Isi

Totonu o totonu o fale

Afai e le o oe o se ituaiga tagata e alofa tele i le natura, pe afai e masani ona e le maua le avanoa e asiasi ai i le taulaga, faaaoga le auala sili mo tagata o le taulaga - totoina o totonu i totonu.

E tasi le mea e toe manatua ai le lelei o loʻo i totonu o le fale. O se uiga lelei faʻalagona lea, ma se faʻaleleia atili o le microclimate home, ma se aoga aoga ile soifua maloloina. Ma o le lanumeamata o le fesoasoani muamua lea i le faʻasaʻoina o le atuatuvale.

O le fale mafiafia o le fale ma ona lauusiusi ma le faʻaleleia o foliga vaaia o le a maua ai se potu mafanafana ma mafanafana, faamamafa le mafanafana o le potu ma aumai ai se paʻi o le susulu ola i totonu o totonu.

O aso e mafai ona mitamita ai a matou faamalama e na o geraniums ma violets, ma pusa o loʻo i ai pea le gataifale masani ua leva ona galo. O le taimi nei o loʻo i ai le fugafale i totonu e matua ese lava e mafai ai e se tasi ona filifili le laau e te fiafia i ai.

O le mea moni, e le tatau ona e faʻatau ma faʻatau fale e le mafaufauina-faʻatau mai tagata lelei. Laʻau e tatau ona fetaui lelei i totonu, faʻamalosia poʻo le faʻaleleiina o auiliiliga taitasi, ma aua neʻi suia uma faʻamaufaʻailoga ia i latou lava. Ae peitai, afai e te iloa ma amanaʻiaina ia mataupu faavae o le phytodesign, o le faʻaleleia o se fale e oe lava ia e mafai lava mo tagata uma.

Nofoaga nofofua

O le tagata fiafia o se fale vateatea e tatau ona vaʻavaʻai vaʻavaʻai i le mea tuʻufua tuʻufua. E mafai ona avea ma se tamai laau, o loʻo i ai laʻau lalelei matagofie. E taua le faʻataunuʻuina o le tauleleʻa ma se pale matagofie. E mafai ona e faʻaogaina le pusa, ae o lona ata ma le lanu e tatau ona o gatasi ma totonu o le potu. I le avea ai o se tulafono, e tele laʻau e tuʻuina i luga o le fola poʻo luga o se mea maualalo, ma tuu i totonu o se mea e fai ai se mea poʻo se tulimanu.

Vaʻai eleele faʻapitoa

O le autu autu o lenei auala o le phytodesign o le faʻateleina lea o avanoa avanoa o potu laiti. I le tulaga o le fola, o le numera manaomia o le aʻeina o laau totō o loʻo tuʻuina i totonu o fagu, ma o se upega ua tosoina i luga o le puipui, mo sulu e mafai ona pipii mai ai atigilima e fausia ai se pa puipui lanu meamata. O le isi filifiliga o se vaʻa vaapiapi, i mea o loʻo tutu ai laau i luga o fata o eseesega eseese. Afai e te faʻaofiina se moli faaopoopo i le pito i luga, o le a sili atu le susulu o le mea teuteuina, ma o le a mafai ona tuʻuina i ai laau toto e manaʻomia ai se malamalama atili.

E mafai foi ona faʻaaoga togalaau faʻatasi ma le faʻaaogaina o se faʻailoga e vaevae ai avanoa i atumauga. O lenei mea o le a fesoasoani, faʻaopoopoga i le mea teuteu, ma foia ai se mataupu e galue ai.

Fitostena

Afai ei ai se maota vateatea i lou lava fale ma e te manaʻo e faʻaleleia lona siosiomaga ma faʻaonapo nei, o le phytowall o le a avea ma se filifiliga lelei.

O le phytostall o se faʻalaʻau laau e faʻapipiʻi i le puipui i autafa o punavai malamalama ma ei ai masini faʻapitoa mo le faʻamaina ma le lalaga pito i luga.

O lenei faiga o togalaau faʻasalalau i le taimi nei o se tasi lea o lauiloa. I le faʻaaogaina o hydroponics, e mafai ai ona e fatuina ni ata olaola matagofie poʻo ni lanu manulele o lauusiusi i le fale.

Rutaria

O se auala talitutusa o le phytodesign o nofoaga ma fale e tatau ona iloga i se auala faapitoa, aua o le faamamafa autu e le o luga o lanu, ae o aʻa o laau. O le igoa e sau mai le upu Peretania "aʻa", o lona uiga o le aʻa. O le mea taua o nei vaega o lalo o le eleele o loʻo i ai se foliga muamua. Mo le rutarium, latou te manaʻomia le tasi pe sili atu, aemaise lava le gaosia, ina ia mafai ai ona faʻasaoina le fausaga o le fafie ma le lanu mo se taimi umi. E le gata i lea o le tuufaatasiga latou te faaopoopo i ai laau eseese.

Florarium

Ina ia faia se florarium, e te manaʻomia se ipu tioata po o se pusa palasitika. E mafai ona e faʻaoga se pusa tioata, se fagu fagu, se fagu. O le mafuaʻaga lea e masani ona taʻua ai le florarium o le "faletua fagu". E masani lava e aofia ai se pusa tioata o loʻo i ai laau. O sea mamanu e mafai ai ona faatumauina le maualuga o le maualalo o totonu o totonu o le atigipusa, lea e taua tele mo sitsies tropical.

O manaoga autu mo laau florarium o le tuputupu aʻe vave ma le tausiga faapena. Ona o le mea moni o le tioata e faʻaaogaina se aofaiga o le susulu o le la, e sili atu le lelei le tuʻuina o le pusa i nofoaga ma le malamalama lelei ina ia mafai ai e laau ona atiae masani. Ina ia fatuina se mea e sili atu le manaia i le florarium, e mafai ona e faʻaaoga fugalaau mamago poʻo ni laumei lanu eseese. O se ituaiga lanu lanu, e le masalomia, o le a maua ai avanoa o lou potu o se tulaga faʻapitoa faapitoa.

Kindergarten

O lenei suiga o phytodesign totonu o loʻo faʻatusalia e le tuʻuina atu o laau i totonu o se atigipusa maualalo. I le avea ai o se fagu, e mafai ona e faʻaaogaina toetoe lava o se atigipusa: ato, pesini, fagu fagu e fai i laupapa poʻo palasitika, se ipu faapitoa. O laau o le a faia ai le tuufaatasiga e mafai ona totō faʻatasi, pe tuu eseese, taʻitasi i lana lava fagu.

A filifilia se soosooga faʻatasi, e tatau ona maitauina o laau filifilia ua tatau ona i ai manaoga tutusa mo palapala, malamalama, ma le susu. E naʻo le tulaga lenei, o le a faafiafiaina oe i lau tama faʻatoʻaga laitiiti i ona foliga maloloina ma matagofie mo se taimi umi. O le mea sili ona lelei o le faʻaaogaina lea o aiga mai le aiga lava e tasi mo le aʻoga.

Pe a tutupu tagata auai o le togalaau i ni atigi pusa eseese, ona tuu lea i luga o le alavai o le pepbles ma ua faatumuina le avanoa avanoa i le va o ipu ma ni paʻu ina ia le iloa ai itu. O le vaeluaina o le avanoa e maua ai e oe le saolotoga tele e filifili ai pe a faʻatau laau, aua o le tausiga mo mea taʻitasi e faia taitoatasi. I le taimi lava e tasi, e mafai ona filifilia laau e tusa ai ma o latou uiga i fafo ma manaʻoga faʻavave. I le faaopoopo atu, pe a manaʻomia, e mafai ona e maua le laau e manaʻomia ma sui i se isi, ma faʻafouina le togalaau.

Po o le a lava le tekonolosi mo le tuʻuina o laau i totonu o pusa, e tatau ona e tausisia tulafono faʻavae laugatasia. O le maualuga o le tuufaatasiga e masani ona faalagolago i le fale autu. O le lanu o le laʻau ma le maualuga o gaʻo e tatau ona i totonu o le tuufaatasiga o le tasi i le isi ma le tele o le fagu. I le ogatotonu o le aʻoga, e sili ona lelei le tuʻuina o laau malulu, ma ufiufi pito o le pusa faʻamalosi.

Filifili ma le tomai lelei laau totō, faʻapipiʻiina le tuufaatasiga ma tamaʻi lapisi poʻo se pulou, o se avanoa e fatuina ai le tele o fesuiaiga o togalaau faʻasaga e toe fai ai le laufanua masani. O le a avea i latou ma se tusi malamalama i le mafaufauga o totonu o lou loto ma faia ai le filemu ma le mafanafana i le fale.