Laʻau

Potu faʻamalosi - o se lanu matagofie

Faatasi ai ma togalaau vao, e masani lava ona mafaufauina o se laau faapitoa. Faʻateleina ona gaosia, e faʻapitoa i le matagofie ma le lanu o lauusiusi, e masani ona lauiloa o se togalaau. Ae i totonu o potu e le iloa e tagata tauva. E masani lava ona tupu aʻe i foliga o se talo, faʻaalia i lona matagofie uma lava o se paʻu tulaga ese, vaʻaiga matagofie ma uluai fua. E ui lava e le faigofie le tausia o le faʻamalosi, ae o se aganuu i le potu, e fetaui lelei ma tulaga talafeagai.

Faʻafeiloaʻi Saina (Ligustrum sinense).

Ligustrum Chinese - e tele taleni talenia

I totonu o le talo e talafeagai mo le ola aʻe i fale mautotogi, o nai meaola e matagofie le lalelei o laʻau, laulelei matagofie, uluaʻi fua, ma e oʻo lava i se mea matagofie matagofie. Ma o nei taleni uma e atoatoa le uiga o le ligustrum, poʻo le faʻamolemole. I le avea o se totoga o le fale, e tasi le ituaiga o meaola e tupu mai i le tele o Ligustrum, ae faʻamaonia Saina (Ligustrum agasala) o le mea aupito sili ona matagofie o laau toto o lenei ituaiga. O le mea moni o le Ligustrum saina e maua i Saina, Iapani ma Korea ua mafai foi ona faʻaalia ona foliga - o le lanu o le laau e taʻua o Asia, o le amataga na lagona uma i le fuga ma laina.

Totonu o le fale - evergreen, ae faigofie ona paʻu i lalo o tulaga leaga, mea e masani ona faia i foliga o laau. E ui i le mea moni o le maualuga o se bonsai e masani lava e masani mai i le 15 i le 50 cm, o fagu e faia e aunoa ma le faʻaaogaina o taleni, ae o faʻataʻitaʻiga faigofie i luga, o laau tetele ma laau tetele, o loʻo faʻatautaia i luga o le faʻatau. O le maualuga o sea ligustrum e mafai ona oʻo atu i le tasi ma le afa mita. O le paʻu e pouliuli, matagofie, maofa le lamolemole, ma sina laumei, e foliga mai e tuai lava i luga o lālā laiti. O se tasi o mea taua o le faamamaina o se paipa lelei, lea e fausia ai se pale pupula, pale tele ma saunia ai ni ata siliva pe afai e faia. O laulaau e laʻititi, ovale, e matua vaivai lava. Le lanu o lanu e loloto le lanu meamata ma se manogi manaia. O le pito i luga o laulaau e manaia.

O le taimi vavalalata o le potu e masani ona pa'ū i le taumafanafana, pei o le taimi o le autumn. O le galu autu o le fugalaau e masani ona matauina ia Aokuso. E ui lava ina laiti, ae i luga o laau laiti, o fugalaau papaʻe e fa-petal i totonu o pusa matagofie e foliga mai e manaia lava, ae o latou manogi manaia e faʻaleleia atili ai lenei lagona. A maeʻa, o fua o le fua o le fua o fualaau aina e fusifusia i le ligustrum, lea e foliga mai e sili atu ona malosi nai lo le togalaau. E moni, o le fualaau mo le ligustrum e manatu o se tuusaunoaga, faʻamaoniga o tulaga lelei mo lona tausiga.

O le tuputupu ae o le potu e nofo i le fale

O le tulaga o se tasi o bonsai sili ona faigofie e tupu e le tatau ona taufaasese. O le faigofie o le tausiga ma le filifilia o tuutuuga mo indoor ligustrum o se faʻasinomaga faʻatasi. O le laau e manaʻomia uma mo faʻamalama ma faʻamalamalamaga o le vevela - e nofouta i le vevela ma e manaʻomia se taumalulu malulu. O le faʻamamaina o le meaʻai e mafai ona iu i le tuʻuina o laulaʻau, ma le le lava o le suavai - o le vave faʻafuaseʻi o le teuteuga. O Ligustrum o se faʻatau mo tagata faʻatoʻaga faʻatoʻaga ma tagata fiafia i lenei tomai faʻapitoa, ua saunia e tuʻuina atu le fale ma le mataʻituina ma le tele o le ea fou.

Indoor Ligustrum Malamalama

Talu ai e oʻo lava i le aganuu a le aganuʻu e le faʻaumatia lana togalaau "masani," o le a le mafai e le laau ona toleniina soʻo. Ae e tusa lava pe mai le susulu o le la i le maualuga o le aso, e sili atu le puipuia o le matagofie o lanu lanu. O le felafolafoaiga, malamalama susulu, tutusa le malosi i le gasologa o le tausaga, o le faamaoniga sili lea o le lanu matagofie o lenei laau. I le taumalulu, e fautuaina le siitia o le laau i nofoaga sili atu o le malamalama poʻo le faʻamautuina o le malamalama. Ae o le laʻau faʻamalosi mo le ligustrum e sili atu ona leaga nai lo le natura, e sili atu nai lo le itiiti, moli.

O le nofoaga sili ona lelei mo le ligustrum e na o ni faamalama matala. E mafai ona tuu le laau i luga o le itu i saute ma le itu i le itu i saute, i luga o faamalama i sasae ma sisifo - faatasi ai ma le agai atu i le itu i saute i le taumalulu.

Saina Saina.

Faʻamafanafana mafanafana

O le faʻamamafa e faʻafeiloaʻi ai le vevela e masani lelei i potu e nonofo ai, ae naʻo taimi o le mafanafana. Afai e mafai, e sili ona lelei le tuʻuina atu o le fale i le malulu ma le taofiofi o le vevela. E oʻo atu le mea sili ona matagofie i le vevela mai le 15 i le 21 tikeri. I le vevela, ua sili atu le malosi o le laau mo le malulu o le ea. Ligustrum e fiafia i le tosoina o le vevela i le malulu malulu. O le latalata atu o faailoga e 10-12 tikeri, o le lelei. O le tau maualalo e mafai ona tuʻuina atu e 5 tikeri, o le maualuga o le vevela e 15 tikeri. E tatau ona manatuaina o le taumalulu mafanafana o le a le mafua ai le oti, ae o le a toesea ona laʻau ma e le mafai ona toe faʻafouina lona matagofie.

Ligustrum e fiafia i le ea fou ma e aunoa ma le vaʻaia masani e faigofie ona leiloa. Ae o le faʻamautinoaga autu o le faʻasaoina o le faʻaaogaina i le tulaga o se talo e ave i le ea fou. E le o fefefe le leoleo i le malulu e pei o isi ituaiga o fugalaau, o lea e lelei ai le siitia o le laau i le ea fou ia Aperila ma tuu ai i luga o le faapaologa po o le togalaau seia oo ia Oketopa. O le mea autu e le o le tuu i le po i aso pe a paʻu le vevela i lalo o le 5 tikeri Celsius. A aunoa ma se taimi umi i le ea fou, e leai se lanu matagofie ma le lanu o le laau, e faasolosolo malie lava. E oo lava i le taumafanafana i le ea fou e le lava mo lenei bonsai: o le tapulaa maualalo o le "tatala" mataupu e 4-5 masina.

Faʻasaina ma le faʻamafanafana

E le talia e le fale le faʻamamaina atoatoa o le palapala. O le faʻamamaina o le meaʻai e mafua ai le paʻu vave o le laʻau. O le faʻataʻoto i le taumafanafana mo le togavao e faia i isi aso uma po o aso uma, ia mautinoa o le palapala e masani lava o le susu. O le toʻatele o faifaatoaga fugalaau e malilie e faapea o le fuafuaga aupito sili ona lelei mo le faʻaleleia o le suavai o le faʻamalieina lea o le fagu i totonu o le vai. O le tumu atoatoa o le coma coma e mafai ai e oe ona faʻagasolo ona faʻagasolo faʻasalalau ma tuʻuina atu le faʻamalieina lelei. Faʻataʻitaʻiina, faʻasaga i le faʻamagoina o le meaʻai ma faʻamago i luga o le pito i luga. I le taumalulu, pe a malupuipuia, e faʻamagoina le laau i le auala masani ma matua faʻaeteete, aloese mai le paʻu ma le faʻaaogaina o sina vai. Ae o le faʻamamaina atoatoa o le palapala e oʻo lava i le taumalulu e matua matautia lava.

Mo le ligustrum, e tatau ona e pulea le vevela o le vai, aloese mai le maalili i le taimi o le timu.

E ui lava i le mea moni e le manaʻomia e le ligustrum le maualuga o le suamalie, e sili atu le puipuia mai tulaga malulu. O faʻatinoga faʻatinoga o le filifiliga sili lea. Ina ia faatumauina se siosiomaga malulu, e mafai ona e faʻapipiʻi se atigipusa mai se talofa i luga o fata ma susu susu mafolafola, poʻo le faia o le faʻaleleia masani. Ae i le taimi o le fugalaau, e le mafai ona faʻaaogaina le mea mulimuli.

Fafagaina o le potu malolo

Fertilizers for bonsai e faʻaaogaina e tusa ai ma le auala masani, ae o le tausaga atoa (ia puipui le laʻau). I le taumalulu, o le fafaga tasi i le masina e lava, ae i le vaitau o le alualu i luma tuputupu aʻe, o le fafagaina e faia tasi i le 2 vaiaso.

Mo le faʻaaogaina o fomaʻi faʻapitoa mo faʻasalaga, poʻo sauniuniga lautele, faʻasaʻo le metotia fautuaina e le gaosi oloa.

Saina Saina

Ligustrum teuteuina

E ui lava i lona tulaga o se fugalaau ma fualaau aina suamalie, ae o le pine o Saina e onosaia le teuteu ma le fauina, vave ona vave ma e faigofie ona toe faʻaleleia. Faʻapipiʻi tupe i le tele o taimi e manaʻomia e le tuputupu aʻe. E masani lava, o laʻau talavou e ola ma tuputupu ae ma le ofoofogia, o le mea lea e teuina i le tele o taimi i le tausaga i le ligustrum.

E mafai ona e pulea le foliga o le 'au o le ligustrum i le tausaga atoa, uaea afifi i luga o wana tuai ma le ogalaau e oo lava i le taumalulu. E le mafai ona tosoina faʻamaʻi laʻitiiti aʻo leʻi faʻamaina.

Faʻaliliuina o le faʻatoʻaga Saina ma le meaʻai

E pei o soʻo se tasi, ligustrum e fiafia i luga o le faʻatulagaina o mea e sili atu nai lo le faʻatulagaga faaletausaga. O laau laiti e totoina i le tasi taimi i le 2 tausaga, e faʻataʻitaʻi e tagata matutua - pe a faʻatuputeleina le mea e fai. E faʻalagolago i le tulaga o le laau ma pe faapefea ona vavae le aʻa; Talu ai ona o le ligustrum e tupu vave aʻa, e sili atu ona lelei le faia o lenei mea i le tautotogo: i se taimi e lelei mo le gaosiga, iloilo i tausaga taʻitasi pe manaʻomia e le laau toto se mea e faʻaaogaina pe mafai ona tolopoina.

Ligustrum e ola i nai ipu laiti - mea laititi e teuteuina, o lona lapoa e tusa ma le faalua le maualuga. O le filifiliga o koneteina e mafai ona faia e tusa ai ma o latou uiga teuteu, ae ligustrum sili atu mea e masani ai, ma e tatau i tane tane ona tele ni vaitavai.

Mo le ligustrum, e mafai ona e faʻaaogaina e le gata na faʻapipiʻi faʻapitoa i le lalolagi mo bonesai. O le eleele sili ona lelei o le faʻafefiloi o le acadam ma le zeolite, lava poʻo le pumis, na faia i le afa o le aofaiga. O le tuufaatasiga o le eleele lea e masani ai le laau e sili ona lelei i luga o le faatauina mai: o nisi taimi e totogo ai i luga o mea e sili atu ona masani - tatala, malamalama, palasi ma le faaituau i tali. Afai e te faia tutoatasi se talo, faʻaaoga ni mea faʻapitoa poʻo faʻapipiʻi lautele - tuʻufaʻatasiga talomu, eleele masima, humus ma le oneone i se fua faatatau o le 1: 2: 1: 0.5.

I le taimi o le gafa, ua vavaeina le aʻa o le ligustrum, tausia lona tulaga mautu ma le le faatagaina o le laau e tupu tele, tuua le malosi o le tele muamua po o le faateleina o le faateleina mo laau laiti. O se vaega tele o le alavai e tatau ona faataatia i lalo.

Maʻi ma faʻamaʻi

O le totonugalemu o le fale, i lalo ifo o nai tulaga faigata, e mafai ona aafia matuia e meaola faalafua. I luga o lenei faʻasologa, miti vaʻavaʻaveʻa, ma pupuʻu, ma aphids, ma whiteflies, ma mealybugs e le masani. O le pala i le taimi o le suavai e mafai ona faaleagaina ai le laau, o lea e matua taua ai le maua o le paleni i le va o le suavai ma le faamamaina lelei o le palapala.

O faafitauli masani ile tuputupu ae o Saina:

  • lanu enaena i laulaau pe a fausua i vai malulu;
  • lanu samasama o laʻau ma le tele o laʻei, i le susulu o le la ma i le ea malulu;
  • faʻamagoina o fautuaga o laʻau i le ea malulu;
  • mimilo, mimiti ma faapau i laulaau pe a mu le sui, i le vevela, ea vevela, ma se mafanafana mafanafana.
Faʻatoʻateleina o fatugaina o Saina

Faʻapenaina o le malo o Saina

Indoor ligustrum e masani ona faʻalauteleina e ala i le vaʻaia. I le tautotogo, e mafai e le laau ona tipi ese ni mea masani e oʻo atu i le 7-10 cm le umi mai lau laʻau talavou. O le tainaina o le Chinese i se oneone masani i le meaʻai i lalo o le faʻavaa poʻo le ata i lalo o le tulaga o le malū mausali ma le vevela (mai le 16 i le 20 tikeri) e mafai ai ona e maua se tele o fualaau. O laau totō e totoina faʻatasi i le taimi poʻo 2-3 lala (e faʻalagolago lava i foliga manaʻomia o se laau poʻo se vao) i totonu o ni atigipusa taʻitasi. E fautuaina le amataina o le fausia mai le amataga, ona o le atinaʻe o le atinaʻe faʻafuaseʻi ma oʻo i lona maualuga sili ona lelei i le itiiti ifo ma le tausaga talu ona maua.

E mafai ona e maua le Saina ma le fatu. O le fufuluina e vave ona faia i pusa taʻitasi, 2-3 fatu i le peʻa-sand substrate. I lalo o le tioata po o le ata tifaga, o mea totō e tuʻuina i tulaga e talitutusa ma vavaega. Afai e te manaʻo e ola laau taʻitasi, e totō laau pe a uma ona faʻaalia le lautusi lua pe tolu. O le gaioiga e faia faʻatasi ma le faʻasaoina atoatoa o se vaega atoa o le eleele ma na o le pau lava pe a uma ona maua e aʻa aʻa atoa le mea avanoa.