Fugalaau

Se filifiliga o le 16 o fugalaau sili ona lelei mo le teuteuina o se fale mafanafana

I le amataga o le tautotogo, o le togalaau pele e leai ni lanu. O le mutia ua na o luga o le auala i le lanu matamata, ma o loʻo momoe pea laau ma laau talatala. O le taimi lenei e nofotupu ai aloalii i fugalaau ma mauga mauga. Matou te tuʻuina atu i lou mafaufau ia fugalaau sili ona lelei mo le togalaau ma le tele o lanu eseese.

E uiga i foliga o le tuputupu ae

O primroses uma ei ai se faʻaaliga faʻapitoa tau atinae. I se vaitau e toe fanauina ai le natura uma pe a uma le taumalulu ma amata ona ola lelei laau, ua latou oʻo i le taimi e sili ona malosi o latou olaga. E tupu lenei mea ia Aperila-Me, faʻalagolago i le ituaiga o laau ma ituaiga.

E masani lava ona totoina muamua ia alalaʻau i le lauʻeleʻele mai ia Setema e oo i Novema, ina ia latou faamemelo i lo latou totogo i le amataga o le tautotogo. O nofoaga e filifilia matala, faʻafefe, faʻamamaina e le la. O vaega i le va o maa e talafeagai, i lalo o laau o le tautotogo e leʻi i ai lau laʻau ma ua matala atoa le la i le la.

Pulu po o poloka o meaola e totoina i luga o le tulaga e faapea o le taumafanafana o latou vaega maualuga o le ai ai pe o le a le toe i ai pe leai foi le fiafia. O lona uiga, e tatau ona e totoina i vaega i tafatafa o le tau mafanafana o laau totō ma laau talatala.

I totonu o le togalaau, o se filifiliga lelei o le totoina o pulu i le mutia. I ni nai tausaga, o le a latou tuputupu ae ma o le a fiafia i mata i fua o le fugalaau lelei.

E le gata o laau toto, ae e faigofie foi ona tausia. Aua le manaʻomia le faʻamalosia ma soʻo se gaoioiga faʻatoʻaga. E lava le fafagaina 1-2 taimi i le tausaga ma totoina pe a manaʻomia.

Pulu vave vave

Snow e pepelo lava, ae o uluai avelauga o le tautotogo - e amata ona tafe mai le kiona mai lalo o lona ufiufi, ma taitasi ma i latou, o lanu susulu o le a faafiafiaina ai i tatou ma isi laau totogo.

Snowdrops

Snowdrops o le muamua lea e fafagu ai mai le faʻatafunaina. O a latou fugalaau paʻepaʻe e aliali mai ia Mati i le taimi lava e paʻu ai le kiona. O le igoa igoa o le laau o galanthus. Faʻapenaina e tamaʻitaʻi tamaʻitaʻi po o fatu. E sili atu le fiafia i tulaga tuputupu ae e latalata i mea masani. O ituaiga o le aisa o Terry e sili ona manaia i totonu o le togalaau.

O kulupu o galanthus e totoina i lalo o laau, laau, i lalo o le paolo, ina ia oʻo ai i le taumafanafana, o le kulupu i le eleele e le mago i le vevela o le la.

Ona sosoo ai lea ma le faasologa o isi pulu e vave fugalaau fugalaau:

  • crocuses:
  • hyacinths;
  • Muscari
  • faʻaaliga;
  • Erantis.

Faʻasologa

O se tasi lenei o lanu sili ona telē o fugalaau tautotogo. O latou lanu samasama, lanumoana, viole, piniki, ma maua ni lanu e lua-leo. E i ai fausaga masani ma fatu, paʻu i Holani ma maua ai fugalaau tetele. O le tele lava o taimi, o Tommasini ma Ankir e leai se mea e ola ai ua tupu aʻe i poloka a le tagata lava ia. E televave le tuputupu ae o le laau, aua e tele ni fanau pe a uma ona fuga.

O meaola e pei o hyacinths ma tulip e sili ona lelei mo vave faʻasalaga i totonu o koneteina. O le faia o lenei mea, ia Novema ua totoina i latou i totonu o se mea mama ma se maualuga oneone. Crocuses o le a fuga mai ia Mati. Mo se foliga matagofie, 5-10 bulbs ua totoina i totonu o se fagu.

Faʻafeiloaʻi

O le vao e le gata o se foliga matagofie, ae o se manogi manogi, aemaise lava mo ituaiga o Dutch. I le sili atu i le talafaasolopito o le 5 seneturi o le galueaina, e sili atu ma le 300 ituaiga o lenei laau ua fafagaina. Latou te totoina i vaega ma taʻitasi i luga o paʻu alpine pe faʻatasi foi ma crocuses ma tulip.

Muscari

O mea e sili ona lelei ma faʻalelei i le togalaau. E fuafua i le ituaiga, fuga mai ia Aperila ia Me. Lulu mo le tusa ma le 1.5 vaiaso, mulimuli ane ua maeʻa le vaega aerial. Muscari ua totoina i vaega e fatu ai le aafiaga o se kapeta kapeta. O le lanu lanu o inflorescences e paʻepaʻe, lanu moana, lanu viole.

Sipelaga

O se laau pupuu ma fugalaau e talafeagai. O le igoa o le botani o Scylla. O le faʻasalaga Siberia e iai fugalaau lanumoana lanu moana, o le mea lea e faʻaalia i totonu o togalaau o le ogatotonu. E ese le le lelei ma le lelei i le laufanua o le togalaau, faia i se faiga masani. O mea uma e manaomia e le laau e susu ai le palapala i le taimi o le fugalaau. A e totoina se vavae i totonu o le togalaau, e tatau ona e saunia e taofi lona tuputupu aʻe ola.

Erantis

O lenei mea totino o loʻo aofia ai foi i totonu o le lisi o le pulu vave. E fuga mai ia Aperila ma fugalaau lanu samasama laititi e na o le 2-2.5 cm le umi, ma e le aveesea foi lona teuteu e tusa lava pe o taimi o le kiona. O le laau e oʻo atu i le maualuga o le 10 cm. E tatau ona totoina i ni vaega, i totonu o togalaau e tasi e le foliga matagofie.

O le lisi o fugalaau vave mo le togalaau e mafai ona faaopoopoina e sui e pei o irises (netted), daffodils, ma hazel grouse. O nei mea e sili ona toʻatele ma o loʻo faʻatusalia e ituaiga uma e lua e pei o snowdrops ma lapoa tele, e oʻo atu i le maualuga 80-90 cm.

Daffodils

O sui o le aiga e le itiiti ifo le toatele i ituaiga eseese. I luga o le maketi e mafai ona e maua vave pipi vave ma mulimuli ane, ma fuga mai ia Me. O le sili ona matagofie i totonu o leffffils o:

  • Ice King (lua fugalaau paʻepaʻe paʻepaʻe ma le diamita 12-13 cm);
  • Pink Champagne (lanu paʻepaʻe papaʻe);
  • Spelbinder (lili fugalaau fugalaau e suia lanu i le ogatotonu i le paepae).

Faʻalavelave faʻafuaseʻi

Iris ua maeʻa - o se sui sui o irises. O le igoa o le botanic o le iridodictium. E oʻo atu i le maualuga o le 10 cm, o lea ou te toto ai i ni vaega i luga o mauga maumaʻe pe i le ogatotonu o le mutia.

O le tele o pulu e le manaʻomia ona eli i luga. I se tasi nofoaga, e mafai ona latou ola mo le itiiti ifo ma le 5 tausaga. O le tuusaunoaga o laau toto ia vave ona tupu ma e manaʻomia ai le tele o avanoa. E faatatau foi lenei i tulip, lea o tausaga taʻitasi e oʻo ai i le loloto o le eleele, e fuga ai fuga pe leai foi.

Tulips

O le pito sili ona susulu ma umi le faatalitali o le tautotogo o le tulip. O le laau e maua uma i le vao i fanua ma togalaau, ma le totoina. E i ai le faitau fiaselau o ituaiga o meaola eseese ma hybrids. Latou te eseese i le tele ma le lanu o le pulu, le maualuga o le laau, le lautele ma le lanu o le fugalaau, o le taimi o le totoina ma le totoina.

Tulip fugalaau e mafai ona i ai se fuga foliga, oval, o le futu. O petals e mafai ona faigofie, vaʻavaʻai, faʻatau. E i ai ituaiga eseese e faia ai le tele o pulumu i luga o se tasi laau.

Uluaʻi ituaiga tulip e fuga mai i le leva o Mati:

  • Duke Van Toll (maualuga 20 cm, fugalaau lanumumu-lanu moli, lanu samasama po o le piniki, foliga faigofie gofie);
  • Monte Carlo (lanu samasama, terry, 20 cm le maualuga);
  • Abba (paʻu, ulaula, na o le 10 cm le maualuga).

E tele naua ituaiga o tulipi e fuga mai le ogatotonu o Aperila e oo i le faaiuga o Me. E i ai se maualuga maualuga e oo atu i le 40-50 cm, o ituaiga o lanu ma lanu o inflorescences. Mo le tele o fugalaau, latou te manaʻomia le 'eleʻele ma eleele lelei. O le tele o vaega o le eletise, o le tele ma susulu atu le fugalaau o le a, ma o le pulufana o le a maua ai nisi fanau.

Tulips ua ola i luga o le eleele ma i totonu o pusa. Ua totoina pulu i le eleele ia Oketopa-Novema, fuafua i le itulagi ma le tau. O le vevela o le eleele e le tatau ona maualuga atu nai lo le + 10 ° C. E tatau ona i ai le taimi e tatau ona maua ai le aʻa i luma o le amataina o le kiona, ae le faʻalauteleina se vaega lanu meamata.

Afai e faʻaaogaina le laau mo le totoina o pusa, ua totoina pulufana ia Novema ma tuua i totonu o le pulou po o isi potu malulu ma pouliuli seia oo ia Ianuari.

I le masina o le totoina, e faʻafefeina ile 1-2 taimi e puipuia ai le palapala mai le faʻamamaina atoatoa. I le tautotogo, e fafagaina tulip i le 2 taimi faʻatasi ai ma le gaʻo ma le mineral fertilizers seia oʻo ina tupu.

A paʻu le laau ma liliu le uʻamea, ona faʻafefeteina lea o paluga, faʻagogo ma teuina i totonu o se potu faʻasalaga seia oʻo i le totoina o le autumn. Tulips e ese mai i isi vave afu fuʻa i le va o latou lelei mo le tipi ma le fausiaina o lapisi.

Fugalaau vave fugalaau fugalaau

O faʻataʻitaʻiga e faigofie tele mo le tuputupu ae, aua latou te le tele se taimi e masani ai, ma e masani lava e itiiti ifo le fiafia nai lo tausaga. Mo le tele o tausaga i le laina latou te nofo ai i se nofoaga tumau i totonu o le togalaau, tuputupu ae ma fiafia i mea teuteu. O le iloaina o le taimi tonu o laau toto, e mafai ona fausia ni togalaau e pei ona taʻua o le fugalaau, e matua teuteuina i le taimi mafanafana o le tausaga.

Le amataga o le tautotogo

O Primrose o le sili lea o le tele o le faʻalauiloa i le tele o ituaiga. O lau lanu lanumeamata muamua o le laau o loʻo i ai ia Mati, ma e fuga mai ia Aperila ia Me. O vao vao e faʻatusatusa, e maualuga i le 8 i le 20 cm. O faʻalavelave faʻapitoa e faigofie pe papaʻe paʻepaʻe, samasama, paʻu. Faʻapenaina e ala i le vaevaeina o vao ma fatu. E mafai ona e ola i laufanua tatala ma pusa.

Faatasi ai ma ituaiga ituaiga eseese o loo i ai sui ei ai fugalaau e pei o muscari, ua taʻua i latou o le muscariodez. E i ai le mea e taʻua o candelabrum primroses, o lona maualuga e maualuga tele, ma ua faʻavasegaina i lalo o se liʻo i se mama.

O ituaiga mea teuteu maualuga e iloga:

  • maualuga maualuga (Alba, Colossea, Rosea);
  • primese dentate (faʻatasi ai ma le faʻaogaina o foliga o se polo lanu moana po o le lanu violē);
  • tele-cup primse (faatasi ai ma fuga samasama o lanu eseese, ei ai vailaau faafomai).

E vaevaeina le muamua i le vave fuga, fuga o lau laau ma tuai le fuga, ma o nisi ituaiga e fuga 2 taimi i le vaitau - i le amataga o le tautotogo ma le tau mafanafana.

Caucasian hellebore

Fugalaau - e ese mai i isi fua o le fuga o le vave ona totoina i luga o se moega i le amataga o le tautotogo, i le taimi lava e tau lemu ai le eleele. O lona lauolaola e tumau pea ona teuteuina i le taimi atoa ona o le laʻau lanu meamata ma lanu meamata. O le laau o le malulu, e malosi ma sili ona teuteu. E fuga mai ia Fepuari i totonu o nofoaga mafanafana, i le malulu - mai ia Aperila. O ituaiga o vailaʻau e faʻaaogaina i totonu o le togalaau, lea e iloga i lanu eseese o fugalaau ma o latou laʻau. Hellebore e mafai ona sinasina, lanu viole, samasama, ma piniki.

Anonei umi-lauulu

Anemone o se fugalaau malu ma le le lelei, e lauiloa e igoa Anemone. Fuga i totonu o Aperila i le paʻepaʻe, piniki, pale paʻu lanu violē i luga o laʻau uumi. E i ai uma faʻaoga faigofie ma faʻaogaina i fugalaau fugalaau. E televave ona tupu ona o rhizomes fetolofi, o le tele lava o lona tuputupu ae e tatau ona taofiofia. A maeʻa le laau, e tumau pea le teuteuina o le vao seia oʻo i le amataga o le taumalulu. I le vaitau umi ma mafanafana, e fuga mai pea le anemone.

Terig marsh marigold

Kaluzhnitsa o se tagata nofomau i vai susu ma pitonuʻu. I totonu o le togalaau, e faʻaaoga e fuafua ai vaituloto. O se togavao faʻatapulaʻa ma fugalaau samasama susulu. O vailaʻau e faaluaina fugalaau.

Uluai ma le vaeluaga o fualaau muamua e aofia ai taisies, galo-aʻu-nots, periwinkles, se aau soʻo ma se dicenter, o fugalaau e foliga mai o se loto momomo. O i latou uma e le lelei ma lelei ona fetuunai i tulaga o le fetogi o le ogatotonu.

Laititi faʻamatalaga

I se vaitau lelei, ua lagona lelei ai ituaiga ituaiga o laau vevela. O se tasi oi latou o Ornithogalum - o se bulbous e fesoʻotaʻi ma le hyacinth. O le igoa lona lua o le laau o le Poulala.

Ornithogalum umbrella

O ituaiga nei o lenei mea muamua e lelei le taumalulu ma e le lelei i le tausiga:

  • faamalu (laulaau lauusiusi, lauulu, paʻepaʻe paʻepaʻe, faia o se vao vaomatua lanumeamata, fuga mai ia Aperila-Me);
  • toilalo (maualuga 40 cm, laʻau lauitiiti, uʻamea uumi, faʻavave lemu, sosolo i logo papaʻe papaʻe);
  • paleni (ituaiga o meaola o le taumalulu 15 cm le maualuga ma fugalaau sinasina tetele, lanu ia Me).

Terry sanguinaria

Sanguinaria canadian - o se fugalaau itiiti e fuga i le taimi e paʻu ai le kiona. Fugaloa uumi - pe a ma le 3-4 vaiaso. O fugalaau e foliga mai o lafu vai. O se sui lenei o le aiga poppy, o lona atunuʻu o Amerika i Matu.

O le laau o le malu-o le faapalepale, o le malulu, le lelei. E le afaina i faʻamaʻi ma faʻamaʻi, faʻapipiʻiina e poloka. Totoina i le togalaau i lalo o laau ma laau toto, vave ona tupu i le fiafia atoa.

Kandyk Siberia

Kandyk o se masolusus rare laau mai le lily family, fafo e tutusa ma le cyclamen. E fuga mai ia Aperila, faatasi ai ma fugalaau ma laʻau ma lanu enaena e teuteuina. O loʻo faia ai ni vaʻaiga tetele e 30-40 cm le maualuga. O maualuga o gafa, o loʻo i ai le fugalaau fugalaau o loʻo i ai paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe, piniki, lanu viole ma isi lanu. Winter-hardy and unpretentious plant, natura i le itu i mātū.

Fugalaau muamua mo le togalaau e tasi le aoga sili - latou te tulimatai atu e tupu aʻe ma le le fiafia tele. O i latou ia o loʻo faʻatusalia ai le taunuu mai o le tautotogo ua leva ona faatalitali i ai, e tusa lava pe o iai pea le kiona i le fanua, ma o le a tupu aʻe le kiona i le po.