Fugalaau

O le taumafa le taumafa o pineapa suamalie suamalie o le a na o le aoga

O pineapples, ua pele i le lalolagi atoa, ua matutua nei i le tele o atunuu o le sonoa o le vevela, ma o laau eseese e totoina i luga o faatoaga, pe a faatusatusa i ituaiga laau e ola ai le ola, e sili atu le mamafa, suamalie ma le suka. Pineapple ripening under the tropical sun in a few months accumulates up to 86% susu ma e mafai ona mamafa mai le 1 i le 3 kilokalama. Ma o le meaʻai suka i le paina paʻu e oʻo atu i le 9.85%.

O a aoga aoga o le falaoamata e faia? A faʻaaogaina fualaau aina o le a avea ma se lagolago lelei mo le ola maloloina ma le ola manuia, ma i tulaga e sili atu ona lelei le aloese mai se togafitiga malie?

Vitamini, Minerals ma le BJU i le Pineapple

E manino lava, e talisapaia e Initia Amerika i Saute ia pineapples mo le suamalie ma le avanoa, i le mauaina o sea fualaau aina, e saogalemu le tineia o le galala ma le fiaaai. I aso nei, o tagata o loʻo ola i mea taumafa maloloina e fiafia i ai e le gata i le suamalie o fualaau 'aina, ae faʻapea foʻi le lelei o pineapples mo le tino. Ina ua maea se auiliiliga auiliili o le tuufaatasiga o meaola o le popo, na manino ai o le fualaau oona e tatau ona i ai le vavalalata o tagata fai meaʻai.

E ui i le mea moni e faapea e le sili atu le maualuga o le kalori i se fualaau 100-kalama i le 48-52 kcal, o fualaau aina e tele vitamini, acids ma minerale.

O le fua o le BJU i le pineapple mo le 100 grams o le pulupulu e faapenei:

  • 13.12 kalama o carbohydrates;
  • 0.12 kalama o gaʻo;
  • 0.54 kalama o le polotini.

E le gata i lea, pe a 'aina se fasi keke o le falaoamata, e tusa ma le 1.4 kalama o fiva e ulu atu i le tino.

Faatasi ai ma vitamini i le pineapple, aoga mo le soifua maloloina o tagata, o le acid ascorbic o le taʻitaʻi. O le maualuga o le fualaʻau e matua maualuga lava, pe a uma ona 'ai le 200 kalama o fualaau aina, o se tagata e sili atu e maua ai le tino ma lenei tino taua. E 47.8 fua o le vailaʻau C i le 100 kalama o le pineapple.

O mea o loʻo iai i isi vitamini i pipi fou ma le fua faatatau i manaoga o aso taitasi e mafai ona faʻatusalia e pei ona taua i lalo:

  • B1 - 7%;
  • B2 - 3%;
  • B3 - 3%;
  • B5 - 4%;
  • B6 - 9%;
  • B9 - 5%;
  • Choline - 1%.

O le tuufaatasiga o minerale o le pineapple e aofia ai le calcium, magnesium ma le phosphorus, potassium, iron and zinc.

O le mea e leaga ai, o le maualuga o nei micro ma elemene elemene i le pineapple e le maualuga tele, o lea e leai se mea e faʻatali ai mo se vavega poʻo ni faʻamaʻi ogaoga o le soifua maloloina o le pineapple. Pe a 'aina se fua o le 100-kalama, o le tino o le tagata ua faʻatumu i nei mea e 1-3% o le avega o aso taitasi. Ae o mea o loʻo i le manganese i le pineapple e matua maualuga lava. E naʻo le 200 kalama o le pulupulu e mafai ona faamalieina atoatoa le manaʻomia mo lenei minerale.

Pineapple Benefits Benefit

O le aoga mautinoa o le pineapple mo le tino, o le fualaau aina o se puna lelei sili lea o le vaitamini C. Ioe, ma o le vitamini B o loo teuina i se tulaga e faapea, faatasi ai ma se meaai lelei, o le a avea le pineapa ma lagolago lelei mo le tino i taimi o vitamini e matua manaomia.

Ae le gata i lea, o fasi keke suamalie o le pineapple fou e aoga mo le tino pe afai ei ai i se tagata ni faafitauli faʻaogaina e fesootaʻi ma le maualalo o le eletise poʻo le le lava o le faʻasologa o enzymes digestive. I lenei tulaga, o se vaega itiiti o fua mo le suamago o le a fesoasoani e aveesea se lagona o le le mautonu pe a uma se taumafataga, faatelevave le nutimomoia o meaai ma faʻamalosia le metabolism.

O pineapples e maua ai le malosi o le laxative ma diuretic, lea e taua mo tagata e mananao e aveesea sina mamafa, faʻamalosea toxins ma taulimaina le edema.

O le tuufaatasiga o le pineapple pulp e mafua mai i le mea moni o le aofia ai o fua fou i le taumafataga e fesoasoani i:

  • toto totoga;
  • faaitiitia le lamatiaga o le thrombosis ma le thrombophlebitis, veinsose veins;
  • faaitiitia le ono mafai ona maua i le atherosclerosis ma le tafe.

O tagata mamaʻi e maualuga le mamafa i le fua masani o le fualaau taumafa e matauina ai le soifua maloloina o le pineapple i tulaga o le faʻaitiitia o le toto maualuga.

I le tautoulu ma le taumalulu, pe a iai se lamatiaga ogaoga o faʻamaʻi ma vailaʻau faʻamaʻi, e mafai ona aofia ai le falaoʻai i le lisi o se mea masani ma aoga tele mo le malulu, maʻi, bronchitis ma isi faʻafitauli faapena.

O le taua ma le matafaioi o le acid ascorbic i le tino ua lauiloa, ae o le aoga ma le aoga o vitamini B e tatau ona talanoaina eseese.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le vailaʻau B1 i le pineapple e aoga mo le tino lea e faʻaaogaina i togafitiga ma le puipuia o faʻamaʻi fatu cardiovascular, o faʻafitauli eseese o le tino. Vitamin B1 e taua foʻi mo le soifua maloloina o le paʻu ma le lelei o le faʻatinoga o le faʻapalaina. O le tuufaatasiga o se vaifofo masani, o lea o pineapples e aoga mo le tino o tagata matutua ma matutua atu.

Vitamin B2 e faʻaaogaina mo faʻamaʻi o mata ma sooga, vailaau o le intestinal ma maʻi faʻaleaga.

O le maualuga o le vitamini B6 pineapple pulp e mafai ona faʻaaogaina i tulaga e i ai i le tagata ni faʻafitauli i le faʻaaogaina o gaʻo ma pulu, o loʻo i ai faafitauli i le faʻalavelave poʻo le paʻu o le paʻu. Vitamini B6 ma B9 e aʻafia ai i le faʻasologa o mea faʻapipiʻi o le nucleic e puipuia ai le matua o le tino o le tagata. Vitamin B6 o le vailaʻau e nafa mo le manaʻoga o le tagata mo le inisalini, lea e taua mo soʻo se tasi o loʻo mafatia poʻo ua muaʻi filifilia i le maʻisuka.

Folk acid i le pulupulu o le pineapple e lelei mo le soifua maloloina ma sili ona taua mo lona faʻatinoina. O ia e nafa ma le tuufaatasia o sela mumu, o lona uiga o le tuufaatasiga ma le maualuga o le toto, o le faagasologa o metabolic processes ma le soifua manuia lautele o se tagata e faalagolago i lona auai. O le faʻaogaina o le serotonite, lea e sili ona taua mo le tino, e faalagolago i le i ai o lenei vaitamini.

Faafetai i le vitamini B9, e lagona e tagata le fiaʻai, o lenei tuufaatasiga o le tele lava lea o le mafuaʻaga mo le faʻaleleia masani. Faʻaititia le acidity, e masani ona matauina i tagata matutua, e le gata ina afaina ai le fua faatatau o le gaosia o meaai, ae e fesoasoani foi i le atinaʻeina o fualaau pathogenic i totonu o le vaega o meaʻai. O toega tumau e totoina e siama, faʻamalosi ma felauai. E le gata ina le maua e le tino mea e manaomia, e afaina i toxins ma toxins matautia. Faatasi ai ma lenei tulaga uiga ese o le tino, o mea aoga o le pineapple e sili ona manaomia.

Pineapple caution and misconceptions

I aso nei, o le falaoamata e masani ona faʻaaogaina o se auala aoga mo le faʻaitiitia o le mamafa. I le taimi lava e tasi, e fautuaina e le na o le faatulagaina o aso anapogi mo le fesoasoani o fua, ae ia suia atoa foi le taumafataga, e aofia ai le tele o le sua ma le pulupulu fou.

O le mea e leaga ai, e le o manatu le au fai meaʻai e lagolagoina le manatu e faapea o se mea e ofoofogia. Mo tagata uma e mananao e aveesea le mamafa, o le pineapple e mafai ona naʻo le naʻo se fua o le maualalo o le kalori, e mauoa i le vitamini C ma maua ai se aoga teleureti ma le tele o meatotino.

O faʻamanuiaga o le pineapple mo le tino, mo se faʻataʻitaʻiga, e pei o le tulaga o le faʻamalama o le enzyme o loʻo maua i fualaau aina, e le faʻamaonia pe faʻateleina. Ma i nisi tulaga, o le tino e mafai ona afaina ai tagata.

O nisi punaoa e maua ai meaʻai mo le tincture o le pineapple mo le mamafa o le mamafa. O se mea na faia mai le vodka ma fualaau aina fou pe a maeʻa le vaiaso o le faʻamalosi e tatau moni lava ona gaʻo le gaʻo. O sea ituaiga o faʻataʻitaʻiga, o le au atinaʻeina o folafolaga i le taumafataga e tolu taumafataga i le aso. Ae peitai, e leai se mea ae na o le afaina e mafai ona aumaia e le vai.

Alu i totonu o le tino ua mafua ai:

  • tusa lava pe itiiti, ae inu malosi;
  • vaisu mo le faaumiumi faʻaaogaina;
  • vave faʻafefiloi o kalori o loʻo i totonu o le ava malosi.

I le faaopoopo atu, e oʻo lava i vailaau o loʻo i totonu o pineapples mai pipi fou o le a leai se taimi e pasi atu ai i totonu o se vai inu. O lona uiga, o le tinic pineapple on vodka e le o se fomaʻi togafitiga, ae o se mea e masani ai, e le gata i lea, o se ava malolosi malosi.

Afai o le tagata o loʻo 'ai e iai le mea e' ai i le ava malosi poʻo le pineapple, o le a feagai ma le tele o aʻafiaga o le soifua maloloina.

O fualaau suamalie suamalie fou o se punavai o vitamini, soifua maloloina ma le malosi. Ae o fualaʻau kuka ma fualaʻau lole mai fua e toetoe lava a leiloloa uma mea aoga o loʻo i totonu o pineapples.

Afai e le mafai ona fiafia i fualaau fou, e sili atu ona lelei le filifilia o pineappes ua mamago pe muaʻi malo.

Ma i nisi tulaga, e masani ona talanoa fomaʻi e uiga i le matautia o pineapples mo tagata. Muamua, aua nei aofia ai pineapple, lea e mafai ona mafua ai ni lagona o le maʻi, i le lisi o tamaiti i lalo o le 3-6 tausaga. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, o le a tatau ona lafoai e le tagata matutua allergies le faʻaaogaina o fua. Lona lua, o tagata ei ai le maualuga o le manava o le manava, mafatia i le gastritis poo le maʻi suka, faapea foi ma tina maitaga ma fafine lapatai, e tatau ona faaeteete i le 'ai o fualaau fou.