O le togalaau

Lapis lazuli mai vao i luga o pateta

Faʻasalaga faʻafuaseʻi i le solitulafono pe a foliga tutusa le fanua o le pateta o le autumn ma se mea e avanoa ai, ma se gaʻo gaʻo ma totō le togatala i le manumalo i luga o paluga pateta. O le mea e lelei ai mo le au fai togalaau, ua faia se fualaau fou - Lapis lazuli mai vao i luga o pateta. O faʻamatalaga e uiga ia te ia i totonu o le au faifaatoaga e sili ona lelei.

O meatotino a Lazurite

O le togavao fou filifilia e puipuia mai pati pipi ma tamato. O le mea aoga o le lapis lazuli e fetaui. O lona gaioiga e pei o se vaovao mo pateta e taulai i le taofiofia o le tuputupu ae o vao e ala i le faʻaalia i aʻa, laʻau ma e oʻo lava i le atinaʻeina o fualaau. E faʻasaina ai le vevela o vao vao, faʻaitiitia ai le malosi o le la ma ei ai le aʻafiaga i aʻa. O ituaiga autu o vao e ono aʻafia ai ona aʻafiaga, e aofia ai vao leaga.

Mo lana gaioiga atoa, Lapis lazuli e le taofia ai le toto ma le totogo. E faʻatagaina ai le faʻaaogaina o kelu i luga o pateta e aunoa ma le faaleagaina o fualaau aina autu.

I le taimi lava e tasi, e taua le faʻaaoga Lapis lazuli i vaitau o loʻo faʻaalia i faatonuga, faʻapitoa, seia oʻo i le mama o pateta ma pe a latou tulaʻi e sili atu i le 5 cm mai le fogaeleele. Ole fualaau faasaina e le o gaioi, ma pateta ma tamato i se amataga vave o le atinaʻe e tetee i ana gaioiga. O le mea lea, e taua tele le faʻatinoga o le gaioiga i le taimi.

O le gaioiga o vaovao mo pateta e amata pe a uma ona faʻaaogaina ile palapala. I le taimi lava lea e tasi, e taua tele pe a maeʻa ona totoina i vailaau faʻamuamua, e le toe faʻaaogaina le vaega o le eleele. O le mea na tupu i le taimi ua tuanai o le a fesoasoani i le saoasaoa vave o vaega o le vailaau i totonu o le palapala, ae o timuga mamafa o le a fufulu ai i lalo, e le aoga le Lazurite. O le taimi malogo e faʻaitiitia ai foi le gaioiga o le metribuzin.

Taua:

  • faʻaaoga Lapis lazuli i vaitau o loʻo faʻaalia i faatonuga mo le faʻaaogaina;
  • aua e te liliuina fanua ua totoina;
  • faagasologa i le faatalitali i timuga;
  • aua nei suia le fua fautuaina o le vaovao o pateta.

Faatonuga mo le faʻaaogaina Lazurite

Ina ia aua le tuua e aunoa ma se seleselega, e faaaoga ai le lapis lazuli, e tatau ona malamalama o lenei fualaau e fesoasoani i le fai togalaau ina ia faʻamalo ese vao, lea e ave ai meaai mai pateta ma faʻalavelave ai lona tuputupu aʻe ma le atinaʻe. Ae ui i lea, e le o se faʻamalo. Afai e le lava meaʻai i totonu o le palapala, ona le fiafia ai lea o le togalaau e tusa lava pe leai ni vao. O le faʻapenaina o pateta mai vao leaga e le faʻafefeteina. I luga o eleele palapala palapala, o lenei vailaau e le maua ai se mea vaaia.

Ina ia saʻo ma lelei le faʻaaogaina o vaovao faasaga i vao i luga o pateta, e taua le i ai o se fanua mama e mulimuli i faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina. Mai le taʻiala faʻaaogaina o le a manino:

  • aso e gaosia ai;
  • le faʻaogaina o fualaau faasaina ua faʻaaogaina;
  • fualaau faasaina mo togafitiga e tasi ma le faaluaina;
  • taimi faatalitali mo le faia o le fualaau faasaina;
  • saogalemu i le taimi o galue ai ma se vailaau ma lona vasega lamatia.

O le fesili pe faapefea ona fafie ese vao i luga o se pateta ua uma ona foia. O le vaovao, faʻafeiloaʻi i totonu o le palapala i le taimi, e le gata o vao vao e le gata, e faʻamautinoa ai foi le mama o le fanua seia oʻo i le galu lona lua, e taofia ai lona atinaʻe. I le lumanaʻi, o le a tapunia pito i luga o pateta pateta, ma o le a leai se taimi e tupu ai vao. O laasaga laiti mo le gaosia o pateta mai vao leaga e fautuaina mo le tele o ituaiga o aʻa. O le mea sili lava, o le tau e tatau ona i luga o le palapala eleʻele i le taimi o le totoina o le pateta.

O le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le mea faʻaaogaina e faʻaaogaina e le togafitiga e:

  • 200-300 lita i le hectare i luga o pateta;
  • i luga o fuamato toto - 500 l / ha;
  • luga o tamato mai fatu - 300 - 400 l / ha.

E le manaʻomia le faʻaitiitia o le ava malosi. O le vailaau faʻasaina e maua mai i nanoparticles, e maualuga le solu i totonu o le vai faʻamalosi malosi. E faʻaaogaina le fofo, e pei o vaovao uma mai vao i luga o pateta, i se pepa fou saunia. Lapis Lazuli e na o le pau lea o otaota e faatagaina mo le faʻaaoga i totonu o le lala fanua ma mo tagata nonofo i le mafanafana.

O le maualuga o le maualuga o le fofo o galuega e le tatau ona sili atu i le 0.5% le vaifofo mo le mea galue.

O se taunuuga o le faʻaaogaina o lapisi lazuli, ua faʻasaoina le palapala mai vao mo se vaitaimi uumi. Ae peitai, e le o se tasi lenei o ona aafiaga aoga. I le leai o se quinoa e mafua mai i le gaosia o pateta mai vao leaga, pe a le malulu, o le pateta o le patipati e tau le mafai ona afaina i faamaʻi, lea e faaitiitia ai fua ma e aafia ai le teuina o aʻa. O le maʻi e amata ona tupu i luga o vao.

O le taimi mo le ulu atu i le faatoʻaga mo galuega faʻapisinisi e mafai ona vave nai lo le 3 aso.

Phytotoxicity Lazurite ma fuataga saogalemu

Lazurite o se mea oona i le pi. O nei tagata e aoina nei e le tatau ona i totonu o le togafitiga mo 3-4 itula. I lenei tulaga, o sulu mai le nofoaga o togafitiga e tatau ona mamao ile 2-3 kilomita. Ona o le salalau o le mea oona, e le mafai ona togafitia le fanua i se matagi e sili atu ma le 5 m / s, ae o le aufaigaluega lava ia e tatau ona matauina le saogalemu:

  • ofuina se suti puipuiga i taimi o galuega;
  • fai taga tioata ma mea e manava ai;
  • Aua e te ulaula pe 'ai seʻia maeʻa le galuega.

E ui lava i le mea moni e faapea o le patipati pateta ei ai se vasega lamatia o le tolu, e tatau ona mataituina ia saogalemu.

Manatu faaalia mai tagata faʻafetai

O Irina mai Serphohov na tusia e na te le iloa pe faapefea ona aveese vao i luga o pateta sei vagana ua faalogo faafuasei e uiga ia Lazurite. Sa le talitonu o ia ma i le tausaga muamua lava e tusa ai ma faatonuga na faʻaaogaina na o le tasi le moega. Ina ia mautinoa le saogalemu o fatu na maua, i le tautoulu na ou tuuina atu ai faataitaiga mo le auiliiliga i le fale suesue. E leai ni mea leaga i le seleselega; o oloa na saogalemu. O le tofo o pateta e le eseese foi mai mea e lei faia. Ae leai ni vao i totonu o le togalaau. Mo le lua tausaga, o Irina o loʻo faʻaaoga fualaau aina pateta ma faʻafetai atu i tagata atiae. O pipi i luga o moega mama ua vave ona tuputupu aʻe, o se uaea telefoni o le fili ma e oʻo lava i le faavavau ua amata faʻalauiloa.