Meaai

Fua o fualaau aina ma paʻu i totonu o kirimi kirimoni

I le New Year's bustle, e matua faigofie lava ona vili mo le sauniuniga o salati ma galo atoa e uiga i le meaʻai, ma e le o se vaega taua lenei o le laulau fiafia. O se tasi o filifiliga mo le suamalie o le taumalulu o le paʻu ma lanu i totonu o le kulimi kulimi. Mo nisi, o lenei ipu ua leva ona masani ma alofagia, ma e toatele e leai se manatu e uiga i sea ituaiga meaʻai suamalie.

E tele ni fualaau suamalie, o nisi taimi e oʻo lava i le faʻaopoopoga o susu susu, ma o se isi tagata e faʻamamaina ma faaopoopo mai le meli poo le kalama. Ae o le toatele na latou fiafia i le sauniuniga masani o lenei meaʻai, aua o le toatele oi latou i le vaitaimi o le Soviet e le mafai ona faia e aunoa ma lena, ae le o se tausaga fou se tasi. Ma o le kirimi kirimigi na aofia i le fua o le atunuu mo lenei ipu. E ui lava o se auala fatufatuaʻi e saunia ai togafitiga e le sili atu le lelei, o mea taua o le fua e tatau lava ona mataʻituina, ona mafai ai lea ona e suia mea e faʻaaogaina poʻo mea e te maua i lau faitalia.

Suauu suamalie suamalie le fua ma le kati

Meaʻai

  • 500 kalama o laʻau (e sili atu le faʻagogo ma se maʻa, talu ai o le pasene o lona natura e maualuga);
  • 250 grams o le pala;
  • 300 g kalama kirimoli (e mafai ona e sili atu pe itiiti ifo, fuafua i mea e sili ona e fiafia i ai);
  • 3 sipuni tele o suka gaʻo;
  • mite laulaau mo teuteuga.

Metotia Faiaoga:

  1. Sook prunes i le vai vevela mo le afa itula.
  2. Faʻamaʻi ma le faaeteete ivi. E fautuaina le tuua o se pu e le o se lapoa tele ina ia tumau ai i le sauniuniga i le lumanaʻi.
  3. I le taimi nei, ina ia mafai ai ona teuteu le paʻu i le paʻu palapala e le gata i le lelei, ae e foliga lelei foi, e tele lava fasi lanu o le kiona e tatau ona tuu i le ogatotonu o lenei fua. E tāua tele le faʻamautuina o sina foliga o le fomaʻi mo mea faʻapitoa.
  4. Ona sau lea o le sauniuniga o se kulimi malu. Mo laumei ma lanu i totonu o kirimi kirimoli, o le ae manaomia le suka suka, talu ai o le a maua ai se tofo moli fagu, o le a maua sina paolo laitiiti, ae e mafai ona e faia i le paʻepaʻe papaʻe. Faʻafefiloi le kulimi mumu faʻatasi ma le suka i le faʻaaogaina o se mea faʻapipiʻi poʻo se mea faʻapipiʻi i le maualalo. E tatau ona avea o se kulimi malu ma malie. Tuu i totonu o le pusaaisa mo le kuata o le itula e ufiufi ai ma le gaogao se kulimi kulimi suamalie, lea e mafai foi ona faʻaaogaina i lenei fua. Ae o totonu o le kulimi kirimalie lea e paʻu ma le paʻu e pei o le tofo o le laʻititi ma le Tausaga Fou.
  5. O lea ua tumau pea e filifili se ipu lapopoa ma le matagofie mo ni mea lelei. Ona faataatia lea o se vaega o le paʻu i se liʻo o ipu. Aumai le kulimi suamalie ua maeʻa faʻamamaina ma le suka ma sasaa ai le vaega muamua o le lole. O lenei kulimi e fai o se mea malulu i le va o laulau papa. O lea la, e tatau ona e taoto le ipu atoa.
  6. Faʻaopopo fasi mite mo le teuteuga ma se manogi manaia mo le fou o le togafiti. E mafai lava ona e faʻafefiloi sukalati susu pe fufuluina i le kinamona, e faʻalagolago lava i mea e fiafia i ai.

Se mea faalilolilo pe a kuka: aua e te fefe e faataitai ma faaopoopo mea fou i le lima. O le mea taumafa e matua sili ona lelei ma o le a lelei mea uma (suamalie, moni). Mai le mea moni o le ai ai le meli pe itiiti sina suka i le meaʻai, o lona tofo o le a aoga.

O le faʻatoʻa taumafa o le Prune ma le paina i le kulimi kirimuni ua saunia!

O le a avea o ia ma faʻamuamua o taumafa uma i luga o le laulauʻai fiafia a le aiga ma o le a mautinoa lava le faʻailoaina o mea e sili ona fiafia i ai tamaiti ao manatuaina le siosiomaga o le Tausaga Fou! Ma e oo lava i le taumafanafana, o le a leai se aoga o le meaʻai ma o le a pei lava o le suamalie e pei o asikulimi fale, lea o le a avea ma se meaai sili ona fiafia i ai mo le aiga atoa!