Laʻau

Tusi tusi Saina ma le itu i saute o tausiga ile pama

E talitonuina o laʻau o le Liviston o se tasi o sili ona matagofie. I lalo o tulaga masani, o latou maualuga e mafai ona oʻo i le 25 mita, e masani ona maua i Ausetalia i Sasae, Asia i Saute, New Guinea, Polynesia ma motu o le motu o Malay. Latou te ola i tafatafa o vaitafe, i vaomatua o vaomatua ma le maualuga o le timuga.

O le ufiufi e ufiufi i le fibrous residues mai petioles o lau paʻu. O laʻau o nei alofilima e tele, i le foliga o se matala, mai le 60 i le 100 senitimita le lautele, e faʻamalosi e pe tusa ma le 3/4. I totonu, e pei o se tulafono, o nei pama e le sili atu i le 1.5-2 mita.

Le alofilima masani o le ola i le fale

E masani ona filifilia e le au faifaatoʻaga Amateur ia ituaiga o pama e ola

Livistona i saute (Livistona australis) - O se pama matagofie tele lenei ma se vaovao mafiafia ma lau lanu lanumeamata lanu uliuli lanumoana i luga o petioles umi. O lau e tipi i vaega ma ausia le umi o le 60 cm. O le Livistona i saute e tupu vave vave ma foliga foliga teuteu i le tolu tausaga.

Livistona chinensis (Livistona chinensis) - o se laau matagofie foi. O se tasi o ona eseesega tele mai le livingistona i saute, o le vaega vavaeina o ona lau o loʻo i ai sina foliga paʻu. O lenei pama e le tupu vave, ae itiiti le manao e moli.

O le totoina o ni pama o le ituaiga Liviston i le fale, latou te manaomia le vaetofia o se nofoaga vateatea, lelei, e latalata i le faamalama. Talu ai ona o telefoni feaveai ma lapopoʻa laʻau e ola lelei.

A e faʻatau le Liviston i se faleoloa fugalaau, e tatau ona e gauai atu i ni mea se tele. O laulaau e tatau ona lanu lanumeamata, e aunoa ma ni lanu enaena ma pito mamago. O le laau e tatau ona i ai laʻau laiti, o le mea e taʻua o le tuputupu aʻe.

Aumai le pama i le fale, tilotilo i le fagu e tupu ai. Afai e laʻititi tele, ia mautinoa e faʻavasega le laau i totonu o se fagu fou.

Tusi le tausiga ile fale

E le faigata ona tausia le alofilima o Liviston, ae e tatau lava ona e mulimulitai i ni tulafono.

O laau pama o le ituaiga o Liviston e manaʻomia le malamalama lelei. O le mea lea, e sili ona lelei le tuu i tafatafa o le faamalama o loʻo i le itu i saute o lou falemautotogi, ma o pupuni e faasaga i sisifo poʻo sasaʻe e lelei foi. I le taumafanafana, e mafai ona ave le pama i luga o le faapaologa, ae i le aoauli e tatau ona ufiufi le laau mai le vevela o le la.

Ina ia mafai ai e le alofilima o Liviston ona faia saʻo ma talafeagai, e tatau ona liliu mai lea taimi i lea taimi i le malamalama i itu eseese.

E pei ona uma ona taʻua, o le Liviston Saina e itiiti le manaʻo e faʻamalamalama.

O laau o Paama o laau toto. I le taumalulu, e le tatau ona pa'ū le vevela o le potu i lalo o le 10 C. Ae ui i lea, maualuga tele le vevela i le taumalulu e le manaomia. O le maualuga o le taumafanafana i lenei taimi o le tausaga e mai i le 14 i le 16 C. I le vaitau o le tautotogo-taumafanafana, o le vevela sili ona lelei e manatu mai e 16 i le 22 C˚.

O le tuputupu aʻe o le alofilima o Liviston, e tatau ona manatua o le natura e ola ai i vaomatua o vaomatua ma o le mea lea e matua le lelei lava.

I le taumafanafana ma le tautotogo e masani ona faasūsūina - i le taimi lava e magoto ai le palapala. I le taumalulu, a oʻo ina faʻavaivaia, o le palapala e magoto lemu, o le mafuaʻaga lea ua faʻaitiitia ai le vai i lenei vaitau. Vai le alofilima o le Liviston ma sina vai mafanafana, vai mama.

E tatau ona gauai atu i le susu ile potu. Afai e vevela le ea, faʻagogo lau. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona sosolo le laau ola i le vai mafanafana. Afai o le pama e laʻitiiti lava, e mafai ona e uuina i lalo o le mafanafana.

E tatau ona e gauai atu i le mamā o laulaau. Mai lea taimi i lea taimi latou te manaomia e soloia i se laumei susu susu e aveese ai le pefu. Afai e le faia lenei mea, o le stomata i luga o laulaau e ono aʻafia i le pefu, ma o le a afaina le laau.

Aʻo faagasolo le vaitaimi o le alualu i luma tuputupu aʻe, e manaʻomia ona fafagaina laʻau i ni faʻalavelave faʻalavelave faʻapitoa. Mai le tautotogo i le tautoulu, o fualaau faisua ua fuafuaina mo laau teuteu-o le lau laau e faʻaaoga i le palapala lua i le tolu taimi i le masina, e tusa ai ma faatonuga i luga o le afifi. Afai e te mulimulitai i lenei tulafono faigofie, e tolu ma lima laulaau fou o le a tupu i luga o le pama i tausaga uma. Afai o le laau e "matelaina", o le a le aliali mai lau laulaau fou, ma atonu o le a lanu samasama tagata matutua.

Lisi o le pusa tusi

A amata ona paʻu aʻa i totonu o pu i le pito i lalo o le ulo, e tatau ona totoina le laau i totonu o se ipu tele. E sili ona lelei lenei mea i le tautotogo. Talu ai e le mafai e le pama ona toleni lelei lenei faiga, e tatau ona faia ma le faaeteete, taumafai e aua nei faamanualia aʻa. E tatau ona aveese ma le faaeteete le laau mai le fagu tuai, faʻafeiloaʻi i se mea fou, ma faʻatumu le palapala na maua muamua. I lenei tulaga, e le tatau ona faamama aʻa o le eleele tuai, poʻo le faʻasaʻoina. E mafai ona e taina aʻa pe afai e te iloa ua pala.

E tatau ona taulai totoa i le ulo, o le a tupu ai le pama. E sili ona fetaui ma umi ma mamafa. I totonu o sea fagu, o le a lelei ona aʻa, ma o le a le paʻu le pama, e sili atu i ai.

Ae e le tatau ona e filifilia se lapoa tele, talu ai e mafai e le vai ona paʻu i totonu, ma e mafua ai ona fesuiaʻi aʻa.

E tatau ona e manatua e uiga i le faʻavaivai. Afai ei ai se alavai lelei i le pito i lalo o le ulo, o le a le paʻu le vai, ma o le a le pala le aʻa.

E sili ona lelei le faʻatau o le eleele na saunia mo pama i fale faʻapitoa. Ae e mafai ona e tusia oe lava ia. Mo lenei mea, o le masima, peʻa, lau o le lau o le humus, oneone ma le fuga vao o loʻo ave i le tutusa tutusa. E faʻapipiʻi vaega o malala i lenei paluga.

Lisi vaitusi tusi

Ae paga lea, o laulaau o le alofilima ola i nisi o taimi e mamago. E mafai ona tipiina pe a maeʻa le gaʻo.

I totonu o le saina Sinistona, e tusa lava pe tausia lelei, e matauina se mea e pei o le faamamaina o pito o lau. O pito maego e mafai ona teuteu ma le faʻaeteete i seleulu, ma e naʻo le vaega malogo e tatau ona vavae, e aunoa ma le paʻu i le lanu meamata o le pepa. O le tipiina o ni fasi laau mamago e mafai ona sili atu ona mago.

Laina fatu fatu tusi

O pusa tusi e mafai ona faʻasalalau e tamaiti laʻitiiti poʻo fatu.

E lūlūina fatu i le eleele susu i le loloto o le 1 cm. E sili ona lelei le totō i le taumalulu taumalulu - amataga o le tautotogo. A maeʻa pe a ma le tolu masina, ona aliaʻe mai ai lea o tupu. Pe a tutupu ae ni pupuiti, e manaʻomia ona totoina ma le totoa i ipu eseese. Afai e le faia lea mea, o le a faʻafefeteina e le tasi le isi.

O le pusa tusi e mafai ona afaina i meaola faalafua. O faʻamaʻi pipisi masani o laʻau o ni moli vaʻavave, mealybugs, scabies. Ina ia faʻaumatia ia mea, e fufulu uma laʻau o le pama i vai paʻu, fufulu i le vai mafanafana ma sosolo i sauniuniga faʻapitoa e mafai ona faʻatau i faleoloa faapitoa.

O lau pusa tusi e mamago ma o le a le mea e fai e uiga i ai

O le mafuaaga muamua o le le lava o meaʻai i le eleele. Afai e te leʻi fafagaina le laau ma faʻamalaina minerale mo se taimi umi, e tatau ona e faia lenei mea.

O le mafuaaga lona lua e le lava le susu i le eleele. Afai o le palapala e matua matutu, e tatau ona faʻafeinu le fale i le tele o taimi. I le le lava o le suāvai, e ono aliali mai lanu enaena i laulaau, e faʻaitiitia ai le teuteu o le pama.

O le mafuaaga lona tolu o se malamalama sili ona susulu. Afai o le laau e tu i lalo o le susulu o ave o le la, e tatau ona fai sina mea itiiti pe alu i se isi nofoaga.