Fugalaau

Faʻamamaina totonu o lou fale faatasi ma le mea faʻapipiʻi

O le tele o ituaiga o meaola o lologa o lo o fiafia i ai le faatoʻaga. E le o se faʻasalaga le paʻu paʻu, o le tausiga i le fale e faigofie tele, ma o foliga vaaia e ofoofogia lava.

E tusa ai ma le tala, o le Europa muamua e vaai i lenei laau o Alexander le Great, o le na faia lana malaga lauiloa i sasaʻe. O le fitafita sili ma le pule o laau tetele, ma o le mea moni, o togavao moni ma aʻa aisa ma le tele o ogalaau malosi, na faia ai se lagona e le mafaamatalaina.

Ma sa i ai se mea e maofa ai! O le tagata e nofo i vaomatua o Initia, Initonesia ma Nepal, o le paʻu o le paʻu, i le ata, e oʻo atu i le 40 mita i le natura, ma, o le faʻamalosiina o isi laau ma le ola aʻe o aʻa, e fausia ai arbors ola ma alalaupapa.

I le avea ai ma se fale ile fale i le faaiuga o le seneturi muamua atu, o lenei meaola ua faʻavaeina o ia lava o se agavaʻa faʻalauiloa televave. I le 50s o le 20 seneturi, e ui lava i faʻamaufaʻailoga ma talitonuga taufaasese, na maua ai le palealii o le fale lauiloa i totonu o le USSR.

Laʻau Tausi mo Ficus i le Fale

Talu mai le taimi oo tatou tinamatutua, na maua ai le mamalu o se laau e lagona lelei i soo se tuutuuga, pe o le faamalama i saute, mai le mea e le tuua ai e le la le tele o le aso, po o le itu i matu, aveesea le malamalama. O le mea moni, o le paʻu paʻu, e pei o le ata, e matua faigata lava. Ae o le sili atu o le malamalama ma lona leai o se gaioiga i luga o le laau i le faanoanoa.

E sili atu le lelei mo se malolo malolo ina ia maua se nofoaga i luga o se malamalama lelei, ae puipuia mai i ave saʻo, faamalama mata:

  1. Afai o le ipu o loʻo i le pogisa, aua nei aloese mai le faʻamalosiina o le interns, tatipi le lau. O fesuiaiga eseese o fusi e avea ma lanu meamata.
  2. I le la, e mamae le laʻau i mu, e susulu ma mafai ona paʻu, faʻaalia foʻi aʻa laiti.

O mea o loʻo i totonu o le fugalaau i totonu o se potu vevela, mago e taʻitaʻia atu ai i taunuuga tutusa. Ina ia faatumauina le maualuga ma le tumama o le lapisi i le fale, o le tausiga o togalaau e aofia ai:

  • pulupulu lau ma se taʻele po o se pu fanafana;
  • solo lapisi lapisi paʻu pepa ma se ie susū.

Mo le faʻamamaina o le ea e faʻaaoga ai foi fale faʻapitoa fale.

Faʻaaogā mea vailaʻau e faʻamalosi ai laʻau e le aoga. O lenei mea o le a punitia ai le pefu mai le pipii ma faʻaleleia le foliga mai o le laau, ae faʻamalo le totō, tuʻusaʻo le manava o se togalaau tetele.

Ficus e faigofie ona fetuunai i tulaga vevela o le vevela:

  • mai le 20 i le 30 ° C i le taumafanafana;
  • 5-7 ° C mālūlū i le taumalulu.

O le maualuga o le vevela e mafai ona faatagaina mo le laau o le 10 ° C, ma o le lapisi lapisi paʻu, e pei o le ata, e mafai ona tatalia se nofo i le 15 ° C.

O le mea e sili ona taua i le tausiga o le paʻu i le fale o le fafaga. O le laau toto malosi tele, aemaise lava le tele o le manaomia o le susu i le taumafanafana. I le va o le suālaʻau, e tatau ona faʻamamago le pito i luga o le lalaga, lelei le suavai ma le meaʻai. Ma o le tele o le susu e alu ifo i totonu o le apa, afa itula pe a maeʻa ona faia le taualumaga. I le taumalulu, ficus, lea e faʻagesegese le alualu i luma, e manaʻomia le itiiti ifo o le vai, o lea e lava ai le vai na o le tasi i le vaiaso.

Mai le tautotogo i le amataga o le tautoulu i lalo ifo o le tafaoga e fai ai ni mea taualuga pito i luga. E sili atu ona faigofie le faia o lenei mea e faʻaaogā ai oloa gaosia ma le gaosiga o le vevela mo mea teuteu ma faʻatoʻaga. O le vaitaimi i le va o laei pito i luga e 10-14 aso. Afai e toe totoina le laau i le tautotogo, e tatau ona faʻaaogaina faʻamaʻi pe a uma le masina pe a uma le faʻasalaga i totonu o se fagu fou.

Suiga ma le faapaleina o le pale o le paʻu

E le mafai ona e mafaufauina le tausiga o le paʻu i totonu o le fale e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga e pei o se gaosi toto. I lenei tulaga, e taua tele le filifilia o le mea saʻo ma ia aua nei galo e uiga i le eletise malosi alavai i le pito i lalo o le ulo.

O le laʻititi o le faʻataʻitaʻiga, o le sili atu ona matala ma malamalama le palapala. E sili ona lelei le faʻafefiloi o le tele o turf ma laʻau lau, peʻa ma oneone mo le totoina o le paʻu paʻu o loʻo faʻaalia i le ata. E aoga le faʻaopopoina o se malala i le meaʻai, o le a avea ma puipuiga masani mai aʻa ma siama siama.

O fualaau talavou e totoina i tausaga taʻitasi, ona faʻaitiitia ai lea o le faʻagasologa o le faʻatinoga, ma o le vaʻavaʻaina ma le faʻaaogaina o le aʻa o le aʻa e faia pe a oʻo mai aʻa mai le lua i lalo o le ulo. O faʻataʻitaʻiga lapoa e faigata tele i le gaosiga, ma i lenei tulaga e faʻatapulaʻaina naʻo le suia o le 5-senitimita luga o le masini.

O se uiga taua ma le faafitauli mo tagata e ona le laau o lona vave vave tuputupu ae lea ma le leiloa foliga. O afea ma pe faʻapefea ona faia se pale i se ata paʻu, i le ata?

Ficus lala i le le fiafia. O le teuteuga o le tautotogo e fesoasoani e le gata ina avatu ai le pale i se foliga, ae ia faia foi ia togitogi ni laulaau lanu.

E faia mo le taimi muamua pe a le sili atu i le mita le maualuga o le ogaumu. O pana na faia i le vaitau o le tausaga e sosoo ai ua faapuupuuina, toe faamalosia i le lala, ma ua aveesea uma aʻa. O le tuʻuina atu o le lagolagosua ma manaʻomia i le fale mo togafitiga faʻamaʻi, pe a mavae ni nai tausaga e mafai ona e mauaina se laʻau matagofie.

Toe gaosia o le paʻu i le fale

O le i ai i le lima o se tagata matua, o le a le faigata mo se tagata e faʻauluina se pusi lanumeamata. O le auala sili ona vave ma sili ona faigofie e faʻapipiʻi ai le paʻu i le fale, o le faʻaaogaina lea o faʻasolosolo faʻasalalau ma vavae:

  1. O le tipi i vaega apical o le tipu ua tipiina i se umi o le 10 cm le umi, ae o le ie, o aʻa e tatau ona sili atu le faʻalelei, e tatau ona faʻapitoaina.
  2. E mafai ona i ai ni laulaau ma ni pulupulu, pe puupuu foi - ma se laʻau ola maloloina e tasi.

A o lei maua, e aveeseina laulaau pito i lalo, ma o laulaau totoe o loo uʻumi lemu. O mea e veleina ua tuʻuina i totonu o le vai pe tanumia i totonu o le perlite poʻo se faʻafefiloi o oneone ma le peat mo le lua sikimita. O le taofiga e fai i totonu o se potu kiona ma e mafai ona tumau e oʻo atu i le masina.

Afai e tatau ona faʻaleleia se masini faʻapitoa, e sili ona lelei le faʻaogaina o le ea. O le auala lava e tasi o le a fesoasoani i le maua mai o vailaʻau faʻamalosi mai se tagata matua, e pei o le ata, o loʻo faʻapipiʻiina faʻamaʻi faʻamaʻi ma 'auʻau lignified.