Meaai

Vaʻai vave kuki kuki

O kuki Calla o se teuteuga matagofie mo se laulau fiafia. Afai e ofoina atu ma le matagofie ma le tofo, ona mafai lea ona faigofie ona suia se fugalaau fugalaau fou. O le a fiafia le au valaaulia i le iloaina o lenei mea matagofie fugalaau e mafai ona 'aina. O le maaleale ma le suamalie o le togafitiga o mea taumafa, o le a maofa ai i latou i totonu o le fatu. E le gata i lea, mo le sauniuniga o fasi keke (o le fua e faigofie tele) e te manaʻomia ni mea faigofie faigofie. E le sili atu ma le 30 minute mo mea uma e uiga i mea uma, ma o le gaosiga o le gaosiga e naʻo le 5.

O toleniga lelei o le afa o le manuia

O le liona o le taimi o le a faʻaaluina i luga o faiga sauniuni. I lenei itu, e tatau ona tuʻu faʻatasi le oloa autu i luga o le laulau. A oʻo mai mea uma, ona faigofie lea ona galue. O le laasaga muamua o le:

  • toso se ipu falaoamata;
  • fufuluina fuamoa moa e tolu;
  • sasaa 250 g suka i totonu o se ipu malamalama;
  • gaʻo se pepa tao tao ma pata / fuālaʻau manogi po o gaʻo;
  • uʻu se moli po o lemoni mai le paʻu (o le a manaʻomia mo le teuteu);
  • saunia se sipuni sipuni o suka mama;
  • muamua le oven i le 200 tikeri.

E i ai se faʻaaliga itiiti e uiga i le vevela o le ogaumu. O le tele o mea faufale e fautuaina e muamua ave se ipu tao i totonu, ma na o le aofia ai.

A o faagasolo lenei vaitau, e manaʻomia e le faletua le taimi e saunia ai se paluga lelei, faʻapea foʻi ma le teuteu matagofie. E tuʻuina atu se mea e tasi o le fua o le fua e fatu ai. I lenei tulaga, e tatau ona e filifili pe o le a le mea e teuteu ai.

Mea Matagofie

O latou o le pito sili ona maualuga o le ipu. Amata ona tao keke keke, muamua e te manaʻomia ona fai ni "pestles" mo fugalaau. O nei vaega muamua e mafai ona fatuina mai oloa nei:

  • citrus zest;
  • fualaau faasaina ina ia tipi i ni fasipepa;
  • apu
  • mago apricots.

E taua le mafaufau o petals e i ai sina laʻitiiti. O le mea lea, o le ogatotonu e tatau foi ona laiti. Afai o fualaau mamago ua avea o se faavae, ona tatau lea ona tipiina i ni fasi manifinifi, e toetoe lava o le afifi. E toatele e faʻaalia a latou taleni foafoa i lenei mataupu ma faʻafefiloi le tele o veins i totonu o se tamai fusi. O le mea na tupu mai ai le laʻau e sili atu ona matagofie.

Faʻasalalau Zest

O le mea moni, e tatau ona e togitogi ma fualaau suamalie, ae o na osigataulaga e tauamiotonuina pe afai e te kukaina lili lili i totonu o se apa. O le mea lea, e tatau ona tipi lelei le peʻa i se naifi poʻo se masini faapitoa. I le taimi lava e tasi, e le tatau ona paʻepaʻe paʻu. Ona tatau lea ona tipi i ni fasi manifinifi. O le taimi lenei e fai ai le siva:

  • i le 0.5 l o le suavai faʻaaogaina 6 tbsp. l suka
  • fofola le paluga e tupu ai;
  • tuu le mea e gaosia i totonu o le fagu;
  • kuka uma mo le 5 i le 7 minute.

I isi tulaga, e mafai lava ona e gaosia fasi fasi moli moli ma le meli ma lafo i latou i le suka. I luga o se fugalaau fugalaau, o se toomaga "pestle" o le a foliga foliga ese.

E tatau ona mulumulu mama Lemama ma alalaʻau, atonu e oʻo lava i se otaota. A maeʻa lea e tatau ai ona sasaa fua ile vai inu.

Laʻau meaʻai

Calla kuki i le kulimi, lea e sili atu nai lo le suka suka, foliga mai o se mea muamua lava. O le laʻau faʻapitoa o le foga o le ea e maua ai le mea suamalie o se faʻailoga muamua ma tulaga ese. E mafai ona e kukaina se mea puipuia "sili ona maoaʻe" i ni nai minute, ae mo lenei mea o le a e manaʻomia:

  • faʻaopoopo le yolk, vanillin ma le 2 tbsp. l suka
  • faʻaopoopo le 2½ tablespoon falaoamata ma sina susu susu;
  • aumai i se vevela le afa o le ipu susu;
  • faaopoopo i ai le kulimi suauu i le vai inu, ma faʻamalosia lelei;
  • kuka mo le 3 minute, seia oʻo ina faʻamalo le masini;
  • A maeʻa maeʻa le kulimi, e tatau ona e sasaina i se paʻu ma le 60 g o le pata.

O le ogatotonu o le fugalaau ua tumu i le vevela e faʻaaogaina ai se togalaʻau faila. I luga o lenei lanu samasama, e mafai ona e vaʻai matagofie i laʻau, vine, currants poʻo isi vine.

I le avea ai o se suʻega foafoa, o le kulimi e mafai ona faʻafefiloi ma sukalati koko poʻo koko. Ina ia tofo faapitoa, e toatele tagata e faataitai le faaopoopoina o isi taimi i lena.

Laasaga taitasi e saʻo i le lona lua

Ina ia maua se kuki falala manaia ona o se taunuuga, e te manaʻomia se fua ma se ata o lea laasaga ma lea laasaga e faʻaalia ai taga ma gaioiga a le tagata kuka. E ui o lenei faagasologa e le faigata, ae maise lava mo i latou oe ua uma ona galulue ma se suega, ae ui i lea, o nisi vaega e tatau ona totogi faapitoa. O lea la, ua uma le taimi e kuka ai:

  1. I le faʻaaogaina o se mea faʻafefiloi / ufi, taia le fuamoa, ma faʻaopoopo le suʻi ia i latou. O le taimi lava e faia ai le pulu, e tatau ona taofi le faagasologa.
  2. I lenei vaega, e tatau ona e faaopoopoina le falaoamata i le vaega laiti. E manaʻomia le ufiufi o le paluga ma se fulu ma ia leai ni mūmū. E ala i le tumau, e tatau ona pei o le kulimi kirimoli (e le o le vai ma e le o le mafiafia). O lenei paluga ua saunia mo le taoina.
  3. O lea e tatau ona e maua le pepa tao mai le ogaumu ma tuʻu keke i luga. Ina ia faia lenei mea, e sili ona lelei le ave o le sipuni po o le sipuni sina meaʻai. I lenei tulaga, e tatau i le matai ona galue ma le saoasaoa o se meteorite.
  4. I totonu o le umu, e manaʻomia le taoina o lenei laʻau mo le sili atu i le 3-4 minute, aua o se minute faaopoopo e mafai ona suia mea uma e matua manaia. O le mea lea, o le mea muamua e susulu i luga o le pito i lalo o le faailoga autu lea e tatau ona aveese le kalu biscuiti (o loo faaalia lelei i le ata).
  5. I se vaevaega lona lua, e tatau ona vave faʻasolo luga ia keke vevela e fai ai fugalaau. O nisi e fesoasoani i le isi lima, ae o isi e faʻaaoga togafiti faʻapitoa faapitoa. Ina ia fausia se fugalaau, ia na ona togi tasi le pito o le ipu.
  6. A maeʻa lena mea, e tatau ona e tuʻuina se "pestle" i totonu o le siosiolio na fausia ma toe faafoi le mea faigaluega i le ogaumu, ae na o le 60 sekone. I le faaiuga, ia sosolo le paʻu i le paʻu.

E maitauina e taʻitasi tagata faʻapitoa e iai lana lava algorithm mo le fatuina o fugalaau. O nisi tagata e fiafia e vili solo keke ma vela. E sili atu ona faigofie i isi ona faʻaofuofu se elemene teuteu i se "fofo" ua uma ona saunia. O le mea autu o le taunuʻuga e faamalieina, ma o le galuega e faʻalelei. Ae ui i lea, o loʻo i ai se isi fua ma se ata o kosi masi, o loʻo i ai ni eseesega i le faiga o kuka.

Pe a faʻapipiʻi le paluga i se mea vevela, e taua tele le matauina o le "mamao" i le va o keke. E tatau ona tu i se mamao e 3-4 cm mai le tasi.

Isi filifiliga

O le leai o se taimi e faʻamalosia ai tagata pisi ina ia o mai ma auala fou e teu ai. O le mea lea, e le talafeagai le faʻaaogaina o metotia masani e kuka ai lenei mea. E toatele e fiafia i le fua mo le kuka o keke calla i totonu o le apa. O le augatupulaga Fou e kuka ai meaʻai e leai ni laau e le talafeagai iinei. I totonu o se paʻu mafolafola uamea, o le a sili atu ona lelei. O lona pito i lalo e tatau ona faʻafefiloi ma le pata, ma e tatau ona faʻamafanafanaina le nonogatupe i le tele e mafai ai. O le tutusa o le paluga e tatau ona seasea maua, pei o se pancake. O le mamao i le va o keke e laʻititi tele nai lo le mea masani. O le taimi lava e amata ai ona suia le lanu o le lio, e tatau ona aveeseina ma vave ona paʻu. Le isi mea o le teuteuga.

E taua foi le gauai atu i le tuuina atu o keke masi. Le tautua i nei "fugalaau" suamalie i luga o le laulau e te manaʻomia e faʻaaoga ai se masini lapotopoto po o se meaʻai. I luga o lea mea e manaʻomia lou tuʻuina atu o se fualaau mama o inflorescences poʻo le fatuina o se ola moni i taimi uma e faʻaaoga ai lau lanumeamata. O sea ituaiga o galuega o le a faia ai se lagona tumau i malo.