Fugalaau

Totoina i totonu o le atunuu i luga o eleele tatala o Brugmansia ma tulafono o le tausiga mo ona lauolaola matagofie

I le tepa muamua, o se laau e tele ona laʻau ma le paʻu, e pei o ni fugalaau matagofie o logo i le alofa ma e maofa ai mafaufauga. O le Brugmansia lenei, tulaʻi ma tausi ile eleele ole ala lea e manaʻomia ai le tolopo ma le taimi, ae o galuega uma e tatau ona totogi.

O le aganuu umi umi, ua taʻua o le "agelu" mo le foliga o fugalaau, i le natura o foliga mai o se ogalaau tele po o se laau. I Rusia, ona o le malulu, o le a afaina i laau, o le a osofaia le manoa i luga o le eleele e naʻo le taimi mafanafana. Ua oʻo i le 5-7 ° C o laʻau e amata ona paʻu. A oʻo mai le vevela i le zero po o lalo ifo, o le vaega eleele e matua afaina tele ma e masani ona maliu. O le mea lea, mai i le autumn e oʻo i le tautotogo, e faʻamalosia ai se fale teuteu ina ia i totonu.

E faapefea ona ola se laau o Brugmansia ma tausia lenei tagata matagofie o vaomatua o Amerika i Saute?

Totoina ma le tausia lelei o Brugmansia

Pe o se seedling po o se matua Brugmansia, o se laau e tatau ona ulu atu i totonu o se fugalaau i le tautotogo, aʻo leʻi i ai, sa i ai i se tulaga o le malologa o aiga.

O le vevela o le vevela, ua faʻaaogaina ai togavao teuteu vao. O lona uiga e mafai ona saunia le laau Brugmansia e ala i le totoina i le togalaau:

  1. Afai o le laau i totonu o se potu vevela i le taumalulu, e manaʻomia ona faʻamalosi. Mo lenei mea, o Brugmansia e masani lava ona masani i le ea fou, i lea aso ma lea aso ona faalauteleina le "taualumaga".
  2. Aʻo faʻatūina le taumalulu o Brugmansia i se fale malulu malulu poʻo se isi potu i le vevela e tusa ma le +8 ° C, e tatau ona aumai le laau i le lalolagi, lea o le a vave ona toe faʻaleleia ai lona atinaʻe.

O Brugmansia o se tasi lea o tagata e sili ona tuputupu ae, o le mea lea, e amata mai ia Aperila, ao iai le laau i totonu o le ogaumu, e amata ona fafagaina i se paluga ma le tele o le vevela. O lenei mea e faʻaolaina ai le tuputupu aʻe o ni vaʻaiga fou ma laʻau.

Ma o afea e totō ai Brugmansia i le avanoa tatala? E mafai ona faia na o le taimi e alu ese ai le matautia o le toe foʻi mai o le tau malulu. I le totonugalemu o Rusia, o lenei taimi e le taunuu mai seia oo i le ogatotonu o Me ma Iuni.

E lua filifiliga mo le totoina o Brugmansia e filifili ai se tagata nofomau mafanafana:

  • i nofoaga tatala, ina ia mafai ona toe totoina le laau i le tautoulu ma faailogaina i le polo i totonu o le ogaumu;
  • i totonu o se atigipusa lapoa ina ia ola le laau e pei o se togavao.

O metotia uma e lua ei ai o latou lelei ma vaivaiga. O se laau laititi e faigata ona maua mai le eleele e aunoa ma le faaleagaina o aʻa ma le paʻu o pana ma fugalaau. Ma i totonu o le pulumu, e manaʻomia e Brugmansia le tele o taimi e faʻafefe ai ma faʻamalosi atili. E le gata i lea, o aʻa o se laau laʻau o loʻo ola, ma o le a le pine ae manaʻomia se toe faʻapipiʻi i totonu o se atigipusa.

O le faʻasaoina o le malosi ma le umi e faʻamaua ai le teuteu o Brugmansia o le a fesoasoani i le filifilia o ituaiga e sili atu ona vaivai. Latou te matagofie e pei o laau e oo atu i le 3 mita le maualuga, ae sili atu ona faʻamalosi ma e manaʻomia le teuteuina.

O le tausia lelei o Brugmansia ina ua uma ona totōina ile laufanua e lei mamafa ma aoga, o loo sailia e laau se nofoaga lafulemu ma le puipuiga lelei mai le matagi. O lenei mea o le a fesoasoani i le fatuina o le microclimate e sili ona talafeagai mo le malolo faʻavaomalo ma tuʻuina atu ia te ia tulaga mo le tupu pea.

E tutusa lava le taua o le filifilia o eleele lelei. Mo le tuputupu aʻe ma le faʻatupuina o le tele o fugalaau tetele, e manaʻomia e le laau se meaʻai fua ma le aofia ai o:

  • 1 vaega loam;
  • 2 vaega o le eleele maualalo lalo ifo;
  • E 1 le vaega na solo lelei ma faʻamamāina o le faʻaogaina o le humus.

O le kulimi palapala aʻo lei totoina i totonu o se ipu e tatau ona faʻamamaina e ala i le faʻapotoina i totonu o se ogaumu poʻo le faʻamaligiina foi i se vai mālū piniki o le potassium. E tatau ona maitauina e manaʻomia mo le pulugmansia se ipu volumetric o le 10-30 lita, e fuafua i le tele o le aʻa.

Afai e tatau ona e tausia Brugmansia i luga o le eleele, aʻo le i totoina, e pei o le ata, o le eleele ua filifilia mai le lua ua faʻamaoaigaina foi ma le humus ma ua faaopoopoina le peʻa o se paʻu tao, ma pe a manaʻomia, e faaopoopo le oneone.

Tausiga mo Brugmansia pe a uma ona totō ile laufanua

O tulaga autu mo le matagofie ma le umi o le fuga o Brugmansia o:

  • o le maua o meaai paleni mo se vailaʻau malosi tele-ola;
  • tele vai;
  • mafanafana le tau, lea e maualuga ai le vevela i luga atu o le23 ° C;
  • leai se matagi matagi malulu;
  • puipuiga mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Afai e leai se mea e faalavelave i le togafitia o Brugmansia, ia tausi lelei e aofia ai le faʻateleina o le suāsusu ma laʻei pito i luga.

O se vaomatua o vaomatua e vave ona tali vave i le mago o le palapala ma le ea, o le mea lea i le vevela o le tau, e mafai ona inu vai i le aso. Ae o le laau e tatau ona lueina ma le faaeteete, a leai o le a faaleagaina e le vai foliga vaaia o fugalaau matagofie.

I le timuga ma le timuga, ua fetuunai le faasologa o le timu ina ia aua nei mafua ai ona paʻu laulaau ma tumutumu o fugalaau. Brugmansia i totonu o se fagu e ave i le togalaau e mafai ona mafatia mai le eleele. Ina ia puipuia lenei mea mai le tupu, e sili atu le tuʻuina o le atigipusa poo le faʻaaogaina o laʻau o la latou paʻu lapoʻa e le o ni lanu uliuli.

A ola le laau, e tatau ona faʻamalosia e fuga. O le fafagaina ma se maualuga o mea e maua mai i le phosphorus ma le potassium e fesoasoani e faia ai lenei mea. Ae ui i lea, aua nei galo e uiga i le eletise ma elemene. O le a lagolagosua i le tuputupu ae ma maua ai le lanu o laʻau ma laʻau o le logo. O luga o laei e masani lava ona faia i taimi uma, mai le taimi o le totoina i luga o le lauʻeleʻele seia oo ia Setema, faʻafeiloaʻi mea e faʻafefiloi ma mineral mixtures ma organics.

O le faailoilo lea e fuafua ai e le tagata faoloa le manaomia o le laau Brugmansia mo le faʻamalositino o le:

  • faaitiitia o le tele o papatusi pepa;
  • samasama po o pallor o laulaau;
  • itiiti ifo nai lo le taimi muamua, le aofaʻi o mata.

E pei o laau totō uma i le aiga o le nightshade, o fua ua teuteuina e faʻatutu i fugalaau fugalaau o Brugmansia. Afai e le aveeseina, o le a tele le malosi o le ovaries, o le a faʻaitiitia lemu le alualu i luma o le fuga o le fatu.

Brugmansia taumalulu

O le maualalo o le vevela e matautia tele mo manunuʻa faʻapitoa, o le mea lea, e aunoa ma le faatali mo le malulu, e aveesea mai le eleele ma faʻafeiloaʻi i totonu o le potu. O le taumalulu o Brugmansia e tupu:

  • i se ea vevela o le 5-8 ° C i se pogisa, e oʻo lava i lalo ifo;
  • i totonu o se potu ma mafanafana i le 10 ° C, ae i lalo o le malamalama ma le faasusu.

I le tulaga muamua, e tatau ona saunia le laau mo se suiga i tulaga ola, faʻaitiitia le faʻaitiitia o le malosi o le faʻavaivai.

Seʻia oʻo i le lua tausaga o Mati, o lona uiga, aʻo leʻi totoina ma tausia Brugmansia i luga o le eleele, ua vavae le laau. O lea ituaiga taotoga o le a sili atu ona faʻapipiʻi ai le pale, ma o le tupu aʻe i luga o pupuʻu laʻitiiti o le a mautinoa ai le matagofie ma le umi.

Brugmansia na gafa le "masani" o le togalaau i le nightshade e lauiloa i tagata nofo mafanafana: pepa ma le eggplant. E le afaina seʻia oʻo ina faʻaalia le faʻala i luga o le ala.

O le mea lea, i le taimi o le teuteuina, o ia "tui", faapea foi ma le itu pito i luga o le palealii e tatau ona tuu. Ua afaina pe tele ia lala ua faaitiitia ua noatia i le aveesea poo le faapuupuuina. Afai o le Brugmansia i luga o le saite e tupu mai i se meaʻai e aunoa ma se ulu tuputupu ae, e mafai ona e tipiina sea ituaiga laau i le tausaga talu ona muamua fuga, o lona uiga, i le pe a ma le 2-4 tausaga.

Vaʻaia togafiti ma le tausia o laau laiti

O Brugmansia o loʻo faʻalauteleina e fatu ma fua o le vegetative, e masani ona faʻaaogaina le vavae. O le gaosia e le tagata lava ia o fatu e le faʻamautinoa ai le faasaoina o uiga o le matua matua.

Ae o lenei fatu e faigofie ona tipi ma tupu mai i totonu o le 7-10 aso talu ona totoina. O le matua o fatu, o le umi latou te faatalitali ai mo laau.

O le luluina i le malamalama o le eleele mama o loʻo faia talu mai Ianuari. Seʻi vagana ua tupu mai luga o le palapala, e teu le pusa i totonu o se kiona i se vevela o le 20-25 ° C. I le taimi o le tele o vaʻa, e faʻamalamalamaina e le laau ma faʻalauteleina le faʻamafanafanaina. Moisturize le eleele i taimi uma, ma puipuia mai le mago.

E mafai ona totogo laau toto i le tulaga o le 4 laulaau moni. Laʻau e le fefefe i le faʻalauteleina ma le lelei o aʻafiaga o aʻafiaga, vave faʻatalanoa faataamilo i le palapala o le palapala "ua tuʻuina atu" ia i latou. A tupu lenei mea, o le fatugala e faʻafeiloaʻi i se fagu tele. Nitrogen, ma le fafagaina tele o meaai, fesoasoani e faaosofia ma faatumauina le alualu i luma.

O laʻau o le auala pito sili lea ona faigofie ma sili ona taatele e gaosia ai brugmansia pe a tausia i totonu o le fale ma luga o le eleele avanoa. Mo le totoina, vine atoa ma le afa-lignified ma 2-3 internodes ma se umi o le 15 i le 20 cm e talafeagai. E mafai ona e maua se mea totō e totoina mai le tautotogo pe a faia le teuteuga, ma seia oʻo i le autumn.

Mo le vave ona tupu mai o aʻa, o togafiti ma lapisi lafoaʻi ua faʻaaogaina ma se mea e faʻaosofia ai, ona tuʻuina atu lea o le kulutū i totonu o se faʻafefiloi o le oneone pe faʻafefiloi i totonu o le vai. I totonu o se kiona, o aʻa e mafai ona oʻo atu i le tolu masina, ona vaeluaina ai lea o le tipi i totonu o ipu. O fualaau e mafai ona faʻafeiloaʻi i se nofoaga tumau pe a oso i luga le toto ma momotu. I le tausiga o le Brugmansia pe a uma ona totoina i eleele tatala, e tatau ona amanaia e sili atu nai lo tagata matutua le faʻataʻitaʻiga o fualaau faʻataʻitaʻi e tali atu i suiga o le vevela ma le susu, ma e masani ona osofaia e meaola faalafua.