Laʻau

O le aiga o Clerodendrum e tausi le tausiga o le suavai ma le fausiaina

O Clerodendrum o se lauulu, o le lau, o le lianike o le aiga verbena. O tagata e sili atu ona lauiloa o Volkameria, ae i le faaliliuga e foliga mai o se "laau o le mala."

Meaola ma ituaiga

Clerodendrum Thompson - O ituaiga sili ona lauiloa e faʻaaoga mo le ola i le fale. Tuuina atu e pei o se fafie, o pupuu e oo atu i le 2-2.5 m - pe afai latou te ola i totonu o se fagu, poo le 3.5-4 mita - pe afai e tupu saʻo i le eleele avanoa (mo se faataitaiga, i luga o se moega fugalaau).

O le fuga e tupu i le leva o Mati po o le amataga o Iuni, ma e ono toe ola foi i le tautoulu. O inflorescences o fugalaau paʻepaʻe lapopoa, i foliga o logo, o le fatu e pei o le lanu mumu mumū. O inflorescences ei ai le mea e tasi o le palatini poo le foliga. Ona o lona foliga le masani ai, o lenei ituaiga o faila e masani ona taʻua "loto nutimomoia".

Clerodendrum o le sili ona matagofie poʻo javanese - o se laau e ola ai, lea e mafai ona oʻo atu i le tolu mita, ae i le fale, na o le 0.8-1 m. O le mea autu o se vaitau umi o le fugalaau - mai le amataga o le taumafanafana i le faaiuga o le autumn.

O lau o le fatu ma le faʻafeagai i luga o laʻau. O faʻaupuga o loʻo faʻafefe, e faʻafefe i fugalaau mumu lanu mumu o foliga le lelei, ma uumi uumi.

Clodendrum manogi - o se laau e mafai ona oʻo i le 1-2 mita le maualuga, e tele, lanu meamata, faʻatasi ai ma vaitusi i autafa o le lau ma luga o le lau.

O fugalaau e paʻepaʻe ma sina paʻu piniki po o le kulimi, e tusa ma le 7-8 cm le lautele, e faʻaputuina i lalo ifo o le 20 cm le lautele). O le sili lea o le manogi o le alalafaga; o isi o loʻo i ai se vai vaivai pe leai foi.

Ugandan Clodendrum

Ae o le tele o ituaiga o laau i totonu o laau toto, e ui i lea, ei ai le tele o tulaga lelei, e aofia ai le faapalelaina o le lamala, ae afai e masani ona e inu, e mafai ona ola e aunoa ma se puipuiga faaopoopo mai le la.

O le igoa lona lua o lenei laau o le "lanu moana lanumoana"O lea na latou valaau ai ia te ia mo le uiga ese o le fuga o le fugalaau: o faga e fa ua mamanuina ma faatulagaina e pei o apaau o le pepe, ma ua i ai se fua lanumoana lanumoana, ma le lima o petal o loo i lalo ma o loo i ai se lanu uliuli.

E le gata i lea, o loo i ai ni uumi uumi, lea, e faaopoopo i mea uma, e fetaui lelei ma le ata o le pepe, taʻalo i le vaega o le antennae. O fugalaau taʻitasi e toʻatolu o le 2-3 cm e aoina i se vaʻavaʻa, e le faʻapupulaina fua. O le umi o le ogaumu e mafai ona oʻo i le 15-20 cm.

Clerodendrum Wallich - o le foliga sili ona teuteu, e fuafua mo le galue i totonu o se pusa. E i ai se foliga faʻapitoa. O fugalaau e paʻepaʻe, lapoa (pe tusa ma le 3 cm le lautele), e aofia ai petala e lima ma faʻamau umi.

Clerodendrum Prospero (nodding, Wollichi, lue le jasmine) - e iai lanu lanumeamata lanumeamata ma paʻu lanumeamata lanumeamata, mai fugalaau lanumumu ma fugalaau uumi e ola. Inflorescences e tautau i foliga o fuga vine. O le igoa lona lua o lenei fugalaau o le "veli faʻalua".

Clerodendrum Bunge - vao ma lanu uliuli, laulaʻau fatu-fatu o loʻo i ai se mataʻu. O fugalaau lanu piniki e faʻaputuina i totonu o se pupuʻu, lea e foliga mai e pei o foliga o fugalaau o le hydrangea. Ole maualuga ole inflorescences e oʻo ile 15 cm.

Clependendrum solo poʻo Inerme - o aʻafiaga saʻo e oʻo atu i le vao seia oo i le 3 mita le maualuga. Lea (6-10 cm le umi) i le isi itu, ma se lamolemole lamolemole luga ma se pito maamaa ma leai ni totoa i pito. I le taimi o fugālaʻau, i tumutumu o le vaʻa, fugalaau lanumumu-paʻepaʻe ma ni lanu piniki umi e amata ona fuga.

Clerodendrum tausi fale

O Clerodendrum o se laau telefoni, ae, pei o le tele o fugalaau, e le taliaina le vevela i le aoauli. O le mafuaʻaga lea e fautuaina ai le tuʻuina o se mea fetolofi i sasaʻe poʻo sisifo o le fale.

I le vaitau o le taumafanafana, o le vevela sili ona lelei o mea o loʻo i totonu o le carrodendrum e + 20 ... + 24 ° С, ae i le taumalulu - e le tatau ona pau i lalo + 16 ° С.

Faʻamauina Clerodendrum

O le maualuga o le maualuga o le suavai o se faʻataʻitaʻiga sili lea mo le tausiga o le pitonuu. O le mea lea, afai e le lava le susu faalenatura, ona tatau lea i le suʻeina o aso taitasi ona foia lenei faafitauli. I le faaopoopo atu, i le taumalulu, e tatau ona puipuia le fugalaau mai le nofoaga o le laau i tafatafa vavalalata i mea masini afi.

E tatau ona tele le faʻasaga, ae o loʻo i ai se faʻamaumauga e tasi: faʻalagolago i le vevela i totonu o le potu, o le aofaiga o le vai e faʻatonutonuina foi. O le mea lea, mo se faataitaiga, i le taumafanafana, aemaise lava aso malogo - faʻafeinuina e faʻateleina, ae i le taumalulu, pe a paʻu le vevela o le potu - e faʻaititia le numera o le faʻainu.

E mafua mai i le mea moni e faʻapea, i le maualalo o le vevela, o le palapala e le faʻamalo vave ma e mafai e le fale ona amata le gaioiga o le pala, maʻi faʻamaʻi. Ae i le vaitau o le mafanafana, i se isi itu, ona o le maualuga o le vevela ma le malulu - o le palapala e vave ona mamae ma o le mafuaaga lea e masani ai ona manaomia le vai e sosoo ai.

Mea taumafa Clerodendrum

E manaomia e le fale le fafaga masani. I le taimi lava e tasi, e faʻaaogaina fugalaau faʻapitoa mo fua o laau totō, lea e mafai ona faʻatauina i soʻo se faleoloa fugalaau.

Clerodendrum totoina

E sili ona lelei le faʻaleleia i le tautotogo, e faʻaaoga ai le auala e faʻafefe ai, lea e faʻaitiitia ai aʻafiaga aʻa. O le gaosiga e faia pe a tumu le laau, o lea pe a suia nofoaga, filifili se ipu lapoa e lautele.

Aua neʻi galo e tatau ona tuʻuina i luga o le ulo se alavai faʻavaivai (pebbles, faʻalautele lau, ma isi).

O le tele o taimi o le gaosiga e faalagolago i le matua o le laau: o le tuputupu aʻe o le talavou ua toe totoina i tausaga uma (e mafua mai i le taimi galue o le tuputupu aʻe), ma tagata matutua - faʻavaʻa i tausaga uma.

Clodendrum teuteuina

O le teuteuina o se laasaga tāua i le tausiga lelei, talu ai o le vaʻavaʻavao o se vine ma e manaʻomia ona faʻapipiʻiina. I le faʻaaogaina o le faʻasolosolo, e mafai ona e faia le fomu manaomia. E sili atu le filifilia o le taimi mo le teuteuina i le amataga o le tautotogo, pe i le faaiuga o le taumalulu. E le gata i lea, o lenei faagasologa e faaosofia ai le fugalaau galue.

E taua le iloa e tatau ona vavaeina ia ituaiga o faila i le faaiuga o Fepuari, ma o le malologa e mafai ona tipi i le tautoulu, i le taimi lava e maeʻa ai.

Faʻapenaina o le alalafaga e ala i le vaʻaia

A faʻalauteleina le faʻaleleia i le fale, e lua auala e faʻaaogaina: fatu ma mea e seleseleina.

Pe a faʻaleleia e ala i le tipiina, e mafai ona e faʻaaogaina na lala na totoe pe a uma le teuteuina, aʻo filifilia le sili atu ona ola maloloina ma sili ona malosi, ae o aʻa e totō i le amataga o le tautotogo e sili ona lelei ona maua.

Mo le sili atu o aʻafiaga e fautuaina e faʻaaogaina aʻafiaga o aʻafiaga o aʻafiaga (mo se faʻataʻitaʻiga, rootin). Muamua, o se lala ua tuu i totonu o le vai, ma na o le taimi lava e totoina i le eleele.

Maʻi ma meaʻai

Chlorosis - foliga vaaia pogisa pouliuli i laulaauona o le la. Puipui le laau i le taumafanafana mai le susulu o le la, ma i le tautoulu ma le taumalulu e avea o se puipuiga, o le togafitiga e togafitia (tasi) faatasi ai ma sauniuniga e aofia ai le uʻamea.

Lanu samasama ma paʻu - o lenei mea e mafai ona avea ma se masaniga masani (mo ituaiga o meaola) pe afai o loʻo sauni le fale mo se taimi umi. Ae i le isi itu, o lenei mea mataʻutia e mafai ona mafua mai ile tausiga le talafeagai: leai ni meaʻai i totonu o le palapala (faʻaleleia atili faʻasusu), ea vevela (aua nei galo e pala), leai o le susu (masani vai).

Clerodendrum e le totogo - o le mea e tatau ona faia e nisi o meaola le faʻafefe o le vevela ma le faʻaitiitia o le faʻafeinu i le taimi o loʻo moe. O le isi mafuaaga o le tuputupu ae malosi o laʻau, pe a faʻaaogaina e le laau lona malosi atoa i le tuputupu aʻe, nai lo le fuga o le laau, ma o mea uma ona e tele naua mea e maua ai le fugalaau. Ma afai e le fuga ma e le tupu, o lona uiga e le lava le fugalaau.

O meaola faalavela e aafia ai clerodendrum e mafai ona maua: fuainumera o iniseti, miti vavave ma mealybugs (le lava le susu o le ea ma eleele). Insecticides e faʻaaogaina e faʻafefe ai nei pamu.