Fale taumafanafana

Laʻau vai faʻamamaina mo fale taumafanafana - fatuina faʻamafanafanaga ma ou lava lima

O se pesini tapuni ua faʻapipiʻiina i totonu o se togalaau poʻo se falemaʻi o se mea taua tele. Afai i le taumafanafana o le faafitauli o le i ai o le vevela i totonu o le atunuu e le talafeagai, ona amata ai lea o le tau malulu, itiiti ma itiiti ifo e te fufuluina ou lima poʻo ipu i vai vai. E toʻatele e foʻia lenei faafitauli e ala i le faʻapipiʻiina o se fale mafanafana i le vaituloto tutotonu. Afai e te le maua se avanoa faapena, o se auala lelei tele o le faʻatau pe fai lau lava fale taele fale ma se faʻavela.

Faʻatauina o se ato vai mo se fale vevela

O loʻo iai le tele o nei mea faʻapipiʻi palama i atunuʻu faʻatau atu. O faʻataʻitaʻiga faʻapisinisi e mafai ona tuʻuina atu i ai vai vai e 15 i le 22 lita (e mafai ona e maua ni tane ma lapopoʻa pe laʻititi, ae e le taatele). O vaʻa ua faʻapipiʻiina faʻapitoa faʻamafana vai i le faʻaaogaina o le vevela vai.

O lapopoa ma foliga vaaia o lapisi vai e eseese e fuafua i le tau. E mafai ona e filifili se tau e le taugofie ma faigofie e aofia ai na o se sisi ma se tane. Ma e mafai ona e filifilia le masini vai, saunia lelei mo le fesoʻotaʻiga i le faʻaalu vai, faʻapipiʻiina se pusa, pusa eseese, lea e mafai ona faʻaaogaina e le gata i le fale, ae i totonu o fale tumaoti, i le tulaga o faafitauli i le suavai.

E faʻapefea ona faia se suʻamea e fai-it-yourself

O le tulaga tutoatasi o lapisi palapala ma le galuega o le faʻavevelaina o le vai o se galuega faigofie lava. O le mea muamua lava e tatau ona e amata i ai o le fuafuaina lea o le ituaiga suauʻu e fetaui lelei ma ou manaʻoga.

O ituaiga autu o lapisi vai mo falemafanafana

O lapisi vai mo fale o le mafanafana e ese i la latou mamanu ma vaevaeina i ituaiga nei:

  • tu i luga o le tagavalava;
  • lapisi e aunoa ma se tu;
  • moidodyr (mulumulu ma le faʻavae).

O le ituaiga muamua, o le mulumulu i luga o le fata, e seasea lava ona faʻapalapalaina i le vai, ona o le laʻititi o le tane vai ma le faʻafitauli.

Lapalapa vai e aunoa ma se kapoti o se fausaga e aofia ai se tane vai ma se sulu. O vai faʻaaogaina e mafai ona faʻaaogaina i totonu o le pulupulu i le itu pe aoina i se pakete ma faʻasaʻa. O tane fufuluina o ia lapisi e mafai ona tuʻuina i ai masini eletise vai.

O se ato vailaʻau ua faʻapipiʻiina ma se faʻavae (le mea e taʻua o le moidodyr) e filifilia pe a masani ona faʻaaogaina le vai. O se fausaga e aofia ai se faʻailoga o loʻo faʻatūina ai se tane ma se faga; o le goto o loʻo tu tonu i luga o le kapeneta. E mafai ona faʻaaogaina le alavai o sea masini vai e ala i le fesoasoani a paipa paipa pe lafo i totonu o le faletaele.

Tuuina atu o elemene faavae o le ogaumu masini

Ina ia mafai ona e fufuluina le vai, e tatau ona e faia pe faatau mai vaega nei:

  • se fagu;
  • vai vai;
  • se sulu;
  • vaevaega.

O le laulau e faʻaaogaina i totonu o ogatofi e aunoa ma se kapoti ma tautua e sosolo ai le tane ma sisi. O le tulaga e mafai ona faia i se laau laau e togafitia e puipuia mai le siakiina, poʻo le faʻaleleia mai paipa poʻo se faʻamau uʻamea.

O se tane vai e faapipii i le pito i luga o le fagu. E taua tele le faʻatusatusa saʻo o le numera o le tane, e faʻavae i le toʻa fia tagata ma le faʻafia ona faʻaaogaina.

Faatasi ai ma se tamai voluma o le tane, o le a le lava le vai mafanafana, ma e tele naua, o le tele o le eletise o le a faʻaaluina.

E mafai ona faʻatau pe mafai ona faʻatau se tane vai pe faʻaiʻuina pe faʻamalosia le uʻamea. Afai e te faia se masini eletise eleʻele, o le a sili atu le faigofie ona faʻapipiʻi se afifi ma se faʻavela vai, talu ai e mafai ona vavae ese ia pu laiti uma i se naifi.

E mafai ona faʻapitoa le suauʻu, ae e sili atu le faia o se mea na saunia, fou pe faʻaaoga.

Mo le gaosia o pusa lapisi, o soʻo se mea e puipuia i le maualuga o le suavai e mafai ona faʻaaogaina: laupapa lalaga, palasitika, ma isi.

Filifili se elemene faʻamafanafana

O le faʻavelaina o le vai o le eseesega tele lea i le va o vaitaele. Ina ia faʻafefe le vai i totonu o se tane, e masani ona faʻaalu le vevela. Afai e manaʻomia, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi le faʻavelaina o le vai i se vevela, lea o le a faʻaaogaina ai le mafanafana pe a oʻo mai se vevela. O le faʻatauina o nei masini e taugofie, e le gata i lea, o loʻo i ai le tele o latou faleoloa.

Mo le sili atu o le saogalemu, e tatau ona faʻapipiʻi se mea faʻavevela i le itu o le tane, e latalata ile pito i lalo pe a mafai ai. O le mea lea, e mafai ona faʻaitiitia le lamatiaga o le susunuina pe a maualalo le vai i totonu o le tane; ma faʻafesoʻotaʻi le mea faʻavevela i lenei tulaga o le a tuʻuina i le itu, lea o le a seasea lava ona maua ai ni aloiafi.

Sa matou suʻeina elemene faavae o pusa lapisi. Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e fausia se suʻega manaia lelei ma fata mo fasimoli ma pulumu fulunifo, se faʻata, uʻamea solo, ma isi mea faapena. Lagona le saoloto e alu i pisinisi, faʻaalia sina mafaufauga ma le atamai, ma manatua - o mea uma o loʻo i ou lima.