Laʻau

Soifua i lalo o pama

I le lalolagi, e tusa ma le tolu afe ituaiga o pama. O le lauʻeleʻele o nei laau o vailaʻau ma vailaau oona, lea e oʻo ai i latou tetele.

Afai mo tagata nonofo i atunuu o le taumafanafana, o laau pama ua leva ona avea o se punavai taua o le ola, ona i ai lea i totonu o le itu i matu o nei laau matagofie laau toto o se teuteuga matagofie o greenhouses ma totonu.

Ua oʻo nei i le senituri XIX ma le XX, o pama o se uiga taua tele o fale nofoia ma togalaau malulu, ae na leiloloa lo latou lauiloa. I aso nei, e talisapaia ia uiga teuteu o nei togalaau, ma latou toe taʻitaʻia i totonu o togalaau aina, faaopoopo i ai le paʻi o meaʻai, toe manatuaina mamao mamao o eleele ma femalagaaiga. Ma o lenei laau e fesootaʻi ma le tamaoaiga. E leitioa latou fai mai "ola i lalo o pama" - o lona uiga o le taitaiina o se olaga matagofie ma le mafanafana, o se olaga parataiso moni.

Chameerops

Tamatamai lima

O laʻau o laau ia, o le pama, poʻo le isca. O le lignified stem e masani lava ona faaiuina i le cirrus pe o le lau e oo atu i le 3 mita le umi. O fugalaau e aliali mai i totonu o le laʻau ma e faʻaputuina i le tulaga o panicles. O le lau laʻau e faapitoa lava le teuteuina mo le ogalaau.

E tusa ai ma le foliga o laulaau, o le peristolist ma palm-palm e iloga. O mea nei e sili ona taʻutaʻua.

  • Coconut palm (lat.Cocos nucifera). E seasea lava, umi, tuu faʻatasi vaega taitoalua. A o tuputupu ae le laau, o le a paʻu i lalo lala, ma o mea fou e aliali mai i le tumutumu o le ogaumu autu ma iu lava ina avea ma se ogalaau. O le kiona o loʻo ola malie le pama ma e masani ona latou faatauina mai o se fiailoa. Afai e leai sau vaega tetele, faʻatau microcellum - o se kopi laitiiti o se popo.
  • Aso pama (lat. Phoenix). O lapopoa, lapisi, lanu lanumeamata o le aso o loʻo lelei lelei i tafatafa o se pusa malosi e ufiufi i le ogatotonu o le laʻau. O le aso e matagofie, matagofie ma e mafai lava ona e tupuina oe lava.
  • Auala (Kentia) (lat.Howea). Lalelei totonu o le pama i le umi, lau lalelei e tupu malie. E masani lava, e tasi pe lua pepa fou e faʻaalia i le tausaga, o le mea lea e masani lava e tolu i le fa faʻataʻitaʻiga ua totoina i totonu o se ulo. Ma le faʻaeteete lelei, e mafai e le hovea ona oʻo atu i le tolu mita.
  • Taʻaloga (lat.Trachycarpus). O se tasi o laau sili ona malulu. Mo se faʻataʻitaʻiga, i Sochi, e tupu aʻe i le avanoa tatala. I totonu o le fale, o lona ogalaau e oʻo i le tolu mita le maualuga. O le pito i luga e teuteuina i le tele o laʻau foliga, ma o le 'au e i ai ni manulele, o le ogalaau o le pama ua ufitia lelei i filo enaena, o lona uiga. o toega o lau ua oti.
  • Chamedorea (lat. Chamaedorea). Afai e le tele sou avanoa, ma e te manaʻo e maua se pama, filifili se hamedorea. O se laau lelei mo nofoaga nofo.: e leai se sili atu nai lo le mita le maualuga, le lelei ma fuga, ona o lona matua. O lana fugalaau samasama samasama o loʻo faʻaputuina i totonu o se mea laʻititi paʻu ma fuga e tusa lava po o le a le vaitau. O fualaau o Hamedorea e pei o ni lanu moana lanumoana.
  • Chrysalidocarpus (lat.Chrysalidocarpus). O le lalelei o le pama ma le susulu tele i le pito i lalo, o lanu samasama, ma lanu lauusiusi lauusiusi. Laulelei matagofie.
  • Chameerops (lat. Chamaerops). Talu ai ona o le faʻagesegese o le tuputupu ae ma le le lelei i le aganuʻu o le galerops - o se tasi o laʻau sili ona lauiloa i totonu o pama. Faatasi ai ma ona laʻau foliga, e foliga mai o se pa puipui.
  • Rapis (lat.Rhapis). O le atoatoa o pepa o se tasi lea o mea taua o le faʻafeusuaiga. O fualaau matagofie o pama e fai ma vao e pei o vao. O le mea lea, o le laau e taʻua i nisi taimi o le alofilima. O ona lau e laʻititi nai lo isi ituaiga o pama, e vaevaeina i le 7-10 vaega. Laʻau tuai, o loʻo totoe i luga o 'ie, fatufatu se ituaiga o ufiufi fibrous. O ituaiga eseese e maua i lanu samasama ma lanumeamata i laulaau. I le auala, o le lapisi o se laau e tali atu i le eleelea eleelea i totonu o se potu.
Aso Lima (Phoenix)

Laʻau pama

O nisi o laau i totonu, ona o lo latou lignified leafless e tutu mai i se faaputuga lau i le pito i luga, ua taʻua o pama pepelo. E aofia ai nei laau matagofie ma matagofie e pei o dracaena, cordina, yucca, pandanus. Afai e le mafai ona e tupu ae moni, ia e maua se palu lima ile fale. E le gata i lea, e masani lava ona le lelei i le tausiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le yucca o le elefane vae o le a tumau i sina ata, ata, ma le faʻamamaina. Na o le pau le mea e le fiafia ai, e pei o ni pama moni, e tafe. E i ai ituaiga eseese o yucca - aloe, lauitiiti-mumu, mumulu, fiva (e ufiufi i paʻepaʻe sinasina, violiki, fugalaau e pei o fugalaau). Faʻateʻa le fale ma le pusa. O a latou laʻau mataʻetaʻe, matagofie ma le faʻapipiʻi foliga i luga o le ala ma le kulimi, paʻepaʻe paʻepaʻe poʻo le samasama i le pito e pei o laulaʻau. Laʻau eleelea e faʻaopopo ai mea faʻapitoa. Ae afai ei ai tamaiti laiti i totonu o le fale, e sili atu le lafoaia o lenei laau, aua o laau talatala i tafatafa o le pepa e mafai ona afaina ai le tamaititi. Ma e fia ituaiga meaola o le dracaena o loʻo i ai! E matua le lelei lava le tausiga ma lelei tele. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se tasi o laʻau sili ona lauiloa o le "Order Ribbon" faʻatasi ma lanu paʻepaʻe-lanu meamata e pei o vaʻa i luga o se moa. Ma o lau lauusiusi o dracaena, e faataamilo i le pito i luga o se laau manifinifi, e pei lava o le pama. Cordilin e pei o se tuafafine e pei o se dracaena, e leai se mafuaaga e masani ai ona fenumiai. O tagata fugalaau filifilia filifili filifili mo le lanu enaena mumu o laulaau pito i luga (e le o se mafuaʻaga e taʻua ai foi o se laau - o le Fuʻa-Breathing Dragon). E tatau ona e manatuaina o le laau e le mo le amataga, e talafeagai mo i latou o loʻo i ai ni poto masani i totonu o togavao i totonu.

Rapis (Rhapis)

Falemaʻi

O laau o le pama e sili ona faigata laau toto. Ae o loʻo maʻi i latou. O faʻafitauli sili ona taatele i pama.

Brown leaf leaf tips. O le mafuaaga e sili ona mafua mai o le ea malulu (aemaise lava i le taumalulu i potu vevela), le lava le suāvai. E tupu ai le mafuaaga i le malulu, aua e oʻo lava i le paʻi atu i se tioata malulu i le taumalulu, e mafai e le pama ona tali atu i se auala talitutusa. Ae o le mafuaaga taatele e le o lava le timu.

Brown i luga o laulaau. O lenei mea e fai ma faailoga o le faʻaleleia o le eleele, le faʻaaogaina o le vai malosi mo le faʻavaivai. Atonu e mafua ona o se paʻu mataʻutia i le vevela.

Yellow yellow leaf. Le lava le susu. I le tau mafanafana, e tatau ona susu susu le palapala.

O le tamaititi e matago. Tele le susulu o le la, ia tuʻuina atu le fale ma le malamalama.

O lauʻeleʻele maualalo e faʻagogo. I le tele o pama, o le pito i lalo e faʻapouliuligia i le matua ma le oti. Ua aveʻesea i latou i se manoa maamaa, tipi i tafatafa o le ogalaau pe a mafai ai.

E le tupu le laau. Tulu ma malulu, leai ni meaʻai. Lave le alofilima i se mea mafanafana, ia faʻamago le palapala. I le taumafanafana, "fafaga" le pama i le lua vaiaso.

Lafoa ma faʻagasolo le laau i taimi uma ma le malu, vai mafanafana. Otioti pito, taumafai e taofi se fasi vela manifinifi mo se mea maloloina lelei.

Puipui!

O meaola faalafua, o pama e sili ona le fiafia i le fuaina o iniseti, pusi moli, mealybugs, thrips.

Trachycarpus (Trachycarpus)

© blumenbiene

Shields. O le mea moni o lenei "meaola" leaga na fofo i luga o se laau e lipotia mai i lanu enaena i luga o laulaau ma laʻau. Scabies e suamalie le suasami suamalie ma lauʻau mago ma pauu.

Spider mite. O le foliga mai o lenei pest na saofaga i le matutu (aemaise i le taumalulu) ea i totonu o potu. E aliali mai se laʻau vaipanoa i luga o laʻau o le laau, o laʻau ua mamae ma paʻu'ū.

Mealybug. Afai e aliali mai paʻu paʻepaʻe i totonu o le eleele ma paʻepaʻe paʻepaʻe i totonu o laʻau, ua osofaʻia lau palm e sili ona e fiafia i ai. Le fesoasoani lelei e mafai ona tau atu i le oti o le laau.

Thrips. O siliva ma lanu uliuli e aliali i luga o laulaau.

Auala (Kentia) (Howea)

Faʻasaga i nei mea faʻavevela uma, o sea fuataga e fesoasoani. Fufulu le laau i se fasimoli fasimoli ma fufuluina i le vai mafanafana. Ma faʻamalolo i le 0.15% faʻafofo o Actellik (1-2 ml i le lita o le vai). Tomaʻi seia oʻo ina uma meaʻai.. E mafai foi ona e pamu pama i le 2 vaiaso faatasi ma se vaifofo o malathion, taumafai e togafitia togafiti lau (ma mealybug). E mafai ona e mulimuli i le fautuaga a ou tinamatua ma togafitia laau, mo se faʻataʻitaʻiga mai se moa feleveleve, faʻatasi ai ma le aniani o aniani poʻo le kalama i totonu o se lita o le vai ma le faʻaopoopoga o le 5 g o le fasimoli.

Mea e faaaogaina:

  • O laau paʻu o le a teuteu le fale - "Fugalaau ou te fiafia i ai" 11. 2009