Laʻau

Auala e faʻaaoga ai le apple cider vinegar mo lauulu

O le kulini vine o loʻo i ai meaʻai ma mea totino o fua fou ma fua. E le o se mea e ofo ai, o le kuluna o le pulu vine o se vailaau e suʻeina i le taimi e faʻaumatia ai meaʻai, tele gaʻo ma le paʻu o fusi.

O se vai ua tumu i mea ola maloloina, minerale ma vitamini:

  • fefaasoaaʻi faʻasoa le lauulu i nei oa;
  • faatulaga le paleni lipid;
  • mama lemu, smoothes ma lauulu lauulu.

O maualuga maualuga o mea aoga e mafai ona matautia. O le faʻaaogaina le faʻaaogaina o le vineta e lamatia ai le mu, mago ma le lauulu lauulu, e sili atu le faʻaleagaina o le paʻu o le paʻu.

O afea o le a sili atu le lelei o le kulimi pinika mo lauulu? E faʻapefea ona faʻaaoga se fomaʻi faʻapitoa i le manuia ma e le afaina ai le lauulu ma le maaleale o le paʻu i lalo ifo?

O faʻamanuiaga o le apple cider vinegar mo le taumafi

O le faʻaalia o meaʻai i luga o le maaleale e le gata na afaina ai foliga vaaia, faʻamaeʻaina, teuteu, ae faʻatasi ai ma le vevelaina, ma o le sasaina e avea ma mafuaʻaga:

  • atinaʻe o faʻamaʻi pipisi;
  • o foliga vaaia i luga o le paʻu o se mea manogi;
  • vaivai ma oʻo lava i le paʻu o le lauulu.

O le mea lea, e taua tele le taulimaina o taumafataga i le amataga. O lenei mea o le a fesoasoani i le aano o apu apu, lea o loʻo i ai se faʻamago malosi, faʻamaʻi pipisi.

Mo le togafitiga o le taumafataga ma le apu o le apu, e mafai ona e faʻaaogaina ni meafaigaluega i le taimi e tasi, mo se faʻataʻitaʻiga, fufulu ile vai faʻafefe suamalie ma masini fale ma le faʻaopoopoga o meaʻai e talafeagai mo le paʻu ma le paʻu o vitamini ma mea faʻamamafa o le sosolo.

Talu ai ona ua manaʻomia le tausiga o le paʻu mo le faʻaita pe faʻaleagaina foi le paʻu, o le vineta ma faʻamaufaʻailoga o le seborrhea e le tatau ona faʻaaogaina!

Fufulu le lauulu i le pati vine

Ina ia faʻamamaina le lauulu ma le pati vine, o le afa e faʻafefeina i vai mama, lelei mo le vevela o le paʻu. Ina ia faamaluluina lauulu, aveese le lagona o le fufulaina o paʻu, suamalie, mago, lavender, mint po o suauʻu manogi e faaopoopo i le fofo fale. Na o ni nai mataua i le tioata e lava ina ia le gata ina maua e le maea le fesoasoani talafeagai, ae susulu foi.

O se mea mafanafana mafanafana e faʻaaoga i le lauulu malulu pe a uma le faʻamalo ma e le manaʻomia ai le faʻamamaina:

  1. Nai lo le vai, e avea o se faavae mo le fufuluina, e mafai ona e suʻeina se teuteuga fou o le falemaʻi chamomile poʻo calendula. O lenei mea o le a faʻaleleia atili ai le aʻafiaga o le ita.
  2. O le aofia ai o se teuteuga o moli hop o le a tuʻuina atu ai le lauulu o se paolo malu ma faʻamalamalama le susulu o sulu i le la.
  3. Mo le tausia o le lauulu malulu, o le apu o le apu i le aofaiga o le 2-3 leotele punetini o loʻo faʻafefiloi ma se ipu malamalama o le fala oona, o loʻo tumu i vitamini ma fesoasoani i le faʻamamāina o le anufe.

Afai e mamago le fasi, e aoga le faʻaitiitia o le faʻaogaina o le fofo e ala i le faʻalauteleina o mea o loʻo iai i le vai, faʻaogaina o laau ma teuteuga i totonu.

Faʻasusu i le pati pīpī vineta mo lauulu, faʻapitoa i le vave faʻaitiitia o le lapisi ma le tele o mea gaʻo, o le a fesoasoani:

  • tausisia pea le umi o le pusa;
  • tausisia lo latou matagofie;
  • faʻafaigofie le faʻailoga.

O le maasiasi, faʻamaʻi e ala i le ufiufi poo le vevela o fagu ma le pati vine ma le fufulu o lauulu e faʻavae i luga, e mafai ona toe faʻamamaina, e gaosia ma susulu. O le mea e faʻapipiʻi ai mea e faʻafefeteina ai le lauulu e fesoasoani e faatumauina ai le lanu lanu mo se taimi uumi ma puipui ai le faʻamalosi.

Apple Vinegar Hair Masks

O maso lauulu lauulu e lauiloa mo lo latou gafatia ma le aoga. Ina ia faatumauina le matagofie ma le soifua maloloina o le lauulu, e mafai ona e faaaogaina fualaau faisua ma suauu taua, oloa susu ma le meli, fualaau aina, fualaʻau, laau afaina ma a latou teuteuga. Apple vinegar ma masks e faavae i luga o ia mea e sili ona aoga i le lauulu.

O lenei mea masani e lelei tele ma ni vaega eseese e filifilia e fuafua ile ituaiga o lauulu ma le faafitauli e foia. Mo le vevela, faʻapitoa i le paʻu ma lauulu lauulu, i totonu o le mask, i le faʻaopoopoga i le lua teaseti o le vineka, e mafai ona e aofia ai:

  • fuamoa moa fua;
  • nisi o kulimi kulimi poo yogurt;
  • olive po o le suauu suauu;
  • bee honey.

O le ulu o le ulu e manaʻomia se isi seti e fesoasoani i le faʻafaigofieina o le gaosia o le paʻu o le paʻu, e faʻamalosia atili ai le lauulu ma fou. I lenei tulaga, ave le 2 sipuni tele o le apple cider vinegar mo lauulu:

  • fufuluina ma paʻuogo;
  • uila po o le maualalo-gaʻo kefir;
  • o se teuteuga o le chamomile, o le ufiufi po o le oso aʻeo le ulu;
  • fasi fua manu paʻepaʻe.

O vaega e mafai ona fesuisuiaʻi pe a manaʻo ai, faʻapipiʻi mea fou poʻo suiga suiga. O ia mea masini e puipuia i luga o le lauulu mo le 20 i le 40 minute, ona fufulu ai lea i le vai mafanafana.