Laʻau

Neoregelia

O le ituaiga na maua lona igoa le masani ai i le ogatotonu o le 19 seneturi faafetai i le faatonu o le St. Petersburg Imperial Botanical Garden, Eduard - August von Regel. Mai le Latina Lotu Neoregelia ua faaliliuina moni lava o le "New Regelia". O le ituaiga e aofia ai le sili atu ma le tasi le selau ituaiga, o le onosefulu e ola i le natura, ma le fasefulu na o le aganuu e iloa. O nei mea e faʻaaogaina e pei o le totoina o laau teuteu mo togalaau o totonu ma greenhouses.

O le Neoregelia o se laau sili ona matagofie o le epiphytic, o le uiga ese o lona uiga o se fugalaau lanumoana o fugalaau lanumoana e atiae sao i le ogatotonu o le rosette, ma o le ufiufi o laulaau i le taimi o le vavalalata e mafai ona taofia ai lanu mumu mumu mo le tele o masina.

Neoregelia (Neoregelia)

O ogalaau matutua e lapoa lava - e oo i le valu sefulu senitimita le lautele ma oʻo atu i le luasefulu inisi le maualuga. O lau o le laau e oo atu i le tolusefulu senetimita le umi, ma o le lautele ma le lanu eseese e faalagolago i ituaiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, i mataʻitusi logolelei, o lanu lanumeamata ia, o loʻo i ai se laumama malamalama i tafatafa o le pito, ma i totonu o le logo talatala o latou lanumeamata lanumeamata, ma lanu mumu mumu ma lanu enaena lanu enaena.

Mai ituaiga uma, o le talaaga a Carolina e tu i fafo. E fai ai ni alalaupapa laugatasi umi (pe tusa ma le 40 centimita), lanu lanumeamata lanumeamata, i ona pito o loʻo i ai ni vela manifinifi. I le taimi o le fuga, o lau o totonu o le rosette e mumu mumu. O se tulaga matuitui e foliga mai i le ogatotonu o le pusa. E aofia ai fugalaau paʻepaʻe po o fugalaau o loʻo i luga o le pupuʻu puʻupuʻu. O lenei ituaiga meaola e lua ona ituaiga e masani ona gaosia mo vaomatua i totonu - Flanders ma Tricolor.

Neoregelia (Neoregelia)

O tafaoga e teu taʻamilosaga i totonu o se potu mafanafana ma susu, faʻatasi ai ma se malamalama lelei, ae aunoa ma le susulu o le la. Faatasi ai ma le "lanu", o lanu leaga o foliga lanu enaena i luga o laulaau. Afai e le malie le ea, o le a malolo le laʻau o le leelia ma e lanu enaena. O le vevela o le laau i le vaitaimi "taumalulu" e le tatau ona pau i lalo o le sefululima tikeri Celsius.

Mo le faʻamamaina ma le pulupuluina, na o le "suamalie" vai e aunoa ma le mama o le lime. E tasi i vaiaso uma lava, e faʻamalosia ai le faʻamafanafanaina ma faʻamaʻi faʻamalosi, lea e mafai ona faʻaoga tuusaʻo i fafo. Peitai, a maeʻa, e tatau ona mulumulu lelei laulaau o le failaelia, ina ia le toe i ai ni suauu minerale i fafo.

O le Neoregelia e faʻalauteleina e fanau, vavaeʻese mai le tina. E faatoa mafai lava ona fai fanau e toe gafa pe'ā uma ona faʻamaʻaina.

Neoregelia (Neoregelia)