Isi

Papa papa: mea matagofie ma faatulagaga

Taʻu mai, faʻamolemole, o le a le togalaau papa? Fai mai loʻu toalua e fai lenei mea i le atunuu, ae ou te masalosalo. Na o loʻu iloa e tatau ona i ai maʻa. E i ai ni togalaau papa ma mea e tutusa ai, poʻo ni mea eseese?

Talu ai nei, o togalaau tetele ua sili atu ona fiafia i le mamanu o le laufanua. Ae faʻapefea ona seisi, aua o na tuufaatasiga e latalata tele i tulaga masani. E le gata i lea, latou te maua se vaaiga matagofie lava. O le a le togalaau papa ma o le a le mea e mafai ona faia?

Uiga o le toga papa

O le togalaau papa o se fausaga tetele e fausia ai le lapoʻa tele o maʻa e eseese lanu ma laau o fua mai alpine e tupu ai i luga, lea na maua ai le igoa i le tuufaatasiga. O le mea e sili ona lelei, e tatau ona toe faʻaogaina le togitogiina o le mauga, e aofia ai maa tetele ma tele ni laʻasaga, o loʻo totoina ai togavao.

Ae ui i lea, o le lauiloa o sea ituaiga mamanu ua leva ona mavae atu i tua atu o le telefoni o loʻo ola moni ai Alpines. Talu ai ona o ia ituaiga laau e manaʻomia ai tulaga fesuiaiga faapitoa, i aso nei o isi ituaiga meaola e masani ona fetuunai nai lo tulaga o le tuputupu ae i le lotoifale e masani ona faʻaaogaina. Faatasi ai ma i latou o fualaau o le coniferous compact, ma fugalaau fugalaau ma laau afu.

E mafai ona e faia se togalaau i ni vaega laiti - i lenei tulaga, o lona fua e sili atu ona tauagafau, ma e taua o se mauga maualuga. Afai e le faatulagaina ni maʻa ile tolu ma totoina i totonu ia latou e le o Alpines, ae o isi sui oe mafai ona nonofo i fanua papa, o le a avea nei ma papa.

O a maa e mafai ona faʻaaogaina?

Papa maa mo le togalaau papa e filifilia e faavae i luga o laufanua i le lotoifale, ma o le mea e foliga mai o se mea e masani ai. E sili atu le faʻaaogaina o maʻa i le tutusa ma le foliga vaaia, aemaise o lapoa tele.

O le tele o taimi, o se toga papa e fausia i ia maʻa:

  • maʻa;
  • maʻaʻai;
  • tui;
  • limatone.

E faapefea ona filifili laau?

A filifilia laau mo togalaau papa, e tatau ona tuu saʻo ia lanu. E lelei pe afai ei ai se mea e tutusa ma maʻa, mo se faʻataʻitaʻiga, maʻa lanu samasama ma le lanu samasama. Faatusatusa le lanu e foliga lelei foi.

E le gata i lea, e taua le mafaufau i le maualuga o laau ma le nofoaga e totō ai, ina ia mafai ona vaaia i totonu o vavae tetele, ma latou te le ufitia le tasi i le isi.

E faʻapefea ona faia se togalaau papa?

O le fofo sili mo le fatuina o se toga papa o le i ai o se pusa i luga o le saite. A le o lea, e faia i se mea e le talafeagai. Ina ia faia lenei mea, ia faataatia ese le vaega muamua o maa lapoa ma faatumu le avanoa i totonu i le palapala.

A o lei faia, e ufiufi le eleele i nusipepa po o ata tifaga e taofia ai le tuputupu ae o le mutia i lalo o maa.

O le isi vaega lona lua o maʻa e tuu i luga o le palapala sasaa ma totoina laau i le va oi latou. I le faaiuga, faʻaopopo i ai ni maʻa laʻititi ma i le pito i lalo e moe ai mulumulu mai i maʻa laʻitiiti.