O le togalaau

Mitlider carrot cultivation

Carrot o se togalaau e le mafai ona tatuʻi le kulimi lea e faigofie ona faʻafeiloaʻi ai ni fulu ninii. Ae o le ausia o fualaʻau lamolemole lamolemole e matua faigata lava pe afai:

  • i le amataga o le vaitau o le tuputupu ae, e leai se susu o kāloti;
  • mai le afa lona lua o le tuputupu aʻe o le vaitau, i se isi itu, e maua le tele o le inu suavaia;
  • o le palapala i totonu o le fanua o loʻo i ai se tali malosi;
  • o le eleele e le lelei ona faʻaleleia, e aofia ai mea ese mai fafo ma clods.

E faʻapefea ona tupu ni kāloti tetele pe afai o le fale mafanafana o loʻo i totonu o se laufanua malefusi poʻo le eleele i lalo o le togalaau e papaʻe?

O le Mitlider auala e mafai ona avea ma se fesoasoani lelei i lenei tulaga, ma i le tulaga o eleele le lelei.

Le masini mo moega mo kāloti e tusa ai ma Mitlider

O le faʻaaogaga o le faʻatoʻaga o le faʻatoʻaga o le galo i lenei auala, e ese mai le faʻatoʻaga o isi fualaʻau fualaʻau, ae o loʻo i ai pea nisi vaega.

  • Pe a sauniuni mo moega mo le totoina o kāloti, e faʻapipiʻi lelei le vaega ma taamilo i lalo o kāloti i le itiiti ifo ma le 30 cm, faʻapitoa ona taulai i le aveeseina o maa ma rhizomes.
  • Ona vaevaeina lea o le saite i fasi pepa 45 cm, ma faia i le va o le moega i le lumanai e pasia mai le 75 i le 105 cm lautele.
  • Ua ofo mai Mittlider e faapalapala ia moega mai le 3 i le 18 mita le umi. Ae o le pito sili ona lelei i le fale mafanafana e 4.5 mita.
  • O lea la, e mafai e laau taʻitasi ona maua le malamalama maualuga, o le tagata faʻatau vine Amerika e fautuaina le faʻatulagaina mai sasaʻe i sisifo.
  • I le taimi lava e tasi, o meaʻai uumi, e pei o kukama poo tamato, e le tatau ona faʻamalamalamaina pito i lalo o kāloti poʻo beets. O le mea lea, pe a fuafuaina le totoina o kāloti e tusa ai ma le Mitlider, o loʻo totoina i le itu i saute o laau totō.
  • Pe a fuafuaina le togavao, latou te amata amata ona faʻatutuina o latou mauga, lea, e tusa ai ma le talitonuga Mitlider, e gata i itu 8-10 cm le maualuga.
  • Afai o ia laupapa e faia ile eleele, e le tatau ona sili atu i le 5 cm le lautele, o le eleele i le va oi latou e teu ma saunia mo le luluina.

Mitoteri karati i totonu o koneteina

O le masaniga o tagata nofoaafi o Rusia ua faʻaalia e sili atu ona faigofie le faia o se pa uʻamea umi e faia i le paʻu, DSP poʻo laupapa, ma ia sii aʻe moega le 10 cm, e pei ona fautuaina e Mitlider, ae sili atu le maualuga. Mo kāloti, o le faʻamoemoe o le tuputupu ae lea o le maua mai o aʻa tetele, o le maualuga o ia atigipusa e aunoa ma se pito i lalo e tatau ona le itiiti ifo i le 20 cm.

Tanie na faʻapipiʻiina i luga o se mea maʻaleʻale, e leai se mea e faʻaogaina ai vao mama i se moli, faʻafefiloi palapala palapala. O Mittlayder e ofoina atu i le tulaga sili ona faigofie e faaaoga ai le sawdust ma le oneone i se fua faatatau o le 3: 1 pe faatumu pusa i le palapala palapala. O le fuafuaga mo le totoina o Mitlider mo kāloti o loʻo puipuia i lenei tulaga. A aveeseina le seleselega, aʻo leʻi oʻo i le vaitau e sosoo ai, naʻo le eleele e toe faʻaleleia.

O lenei faiga e matua lavelavea ai le taimi i le totoina o le tausiga, faʻaitiitia le faʻaaogaina o faʻamaʻi ma vai inu. O tau o galuega autu o loʻo i le tausaga muamua, pe a faʻatulagaina le faatoʻaga.

Vaega o le lūlūina ma le faʻasusuina kāloti

I luga o moega lelei o le 45 cm le lautele, o loti ua totoina i laina e lua.

E le gata i lea, o fulafula fatu e mafai ona faʻafefiloi ma le oneone poʻo le vao e faafaigofie ai le galuega, ona luluina ai lea i le paʻu paʻu i tafatafa o itu. Talu ai o le loloto o le totoina o kāloti e laiti, o fatu i le taimi o le faʻavaivai e mafai ona solo ma tanumia i le palapala. O le puipuia o lenei mea, o le palapala eleele ua ufiufiina i se paʻu poʻo se mea e leai se mea e lalagaina.

Mo le lūlūina vave, o se vaʻaiga vaʻavaʻai ma itu maualuga o loʻo faia i luga o le paʻu po o le faʻamalosi e mafai ona faigofie ona ufiufi e:

  • 150 cm semicircular arcs o le uamea uamea;
  • ufiufi meafaitino po o le ata 120 cm lautele.

O le faʻaaogaina o vaʻa vaiti vaʻaiga, e mafai ona maua ai le seleselega vave o kāloti e le gata i le vaeluagalemu, ae tele foi i matu.

Filifiliga o ituaiga anufe mo pitonuʻu vaiti

Mo le totoina e tusa ai ma le auala Mitlider, o le tele o ituaiga ma togalaau aʻa e talafeagai. O nei mea e aofia ai kāloti Nantes, i totonu o le ata lea e oʻo lava i le aʻafiaina o le seleselega o le 20 senitimita le umi e manino le iloa. O na kāloti e le gata ina maualuga, ae e maua ai foi le maualuga.

O taunuuga lelei e maua mai e le "Autumn Beauty Beauty" ituaiga. O se tasi o ituaiga e sili ona lauiloa i le vaitau o le mafanafana o le Losinoostrovskaya 13 karaka, lea, e tusa ai ma iloiloga, e tatau foi ona gauai atu le au fai togalaau i mea e mafai ona faia e Metlider auala mo le totoina o lenei fua.

Faatasi ai ma se maualuga maualuga e 4.5 mita le umi ma e lava le suāsusu ma laʻei pito i luga, e mafai ona e oʻo i le 40 kilokalama o fua o le aʻa maualuga.

Vaega o le fafagaina o kāloti e tusa ai ma Mitlider

A maeʻa le vaiaso, ona amata lea ona faʻafefeteina fua. O le aofaʻi o laʻei pito i luga e faalagolago ile togalaau totō patino. Mo kāloti mo le vaitau atoa o le tuputupu ae, e 4 pe 5 faʻaaogaina talosaga e tuʻuina atu.

I le masani ai, o fai togalaau o loʻo pipii atu i lenei auala faʻaaoga ituaiga e lua o fuga.

  • O le muamua paluga e aofia ai: nitrogen, phosphorus, magnesium, molybdenum ma le potassium. 60 kalama o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina i mita taʻitasi mo le moega faʻavaiaso. Mo eleele palapala, o le lime o loʻo faʻapipiʻi i le faʻafefiloi, ma mo eleele eleele faʻapitoa, faʻaopoopo le sulfate calcium.
  • I le lua faʻafefiloi na faʻaaogaina ao leʻi luluina, e mafai ona e faʻaaogaina le faʻalavelave faʻapitoa ROST-2. Afai o le saite e puleaina e le lapalapa o eleele ma le maualuga o le oneone ma le oneone, 100 kalama o lenei faluga o le a manaʻomia ile mita o le moega. Mo eleele eleʻele, mamafa, e tatau ona faaluaina le faʻaaogaina o le faʻaaogaina.

Na faia e James Mitlider se faamamafa malosi i lana auala i le masani ai o le faaaogaina o le tele o meaʻai falai. O le au fai togalaau a Rusia, na latou fesiligia i latou lava: "E faapefea ona tupu ni kāloti tetele?", A o suʻesuʻeina le poto masani o Amerika, na oʻo mai i le faaiuga o le faʻaaogaina o vailaau ma vailaau eseese e le afaina ai le tofo o kāloti ma o latou ola.

O le mea lea, o laei e masani ona suia i mea e masani ai, ma faʻafefe o mutia lanumeamata, palu, fafie, palu ma humus e aumai mo le totoina. E maua iʻuga lelei i le faʻaaogaina o le palukalamalu i le faagasologa o le fafaga muamua. Mo se faataitaiga, kāloti "Losinoostrovskaya 13" E tusa ai ma iloiloga, o sea tali e tali atu i se faʻateleina o le fua o le seleselega.

O vao o loʻo aliali mai i le vavaega e avea ma fesoasoani i le totoina o tausiga. A maeʻa le moa, ona alu lea o le otaota lanumumu e mulch.