Laʻau

Totonu o le aglaonema - o se mea e sili ona fiafia i ai mea teuteu ma teuteu

O le matagofie o aglaonema o le a avea ma mea e sili ona mataʻina i totonu. O le ofoofogia o le feeseeseaiga o mea faigata, ae e le o ni mea mataʻina e foliga matagofie ma mamalu, e maua ai e le laau se matagofie faapitoa. Ma o le tulaga uiga ese o laulaau na o le faamamafaina o le matagofie o le kulimi ma le siliva. O le tuputupu ae o aglaonema e le o se galuega faigofie. A uma, o lenei aganuu e manaʻomia ai le maualuga maualuga o le susu, ma e le faʻamagaloina mea sese i le tausiga. O le manaia, maofa, tulaga ese, i totonu o le fale o se laau toto mo togafiti poto.

Aglaonema "Green Sun".

O le a le mea e foliga i ai se mea e foliga mai?

Dracaena, Cattleya, aglaonemes - o nei fale tetele lapopoa tetele e tolu ua avea ma mea moni. Pe a sailia se mea matagofie, e le o se mea mataʻutia, faʻavaveina ma faʻaonaponei nei ma mamanu matagofie i laulaau, e muamua ona manatuaina. Ma e ui lava e le o se mea faʻapitoa i totonu o le aglaoneme, ae o lona foliga mai, e ui lava i lea, ua iloa o se teuteuga moni o totonu.

Aglaonems o ni mea manogi na maua ia i matou mai le matagofie o vaomatua. I le va o le aganuu, e tele lava ina suia le faatulagaga ma le telē, ma atiae atili ai le faʻatusatusa. O aglaonems vao ua maua i Initia, Malaysia ma Amerika i Saute. Laʻau o le ituaiga o Aglaonema e fai ma sui o le aiga o Aroidae ma, i tulaga o le tuputupu ae, laʻau, ma o latou uiga iloga, o laau toto ia o lenei aiga.

O Aglaonems o ni laau laʻau o loʻo ola i luga ole laʻau e tupu aʻe i le foliga o se laʻau o le laʻau faʻatasi ai ma se puʻu puʻupuʻu. O le maualuga maualuga o aglaonems i totonu o le fale e faatapulaa i le 70 cm O le aʻa e na o totonu lava o laau tuai, ma e na o laulaau laiti e vaaia i talavou laiti. O latou o le mea sili ona taua o lenei aganuu.

Tele, e oo atu i le 30 cm le uumi ma se lautele o le 5 i le 10 cm, o laulaau o le aglaoneme o loʻo faʻaalia ma se faʻasolosolo maualuga poʻo le faʻaogaina faʻasolosolo ma se pito i luga. Latou te nonofo i ni uumi uumi e tuʻuina atu ai le eletise faaopoopo ma faamamafa atu le mamā o laina laulaau. O le vevela tutotonu o loʻo aʻafia mai le pito i tua e manino lava ona iloa i luga o le pepa, ae o vevela "skeletal" veins e mafai ona faʻailoaina ma toetoe lava a le vaaia.

O le paʻu o lanu lanu e tatau ona maua ai le fiafia. O lenei aganuu e afaina ai le tele o laulaau poʻo laʻau mamanu. Faʻalagolago i ituaiga eseese ma teuteu, o le lanu e lua-tone pe tolu-lanu. O le lanu lanumeamata masani e le o se pogisa tele, e foliga mai o se malamalama, susulu ma matagofie, e masani lava i le gafa o le mutia, ma e ogatasi i papae, kulimi, gutu, siliva, samasama lanu, lanumoana, e foliga mai i ni mea eseese, tuaoi, taʻe, togitogi ma stains i laʻau aglaonem.

Agolaonems e seasea ona tupu, ma e tusa lava pe o se tausaga taʻutaʻua ma tausia lelei i latou. O fualaau toto e maua mai ai ni peduncles e oo i le 20 cm le umi, pale i luga o le paʻu ma se lapoa, e oʻo i le 6 cm, malamalama lanumeamata, o nisi taimi e toetoe lava o palanikeke paʻepaʻe. O le fugalaau aglaonema e le ofoofogia e uiga i le taulaga mo lana laʻau teuteu.

E tatau ona ave le tausiga pe a taulimaina faʻamaʻi. O se vailaau oona lenei, pe a faigaluega e tatau ona e puipui ai ou lima i totigilima. E taua le matauina o lapataiga lautele mo le olaola o le aglaonema i aiga ei ai fanau laiti po o fagafao.

Fugalaau Aglaonema.

Ituaiga ituaiga o aglaonem

O Agloneemas i le aganuu masani e lautele. E tusa ma le sefulu ituaiga o meaola e lauiloa, e tele faʻatau atu laau totino, e ui lava e tutusa i latou lautele, e mafai ona mitamita i uiga lelei o tagata taitoatasi.

Aglaonema e sui (Aglaonema commutatum) - o se laau manaia ua i ai pine tuai ma le matua, e mafai ona ola i foliga o laau lalelei 20-30 cm le maualuga, ma e alu atu i le sili atu ma le tasi le mita. O laulaʻau e faʻatauvaʻa, e laititi vavalalata, e oʻo i le 30 cm le umi, faʻatasi ma se lanu moli (e masani lava o le siliva po o le afaina o le uila e toetoe lava o le pito atoa o lau). O lenei ituaiga meaola e tele ituaiga o mea teuteu ma ituaiga eseese ma mea e sili ona leaga ma mamanu poʻo ni laʻau faʻaputuina.

Ae maise lava e lauiloa:

  • foliga teuteu maculatum - o lapoʻa lapopoa, maualuluga e foliga mai o le valiina o le vali, lea e foliga mai e sili atu i le isi;
  • lauitiiti vavae ese "Queen Silver" - ma se paepae paʻepaʻe, lea e toetoe lava a uma ona maua le pepa i le malamalama lelei;
  • togi faʻatusatusa "Tupu Silver", faapea foi ma le toetoe atoa o lanu ario;
  • vasega "Malay Beauty" - faʻatasi ma mamanu tutusa ma fulufulu manulele ma se foliga teuteu foliga tutusa pseudobracteatum;
  • le pepa warburgii - faʻatasi ai ma ni paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe-paʻu i luga o vevela laugatasia e faia ai se mamanu "skeletal";
  • vasega "Treubi" - faʻatasi ai ma lanu lanumeamata e manatua ai Dieffenbachia.

Ribbed Aglaonema (Aglaonema costatum) - o se meaola maualalo e maualalo i lalo, o lalo o le fana ma le oval, ma se tipima pito i luga e oʻo i le 20 cm le umi, i luga o luga o le pito i luga o tamai paʻu paʻepaʻe papaʻe ma mea e iloa ai, o loʻo faʻamalamalamaina e se vevela tutotonu.

Humla Aglaonema (Aglaonema modestum) - o se tasi o mea e le masani ai e le faʻaaogaina ituaiga meaola e oo atu i le afa mita le maualuga, faʻatasi ai ma lau lapopoa e oo atu i le 20 cm le umi ma le faʻafefe, faʻasaina vao. O vevela o loʻo i luga o le laupepa.

Curly Aglaonema (Aglaonema crispum) - ituaiga laʻau e tele ma laʻau faʻalaʻau ma lau oval, o loʻo faʻaalia i luga o laʻau moli vao.

Aglaonema Tribe (Aglaonema treubii) - o le ituaiga o meaola, ua manatu e sili ona le lelei ma e le taufaasese i le malulu o le ea, lea e oo atu ai laulaau i le 15 cm le umi, e maua ai ni fasi siliva siliva i luga o latou vevela.

Aglaonema susulu (Aglaonema nitidum) - o se ituaiga tele e iai ni vavae saʻo, o lona maualuga e mafai ona oʻo i le 1 m le matua. O lau laʻau-o le paʻu laititi e oʻo i le 40 cm le umi, o loʻo valiina i ni paʻu vevela i le va o veins.

Aglaonema paina (Aglaonema pictum) - o se vaaiga manaia ma ogaoga tafuga ma le vavalalata-ival, e oo atu i le 20 cm futu lapopoa o le pogisa, e foliga mai e foliga mai o le uliuli e ese mai i le "gata" lanu-lanumeamata o lanu.

Aglaonema oblongifolia (Aglaonema marantifolium) - O lona vavalaʻau e oʻo atu i le 30 cm le umi e nofo i le toetoe lava tutusa ia petioles umi. O le lanu lanu manino e faʻapipiʻiina faatasi ma pale lanumeamata lanumeamata i le va o veins.

I aso nei, o le faʻateleina o numera o vailaʻau faʻatoʻaga e faʻatau atu, lea e mafai ona mitamita ai le lanu susulu, o le laʻititi laʻititi o lau laʻau, ma le faʻatuputeleina o le tumau. Ae o le le mautonu o varietal aglaonem i le faatinoga e le faamaonia. O le mea lea, pe a filifilia se ituaiga e tatau ona taʻitaʻia e uiga i foliga teuteu.

Aglaonema paina "Velvetleaf Multicolor".

Suiga aglaonema (Aglaonema commutatum).

Aglaonema "Lanu Uilaula".

Tuutuuga mo le ola i totonu o le fale

E tusa ai ma le tele o faʻailoga, e mafai ona taʻua aglaonemes o Tropicans masani. Mo i latou, e tatau ona e filifilia se malamalama sili ona lelei ma le vevela, ae i le taimi lava lea e tasi, e le tuʻuina atu e le laau ni mea faʻapitoa e le faʻapitoa.

O le telefoni ma le vateatea, o tali e tali atu i ni mea faʻavavevave mai tulaga lelei. E sili atu ona faigata le filifilia o le tausiga talafeagai mo le taumalulu, pe afai o mea sese e mafai ona oʻo atu ai i le le atoatoa o mea teuteu. O fualaau masani lanu meamata o aglaonemes e sili atu ona "faapalepale" i le maualalo o le malamalama po o le vevela, ae o laau toto e manaomia ai tulaga sili ona lelei mo i latou.

Ona o le alofa i le maualuga o le suavaia, o le aglaonemes e mafai ona faatulaga i totonu o laau totō e sili ona olaola i fugalaau fugalaau, greenhouses, florariums, ma togalaau faʻapitoa. O le mea moni, e mafai ona avea i latou ma faʻaologomalie i totonu o le kamupani o soʻo se fuga o le fugalaau po o le lanu, ae e tele lava ina latou faʻaaogaina aglaonems mo le teuteuga i totonu. Mo i latou e faʻaalia lo latou matagofie i potu nonofo, faʻaeteete ma le faʻaeteete ma mataituina lelei o latou tulaga.

Malamalama ma tuʻuina i totonu

O mamanu matagofie o le tigaina, faapea foi ma le laititi, o le tele o vao, e na o le malamalama lava e malamalama ai. O lau o lenei aganuu e agavaivai, e le mafai ona latou tutu saʻo le la, o le mea lea, o le sulu o le aglaoneme e mafai ona faataapeapeina. E oʻo lava i le taeao po o le afiafi i le taumafanafana, e tatau ona faʻapipiʻi talipupuni puipui.

Faatasi ai ma le faaitiitia o le malamalama ma le ao o le ao, e tatau ona siitia atu i luga o le faamalama o le faamalama, taumafai e faatumauina le maualuga o le malamalama e le suia. O le leai o se malamalama e tau atu i le vaivai, faʻalautele, faʻapalapala laulaʻau.

Afai e mafai, e mafai ona faʻaopoopoina faʻamalamalamaga o le tau malulu. O nisi o paolo e mafai ona tumau na o lauola lanumeamata, lea e mafai ona tausia e oo lava i le malulu ile tausaga atoa. Ae ui lava i lea, e oʻo lava i na ituaiga o faʻasalaga o loʻo taofia pea le maualuga o mea teuteu i totonu o le malamalama susulu.

O le faamalama o sasaʻe ma sisifo o loʻo manatu o se nofoaga lelei mo le vevela. Ae o le aglaonem e le tatau ona tuu na o na luga. O nofoaga talafeagai i totonu o potu e iai faʻasalalau i le itu i saute poʻo le tele foi, lata ane i se pusa matala, ma soʻo se nofoaga e faʻatautaia ai faʻamalamalamaga, faʻatagaina oe e ulufale i le aglaoneme i le mamanu o potuʻai, nofoaga faafiafia, umukuka, faleʻeleʻele poʻo isi lava potu.

Laititi ma le ea

Aglaonems o aganuu sili ona lelei. O le tau maualalo i luga o le vevela o le ea ma le mea mo i latou e + 18 ° C. O le taimi puupuu e pau i le +12 tikeri o le a tu ai le laau, ae e aunoa ma ni taunuuga mo laulaau. Ae maise lava le lamatiaga mo lenei laau o le maalili o le maalili i aʻa. Ae e oo lava i le vevela, e ui i le vevela o le taumafanafana e masani lelei i vaomatua, e le fiafia le aglaonema.

E sili le foliga o le laau i le malulu o le ea mai le +22 i le + 23 ° C. Soo se faateleina i le vevela i luga atu o le 25 ° C e tatau ona o faatasi ma le faateleina o le malulu o le ea. O le vevela lava e tasi i le tau malulu ma le mafanafana o le a mafai ai e le aglaoneme ona faatumauina se mea teuteu mautu.

E popole Aglaonema i suiga o le vevela ma soo se mea, e oo lava i ni ata laiti. E le mafai ona ave le laau i le ea fou ma e fautuaina e puipuia i le taimi o le faʻaleleia o potu.

Aglaonema "Tupu o Siam".

Aglonema tausi ile fale

E le mafai ona taʻua Aglaonems e sili ona faigata le totoina o totonu o laau, ae le mafai ona taʻua o faigofie, le lelei ma agavaʻa aganuu. E sili atu ona lelei i latou e fai togalaau faʻapitoa e mafai ona fausia se polokalama faʻaleleia lelei ma maeʻaeʻa.

Leiloloa i le suavai, solia o tuutuuga o le taofiga poo le faatamala i le tausiga mo le ola pe afai e le afaina, ona aafia ai lea o le tulaga o laulaau. O le vaega pito sili ona faigata i le tausiga o mea taugata o le faatumauina o le saʻo lelei o le susu - o mea uma e lua ma le ea.

Faʻasaina ma le faʻamafanafana

Aglaonema o se aganuu agaalofa i soo se itu. Mo ia, e tatau ona e maua se paleni i le va o le tele ma le suavai faʻamalolo ma le leai o se faʻavalea tele. Ole faʻamamaina e faatoa maeʻa pe a uma le faʻamagoina ole pito i luga o le meaʻai, ae le faʻatagaina le susu o le eleele e susu ai.

I le taimi o le taotoga, o le tele o le suavai e matautia. Ole vai e sili atu ona lelei ile vai, e le o se mea e masani ai, e mafai ai ona faʻalautele ile palapala ile vai i totonu o koneteina ma aglaonema. Ae o le faʻamamaina atoatoa o le palapala e le tatau ona faʻatagaina tusa lava pe o le taumalulu.

Suavai mo le aglaonema e taʻalo i se vaega autu. Puipui, malu, sina vai mafanafana o le a le gata ina suia uiga o le meaʻai i luga o le taimi, ae o le a puipuia foi le laau mai le vevela vevela.

Aglaonems e manaʻomia le maualuga maualuga. Mo laau toto, fautuaina e faʻapipiʻi mea e faʻaalu ai le suavai poʻo ni fata i masini mumu, faʻalautele le ele, pebbles, ae afai e tumau pea le vevela i totonu o mea aupito sili ona lelei, e mafai ona e na o le pulumu.

I le tau mafanafana, e tusa lava pe galulue faʻamaoni, e sili atu le faʻaauau i aso taʻitasi. Suavai mo le totoina o laau e tatau ona tutusa ma le fausiaina. O le laau e tatau ona vaʻavaʻai mai le sili atu o le lele i luga ae leʻi oʻo i lenei faiga.

Aglaonems e alofa i le agaga.

O a latou laulaau e tatau ona faʻamamāina i taimi uma mai le pefu - e ala i le fufuluina poʻo le fufuluina lelei foi o se sipuni vaivai. E ui lava i le mea moni o le aglaonem e paʻu laʻau, soʻo se sauniuniga mo le faʻaleleia o le susulu ma le faʻamalamaina e le mafai ona faʻaaogaina i luga o lenei laau.

Fertilizing ma le faʻafefiloi

Mo le aglaonema, e taua le aofia ai o ofu masani i luga i le polokalama tausiga. E naʻo le taimi o le tuputupu aʻe ola e faʻaaogaina, pe a tuʻuina atu e le vao vao ni lau fou. Mai Mati ia Oketopa, e fafagaina laau i le masani masani ile 1 taimi i le 2 vaiaso. Ole fesuiaiga mai laei pito i luga ile taimi ole malologa e tatau ona lamolemole, ae le o le maoaʻe.

Mo le faʻasalaga, e mafai ona e faʻaaoga fomaʻi faʻapitoa poʻo faʻapitoa faapitoa mo le teuteuina ma le faʻaaogaina o fualaau. O le mea sili e faʻalogo i ai o le le lava lea o le faʻaogaina o le eleele. Mo faʻasalaga, faʻamaʻi faapitoa mo Aroid poʻo Dieffenbachia, faʻapena foi o se faʻafefiloi mo mea teuteu ma faʻatoʻaga, e lelei tele.

Aglaonema potu.

Toto ma fusi

I luga ole soifua maloloina laiti ma maloloina, o le teuteuina e faʻaitiitia i le aveeseina o laʻau mamago pe leaga. Ae o le taimi lava e faʻalauteleina ai laʻau, o le a tupu le laʻititi pe faʻalauteleina, ua le toe aoga, ma o loʻo i ai se manaʻoga mo le toe faʻafouina.

Aglaonems pe toe maua aʻa i le tipiina o le pito i luga o le ala ma faʻaaogaina e pei o le popo, pe latou te totoina ni laau totō fou mo le sui mai le vaʻaiga ma laʻau. O le laau tuai, e tusa lava pe tumau pea se tamai laau, e le tatau ona lafoai: i le masani ai ona faasusu, e totoina ai e le laau le mama ma toe foi mai i lona foliga teuteu.

Suiga ma sui mo aglaonema

Ona o lona tuputupu ae lemu, e le manaomia ai e lenei laau toto se faʻaopoopoga faaletausaga. O le Aglaonema e lafoina i koneteina fou pe afai o le laau ua uma ona lelei atoatoa le fagu muamua. E na o vao laiti lava e totoina i le tele o le 1-2 tausaga, tagata matutua - tusa o le 3 tausaga. Talu ai o le laau e masani ona leiloa le teuteuina i le tausaga lona tolu po o le fa, ua avea ma mea laiti, degenerates, o se gaioiga e mafai ai ona e tuufaatasia le faiga o le toe faafouina ma suia le sui.

Mo le aglaonema, o le totoina o laau e mafai ona faia i le na o le tautotogo.

O lenei aganuu, pei o le tele o Aroid, e fiafia i pusa lautele ma e le masani ona atiae i totonu o ipu loloto. O le maualuga o le fagu e tatau ona itiiti ifo nai lo lona lautele. Agraonema e fiafia i mea masani - ipu masima. A filifilia ni meaʻai, e taua le manatua o le aglaonema e le fiafia i le palapala. O le tuputupu ae lelei ma le faatumauina o le tele ma le matagofie o vao e matauina pe afai e tupu aʻe i totonu o se fagu. I totonu o koneteina ogaoga, e le toe fuga le aglaonema.

O le paluga eleele mo le aglaonema e tatau ona mama, maloloina ma manava. O le tali sili atu ile eleele ole pH 5.5. A filifilia se mea ua maeʻa, e sili atu ona lelei le gauai atu e le o mea uma i le lalolagi, ae i mea faapitoa mo le dieffenbachia, spathiphyllum poʻo le Aroid.

E mafai ona e faʻafefiloi soddy, lau lauʻeleʻele ma le oneone ma le peat i le fua o le 2: 1: 1: 1.Mo se laau toto, e fautuaina e faaopoopo i ai se vaega itiiti o meaʻai piliki po o se malala i soʻo se mea ua saunia. Aglaonema e mafai ona tupu maualuga, ae e le fiafia i mea faʻapipiʻi.

O faʻamaʻi, faʻamaʻi ma faʻalavelave tuputupu aʻe

Aglaonems e masani ona afaina i meaola faalafua. O lenei laau e faapitoa le alofagia e aphids, thrips ma fuainumera iniseti, ae o le apogaleveleve mite foi o loo maua i lau. E mafai ona e tauva i iniseti ma fufuluina laau ile fasimoli ma vai ma togafitia i latou i iniseti.

Pe a faʻavaivai, e mafai ona pagatia i le lauulu enaena, ma e masani lava ona foliga mai o le laulauina o laʻau. O faʻamaʻi e mafai ona pulea i le togafitia o togalaau ma vaifofo fungicide.

Tetee masani ona tuputupu ae:

  • mimita, leiloloa o laulauina o fua i le maualalo o le maualuga o le ea;
  • o foliga vaaia o laulaau i laulaau i le susulu o le la;
  • mimilo o laulaau i tusi ma taimi o le maalili;
  • lanu enaena ma paʻu pe a fafaga i le malulu po o le vai malulu.

I le fale, o le aglaonems e na o vegetative lava.

Aglaonem faʻavae

I le fale, o le aglaonema e faʻalauteleina na o vegetatively. Maua ni togavao fou e mafai ona vavae ese ma vaeluaina laau.

O le vaevaeina o tagata matutua malolosi (mai le 3 tausaga) ma amata ona leiloa le teuteuga o aglaonema bushes e na o le taimi e gafa ai. E tatau ona fai ma le faaeteete i lenei faagasologa, taumafai e vavae ese ma ni manua laiti ae aua le faaleagaina uma le paʻu eleele.

E mafai ona e vavae ese ia tamaʻi tamaʻitaʻi o loʻo faia i luga o le nofoaga o le vao vao (o le valavala e faia pe afai o le 3-4 leaflet atoa e aliali mai ile pepe). A maeʻa ona totoina i totonu o koneteina fou, e manaʻomia e le 'eleʻele le maualuga o le maualuga o le' ea ma sili atu le faʻafefeteina.

Mo otaota i le aglaonema, e lua puʻu poʻo apical (i totonu o vailaau tuai) ma laʻau laʻau e faʻaaogaina. E sili atu le aʻa i luga o le oneone poʻo le faʻafefiloi oneone ma le meaʻai. Malamalama lelei le eleele, susu maualuga i lalo o se pulou po o totonu o se kiona ma se vevela o le itiiti ifo i le + 22 ° C - o tulaga uma nei e manaʻomia e aʻafia ai le vao o agglomene.

Afai e te ola i totonu o le fale, faʻamatala atu lou poto masani i faʻamatalaga i luga o le tusiga poo le matou Fono.