Fale taumafanafana

E faʻapefea ona fai ma faʻapipiʻi faʻailoga e fai ai oe lava ia ma lau lava lima

O le tele o faletupe o le a avea ma filifiliga pito sili ona lelei mo le kamupanī taavale, o loʻo talisapaia le maualuga o le faʻatuatuaga i se tau maualalo. O lenei mamanu o le a mafai ai e le taaga afi ona toʻa mo le solofanua uʻamea o totoe i totonu o le faletaavale ma faʻapolopolo i le tele e mafai ai. Ma o le a foi le mea e taua - o ia faitotoa e sili ona faigofie e faʻaalu ma faʻapipiʻi oe lava.

O le a le mea e foliga i ai faitotoa faitotoʻa?

O le faigofie lava o le fausiaina o le faitotoa o le faletupe e aofia ai:

  • laupapa mo le tele o le faitotoa;
  • lua apaau;
  • loka;
  • mea faʻaoga - kilipa, faʻaoga, ala faʻamalo ma pusa eseese e uʻu le faitotoa i le tulaga.

E masani lava ona tuʻuina se uila i se tasi o apaau. E le gata i lea, mo le faigofie o le faʻaaogaina, o faitotoa ua faʻapipiʻiina masini e aunoa ma se masini e mafai ai ona e tatalaina faitotoa e aunoa ma le tuua o lau taavale. O le tele o taimi, o le faʻaaogaina o fale garage e faia i le uʻamea - o le faʻavaa o le faʻavaa o loʻo faʻapipiʻiina mai le faʻailoga, o faʻavae ma se faitotoʻa o le laupepa pepa 3-5 mm le mamafa o loʻo faʻafefiloi i luga. Afai o le saogalemu e le taua tele mo le pule o le taavale, ua sui fusi pepa i se pepa ua teuteuina, paneli poʻo fafie.

I le aluga o taimi, o faitotoa i luga o faitotoa e mafai ona amata ona amata. O le tele o taimi e tupu lenei mea ona o le vaivai o faʻalavelave. O le mea lea, ao lei faatauina ni mea faigaluega mo faletupe, e tatau ona fuafua le tele o laulaau i totonu o le potopotoga ma filifili ia togi ma se vaega saogalemu.

Faʻafefea ona fai se faitotoa faʻafefe i ou lava lima

Mo le fausiaina o faitotoa o fale taʻavale ma ou lava lima, o le a e manaʻomia ni ata tusi o loʻo i ai faʻamatalaga talafeagai uma e uiga i le nofoaga, o le tele o faitotoa, nofoaga o mea faʻapipiʻi ma loka. Faʻaaoga aoga i le masini faʻaleleia ma le faʻaogaina o tomai.

Ia mautinoa o loʻo lava le avanoa mo le taavale i luma o le faletaavale ma ua matala faitotoa. A mafaufau mea uma i luga o pepa, ia saunia mea nei:

  • fafafafusi faakomepiuta ma se vaega o le 60x40 mm mo le faavaa o le faitotoa;
  • tulimanu mo le gaosia o le fusi faʻavae;
  • sila e faapipii i le 5 mm le uumi;
  • loka;
  • mea uma talafeagai.

O le ae manaʻomia foʻi meafaigaluega:

  • maualuga fale;
  • masini faʻaleleia;
  • tagata fai meaʻai;
  • roulette.

Afai o le a faʻapipiʻi faitotoa i le masini, ia teu se seti o mea faigaluega muamua ma mafaufau i le eletise eletise i le nofoaga e teu ai.

Vaʻaia, tausi lelei le faʻatauina o meafaigaluega puipuia - se masini ma se suti o se tagata e faʻafeiloaʻi, mata ma se respirator, totigilima.

A e faigaluega ma se tagata e faʻaaogaina se masini ma se masini faʻaleleia, o loʻo i ai se tulaga lamatia tele e faʻaleagaina ai mata, o le mea lea e le tuulafoaia mea uma e puipuia ai.

Faia o le faʻavaʻamea o le faitotoa

Talu ai ua i ai uma a matou ata talafeagai, o fuataga mo elemene uma o le faitotoa o le faletaavale e tatau ona ave mai ia i latou ma fuaina ma le faaeteete i se fua faʻataʻitaʻi ao le i oti. I le vavaeina o vaega e fa o le faavaa ma se tagata e suʻi meaʻai, ua faataatia i luga o se papa mafolafola, ma aloese ai mai faalavelave. O le faʻavaa o loʻo faʻapipiʻiina i tulimanu, o le siakiina pea lava pea o le tulaga o le faʻatulagaina o le siosiomaga atoa o lona fausaga. E tatau ona matua faʻasalalau. O le faʻatumu ua maeʻa faʻapipiʻi i puipui o le fale taʻavale ma faʻala uila.

Matou te taliaina le faavaa o laulaau

O laupepa mo apaʻau uma e faia i le auala lava lea e tasi e pei o le faʻavaa o le tatalaina, ia matauina le tele ma foliga o le faʻavaa. I le gasologa o le galuega, e tatau ona siaki le tusitusi o le tele o laina uma e lua - o totonu e tatau ona ulu atu i fafo fafo, e aunoa ma le faia o vavave ma mea e le tutusa. Mo le saolotoga o le faʻagasologa o faitotoa, o le kilia sili ona lelei i le va o laina e tatau ona 5-7 mm. Pe a faʻaeʻe ma fetaui lelei i le va o laupapa laupapa ona faʻapipiʻi lea o laupapa laupapa e talafeagai lelei.

Ina ia tuʻuina atu i le fausaga atoa le faʻamamafa talafeagai, o le faʻavaa e faʻamalosia i elemene mata. I le avea ai o se tulafono, o vaega o le diagonal e sau mai vaega o le faʻasologa o pito i luga ma liliu faʻatasi i lalo o le ogatotonu o le faitotoʻa.

O le lautusi o le faitotoa o loʻo faʻapipiʻiina i luga o le tino ua maeʻa - pepa uʻamea. E tatau ona maitauina o le va i le va o fusipaʻu ma le faʻavaa e tatau ona ufiufi i pepa uʻamea.

Afai e manaʻo ai, o le faitotoʻa e faʻatulaga i se tasi o faitotoa.

I le faaiuga o le galuega faʻalelei i luga o le faʻavaa e tatau ona oneone ma valiina i luga o faʻamau uma. I lenei tulaga, o le a le o se mea e faalavelaveina ai le saolotoga o le faitotoʻa o faitotoa, ma o le weld o le a le afaina.

Uili ma le faʻapipiʻiina o laupepa

O faʻamaufaʻailoga masani mo puipui puipui e aofia ai vaega pito i luga ma lalo ifo. O le vaega pito i lalo, o loʻo i ai le tamatamailima, o loʻo faʻafeiloaʻi i le fausaga o le faitotoa, ma le pito i luga i apaʻau. Talu ai ona o le mamafa o faitotoa o garage e mamafa, e manaʻomia ona tautau faatasi ma fesoasoani. I lenei laasaga o le galuega, e manaʻomia foi le maualuga saʻo. O le lamolemole o le fegasoloaiga o laulaau ma le faʻaaogaina o le fausaga atoa e faʻalagolago i luga o faʻamau faʻapipiʻi saʻo.

Afai e mamafa tele le faʻavavega o le faʻapotopotoga, e sili atu le faʻapipiʻiina oi latou i se tulaga vavalalata. I lenei tulaga, o le faʻavaa o le avanoa i le maea ai o le gaosiga ua faʻapipiʻiina i puipui o le fale gaosi mulimuli.

Faʻamata faʻafuasei faitotoa

O le faʻaaogaina o le masini mo le faʻaaogaina o fale garage ua leva ona faateia e leai se tasi. I luga o le faʻatauga o loʻo i ai le tele o filifiliga o masini faʻapitoa ma taʻavale e mafai ona faia le ulufale ma alu ese atu mai le faletaavale e faʻalelei pe a mafai. E le gata i le faʻamafanafanaga, o le otometi e alu i luga o le faitotoa e maua ai:

  • faʻateleina le auaunaga auaunaga o faʻavao;
  • uta mausali i luga o le laupepa lagolago;
  • sologa lelei i tulaga tau tau uma.

O le maualuga o le faitotoa ma le sili atu o le mamafa o laulaau, o le tele foi lea o le manaʻoga e faʻafetaʻi le faitotoʻa i le masini, aemaise lava pe afai e masani ona faʻaaoga e tamaitai le faitotoa.

O faitotoa faʻapitoa e faigofie i le leai o se mea e tatau ai ona lokaina ma le lima. Aunoa e poloka ai soo se taumafaiga e tatala le faitotoa i le lima seia oʻo mai se faailo i le leo o le mataʻupu. O le le lelei i lenei faiga o le faalagolago lea o le galuega i le i ai o se eletise eletise. A aunoa ma le malamalama, o le a le mafai ona galue le inisinia. Ina ia foia le faafitauli, faʻapipiʻiina le polokalama. O le tele o taimi, e oʻo mai o se filifiliga faaopoopo i le pusa taʻavale. O le isi mea o le faʻafesoʻotaʻi lea o le masini i se punaoa o le malosiaga faʻapitoa - o se masini poʻo se generator.

I le taimi nei, e lua ituaiga o taʻavale mo le faʻaaogaina o le kiliva faʻapitoa - leve ma laina. O le mea mulimuli e sili ona lelei, e pei ona fuafuaina mo se mamafa tele o apaau ma malosi malosi o le matagi.

Pavali ma le faʻamalama o faitotoʻa

A o leʻi valiina, e tatau ona faʻamamāina le pito i luga o le uʻamea ma se mea e faʻaaogaina. Ona ufiufi lea o pupuni i se lua i le lua i le tolu laulau ma se paʻu vali e talafeagai mo le faʻaaogaina i fafo.

Mo le tele o taʻavale, o le i ai o le faʻamafanafana i totonu o le faletaavale o se manaʻoga mo galuega uma o le tausiga o taavale e faʻatino i tulaga masani o le vevela. E le gata i lea, o se mafutaga faaleaoaoga e tele lava ina faatulaga i totonu o le faletaavale. I le avea ai ma se mea faʻavevela mo le faʻaaogaina o fale garage, faʻafefete, fulufulu moa, lagona, pulu vavae, penozol, polystyrene extruded e masani ona faʻaaogaina.

A maeʻa ona faʻapipiʻi mea e faʻaogaina, faʻamalositino ma vali, e mafai ona mafaufau lelei le faitotoa o fale gaosiga.