua sima.

Tuuina atu o le eleele ma le vevela o le ea e tusa ma le 22 tikeri. A maeʻa ma aʻafia laʻau, e tatau ona totō laau i ni atigi pusa eseese.