Fugalaau

O lenei pulu lipano mataʻina

O le vave amataina o laulaau mai lalo o le kiona, e fuga mai ia Me ma pusa lanu paʻepaʻe, piniki, lanumumu mumu po o le lanu violē, faʻasaoina se foliga vaaia lelei seia oʻo ina avea le kiona e avea ma laau lelei tele mo le fai togalaau.

O le pulu lipano, po o Bergenia, o se togavao lauulu e 25-40 cm le maualuga. e masani lava ona ia lagonaina i tulaga sili ona leaga ma e oo lava i luga o papa papa. E fuga mai, e masani lava ia Me-Iuni, ae o nisi taimi e mafai ona toe ola i le faaiuga o le taumafanafana. E sili atu ona susulu i totonu o nofoaga susulu ma sina paʻu i luga o eleele mauoa, otaota ma meaʻai. E le fiafia mea manogi ma susu o eleele. I se tasi nofoaga e mafai ona tupu e oʻo atu i le 7 tausaga.

Badan (Bergenia)

Bergenia faʻalautele e fatu ma vaevaega o rhizomes. E faʻamaina fatu mo le masina ma totoina i le eleele sauni i le tautotogo, e tupu mai fua pe a uma le 9-12 aso. I le tausaga muamua, latou te fausia ai se tamai laupepa o laulaau, i le tausaga lona lua, o le rosette e oʻo atu i le 25 cm, ma i le tausaga lona tolu, o nisi o laau totō.

E mafai foi ona faalauiloa Bergenia i le vaeluaina o le togavao. O fualaau aina ua totoina i se nofoaga ua saunia, e maua ai se nofoaga o meaʻai mo laau taʻitasi o le 40 × 40 cm. I Iuni, i le taimi lava e uma ai le fuga, e mafai ona faʻasaina le mea manogi i le lanu meamata. I le faia o lenei mea, ave ni taʻavale laiti i ni fasi laʻau o le petioles ma se vaega o se rhizome faʻatupulaia faʻavave.

O mea manogi mea manogi e sili ona manaia i moega fuga, o tuaoi, mixborders, plantations single and on slides slides. O lenei laau e mafai foi ona ola i le fale e pei o se fale toto.

Badan (Bergenia)

O le paʻu o le padanoa e masani ona iloa e le gata o se fugalaau manaia, o lenei laau e masani ona faʻaaogaina i vailaʻau: i togafitiga, gynecology, gastroenterology, fomai nifo ma urology. O tapenapenaga mai le leaga ua i ai vaega pito sili ona maualuga, astringent, anti-inflammatory ma antimicrobial, lea e mafua ona o le i ai o tannine i totonu, latou te faamalosia foi puipui o capillaries ma maua ai se aafiaga i le vasoconstrictor i le lotoifale.

Mo togafitiga faafomaʻi, ua faʻaaogaina rhizomes e seleseleina i le taimi o le taumafanafana. O loʻo eli mai le eleele, faʻamamaina aʻa laiti ma eleele, fufulu i le vai malulu, tipi i ni vaega. Ona faʻamagoina ai lea i lalo o se pupuni, aloese mai le susulu o le la, ma faʻamago i se mea faʻagogo i se vevela e le sili atu i le 60 ° C. Totoina le taimi e tusa ma le 3 vaiaso.

O aʻa mamago e tatau ona malepe lelei. E mafai ona teuina mo le 4 tausaga i taga o le cotton. O aʻa e aofia ai le tele o tannins, mea faʻalauiloa, vitamini C, meaola oona, suauu, suga, elemene elemene.

Badan (Bergenia)

O teuteuga, faʻasologa ma mea e faʻaleagaina ua saunia mai aʻa. Le faia o se teuteuga 1 tbsp. o le sipuni o rhizomes e sasaa atu i le ipu e tasi o le vai, tuu i totonu o se fagu eletise ma vevela i totonu o se vai vai vevela mo le 30 minute, ona faamafanafana lea i le vevela o le potu mo le 10 minute, faamamaina. O mea e totoe o meaola e totoe o loʻo togiina i totonu o se faʻafefeteina, lea e aumai i le uluai voluma i vai inu. Ave 1-2 tbsp. punetipi 3 taimi i le aso ao leʻi 'aʻai. Faʻaaogaina mo le togafitiga o le niumonia, faʻalavelave faʻafuaseʻi o le respiratory and influenza, laryngitis, ulu o le ulu, rūmatism, furunculosis, gums blooding.

Mo sauniuniga sauniuni 3 tbsp. sipuni tele o rhizomes paʻu ua sasaa atu i le 1 ipu vai inu, afa ile afa i luga ole ogaumu ma vevela vevela. Ave le 20-30 pa'ū 2-3 taimi i le aso aʻo leʻi 'ai meaai ma le colitis ma le enterocolitis, le toto. Mo le faʻasaina i le togafitiga o le tafia i le gynecology 1 tbsp. o se sipuni o le siʻosiʻomaga ua faʻaitiitia i le 0.5-1 l o le vai.

Badan (Bergenia)

E saunia le mea e faʻaaoga e pei o lea: 8 g o le rhizomes manogi manogi ua tumu i le 200 ml o le vai kuka, o loʻo faʻamalosi mo le 8 itula ma faʻamaʻaina. Ave 1 tbsp. sipuni 3-4 taimi i le aso ma fiva, maʻi tiga, maʻi o le larynx ma le oral tautalaga.