Fugalaau

Fugalaau fufulu totoina ma tausia Le totoina mai fatu mo fatu Laʻau faʻapenaina e ala i le vavaeina

Vaʻaina o le fatu Viola I taimi e totō ai

Pansies, viola, hybride hybrid - o nei igoa uma e tutusa ma le laau. E taʻua Europa o lona atunuʻu. O lenei fugalaau e alofagia e tagata faʻaulu. O le numera o ituaiga o loʻo ola i tausaga taʻitasi. Soo se tasi lava e mafai ona ia mauaina i totonu o lenei mea mea eseese o le a ia fiafia i ai nai lo isi.

Viola po o le violet hybrid - o le lua-tausaga, e le masani ona maualalo i le tausaga (20-40 cm) le laʻau mafiafia (5-10 cm). Vaitala Vavalo - o se sui o le aiga violē. E tele ana ituaiga e ese mai le tasi i le isi i le lanu o fugalaau, lea e aofia ai le lanu atoa, sei vagana ai lanu meamata.

E le gata i lea, o fugalaau e mafai ona i ai i le paʻu poʻo le lanu eseese i le ogatotonu. O laulaau o pansies ua faʻamalosi, pouliuli lanumeamata i le lanu. O le fua o se pusa fagu. Laititi fatu, taofiofi le mafai mo le lua tausaga.

  • I totonu o le togalaau togalaau, o violets e masani lava ona faʻaaogaina i ni vaega laʻititi poʻo ni vaega tetele i luga o alpine peels poʻo ni foliga i luga o fugalaau.
  • O le tumau ma le le mautonu o se fugalaau e mafai ai e tagata faufautua ona galulue faʻatasi ma laau totō o le fugalaau.
  • Latou te faigofie ona faʻafeiloaʻi le gaʻoina i le laufanua. O lenei mea e mafai ai ona totō fugalaau o le lanu tutusa i ituaiga o taʻavale, liʻo, faia o moega fugalaau, tuaoi.
  • O le taimi vavalalata o le viola e faalagolago i le vaitau eseese ma le totoina.

E faʻafefea ona filifili se nofoaga mo le viola i totonu o le togalaau

E le fiafia Viola i le vevela vevela. Afai e te totōina i totonu o se eria e faʻaalia i le la, o le a tupu lelei, na o le masani, toetoe lava o aso uma e fafaga. I lena tulaga, pe a totoina le laau i se faapaologa, o le a sili atu le mafanafana. Ma o le masani ona inu e le manaomia. Viola - shade toleni. Na o le toe foi mai o le totōina i totonu o se potu malulu o le fugalaau o le a laʻititi ma e le susulu e pei o se laau na totōina i se nofoaga lanu.

Viola ampel ituaiga Pansy Freefall Lavender ata o fugalaau i totonu o se fugalaau

O ituaiga o viola o loʻo i ai nei, ou te fia nofo toʻatasi. O faʻalauteleina o vailaʻau faʻatoʻaga o mea ia e felafoaʻi solo ai le tele o lauʻau i luga pe salalau i luga o le eleele. O le igoa o le ituaiga na maua mai le upu Siamani "ampel", o lona uiga o se pusa faatautau mo fugalaau. Toto i vavalaʻau faʻapitoa, potopoto, fugalaau, o nei fugalaau e foliga manaia. O le viole violet ua i ai sona foliga lautele ma se fuainumera tele o fugalaau ia e tufatufaina uma i le laau. E le faʻamaualuga, malulu. E manaʻomia e ia le tausiga tutusa e pei o isi ituaiga o lenei ituaiga.

Totoina o pansies

E faʻapefea ona toto se viola i le ata o le avanoa

O le totoina e tatau ona amata i le sauniuniga o le faʻafefiloi o eleele, lea e tatau ona ausia manaoga nei:

  • amio lelei le vai
  • ia lava le tele o meaʻai;
  • ia mafanafana.

Mo le maua o ia mea e faʻafefiloi e tatau ai ona faʻafefiloi humus, fanua lauolaola, peʻa i tutusa tutusa. Ona faaopoopo ai lea o le oneone poo le perlite. E tatau ona sili atu le afa e pei o isi vaega o le faʻafefiloi palapala. E tatau ona faʻafefiloi uma vaega uma. Afai o lau 'upega tafaʻilagi e pala, faʻaaoga le paluga e faʻatumu tonu le lua toto.

E faʻapefea ona toto fatu i le eleele:

  • Tatou faia ni pu e tusa ma le 10-15 cm le loloto.
  • Tatou te totō laau totő ma se faaputuga eleele, fufuluina le gaogao ma eleele mama ma le paʻu ma o tatou lima.
  • Suavai lelei, seia maeʻa ona susu le eleele.
  • O le mamao i le va o pu e 20-25 cm.
  • Matou te totoina le totoina ma mea vevela eleʻele (laulaau, vaovao susu, nila).

O le nofoaga mo le totoina e sili ona lelei e filifili ai i le paolo. O se laau toto i le la o le a vave ona mou ese ma mamae. E le tatau ona e totoina pansies i vaega maualalo pe a mafai ona latalata latalata i le vai. E mafai ona taʻitaʻia ai aʻa ma le oti o le fugalaau. O le totoina o taimi e faʻatatau i le tau. Ae i soo se tulaga, o le germination e manaʻomia ai le vevela i luga o le 20ºC.

O laau talavou totō na totō i le tautoulu i se nofoaga tumau, e ufiufi mo le taumalulu ma ni paʻu poʻo ni lala laʻau.

Auala e toto ai pansies

E faʻapefea ona totoina le soli o fatu ile laufanua lauʻeleʻele

O le a le taimi e totō ai se viola i luga o le eleele? O le viola e lua tausaga le matua e le fefe i matagi malulu, ma o lea e mafai ai ona saogalemu i le eleele i le tautotogo po o le amataga o le tautotogo, pe a oʻo mai le eleele.

  • E fautuaina le togafitia o fatu aʻo lei totoina. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga se vaifofo o le "Epina" poʻo le "Zircon". E lua pata o fualaau faasaina ua faaopoopo i le 100 mililiters of water. A uma ona faʻafefiloi ma le vaifofo e maua ai, ona sasaa lea o fatu. Faʻasaga taimi 12-24 itula.
  • E mafai ona totō fatu i ni pupu poʻo ni togalaau. O le mamao i le va o pu e 5-6 cm le loloto o le toto e oʻo i le 1 cm. O le fuainumera o fatu i le per o 4-5 pc. E tatau ona tufatufaina pe tusa ma le 50 fatu fatu e tusa ma le tasi fatu laau.
  • Toto le loloto e oo i le 1 cm. E tatau ona faʻafeinu poʻo nini ni fatu e palu ai fatu ma fufulu i le sawdust ina ia mafai ai ona faʻasao le susu.
  • A maeʻa ona foliga mai o fualaau aina, e tatau ona puipuia e puipuia mai le la. Mo lenei mea e mafai ona e faʻaogaina ai le agrofibre.
  • Laʻau totō e totōina fatu e tatau ona fuga mai i le amataga o le taumafanafana.

Le Auala e Tuputupu ai Fanau Ato i le taimi o le velaina o ata vitio

  • Matou te totoina fatu ia Fepuari-Mati i totonu o se fagu o loʻo i totonu o se mafanafana ma susulu.
  • Sprouts vaʻai lua vaiaso pe a uma le germination.
  • E mafai ona tuʻuina i ni ipu eseese, pe mafai ona tuʻu i totonu o se pusa masani.
  • I mataupu mulimuli, o laau toto e tatau ona totō i se mamao e oo i le 5 cm i totonu o se siaki siaki.
  • A maeʻa le lua masina, ona faʻaaogaina lea o fualaau laiti i le avanoa e tatala ai se nofoaga tumau. I le taimi nei, o nisi o laau ua fuga fuga.

Afai e te manao ia maua se lalelei matagofie i le foliga o se polo susulu, e tatau ona e luluina ni fatu pe totō saʻo laau i totonu o se fagu fugalaau. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona tumu i se paluga eleele. E mafai ona e faʻaaogaina se paluga. Mo le ipu e tasi o le 3 lita, ua lava lea e faʻaopopo 1 le sipunipuni o le hydrogel i le palapala. O lenei mea o le a fesoasoani i le fale e sili atu ona faigofie le faʻafefeina o le suavai ma faʻaleleia lona tuputupu aʻe ma teuteu.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

Faʻapenaina e ala i le tipi o le auala sili lea ona faigofie e faʻailoa ai le viola. O le mea sili ona taua o le faʻaaogaina lea o mea uma o fugalaau a le tina, ma e mafai ona maua se tele o fualaau fou. E moni lenei mea pe afai e te manaʻo e faʻasolo le vailaʻau o varietal.

O le isi mea aoga e mafai ona e faʻalauteleina pansies ma ni meaʻai i le taimi atoa o le taumafanafana. Ae ui i lea, e sili ona saʻo le faia o lenei faiga i le tuai o le tautotogo ma le amataga o le taumafanafana. E mafai ona e maua ni mea se tele mai fugalaau taʻitasi, ma vavae ese ai mai le tina.

Faʻaolaina o Vola e ala i ata tipi

Ia mafaufau nei i lenei auala i auiliiliga atili:

  • e pei o mea e totō ai, tipi poʻo ni mea e tosoina ai le lua ma le tolu togi e faʻaaogaina;
  • totoina i totonu o koneteina, ipu taʻitasi po o fanua tatala;
  • o le palapala e tatau ona lelei le vaʻaia lelei o le vai, ma ia lelei, mama, vaʻaia. Ina ia saunia le falaoa, o le oneone poʻo le perlite e faʻaaogaina;
  • pe a totoina le tipi i le palapala, e tasi le nonoa e tanumia;
  • afai e vevela ma vevela le taumafanafana, e tatau ona e mautinoa o le palapala e masani ona susu. Mo lenei mea, o laau totō e totōina i eleele matala e mafai ona ufiufi i le paʻu;
  • afai e timu le tau, e ono maʻi le fale ona o le tele o le susu.

O le saoasaoa o le ola i puluvao i le taimi o le totoina o laau e toetoe lava 100% vegetative. I totonu o le masina, o le a maua e le toto fou ni a latou lava aʻa, ma e mafai ona latou totoina i se nofoaga tumau.

Pe a faʻavasegaina, e taua le aua nei faʻafefeteina le palapala ile aʻa, ona sili atu lea ona mauaa le laau i se nofoaga tumau, o le a le afaina, ma, o le mea lea, o le a totogo muamua.

Viola Care

Faʻafefea ona tausia se violiti i fafo

E ui lava o pansies o se laau e le taua, e tatau ona matau nisi o tulafono ina ia mafai ai ona ola maloloina, mamana ma fiafia ia i tatou i le fugalaau matagofie.

  1. E alofa Viola i le susulu o le la. O le totōina i luga o se nofoaga lafoaʻi e susulu ma fugalaau tele. Ae i le taimi lava e tasi, o le vevela o le la ma le vevela maualuga e tau atu i le magoina o le vao. O le mea lea, ina ia tupu laʻau viola, e tatau ona e vaʻai mo se vaeluagalemu. O le saite e tatau ona i ai i lalo o le paolo po o le tuʻuina ina ia susulu atu le la susulu mo le tele o itula i le aso. I nofoaga e malulu lelei, o le vaega sili ona susulu o lau togalaau e talafeagai mo le viola.
  2. E tatau ona faia faʻasalaga pans toetoe lava o aso uma. O le laau e gasegase leaga i le magoina o le eleele coma. Ae i le taimi lava e tasi, o le faʻalauteleina o le toʻamamaʻo e mafai ona mafua ai le pala o le aʻa po o se maʻi afaina o le laau, lea o le a oʻo atu ai i le oti o le fugalaau. O le mea lea, o le tele o le faʻaleleia o vai ma le tele o le vai e tatau ona fuafuaina e amanaʻia tulaga o le tau taʻitasi mo togalaau taʻitasi.
  3. Laʻei pito sili. Latou te manaomia e faia faʻatasi i taimi uma ma se vaifofo o faʻalavelave faʻalavelave faʻasaina. Faʻatele - tasi pe faalua i le masina. E mafai foi ona e faaaogaina le superphosphate poo le ammonium nitrate i le fua faatatau o le tolu kalama i le 1 m2. Ae o le meaʻai laau toto e le taliaina ai meaola, aemaise lava o le fugalaau fou, ma mafai ai ona oti.
  4. Toto ma vele le palapala. O nei gaioiga o loʻo i ai se aoga aoga i le tuputupu ae ma le atinaʻe o le fale.
  5. Viola e tatau ona aveese taimi ese fugalaau ua mou. O lenei mea e faʻamalosia ai le fausia o fou fou ma faʻaleleia ai le matagofie o le laau.
  6. Togalaau toto. O le tele o taimi, o pansies e pagatia i le paʻu palapala, o se vae uliuli ma le pala. Mo togafitiga o laau toto, o sauniuniga faapitoa e faʻaaogaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, "Fundazole". O isi metotia e mafai foi ona faʻaaogaina: totoina o laau mamaʻi i se fasimoli - soda solution.

Filifili lau ituaiga pansies ma o le a avea ma se teuteuga matagofie o lau togalaau.

Vitio faʻamalosi e uiga i le tuputupu ae ma le tausia o le viola: