Laʻau

Clerodendrum - o se mea manogi ma le matagofie

O le matagofie o foliga o fugalaau ese o clerodendrum o le a avea ma se laʻau laititi-laʻau po o se vao e avea ma vavega moni lava. I le alofa tunoa, e mafai ona vavaeina lenei laau i se mamanu eseese o le alualu i luma, ae foliga foliga tutusa i le fugalaau, fuchsia. Ae ui i lea, o le clerodendrum ei ai ana lava tulaga taua. O le tele o ituaiga meaola eseese e mafai ai e tagata uma ona filifili se laau i lo latou tofo, ma o ituaiga ma lanu eseese ma masani ona lanu e mafai ona filifilia e tusa lava mo se fale patino. E le faigata ona tuputupu ae, o lenei laau totino, e faaopoopo atu i lona maoaʻe maualuga, e maua ai le onosaʻi ma le le mautonu. O manogi manogi e faʻamaeʻaina foliga matagofie ma atili faʻaleleia ai le lauiloa o faifeʻau.

Clerodendrum © RUPAK DE

Clodendrum Graceful Hats

Maofa Clerodendrum (Clerodendrum) e le o se mea faʻafuasei lea tatou te masani ona taʻua o le palrodendrons. E ala i le matagofie o le fuga, o nei mea manogi e tatau ona faatusatusa i le laumei ma le totale o azaleas. Ma e ui lava o latou o se aiga e matua ese lava, ma ua ola aʻe i se isi ituaiga, o faifeau o loo i ai le tulaga saʻo i totonu o laau sili ona mataʻina o le totoina o fua. O nei sui o le aiga o Verbenov o ni laau na maua mai ia i tatou mai Asia, Amerika i Saute ma Aferika. O le igoa aloaia o le laau, ua faaliliuina o le "laau o le oti", e sili atu ona lauiloa nai lo le igoa lauiloa lauiloa - "alofa le mama." I le avea ai o se paʻu laau, e naʻo le matou malologa e maua ai le agaalofa lautele, ae o lo latou lauiloa i Sisifo sa avea ma faavae mo le talaaga o le tala fatu.

O fualaau i le pitonuu e faigofie tele, e vave lava ona sosolo i le vaega pito i lalo, lea e mafai ai e vao ona fausia ni pale sili ona manaia ma ni silhouettes tetele. O le fetuutuunaʻi o pulapula e tatalaina ai se avanoa sili ona manaia: e mafai ona e tuʻuina atu i le clerodendrum soʻo se suiga ma suia le natura o lona tuputupu ae i lana pule faitalia. O nei laau toto e tutusa uma le matagofie i le ituaiga o laau e pei o vao, ma i le tulaga, ma i totonu foi o le ampel. Afai e manaʻo ai, o le foliga o le tuputupu ae o le palrodendrum e mafai ona faigofie ona faʻaaoga e faʻaaogaina ai le teuteuina ma le faigofie o pito o pito o lala. O se tasi lea o fualaau tetele e sili ona tetele e mafai ona ulu atu i totonu o lau potopotoga i totonu.

O laʻau lamolemole faʻapitoa e iloga e le gata i se mea maualuga, o vevela faʻaleleia manino ma e lanu meamata, e sili atu ona vavalalata i le lanumeamata lanumeamata nai lo le masani, ae lautele i le lapoa mai le 20 i le 30 cm. i se isi itu, e tutusa lelei lava, e faia ai se pale kalapu e ofo ai.

Clerodendrum © planten-kopen

Ae e tusa lava pe o le a le matagofie o le lanu o le laau, atonu e tupu pea lava le alalafaga mo le matagofie o fugalaau. A leai, o le a le mea e le mafai ona e valaʻau i latou matagofie. Aoina mai i pito o tanu i pulumu poʻo talipupuni, matagofie matagofie ma eseʻese matagofie fugalaau ma uumi uumi ma o se fausaga e le masani ai o se faaaliga uiga ese ma tulaga ese i auiliiliga uma. I le tele o ituaiga o laʻau, o le foliga o le fugalaau e foliga mai o se pepe, ma na o Philippine Clerodendrum e sili atu ona faigofie. O fugalaau e foliga mai e lua ona vaega - o se fulafula, o lapisi lapotopoto ma se corolla fiafia e ese mai ai. O le matagofie o le matagofie o le fuga i le clerodendrum e faʻapipiʻiina e se uiga e leʻi mafaufauina - o le manogi o le laau. O le mea e faateʻia ai ma le malosi tele o le lafoaia o laulaau ma fugalaau o le tele o nei laau toto. Ae o le autu sili ona taua e le o le manogi lava ia, ae i le mea moni o le tagata atoa lava. E le mafai ona maua ni foliga tutusa e lua e pei o le manogi o ituaiga eseese.

Klerodendrum ituaiga

E tusa ma le 400 ituaiga o tafaoga masani e taatele i le natura. I le va o le aganuu, o loʻo faʻatusalia mai i latou e le ono ituaiga meaola e sili ona lauiloa, lea e iloga i le tele o laʻau ma e leai se mea e maua ai.

O le lauiloa pito i totonu o le fale - ituaiga ma fomu Clerodendrum Thompson (Clerodendrum thomsoniae) Lianas i le suamalie e manumalo i foliga vaaia o le vevela: moli lamolemole lamolemole ma lapopoa lanu lanumeamata lanumoana, i luga o luga o se mea o loo manino ai se mamanu manino o vein, e faamamafa i se pale ma le foliga tutusa o le auupega laupepa. Laʻau i totonu o laau e latalata i le 12cm le uumi, ma o laʻau faʻapitoa o lanu malulu e aliali mai i le pito i luga o lau pepa, ma fatuina ai le lagona o suauʻu lago. O fugalaau e sinasina-kiona, fulafula, ma se lanu mumu mumu. O uumi uumi latou te maua ai le sili atu o le faʻamuamua. O le inflorescences-brushes e matala, e tupu mai i le axils o laulaau. O fuga o lenei ituaiga e amata mai ia Mati ia Iuni. I Clerdendrum Thompson, e le fuga mai fugalaau masani. O le totogo o laau i le amataga o le tautotogo, i le amataga o le atinaʻe malosi o loʻo teuteuina i papa papae. O fualaau muamua o le rasipiberry-butterflies ma le maualuga o le maualuga i le 2.5 cm e faasolo ina tupu aʻe mai ia i latou ma o le laau na suia moni lava io tatou mata.

Clerodendrum Thompson (Clerodendrum thomsoniae). © Mark Hsu

Clerodendrum e manaia (Clerodendrum matagofie) - o se vao vavalalata e toetoe lava o le lapoa, o laʻau mataʻina e oo atu i le 8 cm le umi ma toetoe tutusa i le lautele. O le faavae o le fatu, o le tumutumu ma luga o le lau o le laʻau e maua ai le fatuga laau. O fugalaau o lenei puluvaga e mumu mumu. Latou te potopoto i ni mea laiti, ae o palasi suamalie o mea leaga ma fuga i le toeitiiti o le tausaga atoa sei vagana ai ni nai masina malulu.

Brilliant clerodendrum (Clerodendrum mamalu). © kaiyanwong223

Clerodendrum matagofie (Faamaumauga a Clerodendrum) - vine, ma mama e mafai ona ola e tusa ma le 3 mita le umi, ituaiga. O le fatu, o lau lapopoa ma se lanu matagofie o loʻo faʻamamafa lelei e petioles mumu. I lanu lanu mumu lanu enaena o le laau, ma pedicels. O fugalaau lanu violē, ma le lanu mumu, o loʻo faʻaputuina i apical palaicles ma foliga mai o se vaʻai moni. O lenei vaalele e fuga mai ia Iuni ia Setema

Clerodendrum matagofie (Clerodendrum faʻamatalaga). © Luis Sarasola

Clerodendrum Saina (Clerodendrum chinense), po o Clodendrum manogi (Clerodendrum x fragrans) - vao mago ma laʻau lapopoa ma foliga matagofie. O le maualuga o laau e mafai ona oʻo i le 2 m. O laulaau e lauiloa, o laulaau e lautele lautele, ua teuteuina i le loloto o fualaau oona i tafatafa o le mata ma oo atu ile 20 cm. Faʻamamago pe faalua fugalaau, e paʻepaʻe le kiona ma ni lanu piniki i luga o le pito i fafo, latou te faʻailoa atu i ai a latou manogi o violetiti ma fuamoa. Ma o lo latou lalelei e na o le faʻamalosia e alalaupapa lapopoʻa tetele e oo i le 8 cm le lautele, o le sili ona tele o le ituaiga atoa. O le lauulu malosi e taua o le pau lea o ituaiga o laau lea e mafai ona fuga ma le tausiga lelei mo le tausaga atoa e aunoa ma le taofi.

Saina Saina (Clerodendrum chinense), poʻo le mea manogi malosi (Clerodendrum x fragrans). © Dokmai Dogma

Clerodendrum Filipino (Clerodendrum philippinense) o se tasi o ituaiga pito sili ona manogi ma le faʻapitoa o le clerodendrum. E iai se malosi o le jasmine-vanilla, aemaise lava i le po ma le po. O lenei vaʻavaʻa e seasea lava ona tupu, e ui lava o le mea moni e foliga mai e le lelei ma e mafai ona fuga mai le tausaga lona lua. O lanu lanumeamata ma laulaau lanu e seasea maua i luga o laʻau, tuu i le laau se faʻailoga, ae o ni mea matala i luga o latou talaaga, e oʻo atu i le 3 inisi le lautele ma foliga tutusa ma laʻau Roses ma uumi lanu paepae ma le piniki, ia tosina atu i le laau. lanu lanu lanu moana mai laʻau siaki i peti paʻepaʻe.

Clerodendrum smoothifolia (Clerodendrum laevifolium), lea tatou te faatauina i nisi taimi i lalo o le igoa Clerodendrum Prospero ma le igoa lata mai Clerodendrum Wallich (Clerodendrum wallichii), mo lona matagofie le gatete, na ia mauaina le tele o igoa tauleleia lauiloa - "o le veli o le tamaitai faaipoipo", "o loimata o Cleopatra", "o le faletalimalo." O se tasi lea o ituaiga o fualaau e sili ona tele. O laʻau laiti matagofie ma pupu tetrahedral ma e pei o le vavaeʻesea, o le galu e oʻo atu i le 8 cm le umi, e faigofie lava ona tuʻuina i luga o soʻo se windowsill. A amata ona gaosia e se laau ni mea e le mafai ai ona e vaʻavaʻai i ai. O ona lanu piniki piniki mumu e matala lemu, o lanu paʻepaʻe papaʻe e tatala mai sikoa lanu vali. O se tasi lea o ituaiga pito sili ona taua, o le fugalaau pe afai e tumau pea le tumau o le ao ma e manaʻomia lona tausiga i le maualuga o le suamalie.

Clerodendrum smoothifolia (Clerodendrum laevifolium). © Daderot

Tausia o Clerodendrum i le Fale

O le matagofie o le matagofie o le fuga o le palrodendrum, o le mafai ona fausia lenei laau i soo se ituaiga ma le ituaiga o tuputupu ae o laau toto ma e tele laulaau o laau toto e le o lona uiga o le clerodendrum o se tasi lea o laau sili ona faigata e tupu. O laau matagofie ma matagofie, o laulaau ma fugalaau e susulu ai se manogi manaia, e masani ona tuufaatasia ai foliga vaaia e le masani ai ma le malosi atoatoa ma le le mautonu. E lagona e Clerodendrum le lelei i tulaga masani o potu ma e le manaʻomia ai se tausiga faigata. Pau lava faafitauli atonu e tulaʻi mai o le maua o se malulu malulu ma le faʻaleleia o le malulu o le ea. Ae o tulaga faʻapitoa e le manaʻomia mo Clerodendrum. O le tausia o lenei laau matagofie o loo tumau pea le tele o tulaga faatauaina ma e le gata o faila e sili ona lauiloa e mafai ona faia. Ma e ui e faigata ona talitonu i le le mautonu o sea ituaiga laau, e aoga le faʻatau o lenei vavega mo lou aoina o fale; ma o oe lava oe o le a vaʻaia e le o ni mea e le fiafia i ai. Afai e mafai ona e tuʻuina atu lenei star tropical i tulaga latalata i lona natura natura, o le a le afaina ai oe i ni faʻafitauli faapitoa.

Clerodendrum Malamalama

O le mafuaʻaga o le vevela o le pitonuu e manaomia ai le filifilia ma le faaeteete o le tulaga o le moli. E ui i le mea moni o lenei vaomatua, e manaʻomia le nofoaga sili ona malamalama. O laʻau lapopoa ma fugalaau o le butterfly e fefefe i le susulu o le la, lea e tuua ai le mumu leaga i luga o le laau, ma e tatau ona amanaia lenei uiga pe a sailia se nofoaga. Tuuina atu o puipuiga mai le la, o le laau, e ui i lea, e tatau ona maua ai nofoaga sili ona susulu. I totonu o le fale, faʻapitoa i luga o le faʻataʻitaʻiga o loʻo ola faʻatasi. I lenei tulaga, mo lenei aganuu, e mafai ona e filifili uma i sisifo po o sasae, ma faamalama i saute ma se lapisi faataapeapeina.

Faʻamafanafana mafanafana

I le atinaʻeina o le tele o fugalaau, o loʻo faʻaalia ai laasaga o le taotoga ma togavao. E tusa ai ma nei mea, e tatau mo le fale ona tuʻuina atu le 2 vaitaimi ma vaʻaia eseese. I le taumafanafana, i le faagasologa atoa o le atinaʻe malosi, e tatau ona teuina le laau i le potu mafolafola ma le itiiti ifo i le 18 tikeri ma le maualuga o le 25 tikeri Celsius. O le tele o tulaga e afaina ai le matagofie o laulaʻau, e suia laitiiti ai la latou lanu ma e masani lava ona faʻavasegaina le gafatia e gaosia uma ai fou. O le vevela e tau atu ai i le mea moni o le clerodendrum e manaʻomia ai le maualuga o le maualuga o le susu. Laʻau e sili ona lagona le lelei i le vevela mai le 22 i le 24 tikeri Celsius.

I le taimi o loʻo moe, e aunoa ma se faʻasesega, e manaʻomia e le clerodendrum le manava. I le masani ai, o le laasaga o le sauniuni mo le alualu i luma i le lumanai i le tauvaga e paʻu i masina o le taumalulu. I le taimi nei, e le tatau ona maualuga le maualuga o le ea i luga aʻe o le 15 tikeri.

Clerodendrum © Ian Percy

Faʻasaina ma le faʻamafanafana

E faʻaalia foi e Clerodendrum lona uiga o le vevela i mea e manaʻomia ile susu. E manaʻomia ona faʻafeinu vai i taimi uma, ma ia lava le tele o le vai, i le va o taualumaga, naʻo le pito i luga o le eleele o loʻo i totonu o le tane e mafai ona faʻamago. O lenei faiga faʻavaivai e tausia i le taimi atoa o le atinaʻe malosi. Ae i le malologa, e tatau ona latou faalagolago i le vevela o le ea. O le maualalo ifo o faailoilo, o le faʻaitiitia o le tau e faʻafefe ai laau. O le meaʻai e le tatau ona faʻamago atoatoa i totonu o pusa, ae le tatau ona teuina i totonu o le malo e tasi e pei o le taumafanafana. I le va o taualumaga, e le gata i le pito i luga, ae o se vaega foi o le ogatotonu o le meaʻai e tatau ona maeʻa.

Mo le faʻavaivaiina o le palrodendrum e tatau ona e faʻaaogaina le faʻavaivai mama, vai tumau. Tausia le siaki o lona vevela: o le vai e le tatau ona sili atu le mālū nai lo le vevela i totonu o le potu.

O le alofa o Clerodendrum i le maualuga maualuga o le masini e le mafai ona faʻamagaloina, ae o le manaʻoga e fatuina mo ia e pei o le susu e pei o loʻo mafai ona masalosalo. O le mea e mafai ona faamalieina lenei vaomatua o vaomatua i auala faigofie e totogi ai le malulu o le ea i totonu o le fale, ma e matua leai lava se mea e manaʻomia ai le faʻapipiʻi masini eletise mo le vaalele poʻo le faatumauina o faʻamaoniga o le susu. E sili ona lelei le faʻaaofiaina o le faʻaleleia o aso taʻitasi i lau polokalame o le tausiga o le lima. E sili atu ona lelei le faʻatinoga o le faʻamamaina o le pale i le afiafi poʻo le po, ia mautinoa ia filifili lelei e le laau le vai mama. I le taimi lava e tasi, e oʻo lava i nei faʻaleleia o le a manaʻomia e le 'auʻaunaga masani i le taimi tonu o le atinaʻe malosi. I le taumalulu, e le manaʻomia e laau toto le pulumu ma isi auala e faʻaleleia ai le malulu o le ea.

Clerodendrum Nutrition

O le faʻaleʻeleina o le palapala mo lenei laau o le a naʻo le taimi o le atinaʻe malosi e manaʻomia. Mai le ogatotonu o le tautotogo seia oʻo i le amataga o le tautoulu, mo le alalaʻau, e tatau ona fafaga i luga i le 2 vaiaso, tuʻuina atu le laau ma mea uma e tatau ai. I le taimi o le tautoulu ma le taumalulu, e le faʻaaogaina fugalaau i soo se ituaiga. O faʻalavelave faʻalavelave fugalaupapa faʻapitoa e faʻapitoa mo le totoina o vaomatua i totonu o le fale e sili atu ona talafeagai mo lenei fale. E le tatau ona e fafaga lenei mea toto ma le faʻaaogaina lautele: o le paleni o meaʻai i totonu ia te oe e le fetaui ma manaoga ole laau.

Clodendrum teuteuina

E pei lava o laau mamana ma tetele o se ituaiga matagofie o le ola, lea e le i totonu o totonu o laau, e tatau ona teuteuina le clerodendrum. A aunoa ma lea, o le a le totogo le laau, ma e le mafai ona fausia ni togalaau matagofie e aunoa ma ni taumafaiga faaopoopo. O le teuteuina o laau totō o loʻo faʻatinoina i le amataga o le tulaga o le tuputupu aʻe ola, i le taimi lava e iai faʻamaumauga o le amataga o le vaitau tuputupu aʻe. Mo le teuteuina o le vavalalata e tele lava ina tutoatasi mai le ituaiga ma uiga o laau totino patino. E manaʻomia e le fomaʻi sili ona lauiloa a Thompson le aveesea o vai vaivai, otaota ma mamago ma le faʻamalosia o le faʻapuupuuina o isi paranesi e 1 / 4-1 / 3 o le uumi. Mo isi ituaiga, o le teuteuina e faia i le pito i luga o laʻau, poʻo le oʻo i le afa o latou mea, ae masani lava o se fuafuaga e pei o le teuteuina mo le rhododendron o Thrompson's Clodendrum e masani lava ona filifilia.

Mo le fausiaina o le pale ma tausi le tele, ua suia le fuafuaga o le tafaoga.Mo le fausiaina o se togavao, ua faʻapuupuu le pupuʻu, mo le faʻavaeina o le aʻa, e seleseleina uma itu taʻitasi i tausaga taʻitasi, sei vagana ai se pu malosi e tasi, ma tuʻu ai le ogalaau i le lumanaʻi 50-70 cm le maualuga, I totonu o pulu ua fausia, o le pine e faia e pei ona tatau ai, e tatau ona faaauau pea ona aveese le tupuga mai fafo o loʻo i luga o le ogalaau. O le Liana e faia i le teuteuina, e fuafua i le tele o le manaʻo o le laau.

Clerodendrum © floradania

Suiga ma sui

E manaʻomia e Clerodendrum se faʻafeiloaʻiga e faʻatatau i le tuputupu ae ma le atinaʻe o le meaʻai i totonu o ipu. O laau laiti e totoina i tausaga taʻitasi, ma tagata matutua - e faʻafefea taimi faʻa-1 i le 2-3 tausaga. O le taimi sili ona lelei mo le totoina o laau toto ua avea ma amataga o laau galue. O le faʻataʻitaʻiga e masani lava ona faʻatinoina pe'ā maeʻa le teuteuina o tausaga taʻitasi.

I le filifilia o sooga mo lenei laau toto, e sili atu le lelei ona nofo i luga o meaʻai ma paluga eleele ile pH mai le 5 i le 6. O se mea faʻapitoa e fetaui lelei mo le laau, lea e mafai ona faʻatauina i le fauina ma faʻaleleia atili faatasi ma isi faʻaopoopoga o oneone e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le pala. Faatasi ai ma le tuufaatasia tutoatasi o le eleele, i ni vaega tutusa, o le palapala ma le eleele omea o loʻo faʻafefiloi ma le peat ma le oneone. Mo le laʻau, e tatau ona faʻamamaina le eleele aʻo lei totoina. E mafai ona faia lenei mea i le fungicide, i totonu o le ogaumu poʻo le salu i le vai inu, e pei o le faʻamaʻiina o se mea e fai mo laau.

Avanoa mo laau toto e le sili atu nai lo le 2-3 cm le lautele ma le maualuga. Mo lenei aganuʻu, o loʻo faʻatulagaina se vaega ole alavai e tusa ma le 3 cm le maualuga ile pito i lalo. O le clerodendrum o loʻo faʻafeiloaʻi i se koneteina fou e aunoa ma le faaleagaina o le aʻa ma aveesea ai palapala palapala i le pito i luga o le coma. A maeʻa ona faʻapipiʻi laau i totonu o se koneteina fou e iai se mea fou fou maualuga, ia faʻatumu faʻataʻavale i totonu o le ulo. A maeʻa le gafa, e manaʻomia e le clerodendrum le tele o vaiinu.

Maʻi ma faʻamaʻi

Mo le laʻau, whiteflies ma vaʻa apogaleveleve e sili ona matautia. E le gata i lea, o le tau faasaga i faʻamaʻi iniseti i luga o le laau e tatau ona vave amataina i le faʻaaogaina o iniseti, talu ai o auala faʻapitoa ma le ola o le pulea o le a le gata ina mafai ona foʻia le faafitauli i se taimi vave vave, ae e mafai foi ona mafua ai le afaina tele i le vaalele. O le umi o togafitiga faʻatasi ai ma iniseti i totonu o lenei mea totino e le itiiti ifo ma le 4 faʻataʻitaʻiga ma se vaeluaga o le 3 aso poʻo seʻia maeʻa le faʻafitauli. A maeʻa ona e le maua se siakiina o meaola faalafua i luga o le laau, e tatau ona faia nisi togafitiga puipuia i se vaifofo vaivai o iniseti.

Tetee masani ona tuputupu ae:

  • leai se fuga o le solia o tulafono mo le filifilia o tuutuuga o le taofiga, e masani ona mafua ona o le taumalulu mafanafana;
  • lanu samasama o laulaau i le taimi o le tuputupu ae olaola ona o le le lava o vaiinu poʻo le faʻaaogaina o vai le talafeagai ma le atinaʻe o chlorosis;
  • pauu o laʻau pe a maeʻa ona tupu mai ona o se faʻalavelave faʻalenuʻu mo ituaiga o meaola po o le pau o lālā i le tautotogo ma le mafanafana ona o mea sese i le tausiga, aemaise ona o le faʻaleleia poʻo le fafagaina o faafitauli.
Clerodendrum © Nature Assassin

Clodendrum Reproduction

E mafai ona e maua ni kopi fou o lenei laau e ala i fatu, ma faʻaaoga le metotia o tipi.

O fatu Clerodendrum e mafai ona totoina mo le germination i le taimi masani mo le amataina o le lūlūina o laau toto o le tele o togalaau aina - i le faaiuga o Fepuari poʻo le amataga o Mati. Mo vaʻa, e saunia se paluga faʻapitoa o le eleele mai eleele vevela, peʻa ma oneone i vaega tutusa. E le manaomia ni faʻalaʻau palapala. Mo le germination, e tatau ona tuʻuina atu ni fale lauʻeleʻele, faʻaleleia faifaipea, māmā ma tumau lelei le eleele ma le susulu malamalama. O fua muamua o le clerodendrum e le o muamua atu nai lo le 6-8 vaiaso. E mafai ona e fufuluina fualaau laiti pe a latou faʻasaʻoina 4 laupepa moni. E tatau ona totō taʻitasi i totonu o pusa laititi e tusa ma le 6 cm poʻo le 2-3 mea totino i totonu o se atigipusa e tusa ma le 10 ma le 11 cm le umi, pe afai e te manaʻo e ola muamua muamua i le togavao. E taua tele mo laau laiti e faʻaauau pea ona tausia le tulaga lava e tasi na tupu aʻe ai fatu. O lanu e faʻafeiloaʻi i tulaga masani mo le au matutua matutua pe afai latou te amata galue malosi.

Faafetai i le teuteuina o tausaga uma e te maua ai se avanoa faaopoopo e maua ai laau fou mai lala o loʻo totoe. E mafai ona e tipi ese ma faapitoa, ae o le totoina e tatau ona naʻo le taimi o le tautotogo ma le taumafanafana. O seleni mo le aʻafiaina e filifilia mai i le malosi ma le soifua malolo maloloina e tusa ma le 10 cm le umi. Laʻau aʻa i totonu o le vai manino poʻo le palapala. O le taimi lava e maua mai ai aʻa muamua i luga o le tipi, e totoina i totonu o potopotoga laiti e tusa ma le 6 cm le lautele pe tusa o le 6 cm ma ua faʻapipiʻi se pulou po o se fale tipi. Laʻau toto e tupu i le maualuga ma le suamalie ma sina sina susu o le meaʻai seʻia oʻo mai pine muamua ma laʻau. I le mulimuli ane, o vao laiti e maua mai i le tipi e tuu i totonu o ipu e iʻu ile 9-10 cm ma ua tupu aʻe i le tausaga a sau e aunoa ma ni faʻamalama. I luga o talavou talavou, e taua tele le faʻaogaina pea o tumutumu o le laau e faʻamalosi ai le mafiafia o vao ma amata ona faʻapipiʻi vave le pale.