Laʻau

Lisiina o laau fua i le tautoulu: 5 auala sili ona lauiloa

O le tele o laau e ola mo le tele o tausaga i le tasi nofoaga, o le faasolosolo malie ona maua mai mea aoga mai le palapala. I le aluga o taimi, ua amata ona misia, o laau toto e mamaʻi, mamae, tuʻuina fua o fua. Fugaina o fualaau aina i le autumn e mamanuina e foia ai lenei faafitauli.

Aisea tatou te manaomia ai le lalagaina pito i luga o le autumn

O se seleselega lelei e faʻaaogaina ai le gaosiga o mea e manaomia e fualaau aina mo le alualu i luma ma le atinaʻe. O mea e leiloloa e misi ai ua faʻaleleia e ala i le fafaga i le taimi o le sauniuniga o laau mo le taumalulu, pe a faʻagata le tafe o le sua. Fertilizers fesoasoani i laau e ola i le vaitau faigata ma saunia mo le vaitau o le tuputupuaʻe e sosoo ai.

I le ogatotonu o le taumafanafana, e le faʻafefiloi le vailaʻau i le palapala

Ina ia faʻamalosia le puipuiga o laau, e tuʻuina atu ia i latou le vailaʻau, pailani ma le maika. Ae ui i lea, aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, e matautia le faʻaopopoina o le eletise: o le a "mafaufau" laau ua oʻo mai le tautotogo, o le a oʻo mai le tele o aʻafia laiti, ao leʻi amataina le tau malulu latou te le maua se taimi e ufiufi ai i latou i le fafie ma feoti ai.

E taua tele le tuʻuina atu o se paluga paleni i laau e pei o:

  • Apricot
  • Cherry
  • talo;
  • peach;
  • pulu;
  • suamalie pele;
  • apu.

O faʻatoʻaga fai togafiti e fafaga faʻamaʻi, cherry ma apricot laau ma superphosphate ma le monophosphate masi: 15 g o le faʻamalolo mo le lita e 10-lita - ua lava lenei mo le faʻamalolo i le 1 sq. Kilomita. m o palapala. Faatasi ai ma se auala matutu o le toto i le eleele, 30 g o fualaau aina i le 1 sq. m

E iai fomaʻi faʻapitoa mo fualaau aina, mo le gaosia o togalaau, mo le togalaau uma ua faailogaina "autumn"

O le sawdust ua faaopoopo i le eleele mamafa (e sili ona pala, ae fou foi). O lea e mama ai le eleele, manava.

O nisi o togalaau e leai ni togalaau o loo taʻei lalo i lalo o laau. Ae ui i lea, latou te le iloa o faʻatasi ai ma iniseti, meaola, ma meaola ninii e ulu i le palapala.

I tafatafa o aʻa, e sili le lelei ona eli i totonu o le sukcchini ola maloloina - e suia ai se tamai fale faapalaga.

E faʻafefea ona fafaga fualaau toto e tusa ai ma o latou tausaga

E fautuaina le faʻaaogaina o se eseesega o le faʻaofuofu pito i luga o le autumn mo fualaau ma laau matutua. O le a fesuiaʻi foi meatotino. O nisi laau e mate ona o le tele o meaʻai.

O le tele o fai togalaau e mafai ona suitulaga lelei i panila-fulufulu ma le fugala

3-4 vaiaso aʻo leʻi oʻo mai fulufulu e sau, e fai ni tamai vai i laau laʻau. Mo le sikuea 1. m o le vaega tufatufa o aʻa e saofaga:

  • masima masima (1.5 inisi);
  • superphosphate (1/4 tbsp.);
  • humus (5 kg).

I le autumn, o fualaau aina e aoga tele mo le fafagaina o fafie. I lalo o laau fualaau aina e le sili atu i le 8 tausaga, o le 3.5 pakete o le humus ma se volita e 10 lita ua aumaia, i lalo o laau matutua - 6 ia pakete ma se paʻu. Fugalaau latalata i le loloto i le taimi o le eliina o le eleele.

I le taimi o le totoina o le autumn, e faʻaaogaina fomaʻi e ese mai le tautotogo ile eleele. Talu ai e le manaomia le nitrogen, e sili ona lelei le taulai atu i isi meaʻai. O le mea lea, ua sasaa le suasusu fou i le pito i lalo o le lua ma vavae ese mai aʻa o le fatuina e se vaega eleele. Ae o le pala e sili ona lelei. Faʻaaoga 5 pakete i le lua. E faʻafefiloi le meaʻai ma se meaʻai o peʻa pe palaponi tuai, oneone, ma palapala.

O le fua o le superphosphate double mo le lua o le tau e 100-200 g; potassium sulfate - 150-300 g I le tasi taimi i le 3-4 tausaga, e mafai ona e faʻaogaina falaoamata phosphorite - paleni pito i luga o le autumn.

5 sili ona lauiloa luga o laei o fualaau aina i le autumn

O laei o luga o le tino e fesoasoani e faateleina ai fua ma faaleleia ai le palapala. O minerale e lagolagoina le aʻa. E sili ona lelei le tuʻufaʻatasia o na mea uma ma isi: i lenei auala o le a tumu ai le palapala i mea taua uma e manaʻomia mo le taumalulu. I totonu o faleoloa faʻapitoa tuʻufaʻatasi mo le faʻaofuofu luga o le autumn e faʻatau.

Lafu uila

I le autumn, e taua le faʻaleleia o le fausaga o le fanua i le togalaau. Faʻamalamalama le lalolagi i le fusi o laupapa: 1/4 kg i le 1 sq. Km. m. I le avea ai o se vaega o laʻei pito i luga e leai se mea e maua mai ai le hau, ae e faigofie lava digestible potassium, fuamoa ma le calcium. I totonu o le efuefu o loʻo i ai sina paʻu, zinc, copper, iron, magnesium, manganese. O nei mea e faaleleia ai le puipuiga o laau.

O Ash ua manatu o se punavai masani o le pulukalama ma le potassium, o le maualuga o lea mea e eseese mai le puna o mea mu.

Aʻo lei oʻo i luga ole laʻei Setema, e manaʻomia se vai inu lelei o le palapala. E manaʻomia le tele o vai: mai le 200 lita i le 250 lita mo laau taʻitasi. O le tele o le vai e faalagolago i le matua o le laau ma le tele o lona pale. Mo le lelei atili o le susu, o le eleele e latalata i le ogalaau e faʻataina. Ona faʻaaogaina lea o le pefu palapala (200 g i le 1 sq. M), faʻafeinu ma mulimuli e faʻaitiitia ai fusi ma vevela aʻa.

E maua Ash i le susunuina o laʻau, lala, lela ma le teuina i se nofoaga puipuia mai le susu. O le pasene o meaʻai i totonu o laei faʻapitoa e faʻalagolago i mea faʻaaoga:

  • O le efuefu e totoe pe a uma le susunuina o vine, pateta ma luga o le sunflowers e tele le potassium (40%).
  • I le birch, ash, oak ash, e tusa ma le 30% le konisini.
  • O le fugalaau e maua mai i le conifers ma le vaovao e tele lava le phosphorus.

Falelata

Talu ai nei, ua atili ai ona suia e le au fai togalaau i aso nei le mutia lanumeamata (fualaau lanumeamata). O a latou mea taua e tutusa lelei, ae sili atu ona taugofie. Ioe, ma e faigofie atu ona faʻaaoga.

O totoe o totoe o loʻo aofia ai le tele o meaʻai: nitrogen, potassium ma le maika

O laau totō e tupu aʻe pei o le fuālaʻau o le autumn e vavae ese mai le togalaau ma tuʻuina i lalo o fualaau aina suamalie ma se laulau o le 15-20 cm. Faʻatau i le eleele ma faʻafeinu tele. Mo vave le pala, mulch ma vaomago.

E faigofie pe a ola saʻo fugalaau lanumeamata i lalo o laau. Ona mo le taumalulu, o le a le vavaeina ia laau lanumeamata - o le a latou feoti lava mai le malulu, ma i le tautotogo o le a latou paʻu i lalo e ala i meaola ninii.

Faafetai i le pito i lalo ma isi laʻei mea lelei, o le mafiafia o le lafulemu lafulemu faateleina. Faʻatoʻa ulu mai le fugalaau i le eleele, lea e avea ai ma meaai o siama palapala ma vailaau. I le timu timuga, o meaʻai paleni e oʻo atu i lalo. O iina, pe a uma meaʻai, faʻafeiloaʻi meaola ninii ma tuʻu ai a latou mea gaogao iina.

Potassium sulfate

Potassium sulfate (potassium sulfate) - fafagaina i foliga o granules, e aofia ai le potassium (50%), ae o le sulfur (18%), oxygen, magnesium, calcium.

O le potassium e talafeagai mo le tuputupu ae ma le atinaʻeina o togalaau, mo le lelei o fua. O lenei elemene e faʻaleleia le puipuia o le puipuiga ma puipuia le metabolism ile maualuga, ma aveesea ai le susu, ma o le a atili ai le sua. I le taimi o le totoina o le totoina o fualaau, 150-200 g o le potassium sulfate e manaomia ile totoina o le pu.

O le timuga o le taumalulu-faʻaleleia o vai e puipuia ai le aʻa o le laau i gutu malulu, e le aofia ai le avanoa o le paʻu o lala ma paʻu

E sili ona lelei le felafolafoaʻiina ao tatala le palapala ile laulaʻau: 30 g i le 1 sq. Km. E fautuaina e tapunia fualaʻau i le loloto o loʻo iai le tele o aʻa. E ala mai i lea mea, o laau e sili atu ona gaosi meaʻai. O le mamafa o le eleele, o le sili atu lea o le loloto.

Superphosphate

Superphosphate - mea faʻaofuofu pito i luga. E masani ona faʻaaogaina i fugalaʻau. O lenei faʻatulagaga e sili atu le aoga nai lo le taimi e faʻaoga ese ai elemene. E lagolagoina ma faʻamalosia e le faʻaleleia o aʻa le aʻa, e fesoasoani i le masini vai e faʻaputuina ai protein ma suga. Faafetai i lenei mea, o laau ola i le malulu faigofie.

O laau Apple ma pears e manaomia ai le 300 g o le superphosphate ma le 200 sulfate sulfate. O nisi taimi latou te fusifusia i le eleele ma le humus. Ae aua neʻi galo o le fualaʻau pulu moli ua salalau i luga o le eleele, o le a le oʻo i aʻa. O pulu ma cherries e faʻafeinu ma le agalelei i se vaifofo: 3 tbsp. l superphosphate ma 2 tbsp. l potassium sulfate i le 10 lita o le vai. Laʻau taitasi e ave 4-5 pakete.

Suauu omea

Mo laʻei pito i luga ma le leai o se uʻamea i totonu o le palapala, faʻaaoga le sulfate uʻamea. E le gata i lea, e faʻaumatia ai le pala o le galo, moa ma lichens i luga o le paʻu. Laei ma puipuiga e tatau ona laeiina e tatau ona ofuina pe a faʻaaogaina mea oona.

I le faaopoopo atu i le fugaina o meaai, e taua foi i le tautoulu e togafitia le togalaau mai meaola faalafua

O le leai o se paʻu e fuafua e le chlorosis o laulaau laititi (o se faʻamaʻi lea e paʻu lanu samasama), aʻo le matutua e le suia le lanu. Ina ia maua le le atoatoa o lenei elemene, o le 50 g o le sulfate uʻamea ua faʻaitiitia i le 10 l o le vai.

Vitio: Autumn Fruit Tree Care

Fertilizing o fualaau aina ao leʻi amataina le tau malulu e matua taua lava. Saturation o le eleele ma mea aoga e fesoasoani i togalaau aina e ola i le taumalulu. E filifilia e faifaatoaga na fugalaau e sili atu ona faigofie ona galulue ai.