Laʻau

Dzhunkus poʻo chytnik Faʻatoʻaga ma tausi i le fale Tuputupu mai mai fatu Ata vailaʻau

Juncus faʻataʻitaʻi ile ata tausi fale

Sitnik poʻo Dzhunkus, Yunkus (lat. Juncus) - o se laʻau faʻamaina o le aiga Sitnikovye. O le igoa Latina i le faaliliuga o lona uiga o le lalagaina, fusifusia, fesootai, talu ona faʻaaogaina laau o anamua i le lalagaina o ato, tapete, ma isi.

O loʻo ola i le siosiomaga masani i le Itulagi i Matu mai le tundra i vailaʻau, e filifilia ai lauʻeleʻele mālūlū ma laufusi, ma tupu i vai papaʻu.

Faamatalaga o le Botanical

Juncus faʻataʻitaʻi ile ata tausi fale

O le foliga mai o le laau o le uluai: o lona tele o laina e 40-50 cm le umi (pe a tupu aʻe i totonu), e aoina i se skein pe feliuliuaʻi i se siosiolio, fatuina o se ituaiga o lauulu e leai ni mea. O le fausaga e talitutusa lava ma cereals: tubular, hollow, ei ai ni vaega vavae. E i ai ituaiga eseese ma faʻamau.

O fugalaau lanumeamata po o le lanu enaena i le faavae ua faʻapipiʻiina i le lua uʻamea, e mafai ona feliuliuaʻi i ulu o ni nai vaega ma siʻosiʻomia e le mama. Inflorescences o loʻo faʻapotopotoina i panicles.

O Sitnik o loʻo maua le lauiloa i le faʻatoʻaga o le fale, o le tusitusiga e tuuto i le faʻatoʻaga i totonu.

O le Dzhunkus i le faʻasologa o le laufanua e faʻaaogaina mo le faʻaogaina o fanua le sone o le talafatai o le vaituloto (e mafai ona toto i le loloto o le 5 cm). O le fiafia i nofoaga o le eleele ma mea e sili ona susu, o le mutia vao e mafai ona ola i ni nofoaga mago lelei i le suāsusu faifai pea. E lelei tele i le tasi ma le vaega o mea totō, e ese le mataʻutia e faasaga i le pito i lalo o le eleele. E matua malulu le laau: afai e malulu le tau malulu, o le a le fiafia e aunoa ma se malutaga, i lalo o tulaga sili atu ona ogaoga, faʻaleleia po o le faia o se ufiufi e manaʻomia.

Tuputupuina chinton mai fatu

Fatuga o le vunkus branchy russet photo

O le totoina o fatu mo laau toto o loʻo faia i le vaitaimi Ianuari-Mati. O fatu e laiti tele, e masani ona faʻatau atu i totonu o le fugalaau. Mo le lūlūina, o le a e manaʻomia ni pusa lautele e tumu ile palapala (e mafai ona e faʻaaogaina se mea faʻapitoa mo le totoina o fatu). Faʻalautele fatu i luga o le eleele i se mamao patino, ia na o sina mea itiiti lava e teu ai i totonu o le palapala. Sulu mai se mea manogi lelei.

Mo le faia o ni lauʻeleʻele, o le a tatau ona ufiufi le pito i luga i le ata tifaga poʻo le tioata, ae e le tatau ona galo se tasi e uiga i le faʻamalosi i aso taitasi. Ua faʻasalalauina le malamalama, tausia le malulu o le ea i le va o le 20-25 ° C. Aua nei faatagaina le eleele e faʻamamago; tausia le faʻamamafana e ala i le pulumu. Pe a tulaʻi mai pupu, e mafai ona aveese le fale, ma faʻapipiʻi i ni pusa eseese ma foliga mai 3-4 lautusi moni. Toe tupu i totonu pe faʻaaoga e teu ai le togalaau.

Faʻailoga a Chinton i le vaevaeina o le vao

E faʻapefea ona vaeluaina se ata vao vao

O laau toto e sili ona lelei le faʻaleleia. O le faasologa mo le vaevaeina o le vaomatua e masani ona faʻapipiʻiina ma se mea e faʻaaogaina. E fesuisuiai le tele o laʻau, e tatau ona iai se vaega lelei o le rhizome e maua mai i le tuputupu ae ma se "pai" o pou malolosi (e tusa ma le 10 pcs.).

Tulaga o le tuputupu aʻe o Junkus

Malamalama

Sitnik e fiafia i le susulu tele o le moli, ae o faataitaiga taitasi e mafai ona masani i le faapaologa po o le leaga - ia faasusulu le la. O lenei mea o le a faʻalauteleina ai avanoa o le faʻaaogaina o vunkus i le teuteuina o totonu. O le nofoaga sili ona lelei o matagi sasaʻe ma sisifo.

A tuʻuina i le itu i saute, e lava le ufitia o se pupuni masani tulle pe mafai foi ona e tuu se fagu i luga o se vaega mai le faamalama. O le faʻamalamalamaina o filatini poʻo moli susulu o le a aʻafia ai le tulaga o le laau, e mafai ona suia le malamalama i le moli faʻamalamalamaina atoatoa.

Feavega o le ea

Juncus o se mea faʻapitoa. I le gasologa o le tausaga, e lagona e ia le lelei i le vevela o le ea e sili atu i le 24 ° C, ma o le a fetuunai i se faailoga o le 18 ° C. E leai se tulaga e tatau ona pa'ū ifo le ea i le 15 ° C.

E taua tele le tumau o le vevela o le ea, e le tatau ona faʻaitiitia i le amataga o le taumalulu, talu ai e mafai e le laau ona alu i le tulaga malolo (o le tuputupu ae, o le a malogo, o le a toe maua mai le chytinos i le amataga o masina o le tautotogo). Mo laau totō matutua, e tatau ona faatulaga se taimi malolo puupuu: i ni nai vaiaso ao lumanaʻi le tautotogo, faʻaititia le malulu o le ea i le maualuga o le 16-18 ° C.

Faʻameli

O se paʻu mataʻutia i le vevela, faʻataʻitaʻiga, ma le maalili o le paʻu o le eleele e aʻafia ai le tulaga o le laau. Tuu le pusa lapisi i se nofoaga malulu. Ina ia puipuia mai le soona inu i le amataga o le tau malulu, aluese mai le faamalama malulu i luga o le tulaga, afai e te manao e tuu i luga o le windowsill, tuu se fasi pulu po o isi mea e taofia ai le vevela i lalo o le ulo.

Faʻasala le potu i taimi uma. I masina mafanafana, e mafai ona e faʻafeiloaʻi i se faapaologa pupula, teuteu le terrace poʻo le faapaologa.

E faʻapefea ona tausia togafitiga i le fale

Falemaʻi o le Jun Junction Care Care

E faʻafefea vai

O le suavai o le vaega sili ona taua o le tausia o se laau e pei o le chythorn. O le eleele e tatau ona pulu lemu, aua le faatagaina sina sina faʻamagoina o se coma. E mafai ona e faʻaogaina le pito i luga (faʻafeiloaʻi le vai i totonu o le fagu fugalaau) poʻo le pito i lalo (e sasaa le vai i totonu o le apa, ao le vai e tatau ona 8-10 cm) faʻava. O le tele o taimi, o le kuluma o loʻo tupu i luga o le eleele pe i ipu faapitoa i le faʻaleleia o le vai.

Faʻamamaga o le ea

E tatau ona e tausia le maualuga o le maualuga o le ea - e silia ma le 50%. O le fafagaina masani e lava lea e faʻaleleia ai lenei faʻaaliga. Ae, pe a vevela le ea i totonu o le potu (mo se faʻataʻitaʻiga, i le taimi o le faʻaogaina o le faʻavevelaina o tino), e tatau ona faia nisi auala faaopoopo. E mafai ona e fufuluina le laau mai se mea manogi lelei, faʻaaoga mea faʻapitoa faapitoa, tuʻu se pusa tioata, vaipuna poʻo se koneteina masani o vai i autafa o le laau.

Mo le faʻamamaina ma le faʻaleleia, faʻaaoga vai faʻafefete (liusua, timu, vailaau, pe tapuni vai, lea na tu mo le itiiti ifo ma le aso) i le vevela o le potu.

Faʻafefea ona fafaga

A o faagasolo le vaitaimi o le tuputupu ae tuputupu aʻe (tautotogo-taumafanafana), e tatau ona faia le fugalaau i aso uma e 15. Faʻaaoga fomaʻi faʻamalosi faʻapitoa poʻo le tuʻuina atu mo laau teuteu ma taʻutino. Afai e le alu le fale i le falemaʻi ma le amataga o le taumalulu, faʻaauau pea ona fafagaina, faia le afa o le metotia o le metotia fautuaina i luga o le afifi.

Teuteu

E le manaomia e le laau le teuteuina, e faia ina ia mafai ai ona tausia se foliga teuteu:

  • ◊Oti tipi tuusao i ituaiga, i fesuiaiga o ituaiga - lanu meamata;
  • Vailaʻau leaga ua mamago pe mamago, faʻamago faʻamago o togalaau.

Faʻafefea ona suia se pusa cotton

E faʻafefea ona faʻaaogaina ni ata o le gaosiga o varnus

E tatau ona toe totoina le paluga e pei ona tatau ai: pe a oʻo ina laʻititi le malosi, o loʻo faʻapipiʻi tele le gaʻo, e manaʻomia se faʻalavelave faʻafuaseʻi (faʻapipiʻi le palapala pe pala). I se tulaga lautele, e fautuaina le suʻeina i tausaga taitasi i le tautotogo. E faʻamaonia lelei e le laau le faʻataʻitaʻiga vave, e vave lava ona toe faʻaleleia e tusa lava pe a maeʻa ona faʻaaogaina. Ia mautinoa e siaki le aʻa mo le pala, aveese nofoaga ua afaina, togafiti ma le fungicide. Faatasi ai ma soʻo se faʻaogaina, o le sui ua suia atoa i se mea fou.

O le tele o taimi, ua tupu le kuluma i le paludarium (o se vaomalo faapitoa ma se siosiomaga vai-vai). O se ipu masani e talafeagai, ae e tatau ona matua vavalalata ma maualuga, ona o le aʻa o le aʻa e sili atu ona loloto. Pe a faʻatulagaina, o le lapoa o le koneteina fou e sili atu i le lua sene o le mea muamua.

O le palapala e manaomia le le mama, malamalama, susulu, tali mai. E tele filifiliga e talafeagai:

  • Laʻau mo laau toto;
  • Hydroponics;
  • Faʻafefe faʻafefiloi e faʻavae i luga o laufanua togalaau faʻatasi ma le faʻaopoopoga o peʻa ma moa;
  • Ave le 2 vaega o le eleele turf ma le tasi le vaega o le humus leaf, peat and sand sand.

I le pito i lalo o le fagu o loʻo tuʻuina ai se alavai faʻavaivai e aofia ai vaega o se vaega tele - pebbles, faʻalauteleina o le omea, fasi mea.

A maeʻa le faʻavasegaga, e tatau ona i ai i le tulaga e tasi le ua aʻa. Lafoaʻi luga o le palapala ma le tele o le kelei poʻo le teuteuina o laumei, lea o le a puipuia mai le vave faʻaleleia o le susu mai le palapala.

Sitnik, faʻamaʻi ma isi faʻafitauli

Junkus Pencil Grass Juncus effusus 'Pencil Grass' ata

I faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi, o le gasegase e puipuia.

E seasea, e mafai ona tupu mai meaola faalafua, lea e masani ona tupu ona o le ea malulu. I le tulaga o le faʻaleagaina ma le apogaleveleve mite, miti felanulanuaʻi, mea lanu enaena ma le faʻamau i luga o laulaau e mafai ona maua - foliga o siama, tamai lanu lanumeamata - aphids. Pests e fafaga i le sua o le laau, o le taunuuga lea ua mamae ai, ua muta le tuputupu ae.

Muamua aveese faʻamaʻi faʻamaʻi: faʻapipiʻi se paʻu i totonu o se vaifofo poo se meaʻai (mo se faʻataʻitaʻiga, mai le calendula), fufulu otaota. Ona sosolo lea i le vai paʻu. Afai e le lava ia metotia, ia togafiti ma se mea faapitoa mo le iniseti.

O isi faigata e fesootaʻi ma le le atoatoa i le tausiga:

  • Mai le malulu po o le malulu lau mago. I le noatia ma le fai fuafua i togafitiga uma, o le vevelaina o lapisi laulaʻau o loʻo faʻaalia ai le manaʻomia mo le faʻavasegaga, talu ai ua tumu le aʻa, ua mafai ona pala le rhizome.
  • O le malepelepe o le tiloti i le taumalulu o se faagasologa masani, talu ai o loʻo faʻaalia ai sauniuniga mo le taimi e moe ai.
  • O le a leai se malamalama po o ni meaʻai.

Ituaiga ma ituaiga o chythorn ma ata ma igoa

Chinnik e faʻaaogaina poʻo le Chinaceus lalaina Juncus effusus

Sitnik diverging poʻo Sitnik faʻapipiʻi Juncus effusus ata

E maua i le natura natura i vai susu o Siberia, Caucasus, Europa, ma Asia Minor. O le maualuga o laau e eseese mai le 30 cm i le 1.2 mita. O le pito i lalo o siʻosiʻo o loʻo siʻosiʻoina i sikuea vavae o se lanu enaena. Faʻasalaga i mea faʻaleagaina, o se gaioiga o petals e tuʻuina atu ai foliga paʻu ma faʻaalia ai le faʻaauauina o le faʻaauau pea.

Eseesega:

Fugalaau Mumu - ua i ai i le laau se lanu auro, e mafai ona latou fausiaina pe eli.

Aureostriata - ituaiga eseese, o le lanu o laʻau e lanumeamata-lanu samasama.

Pencil Grass - o laʻau e faʻasaina ma e mafiafia, e oʻo i le afa mita le maualuga, o se foliga o le broushwood lanumeamata ua faia.

Laina Auro - o aʻa e mumu, toetoe lava saʻo lelei, o le auro auro. I le taimi muamua na tilotilo ai, o le laau e foliga mai e leai se mea.

Sitnik na faʻaaogaina Juncus inflexus

Sitnic na faʻaaogaina Juncus inflexus Blue Arrows Rush

E tupu aʻe i foliga o aluga pupula, o le maualuga o le laau e 30-90 cm. O le natura masani o faletupe o vaitafe laiti ma vaitafe i Caucasus, Europe, Asia Minor, ma Iran. Pepa lapoa e paʻu, lanu uliuli, maua se vevela lanu.

Sitnik mosquito Juncus ensifolius

Sitnik mosquito Juncus ensifolius ata

Pepa lapoa e pei o le iris i foliga, ma le lautele e na o le 5 mm latou te oʻo i le afa mita le maualuga. Vaʻai tagata Amerika i Amerika.