Fale taumafanafana

Fugalaau teuteu mo le totoina o laau

O vine sili ona fiafia i ai tagata e le na o le maloloina ma le suamalie o fua, ae o se teuteuga teuteu matagofie foi o se togalaau po o se togalaau. O le faʻaleleia o ituaiga o toga o le vao e maua mai ai se seleselega tele e manaomia ai le teuteuina masani ma o le mea lea e le mafai ona faʻaaogaina mo togalaau faʻasaga. Ae o ituaiga mea teuteu ma viliina i le ituaiga o vine lapoa lapopoʻa e aofia uma lava i luga o laʻau ma o latou laʻau matamata - o puipui o fale, arbors, verandas summer. Latou vave faʻatumu le avanoa avanoa, e tusa lava po o le a lona telē.

O fualaau teuteu e aumai ai fualaau suamalie, e sili atu ona laitiiti i le tele pe a faatusatusa i fua ua totoina, ae ua avea pea pine tetele ma mea autu ma le faamaualuga. E mafai ona latou vave ola maualuga ma teuteu mea eseese - i le tautotogo ma le tau mafanafana faatasi ai ma le matala o laulaau lanu meamata, ma i le autumn ma le lanu mumu-lanu mumu. O ona uiga pito sili ona lelei e aofia ai le lima-laulaau, teine-pei, vine ma le vine-vine.

O nei togavao ei ai le gafatia e faigofie ona feʻaʻei luga o puipui malulu ma luga o luga. O vaaiga iloga o lenei aganuu o se vine tele e ufiufi i le paʻu o le paʻu enaena, lau lanu lanumeamata lanumeamata i luga o laʻau umi ma le tele o antennae matomato lanumeamata. O fualaau o le "ivy" e suia ai lanu o laulaau i le vaitau: i le tautotogo - lanu viole, i le taumafanafana - lanumeamata, i le autumn - samasama auro. E totogo le laau i mea e le mafaamatalaina, o ona fua laititi e maualalo le tofo. O le mea e tupu ai e mafai ona susulu pe malulu. O le tausiga o nei ituaiga e aofia ai le faʻafeinuina masani i aso vevela, i le teuteuina o vailaʻau mamago ma leaga, i luga o le pusa ma le mafanafana ma le mafanafana mo le taimi o le taumalulu (vagana ai fualaau e lima). Laʻau faʻafeiloaʻi le gafa ma faʻafetaui vave i se nofoaga fou.

Foliga lauiloa o vine vine teuteu

O nei ituaiga o meaola e lauiloa lautele e le au fai togalaau ma ua salalau lautele i le au amateurs ma tagata tomai faapitoa i le teuina o fanua.

Vine vine Iapani (Kuanye)

O lenei ituaiga Iapani o vine e tele laulaau ma lona lautele e sili atu i le 30 cm, o le foliga o le lapotopoto o le fatu, o le pito i luga e tumu i le lanumeamata, o le pito i lalo e lauulu, e latalata i tamai pulou. O lenei laau e vave ona tuputupu ae ma le malulu e foliga mataina i luga o puipui o fale maualuluga ma tosina mai ai le gauai i masina o le taumafanafana ma ona lauulu lauusiusi, i le tautoulu faatasi ai ma lona ie lanu mumu sesega. O tausaga taʻitasi, faʻaopoopo le aganuu teuteu 4 mita pe sili atu i le tuputupu ae.

Isabella poʻo Labrusca vine

O le ituaiga laau toto e iloagofie e se manogi manaia, o se lignified stem e sili atu i le luasefulu inisi le lautele, o ni lala lapoa, e lagona ai laulaau ma se lanu lanumeamata lanumoana ma se ulu fefiloi ma se tuaoi o cloves lapoa ma fualaau aina e tusa ma le 2 cm le lanu. lanu piniki, samasama, mumu ma le uliuli. O vine i se taimi pupuu e mafai ona fausia ai se kapeta lapisi mamafa.

Fua o fualaau oona po o talafatai

O lenei meaola e tatau ona gauai faapitoa ma fiafia mo ona uiga, tomai ma eseesega mai isi ituaiga ma hybrids. O le aganuu e le foliga manaia, e faasolosolo lemu, ae e sili atu ona puipuia i le malulu ma le tau malulu umi. O le mea sili ona taua, o le tele o pine, o lona umi e sili atu i le 20-25 mita. O vine e iloga i le lanu lanumumu lanumeamata o laʻau e tolu-lobedi ma lapopoa tetele i tafatafa o le itu, o mea matagofie matagofie mai le tele o fugalaau papaʻe ma fualaau laiti e le mafiafia o lanu uliuli. O vine vine teuteu eseese e faʻapitoa faʻatasi ma isi ituaiga meaola ma faia ni lanu eseese eseese ma le oʻo mai o le tautoulu.