Fugalaau

5 auala masani e faʻaaoga ai le pala i totonu o le togalaau

E manaia ma lalelei, faigata ma faigofie ona tausia, o le matagofie o le laufanua e le mafai ona toe totoina. O loʻo faʻaaogaina i le mamanu o togalaau o ituaiga ma ituaiga uma, i faʻamanatuga ma e le o ni mea faʻapitoa, i luga o le puipuiga ma le faʻaaogaina o le faʻaaoga. Ma o taleni o le sikuea e leai se numera. O le tautotogo o le "kiona" e tupu mai ai ma le lanu piniki i le taumafanafana, o ata matagofie o lala ma palealii i le togalaau e le sili atu le manaia. I le tele o mea faitino, e masani lava ona faʻaalia e le lalelei lo latou lalelei mai se faʻailoga fou.

Spirea i le togalaau fugalaau

O le tulaga o le togavao e le na o le matagofie o le ola aʻe, ae masani foi i le lautele i lona faʻaaogaina, e le maua e le avanoa le avanoa. O le maualuga o mea teuteu, faatasi ai ma uiga lelei "aoga" o loo i totonu o le eleele, i le mea moni, e le iloa ni analogues. O le mea moni, o le a faigata ona maua se isi laʻau e ese lanu eseese ma taimi vaʻaia eseese, sili ona matagofie ma lanu o laʻau, foliga o le vao ma e oʻo lava i lona maualuga. Faʻafetai i lenei mea, e mafai ona faʻaaoga i le mamanu o le togalaau, pe a e manaʻo ai. Spirea e talafeagai mo le foia o soʻo se faʻafitauli ma soʻo se tulaga, ituaiga, lanu lanu, mea faʻapitoa ma e oʻo lava i laau vavalalata.

Ae o le tele o ituaiga o filifiliga e le o taimi uma e faaopoopo ai. O Spirea na avea ma matou masani ma masani ai i le tele o taimi na amata ai ona iloa e le toʻatele i latou e pei o se mea moni, po o, sili atu, ma le le fiafia. Ma nai lo le totogiina o le faʻaaloalo ma le filifilia o foliga e sili ona faʻatuatuaina, o le tele ma sili atu o faila ma tagata fai togalaau o loʻo vaavaai mo ni mea e sili atu ona manaia. O faʻagasologa faʻaonapo nei i laufanua faʻatoʻaga o loʻo fesuisuiaʻi lenei tulaga ma toe foʻi mai i le faiga masani.

O le a tatou masani i filifiliga e lima mo le faʻaaogaina o le fanua i le mamanu o le 'upega tafaʻilagi, lea o le a susulu ai lenei malamalama i lona matagofie uma ma faʻaalia ai ona lelei uma.

Spirea tuaoi

Faamamafa ma faia se auala matagofie, se faavae, faia se faaupuga manino i le mamanu o le togalaau, faaseseina le teritori e aunoa ma se aafiaga o le tuuesea, tuaoi o se togalaau fugalaau po o se nofoaga faafiafia, o se vaega o laau afu ma laau po o se mutia foi - e le mafai ona e mauaina se ala e sili atu ona lelei nai lo le tuaoi mo nei mea uma. Ma o pitonuʻu maualalo i foliga o uila o loʻo i luga o le laina, o se tasi lea o filifiliga sili ona matagofie. Mai le laufanua, e maua ai mafolafola matagofie ma matagofie ma tuaoi, lea e mafai ona tauva i le matagofie ma boxwood. Ma pe a fuga mai le vao, ona le mafai lea ona aveese le foliga mai le lipine o le laufanua. E mafai ona totoina le tuaoi i luga o pa maualuluga puipui, puipui, e pei o se camouflage. O se mamanu masani lenei. Ae ona o le natura o le sulu, o le tuaoi e mafai foi ona pei o se elemene o se sitaili masani.

I le teuteuina o tuaoi, e masani ona faʻaaogaina le spirea Iapani i ituaiga sili ona lelei ma le maualalo ma uluaʻi laʻau, e ui lava e lelei tele le totoina o le toto-fugalaau i lenei uiga.

Iapani Spire Spire

Spirea i mixborders

Afai e foliga mai e vaʻaia ma faʻamaoni ia pito masani masani, ona fai lea o mea faʻafefete, pe faʻafefiloi faʻaititia, o le mea lea e faʻaalia ai taleni eseese. I totonu o mixborders, o lenei laau toto e maua ai le siʻomaga ma le matagofie, e fatuina ai faʻasalalauga tetele ma talaʻaga, setiina mea e faʻalauiloa ai, aumaia se taaloga o mea lanu ma laina, lane ma foliga matagofie. Ma e mamao lava mai taimi uma, o se vaʻavaʻa i totonu o se faʻalapotopotoga e foliga na o se laufanua, faʻalogona fiafia: faatasi ai ma le filifiliga saʻo o paaga ma le auai o vavae, e mafai lava ona faia ni aʻoga masani.

I totonu o fefiloi, e mafai ona faʻaaogaina le laufanua e le gata o se laau laʻau masani - i le ogatotonu poʻo le pito i lalo mo le tasi itu o le mixborders ma le laina ogatotonu o mea faigaluega fefiloi ma se vaaiga e lua-auala. A maeʻa, o le tele o ituaiga o ituaiga ma ituaiga e mafai ai e oe ona maua ni togalaau e tusa lava pe teuteu ma muamua.

O mea e sili ona fiafia i ai le mamanu o mixborders e fulufulu, nippon, paʻepaʻe-faʻaleleia ma spirea Iapani. Latou te faʻatusatusaina lelei ma soʻo se isi lava laʻau po o se mea faʻapitoa, e ese mai i le tele o laina faʻalauiloa ma se pulou pupula, e faigofie ona iloa i soʻo se fefiloi. O le Spirea o loʻo faʻafefiloi i afaina faʻafefiloi ma i se faasologa faifaipea, ma "togi", faatasi ai ma pasi, ma se mea e faʻamautu ai.

I faʻafefiloi, o loʻo faʻapipiʻiina le meaola ma le fugalaau, teuteu-fuga ma le teuteu-magogo, ma soʻo se laʻau oona ma e oʻo lava i taumafanafana.

Spirea i se faʻalapotopotoga.

Spirea i toga toga ma rockeries

O le mamanu o mauga maualuluga ma ituaiga uma o togalaau papaʻe e aunoa ma se faʻasesega, e masani lava ona latou filifilia ituaiga o laau ma laau iti e mataʻina i ata ma ata, ma vaai i ata atoatoa o tagata tino. Ae i vaega o pines, vine, fir, compact rhododendrons ma isi mea e fiafia i ai mo le mamanu o mauga, e mafai ona tatou tusia ma le saogalemu le vaalele. E le gata ina latou fugalaau matagofie, ae o se pale matagofie matagofie foi, matagofie matagofie, ma foliga mai o le lane ola.

Spirea o le a fetaui lelei i soʻo se laufanua e tele ai maa ma maa. O lenei laau e fesuisuiai lelei ma conifers ma e fai o se ituaiga o le feeseeseaiga i le tuufaatasiga. Vaʻaia, e faʻafefiloi e le laufanua vao ma laau faʻatasi ai ma laʻau ma le kapeta, tuʻuina atu le fealofani i le tino atoa, aveese le malosi ma faʻapipiʻi atili le vavao.

O le popole pe o le a le lagona o le eleele i le kamupani o laau totogo, pe o le a le lelei i le eleele papa, e leai se aoga: o le laufanua e faigata ma mea uma e manaomia ona fai e totoina ai i togalaau o le manatua lea e suavai le vao i le lamala ma fausia susu ai pupu, lea o le a sili atu ona lelei le tuʻuina atu o le susu i le vao.

Mo togalaau papa ma rockeries e sili atu ona lelei le filifilia o le laufanua i le pito sili ona maualalo ma le sili ona palealii. O sui sili ona lelei o le lanu uliuli, lanu paʻepaʻe, Iapani, Wangutta (filifili ituaiga vali).

Spirea i le toga papa.

Spirea i luga o moega fugalaau ma lalo o le toto

O le Spirea e masani ona avea o mea faʻamalosi mo le matafaioi o se soloist poʻo le puipui, nai lo o fualaau aina o le a foliga lelei i le togalaau fugalaau. Ma e matua le aoga lava: togalaau o togalaau mo le totoina o laau i luga o fugalaau mama o ituaiga uma ma lapoa. I le uma, o nei laʻau, ma le mamanu o le palealii, ma le malosi e faʻalelei ai le tausaga atoa o le a faʻaalia i se malamalama fou. O le a fetaui lelei Spirea i le aoina o so o se laau totő ma o le a faʻapipiʻi fua faʻasalalau i ni mea e le lava le tele ma le faʻaalia.

Ae e mafai ona e faʻaopopoina le laufanua e le gata i le aoina o talo i totonu o le fugalaau. O le a aoga atoatoa e avea o se faʻalapotopotoga faʻapitoa i le mamanu o alalaʻau (e pei o se togi mo ogaoga tetele), ma i vaega o vao ma laau e pei o laau totō e fatu ai se lanu lanu. Soo se togalaau tele, o se togavao o le lilac, viburnum, ulagia ma se aluga o le laufanua o le a foliga sili atu le fiafia, susulu ma sili atu le ofoofogia.

I vaega ma fugalaau fugalaau, e manino lava le faʻaalia o le tasi oa latou taleni pito sili ona le manatu i ai - lanu pupula i le tautotogo ma le autumn. Aʻo fuga mai laulaʻau, e le mafai ona maua ni ituaiga o lanu lanumeamata ma le lanu meamata i totonu o isi laau. Ma i le tautoulu, toetoe lava o mea uma na ofo ai i latou i a latou lavalava.

Spirea i se togalaau i lalo o se laau

Spirea i le laina

O le taimi lava e le o taʻua ai laau vevela - o le fiafia, o le vao, o le fola. Ae o le fatu o lenei filifiliga mamanu e le suia: sikuea po o le tele o ituaiga laau toto ua totoina ina ia latou faia ai pea se tapuni faifai pea, e pei o se kapeta volumine. O lapisi e tatau ona lanu ma pala.

Faʻatagaina oe lava ia ituaiga filifiliga filifiliga e na o tagata e ona togalaau faʻatasi ma se nofoaga tele. Ae o le taimi lena, i na togalaau latou te mananao e faafaigofie le tausiga ma saili se filifiliga sili ona teuteu mo le faatumuina o se nofoaga tele, o se mea sili atu ona matagofie i le mutia eleele, o mea e mafai ona avea ma mea taua.

O le toe foʻi mai o faʻataʻitaʻiga i le faʻataʻitaʻiga e fesoʻotai ma a latou falemaʻi ma le faigofie o le tausiga - lua mataupu faavae o loʻo faʻavaeina ai le fuafuaga faʻaonaponei. Ma atonu e leai se isi sui e sili atu ona lelei mo le fatuina o se mea e sili atu nai lo se sikuea. O mea e fiafia i ai, e manaia, e le masani ai mamanu o paranesi, o le onosaia lelei o se fetaui lelei, ma e matagofie foi ona totoina, o le suauu i totonu o se faʻaauau pea e matagofie.

Spirea i le togalaau fugalaau

Mo otaota, o le tele o meaʻai ma ituaiga o laufanua e faʻaaogaina, lea e maualuga ai le maualuga i le vaeluaga o vao. E mafai ona e fatufatuina se laina uma o tautotogo-fuga ma fuga o le vevela-fuga. Pe a filifilia ituaiga, tuʻuina atu le sili atu i mea e sili ona vaivai ma faʻasusu.