O le togalaau

Toto ma tausi lelei ile eleele e faʻamalosia le toe gaosia

O le genus deuterium e aofia ai le tusa ma le 50 o laau totō o loʻo olaola i laau o loʻo tutupu aʻe i Atunuu i Sasaʻe, o Himalaya ma Mekisiko. O latou lapopoa e fesuisuiai i se lautele lautele - mai le afa mita i le 4 mita le maualuga. O se vaega o nei laau totő o le gafatia lea o fatulaʻau e ola e tusa lava pe a matua maisa ma fuga i le tausaga lava e tasi.

Eseese ma ituaiga

Gaoioiga vaivai i le vaomatua o loʻo faʻatusalia i Saina ma Iapani. E mafua ai lona igoa i lau laʻau, ma tumu atoatoa i sina mea itiiti. O le maualuga o lenei ituaiga e tusa ma le 2.5 mita, o le paʻu o exfoliating o laʻau o loo valiina i lanu mumu po o le lanu-enaena, o lanu paʻepaʻe paʻepaʻe po o le lanu piniki e oʻo ile 12 cm le umi.

  • O se togalaau matagofie tele e fai ma fugalaau fugalaau, i lalo o le mamafa o le mea e totō ai le laau i le arc, aʻo latou manatu o se tasi o le sili ona malulu-faigata. E aofia ai ma le foliga teuteu. faʻatonuga ma faʻalua paʻepaʻe i totonu ma piniki i fafo o fugalaau.

Gaoioiga alofa mai mauga maualuga o le Land of the Rising Sun e taua tele ona o lona maualuga (e oo atu i le 1.5 m), o laau tetele ma laʻau olaola. O lau e tusi, e oo i le 6 cm le umi, e afua mai lalo ma ufiufi i lauulu mai luga, suia lanu mai le lanu meamata i le taumafanafana i le samasama i le autumn. Fufulu papaʻe paʻepaʻe e fai ni pulumu saʻo e oo i le 9 cm le umi.

O le amataga o le vaitau o le vavalalata o lenei ituaiga e taʻi 2 vaiaso muamua atu nai lo le taimi muamua, ma o lona umi e 25-35 aso.

  • Faatino taga - O se tasi o le aupito laʻititi ma le maualuga e oʻo atu i le 80 cm ma le lautele o le pale e oʻo atu i le 100 cm. O le fuga e matua teuteu, e amata i le tautotogo o le tautotogo. I le tautoulu, o le laʻau o le ituaiga e lanu mumu.

Amur Deytsiya - o le maualuga i le maualuga (e oo i le 2 m) ituaiga o loʻo i ai le paʻu lanu enaena (mulimuli ane le ulupulu) o laʻau, o le falemaʻi solo e alu i le 6 cm le umi. Le lanu o laʻau i le tautotogo ma le taumafanafana o le lanumeamata lanumeamata poʻo le lanu-lanumeamata, ma i le autumn lanu samasama. O fualaau o loʻo faia e fugalaau paʻepaʻe ma e lautele lona lautele e oo i le 7 cm. E maua i lona natura natura i Sasae, North Korea ma Saina.

Deysia Lemoine - e oo atu i le 1.6 mita le maualuga, faatasi ai ma le pale matagofie o le palealii, fugalaau paʻepaʻe e oo i le 2 cm le lautele, ua faatulagaina i luga o le faʻaogaina o faʻalavelave. E amata ona fuga mai ia Me.

  • O ituaiga meaʻai e sili ona lauiloa i totonu o faifaatoaga. Gaoioiga Lemoine Strawberry Fields (ma le lanu piniki i totonu ma fugalaau fugalaau i fafo)

  • Faatinogamont rose (e leai se mea e sili atu le manaia o fugalaau o se paʻu piniki mumu ma ni peti pisapisaʻi laiti).

Gaoioiga ofoofogia o se taumalulu-faigata le gaogao faʻamaʻi lea na faʻatoʻateleina lona maualuga. O inflorescences i foliga o faamalu e oʻo atu i le 10 cm le umi e aoina mai fugalaau paʻepaʻe paʻepaʻe, e maua ai le lauolaola e sili ona lelei mo le 3 vaiaso.

  • Faatino turbilon rouge ma faʻamalosi saʻo e oʻo i le 1.8 mita le maualuga, o fugalaau lanu mumu-paʻepaʻe i le ituaiga racelose ma le paʻu e sili ona teuteu i le amataga i le ogatotonu o le taumafanafana ma e foliga mai e oʻo lava i le maeʻa o le tautotogo ma le taumalulu.

Fai lanu piniki - O se fatu e faavae i luga o le alofa. E matua faʻatusatusa (e oʻo atu i le 1 mita le maualuga) ma lanu lanumeamata lanumeamata ma fugalaau e i ai le lapoa o le tasi ma le afa senitimita.

White mea - O se tasi o laau sili ona matagofie, e oʻo i le 2 mita le maualuga, e susulu i le afa muamua o le taumafanafana. Laʻau papaʻe-paʻepaʻe papae e oʻo i le 3 inisi le lautele, faʻaputu i lalo ifo o le 12 cm le umi. I lalo o tulaga lelei faʻatupulaia ma le tausiga lelei, latou te ola mo le 50 tausaga!

Fausiaina o fale ma le tausiga

I le taimi o le tulaʻi mai o gaioiga, e tatau ona fuafua i se mamao e 2.5 mita mai le tasi ma le 2 m - i le va o laina. E sili ona fiafia i ai poʻo sina paolo mai i nofoaga o solstice i le aoauli.

O le faʻaleleia o eleele e faia i le loloto o le 40-50 cm, ma tuʻu ai le maualuga o le ū i le eleele. Ina ia faʻaleleia le vaʻaiga, e faʻamaʻaina laau i le suavai i totonu o le 5-6 lita i le tasi.

Faʻasalaga taga

E fautuaina e vai 2-3 taimi i le masina i le vevela vevela i le aofaiga o le 15-20 lita i le faʻatoʻaga. I lalo o tulaga masani o le tau, susu i le itiiti ifo o le tele - 1-2 taimi i 8-10 lita.

Soo mo le gaioiga

E fiafia Deytsia i le le tutusa lelei (ma le indexity index of 5-8) le eleele. E mafai ona leaga, ae leai se suavai i le susu e ala i le faaputuputu o elemene, aua o le afaina o le oneone e afaina ai le atinae o le laau.

O se mea lelei mo le gaoioiga a tagata matutua o le faʻafefiloi o le oneone oneone, humus ma peat (poʻo le faapalaga) i le fua faatatau 2: 2: 1. Mo mafuaʻaga ua faʻamatalaina i luga, e le o fautuaina foi e tuʻu le fale i nofoaga e tafe atu ai vai i le eleele.

Faʻasologa o gaioiga

O le aʻa o le gaioiga e aofia ai le 1-2 lapopoa tetele, faalauteleina i le loloto, ma le tele o aʻa fibrous laiti. O le mea mulimuli lea e tuʻuina atu ai le gaioiga e mafai ai ona taulimaina ma le faʻafetaui. O lenei faiga e faia i le tautotogo, lea e latou teliina ai ma le totoʻa le togavao, faʻasaoina le fausaga o le vaega eleele, pe a mafai (o le otootoga o le pale e avea o se taʻiala mo le faʻaogaina o le vaʻa ma le eleele).

A o le totoina se laau ma se faaputuga i se nofoaga fou, o le palapala o le totoina o le oneone e faʻamaʻaina i le faʻalavelave faʻalavelave o minerale (20-30 g). E taua tele le amanaʻia o le mea e maua ai le aʻa i le taimi o le gafaina ina ia le loloto tele ma, i le taimi lava e tasi, e le maualuga luga aʻe o le maualuga o le palapala.

Fertilizers mo gaioiga

O le tele o laei o le gaioiga e tatau ona faia pe a totoina, ona manaʻomia ai lea o le 3-4 lita o le suasusu i le taimi o le fagaina i le masina. Ua fautuaina foi e fafagaina faalua i le vaitau faatasi ai ma le faʻaaogaina o le mineral fertilizer (100-150 g i le vaomatua).

Faʻasalaga faʻatatau

O le teuteuga e faia ile faalua i le tausaga - i le tautotogo (aveeseina oisa, malogo, paʻu ma momomo) ma i le taumafanafana (pe a uma le fugalaau, teuteu matua). O le vevela o le taumafanafana e faʻapupuʻu ai siama i le tasi vae tolu faatasi ai ma le faʻasolosoloina o foliga o le vao.

I le tulaga o le faʻaalia o le gaioiga e matua le o le mea e te manaʻo ai, e mafai ona e tipiina ma le saogalemu i le pito i lalo, ma tuʻu ai se tasi o 'au. O nei gaioiga o le ai ai se aafiaga faʻaosofia i le gaioiga o le tupu aʻe o aʻa, lea o le a oʻo atu ai i le faʻaalia o se vaomatua fou i le tausaga a sau.

Nofoaga a Dacia mo le taumalulu

O le manatu o le gaioiga o se laau malulu-malulu, e tatau ona ufiufi i se moli, lau laugogo e ala i le taumalulu, e fai ai se vaega o le 10-20 cm. Ina ia paʻu i lalo, o le a le faigata ia aʻa o mea maualalo i luga o le eleele, ae o le tele o mea e sili atu ona faigata.

I le faaiuga o le tautoulu, e fesoʻotaʻi mau ai vao ma se mea e manava manava (mo se faʻataʻitaʻiga, synthetics o loʻo faʻaaogaina i taga suka), ao laulaʻau e lei paʻu o loʻo avea ma se vaega faaopoopo. I lenei faiga e le o galue, toetoe lava atoa le faasaoina o vao e maua e oo lava i gutu e oo i le -30 C.

Fanauina o fatu

O le faʻamalosiina o le gaioiga i fatu, o le luluina e faia i le tautotogo e aunoa ma se sauniuniga sauniuni. A lūlūina, ua lava tele le faʻamalosiina o fatu i le eleele e aunoa ma le totoina. A mavae le 3 vaiaso, o le a tulaʻi pine, i le lumanaʻi, e mafai ona tumau le germination mo le 3 tausaga.

O fatu e teuina i totonu o potu malulu, lelei faʻapipiʻi i totonu o vaa pe faamauina i taga paʻu. Ina ia aloese mai le magoina o fatu ma fatu, e fautuaina e faʻaaoga pusa laʻau mo le luluina. 1-tausaga le matua, i le noatia i le aafiaga o le maualalo o le vevela, e manaʻomia ona faʻaputu fale, e tatau ona toso i le tautotogo. I tulaga lelei, o le fugalaau e mafai ona tupu i le 3 tausaga.

Tafaʻilaʻau a Dacia e ala i le tipi

O lanu mūmū o auala pito sili ia ona lelei o le faʻalauteleina o gaioiga, e mafua mai i le fua o le 90-100% i le vevela o le 15-30 C ma le fog artificial (ona o le pulupuluina mai i le namu).

8 - 10 cm mai le matutua matua lapisi e tipiina i vavaega i le tautotogo po o le amataga o le taumafanafana. E fautuaina e togafitia le vaega ma se stimulator o le aʻa. Laʻau oneone ma le oneone oneone i tutusa tutusa e talafeagai mo le faʻafefiloi palapala.

E tatau ona faʻalauteleina le vaeluaina ile afa senitimita, ma faʻafesoʻotaʻi sina alavai, ma fufuluina i se vaega 3-cm o le oneone. A maeʻa le 2 tausaga, e mafai ona totō ni fatu laau i se nofoaga malulu.

E tatau ona saunia ni seleselega i le faaiuga o le autumn, pe a malolo le laau. O le selesele 15-25 cm le umi ma le 3-5 togi i luga o ia mea, e fesoʻotaʻi ia i latou lava i fusi o le 10-15 fasi vaega ma, i se tulaga saʻo, toetoe lava a moe atoa i le oneone susu. O le mea lea e tatau ona teuina seia oʻo i le tautotogo i lalo ifo, ona mafai lea ona tupu e ala i le faʻatusatusaina o lanu meamata.

Maʻi ma meaʻai

E fesootaʻi Deytsia i laau e puipuia mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi. E le o se mataupu e masani ai o se popo bumblebee e 'ai se laulaau, lea e faʻaaogaina i togafitiga e maua ai le 0.15% phthalophos solution poʻo karbofos.