O le togalaau

Peony togalaau togavao ma faʻaleleia togavao faʻasolosolo totoina

Laʻau e pei o le laau, pe e pei foi ona taua o le peony, o se ituaiga o ituaiga o le peony, o se aiga o peony. O nisi tagata fai togafiti talitonu e talitonu o nei peonies e le o se ituaiga eseese, ae o se vaega o ituaiga eseese po o vailaau. I le taimi nei e tusa ma le 500 oi latou. Toeitiiti lava o latou ola uma i Saina.

O se laau o lenei ituaiga o meaola sa faia e tagata taina Saina. I Europa, o laau peonies na tutupu i le seneturi lona sefuluvalu. O lenei fugalaau matagofie e mafai ona tupu i totonu o tatou latitudes, o le mea autu o le tausisia o tulafono mo le tausiga o lenei laau mataina ma o le a fiafia i le fai togalaau ma ona mea manaia tele mo le tele o tausaga.

Peʻa ese laau laau ma ata ma igoa

Yellow Tree Peony - O se tasi o mea pito sili ona laitiiti o meaola e le gata ina ofoofogia, ae e matua ese lava. O le maualuga o le peony bush can reach up to 1.5 mita. Inflorescences e laiti, lanu samasama samasama. E oo i le 40 fugalaau e mafai ona fuga i luga o se vao i le taimi o le fugalaau. O le laau ei ai le lapisi, laupepa laʻau vaivai o se lanu lanumeamata uliuli. O le fuga o le taimi e pau i le amataga o le taumafanafana.

Peony Tree Red Rouiant - o le tuai o le fugalaau, o le taimi o le fuga e pa'ū i masina ua mavae. O le maualuga o le vao e oʻo atu i le 1.5 mita. Peony e fai mai i le 30 i le 70 tumutumu, lea e foliga mai ai le tele o mea e maua mai i mea manogi lelei. O lapisi pepa e iai foliga fulufulu ma lanu uliuli lanu uli, taofi a latou mea teuteu seia oo i le faaiuga o le tautoulu.

Peony Kinko Tree - o lenei laau toto e oʻo atu i le maualuga o le 2 mita, e faʻaalia i le malulu ma le tele, lapisi lapisi lauusiusi lanu meamata. Mai se tasi togavao e mafai ona fuga mai i le 30 i le 70 tumutumu, e fuafua ile tausaga o le laau. E tele mea e tutupu, e iai le pale ma foliga o se auro lanu mumu. Peony fuga i le ogatotonu o Iuni.

Peony Tree Sisters Kiao - O se tasi lenei o mea e le masani ai o peonies. O loʻo i ai ni mea e tele, o mea manogi ma se manogi manaia ma le malulu lua. O le isi itu o le fugalaau e mumu, o le isi papaʻe. I le maualuga, o le peony bush e oʻo atu i le 1.3 mita ma e matagofie ona lau o se lanu lanumeamata lanumoana. Pelo fuga i Iuni mo le lua vaiaso.

Pepa Phoenix White Peony

I le maualuga, o le peony bush reaches up to 2 mita. Faʻafetai i le lush, lala o le gase o se uliuli lanumoana, o le peony o loʻo i ai se mea teuteu faapitoa. E le pei o isi ituaiga, o mea e tutupu mai i lenei laau o loʻo faʻalauiloa mai ai leisisi ma lapotopoto, o gaʻo paʻepaʻe paʻepaʻe ma se mūmū maʻau auro. O le taimi vavalaʻau o le laau e pau i le ogatotonu o le taumafanafana.

Peony laʻau viole - O lenei ituaiga laau toto e le masani ai ua totoina i Saina. Pelo inflorescences e tele, terry. A o laʻitiiti, latou te piniki piniki, ma a mavae le lima tausaga latou te maua ai se lanu violisa lanu enaena. O le togavao e oʻo atu i le maualuga o le 1.5 mita ma e iai ni laupepa lanu meamata lanu meamata. O le taimi vavalalata o le laau e pa'ū i le faaiuga o le tautotogo - o le amataga o le taumafanafana.

Peony Trees Blue Safaira - o se laʻasaga masani ma vave maualuga, oʻo atu i le maualuga e oʻo atu i le 120 simita. O papatusi lapopoa o le laau o le cirrus, o le mea e tatala ai le laititi, lanu meamata lanu. Peony fuga i le ogatotonu o Iuni. O faʻalavelave tetele e tele, o loʻo i ai le lanu moana, ei ai se lanu uliuli ma le lanu viole.

Peony Treelike Black Panther - O le peony bush is broad, reach a height of up to 2 mita. O le vailaʻau e faʻaalia i le malulu ma le faʻamaʻi o faʻamaʻi. Pepa laupepa e lapopoa, lanu lanu meamata i lanu. O inflorescences e tele, semi-terry, lanumoana lanu meamata ma se mea matagofie, manogi manaia. O le taimi vavalalata o le laau e pau i le ogatotonu o Iuni.

Peony Tree

O le maualuga o le vao e oo i le 1.5 mita. O lenei ituaiga o loʻo faʻauigaina i le tuai ona tupu, lea e pau i le amataga o Iulai. O lapisi laʻau Peony e lapoa, faʻapitoa, lanumeamata lanumeamata i le lanu. O le lua-faaluaina o inflorescences e tusa ma le 20 simita le lautele. Se fua o se peony o se lanu auro matagofie e le masani ai ma se lanu piniki faataamilo i le pito o le petals.

Peony Woody White Jade - o le togavao e oʻo i le maualuga e oo atu i le 1.3 mita. O faʻalavelave faʻapitoa e faʻaluaina, lapotopoto, lanu paʻepaʻe ma se manogi manaia, e pei o se lotus foliga. O le laʻau e vaneina, lau, lanu meamata i lanu. E toto le laau i le faaiuga o Me - amataga o Iuni.

Laʻau Peony Shima Nishiki - O se tasi o ituaiga sili ona mataʻina o le peony. O se laau faʻamalosi ma le lanu uliuli lanu uliuli lauulu, e tele ona fuālaʻau ma mea e sili ona manaia o se paʻu paʻepaʻe mumu mumu. Peoms Bloom for two weeks in June.

Peony Tree Green Beans - o se laau laʻau vao ma lala malolosi e lignified, o lona maualuga e oʻo atu i le 150 simita. O laʻau o le laau e mafiafia, fulufulu, fuga lanumeamata. O le fugalaau e fuga mai le leva ma o le taumalulu faigata. O inflorescences ei ai le pale-globular foliga ma se paʻu o lemonimonimo.

Peony Tree-like Transparent Dew

O le eseesega e iloga i le vaitau o le fugalaau, lea e pau i le amataga o Iuni. O le maualuga o le vao ma le lanu uliuli lauusiusi lanu meamata e oʻo i le 150 simita. O le tele o mea e maua mai i le tino, o se foliga lanu, lanumoana lanumoana-lanu enaena ma se mea manaia, manaia.

Peony Tree Orb Green - le umi o le fuga o le fugalaau, faʻaalia e le faʻafefe o le kiona O le maualuga o le vao e oo i le 1.5 mita. O laulaau e mafiafia, pouliuli lanumeamata, cirrus. Inflorescences e tele, e tutusa ma lapoa, lua terry roses. O le tulaga ese o lenei ituaiga, o le matala muamua i le muamua o le lanu lanumoana, ona suia ai lea o la lanu i le lanu piniki po o le paʻu. E toto le laau i le amataga o Iulai.

Peony Tree Scarlet Sails - o le eseese o loʻo faʻaalia i le vave fugaina ma le faʻamafanafana. O le maualuga o vine elemene e oʻo atu i le 1.5 mita. Pepa o papatusi ua vaneina, lush, i se lanu lanumeamata lanumeamata. Inflorescences e tele, terry, lanu viole lanu. Peony fuga i le ogatotonu o Me - amataga o Iuni.

Peina Tree Twins - o le maualuga o le vao o peonies e mai le 110 i le 150 senetimita. Mai i le 20 i le 40 le tele o siama e pei o le chrysanthemum o se lanu mumu mama ma se manogi manaia i le taimi o le vaitau o le vaitau, lea e amata mai i le amataga o Me i le ogatotonu o Iuni, fuga i luga o laupepa lignified. O lapisi laʻau Peony e lapoa, vaneina i totonu o se paʻu lanumumu lanumeamata. O le vailaʻau e teteʻe i faʻamaʻi ma le maualalo o le vevela.

Laʻau laʻau ma le faʻatoʻaga i le faʻatoʻaga

Ina ia mafai ona fiafia le peony i fugalaau mananaia, ma ia ola malosi ma atiina ae, e tatau ona e filifilia le taimi saʻo ma le nofoaga mo le totoina o lenei lanu lanumeamata. O le taimi aupito sili ona lelei mo le totoina o se laau i le laufanua o loʻo matalaina o le faaiuga o le taumafanafana poʻo le amataga o le tautoulu.

E sili ona lelei le totoina o se peony i luga o le mauga, lea o le a le susulu i le susulu o le la. E le tatau ona i ai ni laau mafiafia ma fale lata ane, aua o le a latou faia se ata malulu, lea e le talafeagai mo le laau. O le filifiliga sili mo se fugalaau matagofie o se ata lafoia.

Afai tatou te talanoa e uiga i le totoina o le tautotogo, ona le fautuaina lea ona o le umi umi ma le faigata o le fetuutuunaiga o le laau, talu mai lenei taimi o loo i ai se tuputupu ae malosi ma laau, lea e tatau ona ave e ana au uma.

O le eleele sili ona lelei mo le laau o le a avea ma paluga faʻafefiloi e faʻafefiloi ma sina vaega ole lime, mea faʻalaʻau ma le oneone lapoʻa. Peony e tatau ona totoina i se auala e aluese ai le aʻa mai le eleele. E tatau ona faataatia se paʻu mafiafia o le alavai e aofia ai le faʻafefiloi o le oneone mafiafia ma le sala e faʻalelei atili ai le omea i le pito i lalo o le lua.

Laʻau laau peony

Ina ia totoina se laau i le laufanua, e tatau ona e eli se lua toto ma sasaa se tamai eleele i totonu, lea e te manaomia e tuu ai se togavao, salalau aʻa ma faasusu lelei le eleele. A maeʻa ona faʻafefe le vai i le faʻafefiloi o le eleele, e tatau ona faʻasusu le fatuga ina ia oʻo lona ua i luga o le palapala.

Afai na filifili le fai togalaau e totō le tele o laau i le taimi e tasi, ona tatau loa lea ona faia i le tausisia o le lua mita i le va o vao vao. O le toʻatele e talitonu o lenei laau toto, ae o le mea moni, e le saʻo lenei mea, aua o le meaʻai o le fatuina lea o tulaga lelei mo le tuputupu aʻe ma le atinaʻeina o le fugalaau, ma e le popole ai.

Peony e le fiafia i le susulu o le la ma le suavai malosi o le eleele, lea e mafai ai e le aʻa ona pala. Mo se togavao laʻitiiti e tupu ma matagofie ma lanu, e manaʻomia tele le avanoa. O le palapala mo le laau e tatau ona lelei, ma manava lelei ma alavai. I le faʻamuamua, e matua faigofie lava ona fatuina ia tulaga, o le mea lea, e le gata o se tagata poto masani, ae o se tagata amata foi e mafai ona tupu se peic.

Afai ei ai lau lanu vao e matagofie ma matagofie e pei o laau. E pei lava ona faigofie ona tuputupu aʻe i le taimi o le totoina ma le tausiga i le eleele avanoa, pe a fai e mulimulitaʻia tulafono o mea faatekonolosi tau faʻatoaga. E mafai ona e faamasani oe lava i fautuaga talafeagai uma i lenei tusiga.

Laʻau Peony Faʻatoʻaga Faʻatauga

Ina ia totogo le laau, tuputupu ae ma atiina ae e pei ona tatau ai, e fautuaina e fai togalaau e faia mea nei:

  • E sili atu ona saunia le lua o le lauʻeleʻele muamua - se masina ae leʻi tulaʻi. Sauniuniga e aofia ai le faʻaaogaina o fomaʻi i le eleele ina ia mafai ai ona latou faʻamamā lelei.
  • Pe a oʻo i le pito i lalo o le lua i luga o le alavai, e tatau ona tuʻu le humus, se tamai laulau o le togalaau, sasaa sina fugalaau faʻapitoa i luga, tasi le kulimi. se sipuni o le sukameko sima ma se lime laititi.
  • Afai na faʻatau e se faʻatoʻaga se fatu i le maeʻa o le autumn po o le taumalulu, ona tatau loa lea ona "momoe" seia oʻo i le faaiuga o le taumafanafana. Mo lenei mafuaʻaga, e tatau ona e ave se atigipusa laitiiti ma le eleele e tatau ai mo le laau toto ma totoina se togavao i totonu, ona maeʻa ai lea o le fagu ma le laau i totonu o se potu malulu ma lelei. I le taimi o le moe, o le a totogo le laau, ma i le faaiuga o le taumafanafana e sosoo ai e mafai ona totōina ile eleele.

I le faʻalogologo i fautuaga a le au fai togalaau, o le a mafai ona e ola i se laau ola maloloina ma matagofie, o le a fiafia ia te oe i matagofie ma matagofie i taimi uma o taumafanafana.

Faʻamauina o se peony

Tasi le vao e manaʻomia le 6 i le 8 lita o le vai. E tatau ona faʻataʻitaʻiina ile taʻi lua i le masina. Ae ui i lea, e tatau ona amanaia le taulaʻi. Afai o le taumafanafana e timuga, o le peony e le mafai ona faʻafeinu, ae afai e vevela, ona tatau lea ona faʻafefete le tolu i le masina.

Amata ia Aokuso, e tatau ona faaitiitia le suavai i le faʻamamaina atoatoa. Tatalo le eleele i le togavao e tatau ona i ai ni nai aso pe a uma le suāsusu, pe a maeʻa le pito i luga ole palapala. Afai e manaʻomia, o le avanoa e faʻataʻamilo i le vao e mafai ona mulimulitaʻi i se fasi anuenisi o humus.

Laʻau mo laau peony

O le loam o le eleele lelei lea mo le laau, ae afai o loʻo i ai oneone oneone i luga o le 'upega tafaʻilagi, ona muamua lea ona faʻafefiloi ma eleele palapala, omea, peat ma humus. Mo le faʻaleleia atili o le 'eleʻele ma meaʻai, o le oneone ma mea faʻaauau e tatau ona tausia i le totoina o le lua.

Afai o le palapala o le aisa, e mafai ona faʻaititia le pH i le faaopoopoina o se lime laititi i le palapala. E talafeagai le tuʻuina o alavai mai le galala lautele ma le oneone oneone i le pito i lalo o le lua e tulaʻi ai, o le mea lea, o le a mafai ona puipuia le aʻa o aʻa aʻa mai le faʻavaivaia o vai.

Laʻau laau peplant faʻapipiʻi

O lenei ituaiga peony e le taliaina toleniga. A maeʻa, ona maʻi lea o le fale mo le tele o tausaga, talu ai e faigata tele mo ia ona toe faʻaleleia pe a uma le faʻatinoga. E tatau ona faia ma le faʻaeteete se gaioiga i le faaiuga o le taumafanafana poʻo le amataga o le tautoulu. Fufulu le laau e tatau ona faʻatasi ma le digger, lea e tatau ona fufuluina i le vai mai le pulupulu.

A uma ona fufulu ese uma le faʻafefiloi, e tatau ona siaki le aʻa ona o le tipiina o aʻa uumi ma aveese ia mea pala. A maeʻa ona selesele aʻa, e manaʻomia ona togafitia i se vaivaiga vaivai o le palanala, ma fufuluina vaega i le malala.

A o le totoina le laau i le eleele, e tatau ona totoina le aʻa i totonu o se mashroom masima. O le taimi e toe faʻaleleia ai se peony e mafai ona ave mai le ono masina i ni nai tausaga.

Peony laau laei

I le avea ai o se faʻamalaʻau, o se laau peony e manaʻomia le potassium ma le vailaʻau. I le vaitau o le vavao, e tatau ona faʻaaogaina gaʻo vailaʻau i le eleele, ma i le taimi o le faʻavaeina o pulupulu, fagu ma fulufulu. Pe a fuga le laau, o le paluga ma le molikalama pito i luga e tatau ona faʻaopoopoga i le faʻamalositisi. E taua tele le aua le sogi ese le peony, a le o lea e mafai ona taʻitaʻia ai le aʻa.

O laʻei pito sili e tatau ona faia i le suāvai ina ia le mu ai aʻa. Pe a maeʻa le peony, e tatau ona aveese ia paʻu, ma ao leʻi oʻo i le taimi faʻamoemoe, ia faaopoopo 300 grams o le pefu laupapa ma le 200 kalama o le areto i le eleele.

Peony laau-pei o le taimi ma le umi o le fuga

O le taimi vavalalata o le laau e faalagolago i le eseesega. E mafai ona amata ia Me, Iuni poʻo Iulai. O le umi o le fuga mai le 12 i le 14 aso. O fuga o le Peony e mafai ona fai ma laʻititi, tele ma laiti, ma e eseese foʻi lanu mai le paʻepaʻe ma le paauli i le lanu violē ma lemoni.

E mafai ona foliga mai i lalo o laʻau e pei o rosa, lotuses ma e oʻo lava i vavao. O le susuga o peonies e le gata ina fiafia ai mata i lo latou matagofie ma le alofa tunoa, ae faatumuina foi le togalaau i se manogi manaia.

Laʻau faʻama teuteu

Laʻau peony e le fiafia tele i le teuteuina. E le mafai ona totoina se laau i le tautoulu, o se taunuuga o le tele o fugalaau i le fugalaau, e amata ona taoto i luga o lala o le tausaga talu ai. O le teuteuina o le pepa e tatau ona faia i le tautotogo, pe a uma ona faaali mai fatugaʻo. O le faʻatinoga e faia i nai tausaga uma lava.

O totoe o le taimi, e naʻo lala vaʻavaʻa pe faʻaleagaina e mafai ona aveesea. E tatau ona seleseleina laʻau mama i le afa, ma i vao laiti, e tatau ona aveese se vaega o le fatuga lelei, ina ia le faʻavaivaia ma faʻatagaina ai latou e atiina ae. Afai o le taumalulu e foliga mai e faigata ma o le laau na matua vevela, e tatau ona faia se teuteuga faʻamalosi e fesoasoani ai e toe faʻaleleia.

Tapenaga o Peony mo le taumalulu

Talu ai ona o le laau e pei o le peony o se togalaau malulu, e le fefefe i le kiona, ae o le vave susu e mafai ona afaina ai, talu ai ona o le vevela o le laau e amata ona ala mai ma ola, ma pe a foliga mai ni pulu, e mate lava.

Ina ia taofia lenei mea mai le tupu, e tatau ona saunia lelei le peony mo le taumalulu. Ia Oketopa, e tatau ona e aoina uma lala ma fusiua, mulimuli ane e tatau ona e mulimulu le eleele faataamilo i le vao ma peat. Aʻo le malulu, e tatau ona e ufiufi le vao i lala laʻau po o taga musa. E tatau ona tatala se peony i le tautotogo, pe a maeʻa le taufaamatau o le kiona.

Peony Tree Reproduction e Bush Division

Toe faʻaleleia e le vaomatua o loʻo mulimuli mai. E manaʻomia e le fai togalaau le filifilia o se laau matua ma ni aʻa malolosi. E tatau ona i ai i le vao ia le itiiti ifo ma le valu lala. O le fevaevaeaiga o loʻo faʻatinoina i le taufaʻaiuiuga o le taumafanafana - vave ona pau.

O le peony filifilia e tatau ona eli, faʻamamaina le eleele ma fufulu le aʻa. Ona vavaeina lea o lālā i le tele o le 10 senitimita ma faʻamago aʻa i le tusa o le tolu itula i le paolo. O le laau ua maeʻa ua vaevaeina i ni avanoa, e tatau ona i ai ia le itiiti ifo ma le lua fagu. O nofoaga e tipiina e togafitia i le manala ma malala.

O le faʻaitiitia o le afaina o aʻa, e mafai ona faʻaloloa lemu e aunoa ma se naifi, ma aʻo le i totoina, ia mautinoa e teu i le mash mash.

Faʻapaʻuina o se laau peony e ala i le tipi

Peony foi e mafai ona faʻalauteleina i le vaʻaia. Mo lenei mea, o se tagata matua na totoina ma ni lala ma le afa-lignified branches ua filifilia. Fai le faʻatonuga ia Iuni poʻo Aokuso. O lala filifilia ua tipiina lelei ma se naifi i lalo o le fatugao, o le laulau laulau ua aveeseina foi mo le 2/3 lala. O le tipi e teu i se tagata faʻateleina le faʻaleleia mo le tusa o le afa itula ma ua totoina i totonu o se atigipusa ma le eleele ma se paluga o peat ma oneone.

A maeʻa ona totō, ona ufiufi lea o le eleele i se oneone. O pusa ma vailaʻau o loʻo afifiina i se ata tifaga ma teu i totonu le microclimate talafeagai seia oʻo i le autumn. I le amataga o Oketopa, o aʻa o aʻafiaga ua totoina i totonu o le kiona, o le a latou i ai seia oʻo i le tautotogo, ma i le tautotogo ua totōina i totonu o fanua. O lenei metotia e le o se mea sili ona faigofie, talu ai o le a amata ona fuga mai laau talavou pe a uma le lima tausaga.

Peony e pei o le toe gaosia o le laau e ala i le taoto

Ina ia faʻapipiʻi le peony ma le fesoasoani o le taoto, e tatau ona e amataina le taualumaga ia Me, pe a fuga. Mo le faʻatoʻaga, e tatau ona e filifilia le lala sili ona malosi, ia lolomiina i le palapala ma faia se mimiti i le nofoaga e fesootai ai ma le eleele.

Ina ia vave faʻamalosi, e tatau ona togafitia le faʻaogaina i se tupuga tuputupu ae ma e tatau ona tuʻuina se avanoa. O le nofoaga o le tipi e tatau ona fufuluina i se vaega mafiafia o palapala. O se aʻa fou o le a aliali mai ia Setema.

Laʻau Peony Inoculation

O le faʻasaina o tui e sili ona tele le taimi e faʻaalu ai. I le avea ai o se rootstock, e tatau ona ave se vaega o aʻa o se peony masani pe a ma le 15 inisi le umi. E tipi ese le vaʻa mai se lala o se laau peony, e lua ona mata.

O aʻa o le peony root e tatau ona teuina mo le tolu vaiaso i le fogafale lalo, a maeʻa ona e faia lea o se ata tipi i luga, ma tipi le vaega pito i lalo i le auala lava e tasi. E selesele uma i luga o se vaʻa ma se faʻatauga e tatau ona tuʻuina lelei.

I le isi itu, e tatau ona faʻafefiloi fasi pepa, faʻasuina i ituaiga togalaau, afifi i totonu o se pusa paʻu, ma tuʻu i totonu o se atigipusa, faʻasusu i le afu susu ma tuu i se mea malulu.

A o faagasolo le masina, ao le faapipiiina o le fatuina o fatuga o le a tupu, e le tatau ona aveesea mai le pusa. O le masina mulimuli ane, pe a tutupu faatasi le fatu, e mafai ona totoina i totonu o le eleele.

Peony laau faamai ma meaola faalafua

O le laʻau peony, e ese mai i le masani, e sili atu ona puipuia i faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi. Ae ui i lea, o le le tausia ma le le talafeagai o le eleele, lanu enaena ma enaena e ono lamatia ai o ia.

  • O nei gasegase e masani lava ona afaina ai le vaivai po o vao laiti. Pe a aliali mai le paʻulea, e tatau ona vavaeina lala ma faʻasalaina i se vaivaiga vaivai o le manganese. I le lumanaʻi, ia maitauina le faʻamalosia saʻo ma aua neʻi faʻafefe i le palapala.
  • O le paʻu o Brown e aafia ai laupepa laʻau ma lala. Afai e aliali mai se paluga eleelea i luga ia i latou, ona tatau loa lea ona aveʻesea ia vaega ua faaleagaina, pe a maeʻa ona togafitia le laau i se vaifofo o le 6% sulfate sulfate.

O meaola faalafua, na o le laau ua lamatia caterpillarse 'aina laʻau. Ina ia faʻaumatia, e tatau ona suʻe le peony i le insecticide Fitoverm.

AnetiO laau o loʻo faʻaalia i luga o le taʻavale e le aʻafia, latou te aoina mai le nectar ma e leai ni fuafuaga e tatau ona faʻaumatia.

O faigata faigata i le tupuina o se laau peony

O fai togalaau e filifili e teuteuina a latou esetete ma lenei fale matagofie, matagofie e masani ona feagai ma le tele o faafitauli e uiga i le galueaina o lenei fugalaau matagofie. E aofia ai:

Le lava le fuga o peony - Atonu e tele mafuaaga mo lenei faafitauli. Latou te aofia ai i le loloto o le loloto o le aʻa, malolo o fugalaau ona o le le lava o le malutaga o le peony mo le taumalulu po o le eleele malosi. A maeʻa ona faʻaitiitia uma faafitauli o loʻo i luga, o le a mautinoa lava e tupu le peony i le isi vaitau.

Le lava le tupu o peony - e tatau ona matauina o le peony e tupu malie, peitaʻi, afai ua sili atu ma le lima tausaga le laau ma e leai se tuputupu ae, o le mafuaʻaga mo lenei mea e ono le totoina, e mafua ai le faʻalauteleina o aʻa poʻo le leai o ni faʻamalosi e manaʻomia mo le tuputupu ae ma le atinaʻe atoatoa.

Peony leaf Curl - O le tele o taimi, o maʻi e pei o le paʻulea pala e taʻitaʻia ai le fesuiaʻiina o lau. Ina ia faʻaaogaina, e tatau ona togafitia le laau ma Actellik e tusa ai ma faatonuga i luga ole pusa.

Yellows leaves o se peony - o le mafuaʻaga o lenei mea o alo ia na nofo i lalo o le vaomatua poʻo le eleele ua mamafa tele ma le itiiti ifo o meaʻai. O le suia o le laau i se nofoaga fou i se meaʻai, e talafeagai mo le eleele peony o le a fesoasoani e foia uma nei faafitauli.

O le tafe ma le faamamaina o le laau - E mafai ona mamae ma mamae le laau ona o le le lava o le susu ma le susulu o le la. E le gata i lea, o lenei faafitauli e mafai ona mafua mai ile palapala e le fetaui mo peonies ma le leai o ni faʻamaʻi. I le tele o tulaga, e filifili i le toe totoina i se nofoaga fou ma tulaga lelei mo fugalaau.

Le lava le ola o se laau peony - O le mafuaʻaga o le totoina le talafeagai poʻo tulaga le talafeagai mo le fale. I le faia ai o le microclimate talafeagai mo le peony ma faia lona saʻo totoina, e taialaina e le fautuaga a le au fai togalaau, o le a mautinoa lava le aʻa ma tupu le laau.

Faaiuga

O le peony e pei o le laau ua saʻo ona mafaufauina o se togalaau togalaau moni. Mo ia e tuputupu ae ma fiafia i ana fugalaau manaia mo le tele o tausaga, ua lava lea e maua ai e ia le tausiga talafeagai, e tusa lava pe o se tagata fai togalaau amata e mafai ona faia.

O le mea lea, afai e te moemiti i lenei laau matagofie, lagona le saoloto e te totoina, ma a mavae ni nai tausaga, o le ae fiafia i le tele o laʻau ma teuteu, lea o le a iloa ai mai isi tagata o le togalaau.