Laʻau

Fale Dragon - Dracaena

Dracaena (lat. Dracaena) o se fale o le aiga o Dracenov.

O le nofoaga na fanau mai ai lenei laau o le Aferika o le Aferika ma Asia, o le Atu Canary. A filifilia se dracaena mo se fale mautotogi, e tatau i se tasi ona amanaia le nofoaga na te maua i totonu o le potu, talu ai o le tele o ituaiga o dracaena o loʻo i ai uma le tele o laau. O laʻau e sili ona lauiloa o dracaena e faʻafefeteina, manogi, Derema dracaena, faʻapea foi Sander ma Godsef dracaena.

Dracaena

© booyaa

  • Bordered Dracaena (lat.Dracaena marginata) - o se faʻatoʻaga tele, o le maualuga e mafai ona oʻo atu i le tolu mita. O loʻo i ai se uʻamea mafiafia. O laupepa e mafai ona oʻo atu i le umi e oo atu i le afa mita, o le lautele e 1-2 cm. E i ai se foliga vavalalata. O laulaau e lanu meamata, ae atonu o lanu samasama pe mumu, e faalagolago i le ituaiga.
  • Dracaena manogi (lat.Dracaena fragrans) - E i ai lau lanu lanumeamata lanumoana ma se lanu paʻepaʻe i le ogatotonu. O le totonugalemu e oʻo ile 2 m. E fuga i fugalaau paʻepaʻe. O lenei ituaiga o meaola e sili ona lelei. O lenei laau e le o se mea e sili ona manaia. I le taumalulu, e mafai ona tatalia le vevela e oʻo ile 10 ° C.
  • Dracaena deremskaya (lat.Dracaena deremensis) - O le isi ituaiga lauiloa o dracaena. E oʻo atu i le maualuga ma le tasi mita ma le afa, ae faʻatupulaʻia lemu. E oʻo atu i le 50 cm le umi ma le 5 cm lautele. Le lanu o laulaau - manino pe lanu - e faalagolago i se ituaiga mea eseese.
  • Dracaena Godseff (lat.Dracaena godseffiana) - o se vaaiga e ese si ese mai isi. O se togavao e pei o le vao, o loʻo iai ni lau laʻau o loʻo ufiufi i kulimi. E tupu i le 60 cm le maualuga. O le dracaena a Godcef e fulafula i le amataga o ona tausaga ma fugalaau lanumeamata-lanu meamata, mulimuli ane o fua atonu e foliga mai i le lanu mumu.
Dracaena

Lulu. E tatau ona tupu le ola i le vevela pe a ma le 15 ° C. Manumalo i se vevela malulu - 10-12 ° C.

Malamalama. E le taliaina e Dracaena le susulu o le la. Ona o le mea moni lenei, e toatele e talitonu o se laau malu-alofa, ae o le mea moni, mo le atinaʻe lelei ma lelei o le dracaena, e manaʻomia ai le malamalama tele. I le taumalulu, o le dracaena ua toe faʻalauteleina i le faamalama. E ola lelei i lalo o le moli.

Suiga. E tatau ona faʻaaogaina dracaena ile tasi taimi ile lua tausaga i le tautotogo. I le avea ai o se eleele mo le toe gaosia, o le a e manaʻomia se faʻafefiloi o laupepa ma eleele palapala, faatasi ai ma le faʻaopoopoga o manua ma le oneone. E talafeagai foi alavai, talu ai o aʻa o dracaena o loʻo i ai i luga o le eleele palapala luga.

Dracaena

© kogakure

Faʻasa. Manaomia le faʻamalosia masani. I le tau mafanafana, e tatau ona tele le suavai, i le taumalulu - maualalo. Pe a faʻamamaina se laau, e tatau ona amanaʻia le vevela o le potu. E le mafai e Dracaena ona faʻafeiloaʻi le suavai pe faʻamago ese mai le eleele.

Fertilizer. E fafagaina i le taimi o le tuputupu aʻe (mai ia Aperila e oʻo atu i Aokuso) faʻatasi ai ma faʻalapotopotoga faʻapitoa faʻapitoa mo faʻalaʻau i totonu.

Tofiga. O lenei laau e totoina e ala i apical cuttings, fola, vaega o le ogalaau. E mafai ona e tipi le pito i luga o le dracaena, tuu i totonu o se fagu vai, faaopoopo ni malala, ma pe a ma le 3 masina, a oʻo mai aʻa, toto le laau i totonu o se ulo.

Dracaena