Tala Fou

Fatu se togalaau le lelei

Le manatu e na o le togalaau lea na teu ai tupe a le e ona le tele o taumafaiga ma tupe o le a sili ona manaia ma teuteuina o se vaega sese. Ioe, faatasi ai ma le tele o taimi avanoa, e mafai ona e faia se mea sili ona matagofie mai lou laufanua laufanua laufanua, e tumu ai fugalaau ma le tele o fualaau 'aina ma fualaau faisua. Ae ui i lea, o tagata pisi o le a mafai foi ona latou faia se togalaau manaia mo i latou lava, ae le o le faʻaaluina o le tele o le taimi e teu ai, fausua ma moa le vao. E mafai ona e alu saogalemu mo ni nai vaiaso, ae leai se mea e suia pe ae toe foi i le togalaau. I lenei tusiga o le a tatou talanoa e uiga i manatu autu o le a fesoasoani ia te oe e taulima ai lenei galuega.

Nofoaga paʻepaʻe

O le manatu o le faʻapipiʻiina o nofoaga i maa ma laau totō e puipuia ai le lāmala. O le mafiafia o le papa o iliili, o le itiiti ifo o vao o le a mafai ona solia.

Ina ia faʻaumatia uma ia laau leaga, e mafai ona e laina le eleele i se ata, ma sasaa palapala ile pito i luga. Mo le totoina o laau totō, ua faia i totonu o le ata. O le iʻuga, o le ae faʻaumatia uma vao e ala i le aloese mai le veleina mai le lisi o galuega masani.

Matou te fautua atu e taumafai e faʻaopoopoina se faʻaputu o fola mafolafola ma luga o moega maualuga, teuteu i piliki. E mafai ona e totoina ni laau i lalo.

I le avea ai ma se filifiliga mo se laau toleni lauʻeleʻele, taumafai lavender. E ola o ia mo se taimi umi ma e matua le lelei lava le alu.

Lisi ma taulaʻi

Fuafuaga i le lumanaʻi e tele sona sao taua mo vaomatua ma togalaau laiti i le faiga Spartan. Pe a teuteuina le lotoā, mafaufau e faʻapipiʻi puipui (faʻataʻitaʻiga, mai bamboo) ina ia maua ai se lagona o le mafanafana ma le saogalemu.

Afai e te tuua se potu i le ogatotonu o le togalaau, ona manaʻomia lea ona e vaʻaia ma le faaeteete tuaoi i itu. I mea autu, e mafai ona e totoina ni mea e le mafai ona faʻaaogaina o le a faʻaalia ai le aotelega. E tusa lava pe i ai se numera laʻitiiti, o laau tuʻufaʻatasia ma mea teuteu teuteu o le a fatuina ai se ata o se fuafuaga vavalalata ma se taumafaiga itiiti.

O le ki autu e mafai ona avea ma se punavai. O le a ia gauai tele, ma faʻaitiitia le manaʻoga e totō le tele o laau totō e teuteu ai le nofoaga lata ane. O loʻo manino lelei lenei mea i le faʻataʻitaʻiga o loʻo i luga.

Amata le faʻaaogaina o koneteina eseese e teuteu ai le togalaau e aunoa ma le totoina o togalaau i totonu. O ituaiga uma o vailima ma ipu e avea ma se mea teuteu matagofie. E sili atu ona lelei le tuʻuina atu oi latou i nofoaga paolo lea o le a faigata ai le tupu o fugalaau.

E mafai foi ona e faʻaaogaina ni maʻa lapoa, faʻagata, poʻo ni fasi mea papa. E sili ona lelei le faʻatutuina o luga o luga o avanoa lautele, ma susulu ma tele i auiliiliga i na tulimanu o le 'upega tafaʻilagi e te manaʻo ai e faʻafiafia le ata.

Faʻaititia le numera o ituaiga vailaʻau

O le tele o le taimi e faʻaaluina i le totoina o togalaau e le faalagolago tele i luga o le numera o mea totō e pei o le eseese oa latou ituaiga. O le mea lea, aua e te faanatinati e teu oe i ni nai laau ma laau e lua. E mafai ona e totoina le tele o isi laau totő, ae faaaoga se vaega itiiti o ituaiga.

Faʻatasia i latou i le mafolafolaina o maa ma le iliili e ufiufi ai le teritori autu. O auiliiliga laiti, e pei o galu mamanu na faia i le lanumumu maa ma faataatia i luga o iliili, o le a maua ai se isi aafiaga.

E masani lava, 99% o le manuia o le a faʻalagolago i le mamanu mafaufau. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se tulimanu pito i tafatafa o le puipui o le fale, e totōina i laau faʻasaina i totonu o se moega o fugalaau, faʻatasi ai ma se fola laupapa e foliga lelei lava.

Matou te faʻaaogaina laau toto toleni

O le manatu o le faʻaaogaina o fualaʻau o le toleniina e manaomia le faʻaitiitia o le vai, e faʻaolaina ai taimi. Faʻapipiʻi i latou i maʻa mafolafola, faʻaitiitia le manaʻoga mo le veleina vao. I le taimi lava e tasi, o sea faʻapipiʻi o le a avea foi o se talaʻaga, faʻasaga i le lanu o le mafanafana.

Afai e te faʻatulagaina le faʻaleleia o le faʻaleleia o le vai, e mafai ona e faʻagaloina lenei ituaiga masani.

O se laufanua e faia i le ituaiga o meaola o le a foliga matagofie. O lapoa tetele ma luga o mea faʻapipiʻi o le a avea o se vaega taua o le mea teuteu. Santolina, lavender ma cereals e fetaui tonu lava i le tau. E tatau i le tagata maimoa ona tuʻuina atu le lagona o loʻo ia tilotilo i se togavao vao, o loʻo i ai mea uma o loʻo iai i taimi uma. Afai ua e ausia lenei aafiaga, ona saʻo lelei lea o fuafuaga o le nofoaga.

Le fatuina o se togalaau le lelei e le manaomia ai le tausia e le aunoa, e mafai ona faia e tagata uma. E mafai ona e faʻalelei atili i le ola ai o laau ma faʻaitiitia le tausiga oa latou mea. Mafaufau i le mamanu, laau toto ma le laʻau ma e le faʻapitoa i auʻiliʻiliga auiliili e faʻailoga ai nofoaga matala ma le manaia. Ma, faatasi ai ma se vaega itiiti o le malosi, o lau togalaau o le a foliga matagofie ma fou.