Laʻau

O mea faʻamalolo o le tupe

O le laumei, ua lauiloa o le tupe, ua faʻaaogaina i tala faʻasolopito mo le tele o tausaga. O ona lau o loʻo i ai vailaau faʻaleagaina e mafai faʻamalolo manuʻa ma mumue maua ai le gasegase ma le faʻafefe-inflammatory effects, faʻasaʻo le fufula ma tau ai faʻamaʻi, fesoasoani ma veins varicose ma le gaʻo. Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina o loʻo i ai arsenic i totonu o le fafine gaʻo - e tatau ona togafitia lelei.

E faʻafefea ona fesoasoani se tamaʻi gaʻo i maʻi eseese?

O le gaioiga o arsenides, o mea faʻamalosi o arsenic ma isi elemene, o loʻo i ai se faʻamalositino o se mea lautele, ma i tagata faʻamalolo o anamua na iloa ai. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, na tau ai tagata faʻatasi ai ma le paʻu o le paʻu, faʻafitauli o le gastrointestinal ma e oʻo lava i le maile.

Talu ai ona o arsenides o se vaega o le laau o le vine, e faʻamalolo. Ma e ui o vailaau faʻaonaponei e le fautuaina le faʻaaogaina o le arsenic, talu ai e faʻapupulaina i le ponaivi o mea, tamai tootoo (na o na e maua mai Krasulla) pe a faʻaaoga saʻo toe faʻafoisia le soifua maloloina.

Tupe faʻatau ai le ava malosi

Vaʻaia togafitiga

O lenei siaki e masani lava ona faia, e tau ai veins varicosema e matua aoga lava. Ma ua saunia e pei ona taua i lalo:

  1. soʻo se koneteina tioata e ave (mafai, tioata, ma isi)
  2. 1/3 o lea mea ua tumu i laulaʻau gaʻo lelei o le tupe
  3. ona tumu ai lea i le ava (e mafai ona e faʻaaoga vodka lelei)
  4. o loʻo faʻamalosia mai le 3 i le 4 vaiaso.
O nei togafitiga e fesoasoani e le gata mai veins varicose. E faʻamalolo ai le rūmāmatika, afaina o le nerve ternary, ma, faatasi ai ma isi mea, ei ai le aʻafiaga o le faʻaleagaina i le lotoifale.

E mafai ona e faʻaaoga le tincture naʻo fafosolo i totonu o se nofoaga oona.

Le faʻaaogaina o le afu, veins varicose, siama, tonsillitis

O lenei fugalaau i totonu ua taʻua lelei mea faʻasao, lea e mafai ai ona faʻaaoga e togafitia le faʻamaʻi tutusa lava. Ina ia faia lenei mea, ia saunia se vaifofo suavai:

Faʻavaeave 10 laupepa o le tupe, faʻasusu le sua
Kukafaʻafefiloi i le vai mafanafana (200ml)
Talosagamai le 3 i le 5 taimi i le aso, faʻapipiʻi i lenei fofo

I le auala, o vailaau faʻapitoa na maua foi fesoasoani i le togafitiga o maʻi pipisi.

E faʻaumatia faʻamaʻi latou te faʻaaogaina foi le sua o le laʻau o le Crassula, ae o le taimi lenei e le o fefiloi ma le vai, ae o le suauu moli. O le tuufaatasiga e faʻaaogaina i le ogaumu o le cotton ma le folasorrhoidal cones e togafitia i ai. E tatau ona e faia lenei mea i le 3 taimi i le aso.

Afai o le afaina o loʻo i ai i le taimi muamua, ma o ona faʻailoga e le taua, ona na o laulaau e faʻaaogaina i togafitiga. E vaeluaina i latou ma faʻaaoga i se nofoaga tiga.

Mai veins varicose fesoasoani i le faʻasolosolo o se fafine gaʻo i luga o le ava malosi. E manaʻomia e ia ona faʻapalapalaina e le aunoa ia vaega na afaina i le faamaʻi.

E mafai e se tamaʻi gaʻo ona fesoasoani i maʻi eseese

O le aʻafiaga o le inflammatory o le sua o le laau e mafai foi ona laveai mo siama. Afai latou te laiti, matau tulaga nei:

  • sasaa le sua mai le laʻau ma faʻamaʻu se fasi fulufulu mamoe i totonu;
  • mulimuli ane faʻaauau ona taina na nofoaga i luga o le paʻu lea na aliali mai ai le manogi.

Afai ua aliali mai se pimple tele, ona oʻo lea i le po e faʻaaogaina se laʻau o le laau i se setete o le paʻu, ma faʻapipiʻiina i se faʻamau. I ni nai itula, o le a toso mai ai le tuuga ma faʻasaʻo le mumu i luga o le paʻu.

O vailaau mo togafitiga, gasegase, gasegase

Tatala o le paʻu, paʻu tutusa, ma tuʻimomomoina e togafitia foi i le fale tupe. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia:

Faʻavae5-10 laʻau (faʻalagolago i le tele o le nofoaga manua)
Kukaolo i totonu o le fagu ma tuu i le va o le 2 laulau o gau poo le fusi
Talosagai le ituaiga o laei, tuʻu i luga o le manua, suia pe a uma le 4 itula
E faʻamamaina foi Burns i lenei auala, ae pe afai e leai ni paʻu i luga o le paʻu.

Mo le gasegase fesoasoani suamalie o le krassulla fou. E tatau ona fufulu uma i totonu o le sooga pipisi. O lenei, i le ala, o le a aveesea ai foi le tiga o le tiga, ma o le lavelave o le maʻi o le a matauina i totonu o le vaiaso pe lua.

E fesoasoani foi Crassula i sana i luga o vae

E faʻapefea ona faʻaaoga le vai vailaʻau mai lau o se fugalaau i totonu?

I luga o auala ua taua i luga, na taua ai le sua mai le pulupulu, lea na paʻu ai laulaau o le laau. Ae ui i lea, o loʻo i ai se isi faʻaaogaina o le vai faamalolo, pe a vavae ese ma aloese mai laʻau.

Fai faapenei:

  • e faʻaumatia mai sana, o le laupepa o le eleʻele o loʻo mamafa i luga i le po i luga o le itu pe a aveeseina le paʻu, i le tele o taimi - seia maeʻa le sana;
  • faʻatasi ai ma manuʻa lamolemole ma faʻamaʻi pipisi, e mafai foi ona e faʻaaogaina se laulaau;
  • Faʻataʻatia le faʻaaogaina o mea leaga latou te filifili e ala i le tuʻuina o le tipi i se nofoaga ua vevela, faʻamalosia i le pipiʻi ata ma le pipii;
  • malulu malulu e togafitia, faʻaaoga i le ulutala se laulauina o le gaʻo mo le 3 aso.

Faʻailoga ma faʻaleagaina le totoina togafitiga mo tagata

Faatasi ai ma le tele o ituaiga o faamalolo o se fafine gaʻo, e le tatau lava ona galo ia i tatou e aofia ai le arsenic, o lona uiga e iai ni mea e le tatau ona mafaufau i ai ao leʻi togafitiga.

O le sua ma le laʻau o le laau tupe e le tatau ona faia i le tautala! O nisi taimi e fautuaina ai e tamaʻitaʻi meaʻai, ae tusa lava pe i ai laʻititi, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le inuina.

Faailoga o le inu o le sua o le a faapea:

  1. fiva;
  2. vili ma le manava;
  3. mafaufau le lelei;
  4. mimiti.
Vaʻaia ma le faaeteete lau fafine gaʻo!
E tatau i tagata o loʻo mafatia i le maʻi ona faia se suʻega muamua: tofo le sua mai lau laʻau i le tulivae o le tulilima poʻo totonu o le tapulima i luga o le paʻu - afai e afaina, mumu, ma mu, e le mafai ona faʻamalolo i se laau tupe!

I se tulaga masani, o loʻo fautuaina le tagata maʻi talanoa muamua i se fomai.

I le faʻasalaga, e mafai ona tatou fai atu afai e te faʻaogaina le togafiti o se tamaʻi gaʻo lelei ma amanaʻia le faʻamaonia, o le a sili atu le aogā o le soifua maloloina. E le o se mea le aoga na faʻafeiloaʻi tele e fomai i aso anamua ia te ia: e mafai moni lava e ia ona faʻamalosia maʻi, ma e le gata ina faʻamaonia ai mata i se foliga matagofie.