O le togalaau

Tuputupuina o strawberries mai fatu

O le tele o ituaiga o strawberries (togalaau o togalaau) e vevela vao vevela - faʻatasi ai ma le mustache, e masani ona vaeluaina le vao. Ae o le a oʻo mai le taimi e le aoga ai nei metotia o le toe gaosia. Faatasi ai ma laau toto laau totō, o faʻamaʻi faʻapupulaina e faʻasalalau atu i le laau talavou, faʻatoʻa solo le fua o fualaau 'aina, o uiga lelei o vine e sui (ae le mo le sili atu). O le auala ese mai lenei tulaga o le mauaina lea o mea e totoina ai le ola maloloina. E mafai ona avea ma ni fatu mai le vasega pepe poʻo le faʻaleleia o fatu. Ae ui i lea, o fualaau vine na faatauina mai e le ola i taimi uma e tusa ma o tatou faamoemoega.

Fualaau o Strawberry.

O le auala sili ona lelei mai fafo o lenei tulaga o le sui lea i le toe faʻaleleia e fatu ma mo le 100% mautinoa o le ituaiga vine lea o lau filifiliga, e mafai ona e saunia fatu mo le luluina ma totoina lau lava laau. O le galuega e sili ona manaia ma i le afa muamua o le tausaga o le a tauia ai oe i vine e le masani ai.

Faailoga. I lenei tusiga, matou te taʻua strawberries togalaau strawberries, poʻo fualaau 'aina tetele, e leʻo faʻamaoni atoa mai se vaaiga faʻapitoa, ae e taliaina i le lalolagi i aso faisoo.

Tekinolosi laasaga i lea laasaga ma lea laasaga mo le totoina o fualaau aina mai fatu

Faʻatauina o Fatu Masi

E mafai ona faʻatauina ni fatu i se faleoloa faapitoa. E sili atu ona lelei le faʻatau o fatu o le tausia o le taimi e silia ma le 12 masina. Mo le amataga o faifaatoaga, o ituaiga o fualaʻau papaʻu o le rebutless bezus e sili atu ona taliaina: Ali Baba, Baron Solimacher, Alpine. E maualuga le malosi o le germination ma le germination, lea e faafaigofie ai le tausiga, aemaise lava pe a tupu ae ma piki.

O isi ituaiga e mafai ona fausia muamua fua o fualaau aina pe a uma le 3-4 masina o le faʻatoʻaga tumau, e mafai ona e faʻaaogaina ituaiga Koroleva Elizabeth, Alexandria, Moscow Debut, World Beginbut, Picnic, Temptation ma isi.

Faʻasalaga o fualaʻau fatu mai vine

E mafai ona e aoina fatu oe lava. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e ole atu i ni nai laumei tetele, ola maloloina, lauulu lelei mai uo, tuaoi poʻo le filifili i luga o lau lava tama. Afai e tele ituaiga, ona faʻapipiʻi lea o taga taʻitasi ma vine, ma tusi i lalo le igoa o le ituaiga ma le aso o le filifilia o vine i le faʻataʻitaʻiga o le togalaau.

A uma ona piki ni vine ma se lau oona, ia vavae ese ma le faaeteete le pito i luga o le pipi ma fatu i luga o le ogatotonu ole fua. E tatau ona matua manifinifi lava le afifiina, a leai o le a amata ona pala ma o le a mate fatu. Matou te tuʻuina ni fasi tipi i luga o gau i le tele o laumei poʻo le fulufulu mamoe, o se isi mea faʻamalosi lelei.

O fualaau taʻitasi taʻitasi (pe'āfai e tele), matou te faʻailogaina pe saini le igoa ma tuʻu i se nofoaga mafanafana, e aunoa ma se susulu tuusao. A maeʻa ni nai aso, o le a faʻamago le palapala o le pulupulu. Pelu lemu i luga o le ie ma fatu ma faapipii i ou tamatamailima po o alofilima. O paʻu vevela o le a faʻasaʻo fatu fatu. Vaevae ma tuu i totonu o ni taga pepa mamafa poʻo totonu o fagu tioata. O fatu e teuina i se nofoaga matutu.

Strawberry sosolo.

Sauniuniga o le faʻafefiloi o le palapala mo le luluina o fatulaʻau

Soga eleele

Le totoina o fatuga o soʻo se aganuu, e manaʻomia se faʻapalapala eleele faapitoa, aemaise lava mo fualaʻau laiti. Mo strawberries, e mafai ona e ofoina atu ni faʻafefiloi eleele:

  • 3 vaega o peat mixed with sand and vermicompost i le 1 vaega,
  • mūmū pe faʻafefe palapala ile oneone ma le paʻu i le ratio 2: 1: 1. Nai lo o le paʻu, e mafai ona e faʻaopopo le humus poʻo le vermicompost i le paluga,
  • matutua ma le oneone (5: 3).

Nai lo o vailaʻau palapala, o nisi o fai togalaau e faʻaaoga fualaau o peat ma e mafai ona e faʻatau se mea faʻavaomalo mo kaseti, ipu ma isi koneteina. O loʻo faʻavasegaina le faʻaaogaina o palapala palapala. O le aufaatoaga poto masani e tele isi filifiliga i la latou galuega.

Faamamaina eleele

Faʻaleagaina, faʻamaʻi ma viral pathogens, meaola faalafua ma a latou fuamoa o loʻo i ai i soʻo se faʻafefiloi eleele. O le mea lea, o le faʻafefiloi o le palapala e tatau ona faʻafefeina i se tasi o auala:

  • sasaa le palapala ile 1% metotia vai ole vai,
  • fufuluina i luga o se fata ma tao i totonu o le oven mo le 1-2 itula i le vevela o + 40 ... + 45 ° C,
  • i nofoaga e maua ai le malulu, o le soliina o le eleele e seleseleina i le tautoulu ma tuʻu i totonu o ato i fafo e faʻamago.

Faʻafouina o meaʻai

O le faʻafefiloi o le eleele faʻafefiloi ua faʻatumu i le microflora aoga. O le faia o lenei mea, e togafitia i meaola o meaola e aofia ai le microflora aoga: Emochki-Bokashi, Baikal EM-1, Mikosan-M, trichodermin, planriz, phytosporin ma bioinsecticides - boverin, phytoverm, actofit.

Mo le gaosiga, e mafai ona e faʻaaogaina se tasi poʻo se paluga o vailaʻau o meaola. A maeʻa togafitiga susu, o le paluga eleele e teuina ile susu mo le 7-10 aso ma faʻagogo i luga ole malulu ile vevela. I le paluga ua saunia, e mafai ona e faʻaopopoina nisi o faʻamalaʻau o loʻo faʻaaoga mo fugalaau fugalaau. O nisi o le au fai togalaau, ina ia faaitiitia le aofai o galuega sauniuni, ia faatau mai ni mea teuteu sauni mo strawberries i faleoloa fugalaau poo se paluga o palapala mo le senpolia.

Sauniuniga o fualaʻau fatu mo le luluina

Pe a ma le vaiaso ae leʻi totoina, e afaina ai fatu o fualaʻau i se vaifofo o le paluga o le paluga, tuu i luga o nodules maʻa ma fatu i se vai piniki lanu piniki mo le 6-12 itula, ona avea ai lea o se vaifofo o le tuputupu aʻe e faaosofia ai (Novosil, Narcissus, Kornevin ma isi) mo le 3-4 itula. E tatuʻu fatu ma auina atu i le faʻamalosi. Ina ia faia lenei mea, 2 laupepa o fusi e fufuluina, salalau fatu ma gaugau le soisi. O le sisi ua tu i totonu o se koneteina ma auina atu i le pusaaisa mo le po, ma i le gasologa o le aso e teu ai le mea faigaluega i le potu vevela + 18 ... + 22 ° С. Ma o lea latou te toe faia ai 3 aso. E le manaʻomia le faʻalauteleina o le taimi faigata. O fatu e mafai ona tupu ma mate.

A aunoa ma le faʻaauau, e mafai ona tuʻuina fatu i luga o le faʻamalosi.

Mini-greenhouse mo le fatuina o fatu.

Stratification o Strawberry Seeds

O fatu o aganuu taʻitasi e manaʻomia se taimi malolo e tatau ona faʻamaonia. O le umi o le fusi e faalagolago i manaoga o le aganuu. Stratification o se taumalulu e leai se aoga. I le taimi o lea "taumalulu" o fatu e uia ni vaega o le atinaʻe, ma mafua ai ona faʻaititia le taotoga. O fatu e tutupu vave i le tele o taimi vave. O le mea lea, o strawberries e ola mo le sili atu ma le 30-40 aso, ma pe a uma ona vevela i totonu o se potu mafanafana, ona vaaia ai lea o fua muamua i le 4th-5th day and mass shoots i 1-2 vaiaso.

E sili atu ona faigofie le faʻatinoina o le faʻamalosi o fatu o le saito pe a uma ona lulu. O koneteina ma mea faʻapipiʻi ua tuʻuina i luga o le pito i lalo o le pusaaisa, lea e teuina i le vevela o + 2 ... + 4 ° C mo le taimi atoa o le faʻamalosi. O pusa e faʻapipiʻi faʻapitoa mo le faʻaleleia o le ea ma le faʻamamaina. E le faatagaina le fagogo o le meaʻai.

I nofoaga malulu, o atigipusa e iai mea faʻapipiʻi e ufiufiina i se tapuni poʻo se pepa ma tuʻu i fafo i lalo o le kiona. A maeʻa sea faʻailoga masani, ona ave lea o le pusa i se potu mafanafana. Mo ituaiga fualaʻau lapopoa tetele, e tatau ona umi le vevela ma ia le itiiti ifo i le 2-2.5 masina.

E mafai ona e faʻamalosi faʻatoʻa ese fatu aʻo lei totoina. I lenei tulaga, o fatu ua faataatia mo le sosoʻo latalata ia Novema-Ianuari. Faailoga le taimi mo le faʻamalosi e faitauina mai le taimi o le lūlūina o fatu. Mo le faʻamalosi, o fualaau o le suamalie e tuʻuina i luga o swabs susu (lapotopoto), e ufiufi i le mea lava e tasi (ma susu) i luga ma tuʻu i totonu o se atigipusa i le pito i lalo o le pusaaisa i le vevela o + 4- ... + 5 ° C. Faʻafeiloaʻi le faʻafefeteina o timuga. I le faaiuga o le solo, o fatu e sinagogo ma totoina i totonu o se pusa ua saunia.

Sauniuniga o koneteina mo le luluina o fatu o vine

O loʻo iai i lalo ole pusa po o se isi atigi pusa i le pito i lalo o le atigipusa poʻo le isi atigipusa i le 2-3 cm.ʻUa luga aʻe le pusa ua saunia ma le 5-10 cm ma se vaega o paluga palapala, e le oʻo i le maualuga o le 1.5-2.0 cm. fufulu. Afai o loʻo i ai le kiona, ona faʻasalalauina lea o le 1-2 cm o le kiona. E mafai ona e faʻaoga le kulimi mai le pusaaisa. I luga o le malulu malulu pe a uma le 3-4 cm ma le malosi o le mamafa, o faipule e faia i lalo o le 0.2-0.3 cm le loloto i se laina laina 3 cm. Ua saunia le koneteina mo le luluina.

Tuiina o fatulaki

O le totoina o fatu o fualaau i totonu o pusa oloa ua faia i le faaiuga o Mati ma amataga o Aperila. O nisi faifaatoaga e lūlūina ia Fepuari, ae i lenei tulaga, pe a uma le totō, e manaʻomia e le laʻau le malamalama atili ina ia mautinoa ai le umi o le 15-16 itula. Faatasi ai ma le leai o se moli, e totogo ai laau, e vaivai, e faigofie i faamaʻi ma le leiloa.

O fua o le Strawberry o loʻo tuʻuina atu i totonu o koneteina sauni i luga o le kiona. Snow (hoarfrost) e faasolosolo malie le liusua ma toso fatu i le loloto o loʻo manaʻomia. Ufiufi ma se tapuni poʻo se ata malamalama. (pe a tatau ai) o le fagu e lūlūina e auina atu mo le vevesi mo le 2-2.5 masina i lalo o le kiona i luga o le auala poʻo totonu o le pusaaisa i luga o le pito i lalo ae leʻi alu i se potu mafanafana. Afai e faia le vevela ao le i lulu, ona ufiufi lea o le lulu, faataitai se tamai fale koli, ma tuu i se nofoaga mafanafana ma le vevela o le ea + 18 ... + 20 ° С.

Alpine vine strawberries.

Togalaau togafiti Strawberry

O fua muamua ina ua maeʻa le faʻasalaga e ono oʻo mai i luga o 4-5 aso, ma le tele o pine i 2-3 vaiaso. O le taimi lava e aliaʻe mai ai pine muamua, ia maua le vevela o le ea + 23- ... + 25 ° С i le vaiaso muamua, lea o le a fesoasoani i se faʻaleleia sili atu o laʻau a le tipu. Ona faʻafeiloaʻi lea o koneteina i fualaau totō i se mea malulu, ma se vevela o le ea e le sili atu nai lo le 15 + + 18 ° С (i faʻamalama faamalama faamalama poʻo isi nofoaga). E tatau lea mea ina ia le faʻaosoina ai laau toto. I le taimi o le germination ma i le vaitau o loʻo mulimuli mai, e tatau ona faʻamautu le mea i totonu o le susu (e le susu). Fufulu pe liliu le tioata ma le ata i aso uma ina ia le aʻafia le tuai.

Pe a tupu mai lau lautusi muamua o laulaau o laulaau muamua, e faasolosolo malie ona aveeseina le ufiufi, masani i fualaau laiti i le faateleina o le moli ma le vevela. I le taimi lea, o le vevela o le ea o le a sili ona lelei + 18 ... + 20 ° C. E le manaʻomia le faʻatau. I le maualalo o le vevela ma le maualuga o le susu, o aʻafia vaivai e mafai ona pala. Faatasi ai ma le atinaʻe atoatoa o 1-2 laulaau moni, ua aveeseina ai laau toto ma tuu atu i se tamaititi e totoina i se nofoaga susulu, ae le o le susulu o le la. O le vevela o le ea e faʻaititia i + 10 ... + 15 ° C.

E sili atu le tausiga o laau toto

O le tausiga atili o laau toto e aofia ai le faʻamamaina o le palapala, laʻei pito i luga, faaopoopo o le eleele e faʻalaʻau ai fatu, pikiina. Mo le taimi muamua, o vai totō vine e faʻasūlūina moni lava mai se pipette i le vavae tasi i le vaiaso. Ina ia aloese mai siama afaina, e mafai ona e faia le 1-2 vai inu ma le va o le 2-3 vaiaso ma se vaifofo o le biofungicides - planriz, trichodermin, Trichopolum ma isi e tusa ai ma faatonuga.

Afai o loʻo totoina se fatu laau totō i le itu i lalo o le avega o laʻau, faʻaopopo le oneone poʻo se faʻafefiloi o le oneone ma se tamai humus i lalo o le faʻavae o le aʻa, ae o le a le tumu ai le totonugalemu o fatu. Faatasi ai ma lenei faaopoopoga, o laau talavou e vave ona fausia ni aʻa faaopoopo.

Filifili laau toto

E sili ona lelei le togi i le laasaga o 3-4 laʻau. O nisi o fai togalaau e totoina laau i le taimi o le faatulagaina o le 2-3 laulaau ma o nisi taimi e faaaluina ai le 2 tilati: i vaega o 2-3 ma le 4-5 lau, aemaise lava pe afai ua tupu laau ma ua malulu le tau. E te filifilia le fuainumera e te filifilia oe lava e tusa ai ma le tau. O le palapala palapala i totonu o le fagu e vaevaeina i sikuea ma itu o le 8x8 poʻo le 10x10 cm. I le ogatotonu o le sikuea ma se pusi oona o loʻo tatou faia ni pu e lava mo le tuʻuina atu avanoa o aʻa o le fatugala. O fualaau e muaʻi faʻasuina ina ia faigofie ona aveeseina mai le eleele o le tina mo laulaau cotyledon.

Pe a tago, e le tatau ona paʻi le aʻa! I le aveeseina o se fatugalaau o strawberries, matou te tuiina le aʻa tutotonu ma tuu le laau i se nofoaga fou. Taʻu filemu ma momoe le eleele ma faʻafefeteina i se lanumeamata ina ia aua le lolovaia le fua o le tuputupu ae o le fatu.

Fualaau o Strawberry.

Laʻau o le Strawberry i luga o laei

A uma ona pikiina, e mafai ona fafagaina laau toto. O le fertilizing e faia i le 10-12 aso faatasi ma fomaʻi e aofia ai le phosphorus ma le potassium ma sina meaʻai laitiiti. E aupito sili ona lelei le faʻamalolo faʻasamaina o le suavai - rastrin, Kemira faʻatasi ma le faʻaopoopoga o se solution e 2% o le chelate uʻamea ma elemene.

Totoina laau totō vine i luga o le eleele

A o le totoina i eleele matala, matou te faʻamalosi fatu laau totō. E tusa o le 7-10 aso ao lei totoina, faasolosolo malie (amata mai le 2-4 itula ma seia oʻo i le faasologa o le taamilosaga o le clock) tatou te faia ni fualaau i totonu ole potu e leʻi faʻavela. 1-2 aso ao lei toe totoina, matou te tuu ni fatu laau i totonu o le potu (i luga o le faletusi, togi) i le vevela o + 10 ° C faataamilo i le uati.

I le itu i saute, tatou te totōina totō i luga o le eleele i le ogatotonu o le sefulu tausaga mulimuli o Me, i le itu i mātū mulimuli ane. Tatou te filifilia le vaitau pe a faʻamafanafana le palapala i le + 12 ° C ma le taufaʻamataʻu o fulufulu toe faafoi. O isi tausiga e masani lava. O lenei fualaʻau e mafai ona faʻaleleia i le isi 2-5 tausaga i se musika, tuʻuina, vaevaeina o le vao. Ona toe manaʻomia lea e faʻamālōlōina le ituaiga e ala i le faʻalauteleina o fatu.