O le togalaau

Ituaiga ma ituaiga o geraniums faʻatoʻaga ma ata

Geranium o se tasi lea o laau taatele i totonu o le fale ma togalaau faʻatoʻaga. Le mautonu i le tausiga ma nofouta i le tele o le suāsusu - o nei laau toto e tele lava ina faʻateleina i le tele o atunuu o le lalolagi. Na o le pau lava le tulaga mo le totoina o ituaiga uma o togalaau aina o le fatuina lea o le malamalama mo i latou.

Siaki igoa o ituaiga o geranium ma ata o fugalaau o loʻo maua i lenei itulau.

Umi ma ituaiga eseese o geraniums

Geranium (GERANIUM) o le aiga o Geraniev, o le alofa o faifaatoaga mo nei laau toto ua faamatalaina i le matagofie o la latou laulaau, umi ma tele puaa, undemanding.

O le aganuu e masani ona faʻaaogaina laau o le eleele laʻititi o Pyrenees, Apennines, Balkans, Carpathians ma le Caucasus.


E pei ona mafai ona vaaia i le ata, o le tele o ituaiga meaola ma ituaiga o geraniums o laʻau o le rhizome faʻatasi ma se rosette o laʻau felafolafoaʻi, luga aʻe lea e toetoe lava a leai ni laʻau e leai ni laʻau e tulaʻi mai i le tasi pe lua fugalaau.

Faʻapitoa mo le faigofie ona faʻaaogā, geraniums e mafai ona vaevaeina i ni vaega se lua: 1. Maualuga (luga aʻe o le 50 cm); 2. Faʻaititia le maualalo (10-50 cm).

Geraniums maualuga:


Marsh geranium (G. palustre) - ma fuga lanu viole; Georgian (G. ibericum) - fugalaau lanu violē ma vela velas.


Kalaranium lanu mumu-lanu moana (G. phaeum) - ma fugalaau lanumoana ma se lanu mumu e faʻaalia i laulaau i le taumafanafana, o lau o loʻo sulufaʻi; ma toto mumu (G. sanguineum) - ma fugalaau lanumumu ma lau o le taumalulu.


Vaʻaia vao (G. sylvaticum) - ma fuga lanu viole.

Eseesega:

"Alba", "Striatum".


E pei ona mafai ona e vaʻai i le ata, geranium ituaiga "Mayflower", o le laau e susulu fugalaau.


Meadow geranium (G. pratense) - o fugalaau e lilac-blue, i le ituaiga "Splash Splash" e fesuisuiai fugalaau.


Laititi laʻititi geranium (G. psilostemon) - o fugalaau o ni fugalaau susulu ma se mata uliuli; g pala (G. platypetalum) - fugalaau o lanu uliuli.


Faʻalogo lelei i le ata ma le faʻamatalaga o geraniums o le vaega e le o aofia ai. G. Himalayan (G. hymalayense) - fugalaau e paʻu-violet ma vela mumu; i le ituaiga "Johnson" s "o fugalaau e lanumoana.


Granianium Dalmatian (G. dalmaticum) - o fugalaau e lanu piniki, i le "Alba" o fugalaau e paʻepaʻe; ma lapopoʻa tele (G. macrorrhizum) - E iloga i le i ai o se pouliuli umi, o le rhizome o loʻo i luga o le eleele ma lauulu lanu violisa.


Ash Geranium (G. cinereum) - fuga lanu-lanu-piniki; ma Pyrenean (G. pyrenaicum) - maualuga 25 cm, tamaititi.


Renard Geranium (G. renardii) - o le geranium pito i sili ona lelei ma laʻau olive-lanu meamata, o loʻo i ai se mamanu mumu e aliali mai i le ogatotonu o le taumafanafana, ma fugalaau fugalaau ma vela lanu viole.

Eseesega:


"Iniseti" - o fugalaau e lanu viole-lanu piniki, "Spessart" - lanu paepae.


Vaavaai i le ata o se ituaiga geranium Endris (G. endressii) - o fugalaau o lenei laau e laiti tele, piniki ma vela vevela ma se lanu paʻu.

Tulaga tuputupu ae. O meaola uma o le geraniums o ni fualaau faʻapitoa, sei vagana ai le aai mumu-lanu moana, le aai o le toto mumu ma le 'aʻai o le vaomatua, o loʻo tupu olaola ma fuga tele i le la ma le
faapaologa puipui. Latou te manaʻomia ni eleele lafulemu ma lelei.

Toe gaosia. O geraniums uma e faʻapipiʻiina e ala i le vaevaeina o le vao (i le amataga o le tautotogo po o le tuai o le taumafanafana) ma fatu (lulu aʻo leʻi oʻo i le taumalulu po o le amataga o le tautotogo). O fatu e ola vave, e totogo fatu i le tausaga lona lua.
Totoina o le tele o geraniums - 5 pcs. i le 1 m2, faʻaogaina - 12 pcs. i le 1 m2.