Fale taumafanafana

Matou te faʻaitiitia le faʻafeinu mai oloa faʻatau ma o matou lava lima

O le masini i totonu o le atunuu poʻo le togalaau o le faʻavaivai o se tasi lea o mafuaʻaga autu mo le mauaina o fua lelei. O le auala aupito sili ona lelei o le faʻamaina o le vaega o loʻo faʻaaogaina ai le susu i lalo o aʻa o laau taʻitasi o le laau. Faatoaga, leai se tapulaa i mea tautupe, faatau mai le faiga o alavai, ma le aulelei o le au fai togafiti e faaitiitia vai mai mea e faaleleia ma o latou lava lima.

E faʻapefea ona e faʻafeoloolo le suavai mai oloa faʻatauvaʻa oe lava

O pusa paʻu palasitika, faʻateleina i le taumafanafana i luga o soʻo se fale, o mea talafeagai ia mo le fausiaina o se faiga faʻavaivai malie faʻalelei.

Faʻamatalaga numera 1

Matou te lalagaina se tamai pu i le va o moega ma faapipii se fagu eletise 1- pe 2-lita i totonu. I totonu o le pusa o loʻo i luga, matou te faia ni pu mo le vaalele. Matou te togiina ni pupuʻu manulele e pipiʻi i itu o le fagu mo le susu mai le fagu e oʻo ai aʻa o laau lata ane.

Mo laau totō e mamao ese atu mai le fagu, e mafai ona e maua avanoa i le vai e ala i faʻalaʻau faʻaopopo e tuʻuina i totonu o le fagu.

Faʻamatalaga numera 2

Matou te faʻapipiʻi lagolago i itu uma o le moega. O le uila e tuʻuina i luga o lagolago, o loʻo faʻamoemoeina ai fagu vai. O ni mea laiti laiti e tuia i totonu o mea e ufiufi e faʻafefe ai vai mai koneteina faʻataʻatia i luga o le laʻau. O le isi auala: o fagu e tautau faʻamau i lalo. O le vai e tatau ai o le a tafe atu i aʻa e ala i le faia o pupuʻu manifinifi i totonu o le tapuni poʻo le faʻaaogaina foi o peni e faʻaaogaina faʻapipiʻi ua tuʻuina i totonu o koneteina faʻatasi ai ma le aveeseina o le tusi.

Aʻo leʻi faʻaaogāina, ua faʻamamaina fagu vai, ma fufulu maeʻaeʻa ma faʻagogo.

Faʻamatalaga numera 3

O sina onosaʻi ma le tomai e manaʻomia e fatuina ai se faʻavaivai faʻatasi ma ou lima mai fomaʻi.

O lenei mea e manaʻomia:

  • masini e faia i paʻu poʻo paipa e faia i le polyethylene, polyvinyl chloride;
  • faʻafesoʻotaʻi fesoʻotaʻiga, tuʻuina, taʻaloga, pito i tua;
  • faʻaaoga fomaʻi faʻamaʻi.

Le aoina o le faʻaaogaina o le faʻaleleia o le vai e tusa ai ma se fuafuaga na saunia muamua:

  • masini (pipili) o loʻo tuʻuina atu;
  • e ala i le faʻapipiʻi, latou te fesoʻotaʻi ma isi ma le punavai.
  • i tafatafa matou te tuʻu ai ni mea leaga.
  • i totonu o masini (pipili) i tafatafa o laau taʻitasi ma le fesoasoani a se mea tatou te faia ai ni pu laʻititi lea tatou te tuʻuina faʻamausaliina ai pito paʻu paʻu o le pata. Faʻaaoga le uili, fetuunai le mamafa o le vai.

Aʻo leʻi amataina le faʻaaoga ma vaitau mulimuli ane, o le tino atoa e tatau ona fufulu lelei. E mafai ona paʻu i totonu o le faʻaaogaina o le faʻavaivai. E fautuaina e faʻapipiʻi se faamama mo le faʻamamā lelei pe a ulufale le vai i totonu.

Sa aʻoaʻoina e tagata o le taumafanafana le faia o faʻamaʻi vai e faia i le fale ma o latou lava lima e faʻaaoga ai ni totini o ni nailo po o ni tao. O se pusa paʻu pipiʻi lea e teuina ai vailaʻau e mafai ona faʻaaoga e faia ai le faamama. Faʻapipiʻi faʻamaʻi faʻamaʻi pipii, faʻaofiina i le mea e ulufale atu ai i le faʻavaivai. O loʻo tuʻuina elemene elemene i totonu o se fagu palasitika, lea e faʻamauaso le ufiufi. E fautuaina le faʻaaogaina o faʻamaʻi ma le tele o suauu gaosia i le tolu taimi e laʻititi nai lo pu o le faʻaaogaina o pata.

DIY faʻamaʻi solo

Afai o se fale e faʻaleleia fale e faʻaleleia ile fale ua fausia i se faʻaauau e mafai ona tuʻuina i luga o le eleele pe tuʻuina i luga o se lagolago, e mafai ona faatino ana galuega e:

  • masani faʻapitoa po o le tele-layer rubber pipisi;
  • o se maea e faia i le polyvinyl chloride;
  • silicone pipii.

A fuafua e eli le vai i totonu o le palapala, e sili atu ona faʻatuatuaina e fausia ai mai le palasitika poʻo le pipili polypropylene. O lea ituaiga faagaioiga o le a le maualalo le faʻaogaina i le pala ma le vevela.

I soʻo se tulaga, e tatau ona fetaui lelei le faʻaaogaina o pu i totonu mo le faʻaofiina o le fomaʻi poʻo isi ituaiga o laʻau o loʻo i ai faʻamalosi ma ia le tuʻuina atu le suavai i nofoaga e le o saunia mo le faʻasusu.

Faiga e faʻafefe ai fale

O faʻamau faʻamau e lauiloa i le au faifaatoaga. E faia foi ma o latou lava lima. O le faʻaaogaina o le faʻamaʻi vai e aofia ai:

  • ogalaau alavai;
  • autu tufatufa paipa;
  • lipine faia i le palasitika ma pu e tu tutusa mamao mai le tasi ma le isi po o faʻamau faʻavae.

O le filifiliga aupito sili ona lelei o mea mo le taulaina o polyethylene pipes mo le fausiaina. E faigofie ona faʻapipiʻi le tufatufaina o fesoʻotaʻiga, taʻaloga, suiga, valve ma valve polo, isi elemene fesoʻotaʻi faʻatasi ma se punavai e faʻaaogā ai suavai ma faʻamau ai faʻamau i latou. A maeʻa le fufuluina ma le siakiina o le telefoni o paipa, o le a tuʻuina ia pu i o latou pito. O faʻamau pipisi e faʻapipiʻi i paipa tufatufaina e faʻaaoga ai le faʻaogaina o fetu ma faʻapipiʻi. I le taimi muamua o le siakiina, o le taʻaloga a tagata taʻitasi e teu ai siaki e siakiina. I le tulaga o le pisia, faʻapenaina le fufulu masini. O se mea faapipii po o se mea e le minoi ua tanu i se loloto papaʻu e 2 i le 3 senitimita, e taofia ai le ulu atu o aʻa i le tino.

O se faiga masani o------------------------------------

Nai lo le faʻaaogaina o faʻamau, e faʻaaogaina ai vai e leai ni pVC faʻasolosolo ma mea e faʻaaoga.

O se masini vailaʻau faʻasaina faʻapipiʻiina i luga o le mita e lua mita e maua ai le mamafa o le vai i totonu o le tino e faʻaaogaina e avea ma punavai. O le fuaina o le suavai e faavae i le amanaia o le vaega aoga o loo nofoia e moega, e pei o eleele, fuainumera o laau toto ma le manaomia o le susu (mai le 0.8 i le 1.5 l / h). O le timu timu poʻo le faʻafefe o le vai e sili ona lelei mo le faʻavaivai pe a faatusatusa i le vai tapuni. E sili atu ona aoga mo laau toto pe a tutusa lona vevela i le vevela o le ea ma le eleele.

Faʻasaʻi pipisi

E masani ona faʻapipiʻi faʻamaʻi i le vai e fafaga fualaʻau i le taimi e tasi. E tatau ona manatuaina, ina ia taofia le pipiʻiina o faagaioiga, e tatau ona faʻaaoga na o fomaʻi faʻasaina faapitoa.

O le tane e tatau ona faʻafesoʻotaʻi i le ulufale atu i le faiga faʻavaivai e sili atu le maualuga nai lo le pito i lalo. O lenei mea o le a faʻaitiitia ai le ono mafai ona pipisi pipili e ni vaega o otaota o loʻo faʻapipiʻi i le pito i lalo o le tane.

Le taofia o le pipiiina o paipa ma le eletise ole eletise ole oxides o le uʻamea, aluminiumini, magnesium, fuamoa e faʻaputuina i vai malulu, faʻaaoga vailaʻau. Mai le faʻamaʻi faʻatasi ma siaki, microorganisms, o le fufulu maeʻaeʻa e faia i lea taimi ma lea taimi ma le faʻaaogaina o pulou ma le faʻafeiloaʻiga o le vai.

I le maeʻa ai o galuega, matou te faʻaseseina le faʻaaogaina o le vai, fufulu mama ma faʻamamago e saunia mo galuega i le tausaga a sau.

Lafoaia faʻavaivai faʻavaivai

Ua aʻoaʻoina lelei e matai sili le ala e faʻapipiʻiina ai le faʻaogaina o masini faʻavaivai i le faʻaaogaina:

  • faʻapipiʻi minicomputer, valve electromagnetic, faʻamamaina, vevela, masini eletise mamafa, tasi poʻo le tele-channel controllers;
  • o le taimi faʻatulagaina i luga ole pamu vai suavai, faatasi ai ma lona fesoasoani i le taimi o le tuʻuina atu ma le tapunia o le vai ua faʻatonutonuina.

O le minicomputer e tuʻuina atu i le 12 masini vai mo vaipanoa taʻitasi mo le faʻavaivaiina o alavai i le eria. O le tele o le vai i totonu o le tino e faʻatonutonuina ile amanaʻiaina o suʻesuʻega faʻapitoa o faʻamatalaga mai le vevela ma le masini eletise. E faʻapipiʻiina le faʻatonutonuina o faʻatonuga i le ulufale atu i le faʻavaivai i le maeʻa ai o le valve tap ma i le telefoni i nofoaga e fesoʻotaʻi ai paipa faʻamau poʻo ni paipa faʻapitoa. Latou te otometi lava ona tuʻuina atu se faʻatonuga e suʻi ai le faʻafeinu i luga ma le faʻaaogaina o vaʻa eletonika.

O le faʻaaogaina o le vai e faʻaitiitia ai le manaʻomia o le faʻaaogaina o le vai, le taimi mo le matauina ma le tausiga o moega.

O le aoga sili o le faʻaaogaina o se fale e gaosia ai fale

O le faʻafefe o le vai-o------------------------------- O le lua faaopoopo o le vave vave lea o le sui o le vaega ua faaleagaina o le tino faʻaogaina: o se tufuga o loʻo fausia le suavai i lana eria o le a vave ona iloa ona vaivaiga ma toe faʻaleleia e faʻaaoga ai mea faʻapitoa (pe faʻatau mai i nofoaga faʻatautaia masani).

Faʻamanuiaga lautele o le faʻavaivai i fale:

  1. Aafiaga aoga i laau. O le susu e tafe faasolosolo i lalo ifo o aʻa, e aunoa ma le paluga o le palapala, e aunoa ma le faia o se pulu. E le aofia ai le suavai, o aʻa e manava malosi le taamilosaga atoa o le tuputupu aʻe ma le fua o fua o fualaʻau ma vine. E le afaina laau totő, e ese mai le maua o se tafe tele o vai mai lugā pe a faʻafefete.
  2. O le taua tele o le faʻaaogaina o le suavai, faʻaitiʻitia le 'ofu ma le faʻaleagaina e ni mea le lelei, faʻaoga o le faʻavaivai.
  3. Vaʻaia faʻatoʻaga mai meaola faalafua ma faamaʻi ua faʻaititia. Fungicides, insecticides, ma isi tagata puipuiga puipuia o loʻo faʻaaogaina aʻo faagasolo i luga o laulaau e le faʻamamāina i lalo o le vai tafe i le taimi o le fausiaina.
  4. O faʻamau faʻamau e faigofie lava ona i ai i totonu o eria e leai ni fanua, o le fausia o puddles i nisi nofoaga ma le lamala i isi moega e le faatagaina.
  5. O laau toto e tutupu itiiti, ona latou te le maua vai. I nofoaga o lo latou tuputupu ae, e tumau pea le mago o le eleele.

O le tuʻufaʻatasiga o le vai i le aʻa ma le vevela e lata i le vevela o le palapala e maua ai fua faʻamau i luga o moega.

Ia i ai le onosai ma tomai, ia fai lau lava fale i lau lava togalaau. Faʻasaoina le galue ma le faʻaaogaina o le vai i le lumanaʻi, fiafia i se seleselega lelei!