Fugalaau

Totoina o le anemone i luga o le eleele ma tausi laau

O mea taua e pei o le lafoaʻiina o laulaau ma le vevela o corollas e tutusa lelei lava i totonu o le vaomatua ma i totonu o togalaau sili ona matagofie. Anemones, tulaʻi ma le tausiga i le lauʻeleʻele e leai se faigata e foliga mai e foliga mai i le taimi muamua na tilotilo ai, maua lelei aʻa i totonu o fale o le taumafanafana.

O le mea taua o le faʻaeteete ma le faʻaeteete i le filifilia o se laau talafeagai ma ia amanaʻia ona foliga. I totonu o le laau toto, e sili atu ma le 170 ituaiga o meaola, eseese:

  • natura masani;
  • le tele, lanu ma foliga o fugalaau;
  • fausaga;
  • manaoga mo le vevela, palapala ma isi tulaga tuputupu aʻe.

E pei o togalaau aina, e sili atu ma le luaselau ituaiga o meaola ua tupu, e aofia ai ituaiga sili ona leaga ma ituaiga eseese o meaola. O i latou uma lava o ni faʻataʻitaʻiga ma ni fesuiaiga eseese o le teteʻe.

I le tau malulu, o le ola o le ola e mafanafana i fatu ma rhizomes mafiafia. O loʻo faʻaaogaina mo le totoina o meaola i le lauʻeleʻele matala i le tautotogo po o le autumn.

Vaʻaia o Anemone fafo

E tusa ai ma faʻamatalaga a le au fai togalaau, o le rhizome anemones e sili atu le faigata ma sili atu le taumalulu-sili atu ona faigata nai lo o latou faʻapipiʻi toto. Ae e tusa lava po o le a le ituaiga fugalaau e te fiafia i ai, o le nofoaga sili ona lelei o se ata lafoia manino lea e puipuia ai peti suamalie mai le vevela o le la, ae le taofia le avanoa atoa i le vevela ma le malamalama. I le tasi taimi i se laufanua avanoa, e totogo lelei ai laau, ae vave vave ona teuteu ma paʻu ese a latou gaʻo. I totonu o le ata lafoia, e tele lava taimi e tatala ai le siaki ma mulimuli ane.

O meaola uma e ola lelei i le faʻaleleia lelei o eleele mama, ae latou te matua tigaina le faʻavaivaia o vai. O le a faʻafaigofieina le tausiga o meaola i le lauʻeleʻele e ala i le totoina i se mea e le faaituau poʻo sina mea e gaosi ai le elemene e mafai ai e le ea ma le susu ona pasia.

Afai o le palapala e eleelea, e faigofie ona 'ai, e tatau ona faaopoopo le oneone i ai. O le faʻaitiitia o le lamatia i le tautotogo o le tautotogo e fesoasoani i le filifilia o se nofoaga maualuga mo le totoina.

O le a le taimi e totoina ai ni meaola i le eleele

Rami, o le tele o ia mea e maua i le ogatotonu, e faigofie lava ona maua aʻa i totonu o le togalaau pe afai o loʻo eliina ma le totoa ma faʻafeiloaʻi mai le vaomatua. O vailaau faʻamaʻi pipisi e sili atu ona leaga le leaga, ma o nisi oi latou e le mafai ona tatalia le malulu o le malulu. O ia laau totō ua aveesea mai le palapala i le autumn, ma o le tubers e faʻamalo lelei seia toe foʻi mai le vevela.

O le totōina o anomones i le lauʻeleʻele i le tautotogo e mafai na o le faʻamalosia o laau totō ma i vaega o loʻo faʻamautinoa ai fugalaau e mauaa ma le taumalulu.

I le tautotogo, pe a amata le taamilosaga faalenatura o vao ma amata le mafanafana o le vaitau, o le a vave ona vave faʻavavevave vave le laau. O le anufe Rhizome e faateleina i vaega o le aʻa ma ni mea tuputupu aʻe. Afai ei ai laau matutua i luga o le 'upega tafaʻilagi, e sili atu ona faigofie le totoina o laau aʻo lei tupu, seia oʻo ina mamae le vaega pito i luga, ma e leʻi leiloa i luga o isi togavao.

O afea o loʻo totoina i luga o le eleele? O le taimi patino e faalagolago i masaniga o le laau lava ia, ma luga o le tau o le itulagi. I totonu o le itu i saute, ua totoina anemones i fanua tatala mai ia Aperila ia Setema. I le itu i mātū, o le sili atu lea o le lamatiaga o le tautotogo po o le taumalulu o le lauʻeleʻele ma le eleele.

O afea aso e tulaʻi mai ai mo ni meaola:

  • o le nofoaga i lalo ifo o ia mea o loʻo eliina ma le totoa muamua;
  • vao uma lava, aemaise lava i latou e faʻateleina i aʻa, ua aveesea mai le palapala;
  • e faʻafefiloi le eleele ma humus filifilia, ma pe a tatau ai, ona fai lea ma le falaoamata o le dolomite, lea e faʻafefe ai le palapala.

O vaovao mo laau totō e faia i le vaitaimi o le 15-20 cm. Tuʻuina fugalaau ma ni tulaga lelei mo le atinaʻe ma faʻafaigofie le tausiga i le laufanua, e totoina ai ni meaola ina ia oʻo ai i le loloto e le sili atu i le 3-5 cm mai le eleele.

O loʻo faʻapipiʻi faʻamaʻi aisa i luga o se aluga oneone, lea e fesoasoani e aveesea ai le susu ma e oʻo lava i le timuga o le tausaga o le pala o aʻa ma fatu.

Fungal ma siama siama o fili sili ia o ia laau totino, o lea la ao le i totoina fatu e togafitia i se filogide ma o se aʻa e faaosofia ai. E le gata i lea, afai ei ai se totogo totogo, e susu le tubers mo le 2 itula i le vai vevela vai, e fesoasoani i tagata e ala mai vave. I le tautoulu, ua totōina mea totō o le totoina ile eleele. O le palapala i luga o le eleele ua faʻatulagaina ma faʻafeinu.

Seia vagana ua totogo laau ma ola malolosi, latou te manaomia le puipuiga. E mafai ona avea ma pech mulch, lea e puipuia ai le eleele mai le faʻamamago i fafo o le vaitau ma taofia ai le tuputupu ae o vao.

Tatala le Anemone Care after Planting

Mai le taimi e tulaʻi ai, soʻo se taimi lava e pasia ai, o loʻo i luga o le laufanua, e pei o le ata, ia tuʻuina atu tausiga masani, e aofia ai:

  • tusi lesona, suamalie le susu o le saite;
  • tatalaina o eleele eleele;
  • puipuiga o laau mai le matagi malulu ma le maualalo o le vevela.

Laʻau totō e totōina i le tautotogo e amata vave ona faʻafefe i le vai. Ma faatasi ai ma le tuputupu ae o lauusiusi, ua fafaga ai anemones. Rhizomes e na o le mulching ma le paluga o peat ma humus, ma tuber ma ituaiga lapopoʻa lapopoa e tatau ona maua se seti faʻaopoopo, e aofia ai minerale ma elemene.

Faʻalautele fuālaʻau e fesoasoani e aveese corollas ua paʻu. I lenei tulaga, o meaʻai e faʻaalu i le faʻavaeina ma le tuputupu ae o ni fou fou.

E ola lelei laau totō rhizomatous ma e totoina lava na o latou lava, o lea latou te manaʻomia ai le faʻaogaina ma le avanoa avanoa mo le olaga e tatau ona faʻatapulaʻaina. Latou te fetaui lelei mo le totoina o le anemone i le eleele i Siberia, Urals, i le No-Black Earth, o lona uiga, o fugalaau e sili ona manaia e mafai ona ola na o totonu o le aganuu.

O le gasegase o le gasegase e le o faʻamalosi, o nisi oi latou e le o le taumalulu i le eleele, ma o nisi ituaiga o meaola e malulu e manaʻomia le puipuiga malu i laʻau, lala laʻau, mea lalaga e leʻi faia. O fatu aupito sili ona alofa, pe a uma ona eliina, ua mamago i le vevela o le potu, ona teuina lea i totonu o se potu malulu, mago, mo se faataitaiga, i le potu i lalo, i le vevela o le 3-5 ° C i luga o le zero. Afai o vailaʻau e faʻatagaina ai oe e aofia ai fatu i le eleele, e toe faʻafouina le 3-5 tausaga totoina.