Fugalaau

Hesperis po o le Vaitafe o Vaitafe i le Po Vavao ma Tausia

Hesperis fugalaau ata povi ata i le togalaau

O le taua tele o le pati afiafi o lona manogi masani lea. O lenei fugalaau e lauiloa i fugalaau fugalaau i lalo o le igoa Hesperis, o lona uiga i le Eleni o le afiafi. O le igoa na tuuina atu i le laau i aso anamua mo le mea moni e faapea o ona fugalaau e faatumulia ai le ea lata ane faatasi ai ma le manogi ma le manogi manogi i le amataga o le afiafi, po.

O isi igoa malie o lenei fugalaau ese e iloa - Hesperis female, Hesperis matai. O lenei laau ua totoina talu mai le seneturi lona 16, teuteuina o fugalaau matagofie o tagata e ona fanua ma alii, ma fausia ai se atemotu tulaga ese i paka o le fanua o fanua Rusia, fanua o le atunuu. O Hesperis o le fugalaau sili ona fiafia i ai a Queen Marie Antoinette.

E fiafia Hesperis i le tele o fugalaau fugalaau ma e fiafia e tupu i luga o fugalaau ma fugalaau fugalaau. Talu ai ona o le tele o pulou manogi o mea leaga, o le pati afiafi o le matron ua avea o se laau lauiloa.

Faʻamatalaga o le Vaeluaga Vaʻa

Hesperis fugalaau fugalaau ma togafitiga ile togalaau Hesperis matronalis

Hesperis (Hesperis) - o le aiga faasatauroga ma o foliga vaaia e foliga mai o le phlox ua atuatuvale. Tufatufa atu i vaega uma o Europa o Rusia, e maua i soo se mea, mai auala agai atu i vaomatua, o matafaga o vai. O loʻo i ai se mea saʻo e faʻafefeteina i le pito i luga e oo i le 80 cm le umi, e ufiufi i se faaputuga siliki. O laulaau e fesuisuiai, ova-mea faʻapipiʻi e faʻapipiʻi i le aʻa e ala ile tipi ma aunoa ma ni mea.

O fugalaau laititi e lanu i le lanu, ae i le aganuu e papaʻe ma violet, faigofie ma faalua, latou te le tatalaina i le taimi lava e tasi - muamua i lalo, ona sili atu lea i le pale. Aoina e ala i avanoa, faʻalavelave faʻalavelave. O le laau e taua, ae ua lua tausaga le matua - e masani lava ona pau ma tupu mai fatu i le tolu tausaga. O le amataga o le fugalaau e tupu i le sefulu tausaga talu ai o Me ma e oʻo mai ia Aukuso. A maeʻa ona toto, pupuʻu vaʻaiti, pipi. Ina ia aloese mai le fatuina o le tagata lava ia i se nofoaga e le talafeagai, e tatau ona vavaeeseina ia mea vaivai.

Faʻateleina le le fiafia mai fatu ma vaevaeina le vao

Po o le po po o le fatuina o le fatu o fatu e totoina fatu laau

Vespers e faʻaleleia i le lūlūina o fatu poʻo le vaevaega. Faʻaleleia fua E faʻaaoga i le tele o pepa. O le gasegase e gafatia lelei pe afai e te faʻamalulu le eleʻele pe fai lenei taʻaloga pe a uma le timu.

O le a le taimi e lulu ai i le avanoa? E lūlūina fatu i le vevela, eleele paleni i le amataga o Iuni. I totonu o le vaiaso, o le a aliaʻe mai fatu laau, lea o le a amata mulimuli ane ai ona atiina ae se laupepa o laʻau ovalu-vavalalata. O le tausaga e sosoo ai, o le a tupu mai fatuga mai le papaʻi ma o le a amataina i le masina o Me. Tausia o fualaau e pei ona masani ai - vela ma faʻafeinu pe'ā tatau ai. A uma ona toto, o le tele o laau e pau.

Faʻasologa e lua e le faaluaina e masani ona maua ai le fatuina o ia lava. Mo nisi faʻatoʻaga matagofie, e mafai ona e fafaga faʻatasi ma mea faʻapitoa. Ina ia faʻaleleia mea totō, e lelei tele le teuina faʻatasi ma fatu o le pati afiafi. Ina ia faia lenei mea, e toso ese le vao vao mai le eleele, tuu i se nofoaga matutu mo le matua atoatoa. A mimiti le vao, e tatau ona e suluina - mo lenei mea, afifi i totonu o se nusipepa ma taʻavale i luga o le pine. Laʻau toto mai fafo - o mea uma o totoe o le aoina mai.

E mafai foi ona e luluina i le taumalulu po o le totoina. O lenei auala e avanoa mo tagata uma e teu, tusa lava pe o le a le poto masani.

Hesperis fatu totoina fatu laau

  • O le luluina o loʻo faia i le amataga o Mati.
  • O koneteina e totoina fatu e ufiufi i se ata tifaga, lea e aveesea pe a uma ona tupu mai.
  • E tatau ona faʻaleleia vai masani, faʻapipiʻi sina palapala ile aʻa ao latou tuputupu ae.
  • Faʻatoʻa fai ni pi, ma o le a vave ona oʻo mai le 3-4 lautusi moni.
  • Faatasi ai ma le amataina o le vevela, ua siitia atu nei laau toto i se nofoaga tumau pe faigata mo le lua vaiaso.
  • E totoina pe a uma ona totoina laau, e masani ona tatala le ea, matauina le mamao o le 25 cm i le va o laau.
  • Ua saunia muamua vaʻaia ina ia faʻaleagaina aʻa i le tele e mafai ai ma vave faʻafeiloaʻi laau i se nofoaga tumau.
  • A aʻafia i se nofoaga fou, e aoga le mautinoa o le suāsusu. O se pati afiafi i le afiafi, ola mai fualaau totō pe lūlūina aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, o le a totogo sina taimi mulimuli ane.

O Terry ituaiga o feusuaʻiga e faʻapipiʻiina e ala i le vaevaeina o vao i Aokuso-Setema. Toto se laau, vaevae lelei i se naifi malosi. A maeʻa le faʻagogoina o le fasi laau, ona totoina lea i se nofoaga ua saunia, lea e faʻamaʻaina muamua.

Auala e tausi ai tagata e le fiafia

O le po e sili ona fiafia i ai e puipui malu ai tulimanu o le togalaau i lalo o se pupuni o laau ma le eleele susu. O aʻafiaga faʻamaonia ma faʻafefe o eleele e i ai se faʻalavelave faʻaleagaina i le laau - latou te faʻaitiitia, faʻaitiitia le malosi o le fuga. Talu ai ona o le laititi o le laʻau, o se laau e tasi e le maluelue ma ua leiloloa i tua o isi fugalaau.

Ina ia faatumauina se tulaga saʻo, e manaʻomia e le tagata fou le fesoasoani. E sili ona lelei le totoina o le Hesperis i totonu o se vaega tele - o laau taʻitasi o le a fusia i totonu o se laina e tasi ma se ulu lalac-lanu violē i luga ma o le a avea o se lagolago i le tasi. E talafeagai le tuʻuina o se pati afiafi i le va o le pito i luga o laufanua ma le tala o le tele o laau totō.

  • O le eleele mo le totōina e talafeagai ma le faʻaituau poʻo sina alkaline ma le faʻaleleia lelei.
  • E fautuaina le tuʻuina o ia togalaau lata ane i pitonuʻu, faʻamaʻaloga tatala, nofoa, talu mai le taua tele o le pati afiafi o lona manogi manogi.
  • Manaoga e faʻafetaui le faʻafeinu i le amataga o le tuputupu aʻe ma le vevela o le tau.
  • Hesperis e teteʻe i le malulu - e le manaʻomia se fale, e masani lava ona ufitia le kiona.
  • I le leai o se kiona e ufiufi ai le kiona, e mafai ona e ufiufi le fola i mea e leʻi faʻaaoga.
  • Hesperis e mafai ona mou ese atoa pe a totō i nofoaga e lolovaia i le tautotogo.

E uiga i le galueaina, tausiga ma le faʻaaogaina o tagata faatiga e taʻuina atu le vitio:

Pests ma faamaʻi o le po

O Hesperis e aʻafia i le aiga kapisi ma o loʻo afaina ia latou faʻamaʻi ma meaola faalafua. O ona laʻau pito i lalo e gnaw at snails. Cruciferous fleas, pepe moa, ma aphids e toso laau. E faigofie lava ona faʻaumatia nei meaola uma e ala i le faasusuina o vao ma vai vai i lalo o le aʻa. Fufulu 1 tbsp. teaspoon o le talo birch i le 10 lita o le vai, faʻafefiloi uma mea uma. O iniseti e le taliaina le manogi o le tar - faʻafefe o le puipuiga e mautinoa ai le leai atoa o nei iniseti i le pati.

O le po e afaina ai le palapala mai i le vao, e aʻafia i le kapisi, mosaic viral. Tausia le mamao i le va o laau totino o le ki lea i le totoina lelei. O Kila o loʻo faʻatasi ma fatu. E tatau ona vaʻaia fua o fatu aʻo lei luluina. Afai o le keello i luga o lau 'upega tafaʻilagi - aloese mai le lūlūina pea o le faʻafefe i luga o le pitonuu mo le 5 tausaga.

Fiafia ituaiga ma faʻamatalaga ma ata

Hesperis Inspiration Photo Fatu Tuputupu ae ma Tausiga

E matua fiafia lava le Faatoaga i le ituaiga Musumu. O se mea taua e tupu aʻe e pei o se fanua faʻapitoa. O fugalaau fugalaau tetele e ufitia lelei le togavao. Le lanu e lanu violē, lanu paepae, lilac: i totonu o se tuufaatasiga o lenei tuufaatasiga e foliga moni lava le matagofie. Fiafia i se eleele papaititi eleele e aofia ai sina lime. E sili ona lelei i le tipiina, e teuteuina i fugalaau, fugalaau, vaega ma le nofofua.

Hesperis alofa fatu fatu

O le ituaiga o loʻo faʻamatalaina i le ofoofogia o le matagofie o fugalaau lanu papaʻe-paʻepaʻe e oʻo i le 2 cm le lautele, e aoina i mea e tutupu. E le mafai ona galo le manogi matagofie o le afiafi, o le mafuaʻaga lea e matua lauiloa ai fugalaau i totonu o faifaatoaga.

Talosaga

Faʻaaoga vailaʻau faʻaaoga Vespers Matrona e avea o se diuretic ma le faʻasolosolo. Ua faʻaaoga e Belgians laulaau paʻu i luga o le paʻu. Laʻau ma lala o loʻo faʻaaogaina i vailaau vailaʻau vailaʻau. O le suauʻu manogi e faʻaaoga i le gaosia o fasimoli.

O se laʻau sili ona matagofie o le meli, e asiasi lelei i ai pi, selu, butterflies. E mafai ona totō i luga o auala o se laʻau lagolago e fiafia ai i le manogi manaia ao savali i le afiafi.

E le o manino le maualuga o le faalumaina o le le mautonu i mamao mamao. O le laau e fetaui lelei mo le faia o falalaau, e umi se taimi e tipi ai, e tuʻufaʻatasia lelei ma isi fugalaau. Ua totoina i le fiafia i tafatafa o nofoaga o le malologa o le afiafi ina ia mafai ai ona fiafia i le manogi manogi, faateleina i le afiafi ma le taimi o timuga. Vespers Matrona o se tino e leai se mamafa. E paleni i le va o togalaau faʻatoʻaga ma vao vao. E matua lauiloa i le fatuina o se sitaili masani i luga o le saite.

Hesperis faʻamalo lanu paʻepaʻe i le togalaau vine Hesperis matronalis 'Alba'