Laʻau

Jasmine totonu

O le jasmine i totonu o le fale e taʻua o le fugalaau vao mai le aiga o Maslin. E tusa ma le 200 laau ola ua faitauina. O lona lauʻeleʻele o vailaʻau oona ma mea faʻapitoa. E tolu ituaiga o meaola o loʻo maua i le Caucasus, Crimea ma Central Asia.

Jasmine e ese lava lona faigofie pe faalua fafie e maua ai se manogi manaia. Ae o loʻo i ai ituaiga e leai ni manogi. Jasmine ua tupu i luga o le eleele e pei o se togalaau togalaau. E i ai totonu o meaola o lenei laau. O i latou uma lava e aofia i vine, o ona fugalaau e aoina i mea leaga. O se uiga iloga o le Jasmine i totonu o le fugalaau faifaipea. O le fugalaau ua manumalo i loto o le tele o fai togalaau, aua e fuga mai i masina o le taumalulu.

E toatele tagata e fenumiai le Jasmine i totonu, lea o loʻo maua i luma o togalaau ma togalaau. E tutusa a latou fugalaau ma o latou uiga manogi. I totonu o le fale, e lua ituaiga o meaola e masani ona tupu - sambac ma holoflorum.

Blueflower Jasmine ei ai fugalaau lanu samasama o loʻo i totonu o itu o laʻau. O se tamaʻi laʻititi laʻititi ma pupuʻu paʻu.

Jasmine sambac, po o le jasmine Arabian e toetoe lava atoa le tausaga. O lenei laau afu o fugalaau papaʻe sili ona manogi paʻepaʻe. I totonu o atunuu mafanafana, ua faʻatupulaia mo atinaʻe faʻalauiloa, mauaina o meaʻai faʻapitoa mo le gaosia o mea manogi ma le lauti.

I le fale, e faigofie tele le tupu o Jasmine. E le lelei le laau. O lenei mea matagofie, lea e sosolo faatasi ma se lagolago, o le a fiafia i le vave totoina o taumafanafana uma.

Loto togafitiga i totonu o le jasmin

Lulu

Jasmine totonu o se fale e le lelei. E leai ni mea faʻapitoa mo tulaga vevela. E le fefe o ia i le vevela o le taumafanafana. I taimi mafanafana, e lagona e ia i totonu fale ma fafo. O le taimi malolo i le taumalulu e le manaʻomia. Afai oe teuina le fale i se paʻu maualalo i le tau malulu, o le a malolo Jasmine ma sauni mo le fuga. Afai e le mafai ona teuina i totonu o se potu malulu i le taumalulu, e talafeagai foi le vevela lelei. O le mea taua o le vevela o le potu e le pa'ū i lalo ifo o le 8 tikeri. I totonu o se potu vevela ma mafanafana i le tau malulu, o le a toʻafilemu Jasmine, ae e tatau ona e faʻafeinu ma faʻamalolo soo. E tatau ona manatuaina e le talia e le vine pusa. O le potu o loʻo tuʻuina ai le fale e tatau ona vaʻaia ma le faaeteete.

Malamalama

Jasmine o se laau telefoni. O le a sili atu lona fiafia i sasaʻe sasaʻe poʻo sasaʻe. Afai o le fugalaau e tu i le faamalama o le itu i saute, o le a manaomia ona aveese mai ave o le la, ina ia le maua e le laau ni mu.

Faʻasa

I le vaitau o le tautotogo ma le taumafanafana, ua matuai suamalie le jasmine. O le palapala i totonu o le ulo e le tatau ona faʻamago. Mo le faʻaleleia o vai e ave ai le vai malulu, mafanafana, ma puipuia lelei. Ona o le suavai, o se paʻu paʻepaʻe papaʻe o loʻo aliali mai i laulaʻau o le jasmine. E le taliaina e le laau le lime, o lona uiga o le vai e faʻaleleia ai le suavai e tatau ona faʻafefeteina i le sua o le tipolo. Afai e lafi le Jasmine i totonu o se potu malulu, e faaitiitia le vai. I le maualuga o le vevela, e masani ona faʻafeinu le fale.

Totogi

Jasmine fiafia i le maualuga o le masima i totonu. Afai e vevela ma mafanafana le potu, e masani ona liliuina. I lenei tulaga, e le tatau ona paʻu le vai i luga o fugalaau. E tatau ona fufulu le laau i se vai inu suamalie ina ia leai ni sima i laulaau.

Laʻei pito sili

E pei o laau totō uma, e tatau ona fafagaina jasmine i mea faʻalaʻau ma le suavai. O loʻo faʻalauiloa mai i le vaitau o le tuputupu ae malosi o vine - mai ia Aperila e oo i Setema (e tatau ona suia). 3-4 taimi i le masina o le a lava.

Suiga

I le tele o tulaga, o laau laiti e totoina i tausaga taʻitasi, tagata matutua - pe'ā tatau ai, e tusa ma le taʻitasi ile 2-3 tausaga. O se vaega o le eleele mo le Jasmine e sili ona saunia lelei. E tatau ona aofia ai vaega e lua o le suauu, fale koli, eleele laʻau ma peat, faʻapea foʻi ma le tasi vaega o eleele faʻasoa ma oneone. Ina ia aloese mai le vai i aʻa, e tatau ona ave le tausiga e mautinoa ai le lelei o alavai. Faʻalauteleina le palapala e mafai ona avea o se alavai.

Teuteu

O le teuteu masani e fesoasoani ia Jasmine e avea ma laau totoa ma matagofie. O le teuteuina e le gata ina faʻaleleia foliga vaaia o le laau, ae faʻamalosia ai foi ona totogo. E talia lelei e Liana lenei faiga, e le afaina. Lelei taimi mo le teuteuina - aʻo lei amataina le tuputupu aʻe, i le faaiuga o Fepuari poʻo Mati. O moli maloloina e faʻapuupuuina e se tolu, maʻi mama - e afa. O laau laiti e manaomia ona fusi le tumutumu ina ia latou tuputupu ae ma atiina ae lelei. Faataʻitaʻi faʻamalosi faʻasolosolo tagata matutua i le taimi o tuputupu aʻe ola.

Tofiga

E tele auala e faʻalauiloa ai le jasmine. O fanau fou e maua e ala i le taina ma le vavae. Mo le faʻaleleia i le auala o le faapipiiina, tasi tausaga le matua, o le vevela, o le tele e oʻo i le 10-15 cm, e tatau ona iai 2-3 nodules. O le faʻafefiloi o oneone ma le eleele ma le oneone susu e fetaui mo le aʻafia. Afai e te tuʻuina le aʻa i totonu o le vai, o le a aliaʻe aʻa. Mo vave vave ona afaina, e tatau ona togafitia a latou vaega ma se mea e faaosofia ai. Afai e le faia lenei mea, o le a alu 1.5 masina e aʻa ai. A aʻafia, o le vevela i totonu o le potu e le tatau ona pau i lalo o le 20-22 tikeri.

E leai se mea faigata i le faʻalauteleina o le faʻavae. E mafai ona tafe i le taumafanafana.

Pests

O le autu sili ona matautia o le fili o le Jasmine totonu o le apogaleveleve.

Lapataiga

E ui lava i ona foliga matagofie, o le masima totonu o le jasmine o loʻo i ai se manogi malosi, o lea e ono afaina ai le maʻi tiga. E mafai ona tuu le laau i le ofisa, se potu malolo tele, ma e sili atu le filifilia o isi fugalaau mo le potumoe ma le potu o tamaiti.